Devre"Ler 35 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika
Güncel

Devre"Ler 35 Yıl Sonra Buluştu

Kocaeli Köseköy'deki 15. Kolordu Komutanlığında 1981-1982 yılları arasından vatani görevini yapan 13 asker arkadaşı, 35 yıl sonra sosyal medya aracılığıyla buluştu.

15.05.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Köseköy'deki 15. Kolordu Komutanlığında 1981-1982 yılları arasından vatani görevini yapan 13 asker arkadaşı, 35 yıl sonra sosyal medya aracılığıyla buluştu.

Birbirleriyle iletişim halinde olan Kadir Şarlıgil ve Temel Akagündüz'ün sosyal medya aracılığıyla 1961/3 ve 1962/1 tertip olan diğer asker arkadaşlarına ulaşmasıyla başlayan süreç, uzun çabaların ardından amacına ulaştı.

Üsküdar Salacak Sahili'nde bir araya gelen asker arkadaşlarının 35 yılın ardından karşılaşmaları sırasında duygusal anlar yaşandı. Birçoğu torun sahibi de olan asker arkadaşlarının anılarını yad etmesi ortamı bazen neşelendirdi bazen de hüzünlendirdi.

Görüşemedikleri yıllar içinde yaşamını yitiren arkadaşlarını da anan 13 arkadaş, davet edilmelerine karşın buluşmaya gelmeyen arkadaşlarının kulağını çınlattı. Keyifli ve samimi bir ortamda geçen buluşmanın ardından asker arkadaşları, buluşmayı geleneksel hale getirmek için gelecek yıl eylül ayında buluşma kararı aldılar.

Buluşmaya katılanlardan Muhammet Yüksel, asker arkadaşlığının yaşamında farklı bir yeri olduğunu ifade ederek, iyi ve kötüyü, varlığı ve yokluğu onlarla birlikte yaşadığını söyledi.

Buluşmanın ardından gelişen keyifli sohbetin ve derinleşen duyguların kendilerine tekrar buluşma kararı aldırdığını dile getiren Yüksel, "Keşke bu buluşma organizasyonunu 35 yıl sonra değil de daha önceleri yapsaydık diye hayıflanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devre'Ler 35 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement