Şehit Savcıyı Binler Uğurladı, Devlet Erkanı da Oradaydı - Son Dakika
Güncel

Şehit Savcıyı Binler Uğurladı, Devlet Erkanı da Oradaydı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz için Eyüp Sultan Camii'nde tören düzenlendi. Törende devlet erkânı da hazır bulundu.

01.04.2015 12:48  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'ne getirildi. Kiraz, burada kılınan cenaze namazın ardından defnedilmek üzere Eyüp Sultan Mezarlığı'na götürüldü.

CÜBBELERİYLE GELDİLER

Cenazenin polis korteji eşliğinde camiye getirilişi sırasında polis araçları siren çaldı. Şehit savcı Kiraz'ın hakim, savcı ve avukat arkadaşları da cenazeye katılmak üzere camiye geldi. Bazı hakim ve savcıların üzerinde cübbelerinin olduğu görüldü.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehit Savcı Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz ve babası Muhammet Hakkı Kiraz, avluda taziyeleri kabul etti. Kiraz'ın yakınlarının çok üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Kiraz'ın cenazesinin başında Kur'an-ı Kerim okundu.

ALANDA KUŞ UÇURTULMADI

Tüm girişlerinde güvenlik kordonu oluşturulan camiye gelen vatandaşlar ile basın mensupları, kontrolden geçirilerek avluya alındı. Polislerin, caminin minarelerinden alanı gözlediği görüldü. Alanda çok sayıda polis görev yaparken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

Davutoğlu, cenaze namazında şehidin babasıyla yanyana saf tuttu

DEVLETİN ZİRVESİ TÖRENDE

Kiraz'ın cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yarmcısı Numan Kurtulmuş, Beşir Atalay, Murat Karayalçın, Bekir Bozdağ, Aşşenur İslam da katıldı.


Cenaze namazında Abdullah Gül, Başbakan Davutoğlu ile aynı safta

DAVUTOĞLU VE GÜL AYNI SAFTA

Başbakan Ahmet Davutoğlu Eyüp Sultan Camii'nde kıldığı öğle namazı sonrası cenaze namazının kılınacağı alana gelerek şehit babası Hakkı Kiraz'a taziyelerini iletti. Davutoğlu, şehit babasının yanında saf aldı. Davutoğlu'nun yanında ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vardı.

CENAZE NAMAZI KILINDI

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze namazı kılındı. İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran dua etti. Cenaze, Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÇİÇEK: İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör eyleminin, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirtti. Çiçek yayımladığı mesajda "İstanbul'da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenler asla insan olamaz. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

Şehit Savcıyı Binler Uğurladı, Devlet Erkanı da Oradaydı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Savcıyı Binler Uğurladı, Devlet Erkanı da Oradaydı - Son Dakika


Advertisement