Devlet Töreni Yapılmasın" Talepli İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Devlet Töreni Yapılmasın" Talepli İmza Kampanyası

12 Eylül davası müdahil ve mağdurlarının oluşturduğu 12 Eylül Mağdurları Girişimi, dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın vefatları halinde devlet töreni yapılmaması talebiyle imza kampanyası başlattı.

05.03.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül davası müdahil ve mağdurlarının oluşturduğu 12 Eylül Mağdurları Girişimi, dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın vefatları halinde devlet töreni yapılmaması talebiyle imza kampanyası başlattı.

Girişim sözcüsü Aynur Hayrullahoğlu, Karaköy'deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Evren ve Şahinkaya'nın Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Mahkumiyet kararının henüz kesinleşmemesi nedeniyle vefatları halinde devlet töreni yapılmasına göz yummayacaklarını kaydeden Hayrullaoğlu, Devlet Cenaze Töreni Yönetmeliği ve Askeri Merasim ve Protokol Talimatnamesi'nde gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Kendilerine destek veren yazar, gazeteci ve siyasetçilerin de bu metne imza koyduğunu, ayrıca internet üzerinden de metni imzaya açtıklarını belirten Hayrullahoğlu, metinleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'na göndereceklerini dile getirdi.

Avukat Ömer Kavili de Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Evren ve Şahinkaya hakkındaki kararında hukuki eksikler bulunmasına karşın, darbe suçunu işlediklerini tespit ettiğini kaydederek, Evren ve Şahinkaya'nın vefatları halinde devlet töreni yapılmaması gerektiğini savundu.

Yazar Hüda Kaya ise vefatları halinde Evren ve Şahinkaya için devlet töreni düzenlenmesinin 12 Eylül rejimine meşruiyet kazandırma anlamını taşıyacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Töreni Yapılmasın' Talepli İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement