Devrek'te Meydana Gelen Heyelanla İlgili Yeni Kararlar Alındı - Son Dakika
Yerel

Devrek'te Meydana Gelen Heyelanla İlgili Yeni Kararlar Alındı

Devrek\'te Meydana Gelen Heyelanla İlgili Yeni Kararlar Alındı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde meydana gelen heyelanla ilgili çalışmalar sürüyor.

09.08.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde meydana gelen heyelanla ilgili çalışmalar sürüyor.

Zonguldak'ın Devrek İlçesi Karşıyaka Mahallesinde 16.07.2015 tarihinde meydana gelen heyelanla ilgili olarak, heyelanın son durumu hakkında bilgi almak, yapılan çalışmaları değerlendirmek ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar konusunda koordinasyon sağlamak amacıyla, Valilik Toplantı Salonu'nda Karayolları Genel Müdür Yardımcısı, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürü ve teknik ekipleri, DSİ Kastamonu Bölge ve Şube Müdürleri teknik ekipleri, İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı, AFAD Müdürü ve teknik ekibinin de katıldığı, görsel materyallerinde sunulduğu bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik tarafından basına duyurulan toplantıda alınan kararlarda, Heyelanla ilgili olarak yapılan ve yapılacak çalışmalarda öncü ve önemli rol oynayan Karayolları ve DSİ arasındaki uyum, işbirliği ve koordinasyonun önemi özellikle vurgulanarak, bu konuda yapılacak çalışmalar talimatlandırıldı. Heyelanın başlangıcından bu güne kadar geçen süre içerisinde Karayollarınca yaptırılan proje çalışmalarının sunumu yapılmış ve başarılı olduğu görüldü. Karayolları tarafından yapımı devam eden Devrek-Ereğli yolunun heyelanlı kısmının üst tarafında kalan 650 metrelik bölgede yükün hafifletilmesi amacıyla boşaltma çalışmalarına 10.08.2015 Pazartesi gününden itibaren yoğun olarak başlanması talimatı verildi. Heyelandan dolayı tıkanma ve taşma riski taşıyan Çomaklar Deresinin başka alternatif bir güzergahtan tahliyesi için DSİ'nin alacağı önlemlere ilişkin nasıl bir çalışma yapılacağı konusu ayrıntılı bir değerlendirmeden sonra kararlaştırıldı. Heyelan bölgesinde risk oluşturduğu İl AFAD Müdürlüğü tarafından belirlenen 3 binanın boşaltılması kararı verildi.

Son olarak Zonguldak Valisi Ali Kaban tarafından, bundan sonra meydana gelebilecek muhtemel her tür riske karşı İl AFAD Müdürlüğü, Devrek Kaymakamlığı ve Devrek Belediye Başkanlığına bir 'Risk Eylem Planı' hazırlanarak acil boşaltma ihtimallerinin değerlendirilmesi talimatı verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek'te Meydana Gelen Heyelanla İlgili Yeni Kararlar Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement