Devrim Erbil'in İstanbul Resimleri Tiflis'te - Son Dakika
Güncel

Devrim Erbil'in İstanbul Resimleri Tiflis'te

Ünlü ressam Devrim Erbil’in soyutsal İstanbul resimleri Tiflis’te sergileniyor.

07.11.2014 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü ressam Devrim Erbil'in soyutsal İstanbul resimleri Tiflis'te sergileniyor.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi ve Gürcistan Kültür Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Türk Kültür Günleri" kapsamında, ünlü ressam Devrim Erbil'in resim sergisi Tiflis'te sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü "Dost ve komşu Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde kültürel ve sanatsal faaliyetler çok önemlidir. Serginin açılmasına katkı sunan Gürcistan Kültür Bakanına ve Gürcistan Milli Müzesi Başkanına çok teşekkür ederim" dedi.

Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze de Türk Kültür Günlerinin Tiflis'te gerçekleştirilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunmaktan onur duyduklarını söyledi.

Resimlerini adeta şiir gibi ince ince işlediğini ifade eden Erbil ise "Size İstanbul'un mavisini, şiirini ve doğasını getirdim" ifadelerini kullandı.

İş, sanat ve akademi dünyasından yoğun ilgi gören serginin açılışına Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü'nün yanı sıra, Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze, Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin ve Gürcistan Milli Müzesi Müdürü Davit Lortkipanidze ile çok sayıda Türk ve Gürcü sanatsever katıldı.

Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanlığına bağlı Milli Müze Salonu'nda açılan sergide, ressam Devrim Erbil'in 26 eseri, 21 Kasım'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devrim Erbil'in İstanbul Resimleri Tiflis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement