Devrek Engelliler Derneginden Dayanışma Kahvaltısı - Son Dakika
Yerel

Devrek Engelliler Derneginden Dayanışma Kahvaltısı

Devrek Engelliler Derneginden Dayanışma Kahvaltısı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

29.09.2013 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Zonguldak'ın Devrek İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından yardıma muhtaç engelli vatandaşlar için dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Devrek Öğretmen Evinde düzenlenen organizasyonla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Songül Malkoç," Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle yardıma muhtaç engelli vatandaşlara bayram hediyeleri almak ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için Öğretmen Evinde kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdik. Buradan elde edilecek gelir ile yardıma muhtaç engelli vatandaşlarımıza başta giyim olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacağız. Katılım beklediğimizden de fazla oldu. Başta ilçe protokolü olmak üzere Devrek halkı her zaman olduğu yine duyarlılığını göstererek bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadılar. Biz dernek olarak toplumun her kesimini kucaklayan bir dünya görüşüne sahibiz. Derneğimize başta Milletvekilimiz Özcan Ulupınar olmak üzere, Kaymakamımız Belediye Başkanımızın sürekli desteklerini görmekteyiz buradan kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Vekilimiz Ulupınar'ı davet ettik ancak Ankara'da yoğun çalışma içerisinde olduğu için etkinliğimize katılamadı tebrik telgraflarını aldık. Özcan Bey gerek Belediye Başkanlığı döneminde ve gerekse şuan ki milletvekilliği konumunda derneğimizin hep arkasında oldu ve halen destekleri devam etmekte. Biz dernek olarak hangi makam gittiysek hiçbir zaman eli boş dönmedik ve bugünkü etkinliğimizde bu apaçık ortadadır. Bizler bu zamana kadar ne dernek yöneticileri, ne siyasi partiler ne de diğer kamu kurum ve kuruluşları hiçbir zaman çıkarlarımız için hareket etmedik amacımız sadece engellilere nasıl hizmet edebiliriz biz bunun gayreti içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz umuyorum Devrek'ın bu tür çalışmalarda Zonguldak'ın tüm ilçe ve beldelerine örnek olmasını temenni ediyor, etkinliğimize iştirak ederek bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay ise düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

"Bizim toplumumuzun önümüzdeki dönemlerde karşılaşabileceği en büyük problemlerden bir tanesi engelli ve bakıma muhtaç insanlarımızın yaşamlarını sağlayabilecek kurumsal yapının korunması bu noktada devlet son dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurmasıyla birlikte çok ciddi bir kurumsal yapılanma sürecinin içine girdi ancak sadece kamu kurum ve kurumlarının bu anlamda çalışma yapıyor olması yalnız başına çok anlam ifade etmiyor aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çaba göstermesi gerekir ki her ikisinin bir arada bir sinerji ortaya çıkarması sağlansın. Bu vesile ile bu tür etkinliklerle hem engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın diğer toplumsal kesimlerle bir araya gelmesi sağlanır ver aynı zamanda onlara yapılabilecek katkıları organizasyonu sağlanmış olur. Bu vesile ile şunu ifade etmek isterim, bu derneğimiz Songül Malkoç hanım önderliğinde çok ciddi ve çok başarılı işler yapılıyor hem kamunun hem de özel kesimin yaptığı katkıları koordinasyonu noktasında bir sinerji ortaya çıkartıyor. Ben başta Songül Hanım olmak üzere hem katılımcılara hem de dernek yöneticilerine vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum."

Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Devrek Belediye Başkan Vekili Siyamı Özkoz, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zekayi Bükrü, TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, engelli ve engelli yakınları ile yüzlerce davetli katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek Engelliler Derneginden Dayanışma Kahvaltısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement