Devlet Tiyatrolarına Hafta Sonu Baskını - Son Dakika
Güncel

Devlet Tiyatrolarına Hafta Sonu Baskını

Devlet Tiyatrolarına Hafta Sonu Baskını

Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölyesi’nin yer aldığı tesislere, özel bir firmanın çalışanları iş makineleriyle müdahale edip 20 ağacı kesti.

17.08.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölyesi'nin yer aldığı tesislere, özel bir firmanın çalışanları iş makineleriyle müdahale edip 20 ağacı kesti.

Devlet Tiyatroları'nın Macunköy'de bulunan, 60 yıldır kullandığı İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ile atölyeleri barındıran araziden, firma çalışanları sabah saatlerinde yaptığı baskınla 20 ağacı kesti.

Yaşanan olayın ardından bir açıklama yapan Devlet Tiyatroları Avukatı Ahmet Nuri Ekici, "Gene bir hafta sonu biz buradayız. Hem maalesef diyeceğiz hem de iyi ki varız diyeceğiz. Yaklaşık 6 aydır Mart ayından beri devam eden bir süreç. Kooperatifin tabu kaydına dayanarak tamamen hukuka aykırı bir şekilde yapmış olduğu bu eylemler defalarca şikayet edilmesine rağmen gene bugün sabah ve dün akşam olmak üzere 20'ye yakın ağacı maalesef yine katletmişler. İrili ufaklı yüzden fazlası da 50 yaşın üzerinde hatta bir tanesi de 62 yalında bir dut ağacı. Bin'in üzerinde irili ufaklı ağaç, bu gördüğümüz alanda vardı. Şimdi görüyorsunuz, 3-5 tanesi kaldı. Biz bari elimizdekileri koruyalım diyoruz. Kooperatif öyle bir taktik belirlemiş ki 15 gün arayla kamuoyunda iş soğuduktan sonra tekrar biz girelim, olay olduktan sonra polis müdahale ettiği için biz yapacağımızı yapalım. Hafta sonlarına ve geceye getiriyorlar" diye konuştu.

İşlenen suçlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Ekici, "Verilen zararlarla ilgili mahkemelerde hukuk içerisinde hakkımızı arıyoruz. Maddi zararımız şimdiye 650 bin lira civarında bir maddi zararımız var. Maalesef biz bu zararı engelleyemedik. Kooperatiften bunu alacağız. Mahkemede haklı olduğumuz zaten ortada, faiziyle birlikte kendilerinden tahsis edeceğiz. Yaptıkları yanına kar kalmayacak" şeklinde konuştu.

İnşaat alanında yapılan çalışma sonucu kamu binalarının da zarar göreceğini belirten Ekici, "Kamu binalarının çoğu yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Telafisi imkansız zararları da öngörmeye başladık" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Devlet Tiyatrolarına Hafta Sonu Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement