Devrek'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Devrek'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Devrek\'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Devrek İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

20.04.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Devrek İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Zonguldak'ın Devrek İlçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Müftülüğü tarafından program düzenlendi. Devrek Spor Salonunda organize edilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla süren programa Devrek Kaymakamı Orhan Yalınız, Devrek Belediye Başkan Vekili Osman Erenoğlu, Ağrı Patnos İlçesi Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, İl Sosyal Proje ve Etüt Müdürü Hayri Bulazar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri ve davetliler katıldı.

Programdan önce davetlilere Kur'an-ı Kerim ve gül takdimi ile program sonra ise Devrek Belediyesi tarafından etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu. 2014 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ana tema olarak belirlenen, "Hz Peygamber, Din ve Samimiyet" konusunda BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan tarafından panel düzenlendi.

İlçe Müftü Vekili Vaiz Ekrem Özcan da,"Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Bu noktadan hareketle, diğer ilim adamlarımızın araştırmalarını ve düşüncelerini halka aktarabilmek, günümüzde insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin başında gelen sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü toplumumuzun her kesiminde yaygınlaştırmak ve insanlar arasında bir muhabbet, bir gönül köprüsü kurmak hedeflenmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Peygamberin (s.a.v.) doğum gününü içine alan haftayı, 1989 yılında "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilan etmiştir. Bu haftanın her zaman olduğu gibi özellikle sosyal bütünleşmede büyük etki sağladığı görülmektedir. Gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunun en önemli insani değerlerden biri olmasından hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığı, özelde toplu, genelde tüm insanlık için önemli bir prensip olan kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konusunda ülke çapında hoşgörü, kardeşlik ve dayanışmanın ruhunun daha da güçlenip genişlemesini amaçlıyor. Hz. Peygamberi (s.a.v.) daha iyi tanıyıp anlamak ve onun sevgisini canlı tutmak, örnek yaşayışını ve özellikle kardeşlik hukukunu bütün boyutları ile gündeme taşımayı hedefleyen Devrek İlçe Müftülüğümüz hafta süresinde çeşitli yerlerde ve tarihlerde etkinlikler düzenleyecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Semazenler tarafından Sema gösterisi düzenlenirken, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan sinevizyon gösterisi de davetliler tarafından büyük ilgi gördü. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement