Devletten Patates Fiyatına Müdahale Sinyali - Son Dakika
Ekonomi

Devletten Patates Fiyatına Müdahale Sinyali

Devletten Patates Fiyatına Müdahale Sinyali

Rekabet Kurumu, son dönemde el yakan patates fiyatlarına müdahale edebileceğinin sinyalini verdi.

15.05.2015 14:15  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurumu Başkan Vekili Reşit Gürpınar, patates fiyatlarının arttığına dikkat çekerek, atılabilecek adımlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Son dönemde yazılı ve görsel basın yayın organlarında yayınlanan haber ve yorumlarda, ülkemizdeki patates fiyatlarının önemli bir artış eğiliminde olduğu ve bunun altında yatan nedenin rekabete aykırı uygulama ve davranışlar olabileceği ileri sürülmüştür. Bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından yapılan açıklamada bakanlığın bu konuya ilişkin olarak bir çalışma yürüttüğüne ilişkin bilgi verilmiş ve bu artışın gerekçelerinin araştırıldığı vurgulanmıştır.

KANUNU İŞLETEBİLİRİZ

Bilindiği gibi 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mal ve hizmet piyasalarında faaliyet gösteren ya da bu piyasaları etkileyen her türlü teşebbüsün aralarında yaptığı rekabeti engelleyici, bozucu ve kısıtlayıcı anlaşma, uygulama ve kararlar ile piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını yasaklamıştır. Bu kapsamda bahsi geçen konu Rekabet Kurumu'nun da gündeminde olup, gerekliliği durumunda, 4054 Sayılı Kanun'da yer alan ön araştırma ve soruşturma süreçleriyle konu daha detaylı olarak incelenerek, kanunun ilgili maddelerinin işletilmesi söz konusu olabilecektir." (Kaynak:Hüriyyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Devletten Patates Fiyatına Müdahale Sinyali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Barış : Benzin 4.5tl patates 5tl et 40tl bundan iyisi Şam'da Kayısı. 3 0 Yanıtla
  • Ne: Gidin patates ekin. Nereye eksen orda çıkar. şimdi ek ağustosda topla. 1 0 Yanıtla
  • Alim hoca: Stokçuluk yaparak kazanılan para haramdır. Çoluk çocuğunuzun boğazından haram geçirmeyin eğer gözünüzün önünde helak olmasını istemiyorsanız 1 0 Yanıtla
  • Medet : Kardeşim siz şakamısınız yaaaa. Tedbir aldık alacaz yakaladık yakalayacağız kimi neyi. Satan sattı parayı alan Aldı gitti. Neyin tedbiri bu anlamadım. Biri Çalıyor birileri oynuyor. Millet keriz yaaaa 1 0 Yanıtla

Advertisement