Devletin, 100. Yılında Sarıkamış Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Devletin, 100. Yılında Sarıkamış Seferberliği

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor Kars Valisi Özdemir: "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor etkinliğimiz devam edecek.

13.11.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇAĞLAR SEFERTAŞ - Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kars Valisi Günay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın hem turizm alanında hem de tarihi anlamda çok önem verdikleri bir ilçe olduğunu söyledi.

Bu senenin Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı olduğunu ve bu anlamda ilçede bazı bakanlıkların çalışmalarının devam ettiğini, bu seneki anma etkinliklerini çok daha önemsediklerini dile getiren Özdemir, "Bu sene sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet erkanının ciddi katılımını bekliyoruz. Bu katılım için şu an ciddi bir talep var" dedi.

Onun için altyapı ve lojistik hizmetleri gidermeye çalıştıklarını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız, Orman ve Su İşleri ve Bakanlığı'mız ve öteki bakanlıklarımızın çalışmaları devam ediyor. 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinliğimiz devam edecek. Bu konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız çalışmalarını yapıyor. Anma etkinliğiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Tören alanımız bu seneye yetişiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı anıtın ihalesini yaptı. Anıtın açılışı yine 100. yıl içinde yapılacak ama açılışını daha farklı etkinliklerle yaz döneminde planlıyoruz. Tören alanımızla ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mızın o bölgede yapmış olduğu bir çalışma var. Orada bir tanıtım merkezi yapılacak. Sarıkamış Harekatı'nın önce tanıtılıp, ondan sonra şehitliklerimizin gezilmesi planlanıyor."

"Tarihi gerçekliğe uygun yapılaşma olacak"

Özdemir, alanda tarihi gerçekliğe uygun bir yapılaşma olacağına vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği ihalenin de anıtla tören alanının 15 milyon lira artı KDV'ye yapıldığını ifade eden Özdemir, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bölgede yol çalışmaları devam ediyor. Yürüyüşün başladığı alan olan Kızılçubuk mevkisine gölet yapılacak. Yürüyüşün başladığı yolda ciddi bir araç trafiği yaşandığı için ciddi bir çalışma yapılıyor" diye konuştu.

Vali Özdemir, 8 kilometrelik yürüyüş yolunun da standardının yükseltildiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Orası da bitmek üzere. Onu da bu seneki törenlere yetiştiriyoruz. Oranın taşla döşenmesindeki amacımız insanların yaz döneminde de şehitlikleri gezebilmesi. Kış döneminde sadece o zamanki şartları yaşıyorlar. O bölgedeki tarihi insanlarımızın daha sonraki aşamalarda da görmesini istiyoruz. Bunu bilgilenme ve bilinçlenme anlamında önemli görüyoruz. Şu anda o bölgenin master planını hazırlıyoruz. Bir master planı yaparsak bundan sonra yapacağımız bütün tesisleri oranın tarihine göre yapabiliriz."

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin tören alanı ve tarihi binaların olduğu bölgede bir çalışma yaptığına değinen Özdemir, "Biz o bölgeyi tören alanı ve şehitliğin ötesinde sosyal hayatın da merkezi haline getirebileceğimiz ve insanların o bölgeye geldiği zaman tarihi, kültürel ve sosyal anlamdaki etkinliği yapabilecekleri alan haline getirmemiz lazım ki o bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devletin, 100. Yılında Sarıkamış Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement