Devrim Kök'den Mustafa Köse'ye Çağrı - Son Dakika
Yerel

Devrim Kök'den Mustafa Köse'ye Çağrı

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, il binasında gazetecilerle bir araya geldi.

27.03.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, il binasında gazetecilerle bir araya geldi. Kök, yaklaşan yerel seçimler öncesinde gerilimin azalmasını istediklerini belirtirken, ayrıca AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'ye de seslenerek partisi içinde gerilim oluşturanları engellemesini istedi.

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, pek çok siyasi partinin gelip geçtiğini hatırlattığı konuşmasında "Ülke için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun" dedi. 30 Mart'ın gerilimle girilen bir seçim olduğunu belirten Kök, "AKP'nin İstanbul ve Ankara'yı kaybetmenin dışında seçimi ne olursa olsun alalım düşüncesi var. Şimdilerde 3 katı oy pusulası basıldığı duyuldu. Seçim sandığında kullanılacak mühürlerin kaybolduğunu duyduk. Seçim öncesi suikastların yapılacağını duyduk. Son gelişmelerde CHP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'a 50 kişilik bir grup saldırdı. Bunlar seçimi kaybediyorsunuz paniği ile yapılan hamleler. Antalya'da da ciddi gerilim söz konusu. Seçim ofislerimiz akşam saldırıya uğruyor. Adaylarımızın otobüsleri boyanıyor. Döşemealtı'nda İlçe Başkanımız Haluk Yalçın'ın savcılığa intikal ettirdiği bir olay var. İlçe başkanımız İzmir'den oy kağıdı basılıp Antalya, Döşemealtı ve Kumluca ilçelerine taşındığı bilgisini aldık. 30 bin çalıntı oy ihbarı yaptık. Döşemealtı'nda meclis üyemiz bir saldırıya uğradı. Yine bir arkadaşımız Kepez İlçe Meclis Üyesi adayımız Eren Kurt'un, Menderes Türel hakkında Facebook'tan yazdıkları sonucu gece vakti evi basılıyor. Yine hiç tasvip etmediğimiz kirli siyasetler yapılıyor" dedi.

Köylerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan adayı Mustafa Akaydın'ın ölüleri yakacağının yazılıp dağıtıldığını ileri süren Kök konuşmasına şöyle devam etti:

"Kara propaganda var. Din üzerinden siyaset yapılması Türkiye'de insanlara çok zarar verdi. Siyasiler bugün var, yarın yok. Siyaset üzerinden din sömürüsü hiç hoş değil. Bu tür propagandalar acizliklerini gösteriyor. 3 gün sonra CHP yoluna devam edecek kazanacaktır. Eren Kurt'u Türel'in talimatıyla evini bastırıp karakola götürmesi hiç hoş değil. Arkadaşın paylaştığı sadece bir iddiadır. Çıkar evet veya hayır dersiniz. Herkes, herkes hakkında bir şeyler konuşabilir. Şeffaf olmak gerekiyor"

Manavgat'ta bir partilinin yaptığı paylaşım nedeniyle evinin basıldığını da ifade eden Kök, "Son günlerde başbakanın Twitter'ı kapatması paylaşım istemediklerini, kendilerine karşı herhangi eleştiri gelmesini istemediklerini gösteriyor. İran, Afganistan gibi hiç bir zaman olmayacağız. Buna izin vermeyeceğiz. Siyasetçiler eleştirilere açık olmalıdır. Kendisini desteklemeyenlerin de hakkını hukukunu korumalıdır. Bundan da duyduğumuz üzüntüyü paylaşmak istedik" şeklinde konuştu.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'ye çağrıda bulunan Devrim Kök, "Partisinde bu tür kışkırtma yapan adayları engellemesini istiyoruz. Bizler sağduyu davranmaya davet ediyoruz. Yarın seçimler gelir geçer. Antalya'da yüz yüze bakıyoruz. Bizi temsil eden yüz binlere de örnek olmamız gerekiyor. Vizyon kent Antalya'da gerilim istemiyoruz. Sağduyu çağrısı istiyor ve tüm siyasetçilerinde elini taşın altına koymasını istiyoruz" dedi.

BU SEÇİMDE CHP'NİN OYU EN AZ ÇALINACAKTIR

Seçimlerde manipülasyon yapılmaması için her türlü önlemleri aldıklarını vurgulayan İl Başkanı Devrim Kök, elektrikler kesilirse de arkadaşlarına sandıkların üstüne oturmalarını söylediklerini ifade etti. Kök, "Seçim dönemlerin de bu tür önlemler alınır. Bizim de hukukçu arkadaşlardan oluşan komitemiz var. Sandık görevlilerine eğitim verdik. CHP buna çok iyi hazırlanıyor. Her sandık başında 5 kişi var. Bunlar genellikle de hukukçular. Seçimlerde oylarımızın çalınmaması için her şeyi yapıyoruz. Eğer ki elektrikler kesilirse arkadaşlarımıza sandığın üstüne oturmalarını söylüyoruz. Bu seçimde CHP'nin oylarının en az çalınacağı seçim olacak. Çalınırsa bile en azı çalınacak bunu kesinlikle söylüyorum" diye konuştu.

SERİK, KEPEZ, ELMALI, KORKUTELİ, ALANYA'DA ÇOK İDDİALIYIZ

Gazetecilerin sorularına da yanıtlayan Kök, "Hangi ilçelerde sürpriz bekliyorsunuz?" şeklindeki soruya ise, "Kumluca'ya gittik. Daha önce Kumluca'da böyle bir kalabalık görmedim. Çevre il ve ilçelerden hiçbir taşıma yapmadık. Kalabalıktan giremedim oraya. En az 10 bin kişi vardı. Antalya çok farklı sonuçlara gebe. Kumluca'da hiç kazanamamıştık. Serik, Kepez, Elmalı, Korkuteli, Alanya'da çok iddialıyız" yanıtını verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrim Kök'den Mustafa Köse'ye Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement