Devrek'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Devrek'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

Devrek\'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Devrek'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2013 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Devrek'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan tarafından Cumhuriyet Bulvarında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada sone eren etkinliğin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) programa geçildi. AKM' de düzenlenen organizasyonda Öğretmenler Günü nedeniyle günün anlam ve önemi hakkında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan," 24 Kasım 1928 Millet Mektepleri'nin açıldıgı, yaşlısı genci, kadını, kızı ve erkeği ile Türk Milletinin yeni harfle okuma yazma seferberliğine başladığı, Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği gündür. Bu anlamlı günün amacı, öğretmenlerimizin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini ortaya koymak, öğretmenlerin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmek, öğretmenlerin sorunlarını dile getirerek çözüm yolları aramak, emekli olan öğretmenlerimizi saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlerimizin mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. Her birimizin üzerinde emek ve hakları olan öğretmenlerimizi her zaman saygıyla anmak bizim hem manevi hem de insani görevlerimizdir. Öğretmen gelecek nesillerin mimarı, gelecekteki ülke fotoğrafının hazırlayıcısıdır" dedi.

Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay ise yaptığı konuşmada,"İnsanoğlu var olduğu günden itibaren tarih yazılmaya başladığı andan itibaren ait olduğu toplumun toplumunu refahını yükselmek için çaba göstermişlerdir tarihin özü budur tarih bundan ibarettir. ve bizler mensubu olduğumuz medeniyet olarak ta bu konuda tarihte çok önemli işler başarabilmiş bir ecdadın torunlarıyız. Hem Orta Asya da, hem Orta Doğu da, hem bugün içinde yaşadığımız Anadolu topraklarında bunu başarabilmiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Şunu ifade etmek isterim ki, bizim medeniyet olarak bizim ecdat olarak tarih olarak kurmuş olduğumuz iki önemli medeniyet vardır. Birisi Bağdat'ta kurulmuş bir medeniyettir, diğeri ise, dünyaya hakim olan İstanbul medeniyetidir. Maalesef bugün Bağdat medeniyeti yok olmuştur ama İstanbul medeniyeti hala devam etmektedir" dedi.

Programda mesleğinde emekli olan öğretmenlere Kaymakam Cem Afşin Akbay tarafından plaket verilirken, plaket merasiminin ardından öğretmenlik mesleğine yeni başlayan 23 öğretmen yemin andı içerek göreve başlamanın ilk adımlarını atmanın heyecanını yaşadılar. Kaymakamlık tarafından düzenlenen ve Sebahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından sunumu gerçekleştirilen programda müzik öğretmenleri tarafından seslendirilen müzik dinletisinde davetlilere günümüz ve geçmişteki şarkılarla unutulmaz dakikalar yaşattılar. Programın ardından davetlilere Öğretmen Evi'nde çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Düzenlenen etkinliklere, Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Zöhreyıldızı, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, TSO Başkanı Zekayi Bükrü, öğretmenler, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement