Devrek'te Altınoluk Gençlik Merkezi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Devrek'te Altınoluk Gençlik Merkezi Açılışı

Devrek\'te Altınoluk Gençlik Merkezi Açılışı

Devrek’te Altınoluk Gençlik Merkezi’nin açılışında siyasiler ve vatandaşlar hazır bulunduZonguldak’ın Devrek ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Altınoluk Gençlik Merkezi” projesinin açılışında siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu.

08.05.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devrek'te Altınoluk Gençlik Merkezi'nin açılışında siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen "Altınoluk Gençlik Merkezi" projesinin açılışında siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu. Altınoluk Çevre Kültür Eğitim Gençlik ve Yardımlaşma Derneği tarafından Devrek'in Yeni Mahalle Kantarcılar Sokakta açılışı yapılan Altınoluk Gençlik Merkezi'nin açılışını AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar gerçekleştirdi.14- 25 arası erkek öğrencilere yönelik Etüt kulübü, geleneksel el sanatları kulübü, gezi ve toplum hizmetleri kulübü, satranç kulübü, spor kulübü, musiki kulübü, yabancı dil kulübü ve edebiyat kulübü alanlarında hizmet veren Altınoluk Gençlik Merkezi'nin açılışında konuşan Altınoluk Çevre Kültür Eğitim Gençlik ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Kıycı, "Ülkemizin genç kesimi yoğun ders ve sınav programları, bilgisayar ve diğer iletişim araçları arasına sıkışmış bir görüntüye sahiptir. Gençlerin nitelikleri daha önceden belirlenmiş sosyal ortamlara kavuşmaları, içinde bulunduğumuz çağın dezavantajlarından birisi olan aileden ve toplumdan doğal yollarla eğitimlerini alma imkanından yoksun gençlerimizi, ilgi ve istidatları doğrultusunda nezih, düzeyli ve aile sıcaklığını aratmayan ortamlarda gençlerimizin hayata bakış ve geleceğe dair hedef belirlemelerine katkı sağlayacaktır. Hedef kitlemiz, dünya hırsına dalmış, mekan değiştirmek zorunda kalmış, dağılmış parçalanmış ailelerin ilgiye muhtaç, sorunları ciddiye alınmamış, sokak, televizyon ve internetin eğitimine terk edilmiş gençleridir. Bu gençlerimizin en büyük sorunları çevresine karşı ilgisiz, duyarsız ve hayata dair ciddi hedefleri bulunmayan bir yaşam şekli sürmek zorunda olmalarıdır. Gençler kendi kapalı sanal ortamlarında sosyal ortam ve sosyal mekanlardan uzak bir yaşam içerisindedirler. Okul, ev, televizyon, internet ve kontrolsüz arkadaş ortamlarında hedefsiz bir döngü içerisinde gençlik problemleriyle beraber ciddi gelgitler yaşamaktadırlar. Öncelikli sorun, gençlerin kaliteli zaman geçirecekleri mekan eksikliğidir. Günlük yaşamında okul, dershane, bilgisayar, televizyon üçgenine sıkışmış bir hayat geçiren gençlerdir. Gençler bu noktada sürekli öğretim faaliyeti içerisinde olmaktan sıkılmış ve bu sıkıntısını internet, bilgisayar oyunu, televizyon, cep telefonu gibi aslında sadece sanal bir mutlulukla gidermeye çalışmaktadır. Görüştüğümüz çoğu veli, gençlerin bu iletişim araçlarına bağımlılık oranında bağlandıklarını göstermektedir. Burada sağladığımız masa tenisi, ücretsiz internet, langırt, dart, oyun istasyonu gibi eğlence faaliyetlerimiz bizler için birer araçtır. Gençlerimizin bu bağımlılıklarını kontrollü hale getirmek ve başka ilgi alanlarına yönlendirmek amaçlanmaktadır" dedi.

Merkezin açılışında hazır bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise yaptığı konuşmada," Burada çok hayırlı bir iş gerçekleştiriyoruz rabbim hayırlı ve mübarek etsin. Ben her zaman her yerde söylüyorum en büyük zenginliğimiz genç kardeşlerimiz evlatlarımızdır. Onları iyi yetiştirebilirsek onlar bizim övünç kaynağımız olur. İyi yetiştiremezsek onlar hepimizin utanç kaynağımız olur. Bu sivil toplum kuruluşu çok önemli bir iş gerçekleştirecek vatana, millete çevresine ve ailesine faydalı bireyler yetiştirecektir ve bu kurumu candan destekliyorum. Allah hayırlı ve mübarek etsin" diye konuştu.

Devrek Kaymakamı Yakup Güney ise "Altınoluk Derneği'nin çok güzel bir projesinin hayata geçirilmesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız çok güzel çalışmalar yapıyor. İsteyen her sivil toplum kuruluşuna çok güzel katkılar ve destekler vermektedir. Sadece sivil toplum kuruluşları değil, gençlerimiz bir araya gelerek bu projelerden faydalanabiliyor ve ben bu vesile ile sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapmak istiyorum burada çok güzel bir örnek var ve bu çalışmadan örnek alsınlar dernek yöneticilerimizle bir araya gelsinler ve kendileri de proje yapmaya çalışsınlar bizlerde sunulan projelere her zaman destek vermeye hazırız" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek'te Altınoluk Gençlik Merkezi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement