Dezeavantajlı Bireyler de İnternetle Tanışacak - Son Dakika
Yerel

Dezeavantajlı Bireyler de İnternetle Tanışacak

Dezeavantajlı Bireyler de İnternetle Tanışacak

Toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerinin Internet hizmetinden yeterince yararlanamadığından yola çıkılarak hazırlanan “Kütüphan-e Türkiye” projesi Manisa’da da başladı.

04.06.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerinin Internet hizmetinden yeterince yararlanamadığından yola çıkılarak hazırlanan "Kütüphan-e Türkiye" projesi Manisa'da da başladı. Yaşlı, düşük gelirli, eğitim düzeyi düşük, engelli grupların Internet hizmetlerinden yararlanacağı eğitimler İL Halk Kütüphanesinde şimdilik 3 bilgisayarla başlayacak.

Proje hakkında bilgi veren Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibritçi, " Microsoft'un kurucusu Bill Gates tarafından kurulan Bill ve Melinda Gates Vakfıdiğer sosyal etkinliklerinin yanı sıra, özellikle dezavantajlı bireylerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimlerinin önündeki engellerin azaltılmasına bir ölçüde yardımcı olmak amacıyla Küresel Kütüphaneler Girişimi'ni (Global Libraries Initiative) başlatmıştır. Ülkemizde de anılan fondan sağlanan kaynakla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi'nin işbirliğiyle 2013 Temmuz ayından başlayarak 'Kütüphan-e Türkiye' pilot projesi başlatılmıştır. 28 ay sürecek proje ile Ülkemizdeki yedi bölgeyi temsil eden 26 ildeki 78 Halk Kütüphanesi'nde toplumdaki özellikle dezavantajlı bireylerin (düşük gelirli, yaşlı, engelli, v.b) internete erişimleri için gerekli altyapının kurulması; bahse konu Kütüphanelerdeki Kütüphanecilerin ve Kullanıcıların eğitiminin gerçekleştirilmesi çalışmaları muhtelif zamanlarda bildirildiği üzere devam etmiştir. 'Kütüphan-e Türkiye Projesi' uygulama çalışmalarında; yoğun kullanıcı potansiyeli bulunan Kütüphanemiz halkımızı konu ile ilgili olarak bilgilendirmek için sosyal sorumluluk bilinci içerisinde faaliyetlere hızla devam etmektedir" dedi.

Manisa'nın muhtelif yerlerindeki Kıraathaneler, Manisa İş-Kur il Müdürlüğü'nün Kuyumculuk Mesleğinde Düzenlenen İşgücü Yetiştirme Kursu Merkezi, su ve elektrik tahsilat merkezleri gibi halkın yoğun ziyarette bulunduğu yerlere tanıtım afişleri astıklarını anlatan Kibritçi şunları söyledi:

"İlimizde muhtelif konularda faaliyet gösteren esnafımız ile Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın Koop.), Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği, Güzel Sanatlar ve El Sanatları ile ilgili işletmeler ve yoğun olarak da Sivil Toplum Kuruluşlarımız ziyaret edilerek bilgilendirme yapılmıştır. Bilgisayar kullanımını hiç bilmeyen veya az bilen kişilere; hastane randevusu alabilme, çocuklarına ev ödevlerine yardımcı olabilme, e-posta adresi alma, e-devlet uygulamaları, cv hazırlama, web sayfası uygulamaları gibi başvuru sahiplerinin ihtiyacına göre de belirlenecek bir program dahilinde uzun süreli eğitim vermeyi hedeflemekteyiz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik verilecek olan aynı hizmetler için ilgili Dernek ve şahıslarla iletişime geçilmekte, konu ile ilgili gerekli kolaylığı sağlamak adına teknik donanım ve diğer destekleyici çalışmalarımız sürmektedir. Kütüphanemiz web sayfası ve sosyal ağlar ile siz değerli basın mensupları aracılığıyla da yaptığımız duyurular neticesinde halkımızın başvuruları gelmeye başlamış ve ihtiyaçları ile çalışma programı hakkında görüşmelere başlanılmıştır. Bilgisayar okuryazarlığı konusunda bilgi sahibi olmak isteyen tüm halkımızı ücretsiz eğitim vermek üzere Kütüphanemize bekliyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dezeavantajlı Bireyler de İnternetle Tanışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement