Devrimci Karargah Örgütü" Davasında Temyiz Duruşması - Son Dakika
Güncel

Devrimci Karargah Örgütü" Davasında Temyiz Duruşması

"Devrimci Karargah Örgütü" üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri öne sürülen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 75 sanığın yargılandığı davada bazı sanıklar yönünden temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yapıldı.

03.12.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Devrimci Karargah Örgütü" üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri öne sürülen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 75 sanığın yargılandığı davanın bazı sanıklar yönünden temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yapıldı.

Bazı sanık avukatlarının katıldığı duruşmayı, CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Hüseyin Aygün de izledi.

Duruşmada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesince haklarında 10 yıldan fazla hapis cezası verilen 5 sanık yönünden duruşma yapıldı.

Bazı sanık avukatlarının savunmasını dinleyen heyet, 24 Aralık 2014'te tüm sanıklar yönünden kararını açıklayacak.

-Avukatların savunması

Sanıklardan Cemal Bozkurt'un avukatı Ercan Kanar, Silivri mahkemelerinde yapılan yargılamalar, KCK davaları ve bu davanın, özel yetkili mahkemelerin nasıl yargılama yaptığına ilişkin bir dönemin aynası olduğunu söyledi.

Torba bir iddianame ve torba bir kararla, birbirini tanımayan sanıkların bir araya getirildiğini savunan Kanar, yapılan yargılamada, hukukun bütün temel ilkelerinin ayaklar altına alındığını ileri sürdü.

Kanar, Türk solu açısından yapay olarak bu davanın ortaya konulduğunu, Kürtler'in KCK, militer milliyetçilerin Ergenekon, Türk solu için de bu davanın ortaya çıkarıldığını iddia etti.

İktidar mensupları tarafından "orduya kumpas kurulduğuna" ilişkin beyanlarda bulunulduğunu söyleyen Kanar, "Kumpas bu davada da yapıldı" dedi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin kanundaki "Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere yetkili ve görevli mahkemelere devredilir" ibaresinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasını isteyen Kanar, davayla ilgili Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruların da beklenmesini talep etti.

Bu taleplerin kabul edilmesi halinde, dosyanın yerel mahkemeye iade edilmesine karar verilmesini de isteyen Kanar, "Yerel mahkeme kararı, zehirli, ayrıksı bir otun ürünüdür. MİT'in hazırladığı 103 sayfalık raporun istihbari olarak terörle mücadele şubesine gönderiliyor ve raporun sayfalarında 'delil olarak kullanılamaz' yazıyor. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ise bu raporu dosyadan çıkarmaya cesaret edemedi" diye konuştu.

Sanıklar arasında, Anayasa'ya göre kurulmuş Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) genel başkanı ve parti yöneticilerinin de bulunduğunu hatırlatan Kanar, şu görüşleri savundu:

"Parti genel başkanının yöneticileriyle telefonla görüşmesi, 78'liler Birliği yemeğine katılmaları örgütsel faaliyet kabul edilmiş. Devrimci Karargah Örgütü üyesi olan sanık suçunu itiraf etmiş, ama örgütle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar davaya katılmış. Bu dosyada Hanefi Avcı'nın ne işi vardı? Bu karara imza atan yargıçlar acaba buna inanıyorlar mı? Yerel mahkeme kararında hayalet örgüt oluşturulmuş, emniyet dedikoduları delil olmuş. Taleplerimizle ilgili dairenizin özgürlükçü bir karar vermesini bekliyoruz. Yerel mahkeme kararındaki kriterler geçerli sayılırsa bu ülkede bir milyon örgüt üyesi çıkar."

Avukat Kanar, müvekkili sanık Cemal Bozkurt'un, tutukluluk süresinin 12 Ocak 2015'te 6. yılına gireceğini belirterek, Bozkurt'un tahliyesine karar verilmesini de istedi.

Diğer sanık avukatları da yerel mahkeme kararının bozulmasını, müvekkillerinin beraatlarına karar verilmesini talep etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devrimci Karargah Örgütü' Davasında Temyiz Duruşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement