DGS gençleri mağdur etti! - Son Dakika
Güncel

DGS gençleri mağdur etti!

DGS gençleri mağdur etti!

DGS'ye girmek isteyen birçok Urfalı öğrenci ya Diyarbakır'ın ya da Gaziantep'in yolunu tuttu. Kimisi sınav yerini bulamadı geç kaldı, kimisi yüzlerce lira harcayarak bir gün önce gitmek zorunda kaldı. Gençlerin yetkililere sitemi ise "Urfa'da neden sınava giriş yeri yok" şeklinde oldu.

23.08.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki yıllık ön lisans öğrencileri, eğitimlerini lisansa tamamlamak için Pazar günü yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) 140 dakika boyunca ter döktü. Öğrenciler sınav stresi bir yana, sınav giriş merkezlerinin başka şehirde olmasından dolayı perişan oldu. Kimisi geç kalmamak için günler öncesinden sınava giderken, kimisi bilmediği bir şehirde sınava girdiği için sınav yerini bulamadı ya da sınava geç kaldı. 2016 DGS yine gözyaşlarının aktığı bir sınav oldu.

ANTEP DOLDU TAŞTI
Öğrenimlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler sınav öncesi Antep'e akın etti. Oteller sınava iki gün kala doldu taştı, otobüs firmaları ek seferler çıkardı. Ama buna rağmen öğrenciler mağdur oldu. Her sene yükselen sınava giriş ücretleri yetmezmiş gibi bir de öğrencilere sınav giriş merkezi için zorluklar çıkarıldı. Urfa'da bulunan ve Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girmek isteyen bir öğrenci ya Diyarbakır ya da Gaziantep'e giderek sınava girmek zorunda. Bunun sebebi yetkili mercilere sorulduğunda ise Diyarbakır ve Gaziantep'in Büyükşehir olması diye bir cevap veriliyor öğrencilere. Şanlıurfa Büyükşehir olalı 2 yıl oldu ancak öğrenciler hala sınava girmek için başka bir ile gitmek zorunda kalıyor.

OTOBÜS ÜCRETLERİ ARTTI
Normal şartlarda Urfa-Gaziantep arasındaki şehirlerarası otobüs fiyatları 15 ile 25 lira arasında değişirken, Pazar günü sınavdan dolayı otobüs fiyatları da artışa gitti. Aylardır iş yapamayan bazı otobüs firmaları fırsattan istifade etmek için otobüs ücretlerini arttırdı. Otobüsün pahalı olmasından yakınan öğrenciler ise aktarmalı olarak küçük midibüslere binmek zorunda kaldı. Aktarmalı olarak gidilen yolculuklarda ise yol masrafının yanı sıra gidiş saati de uzadı.

OTEL FİYATLARI DA BİR GECEDE TAVAN YAPTI
Son dönemlerde Güneydoğu'da yaşanan olaylardan dolayı turist sayısı azalmış, oteller boş kalmıştı. Bunu fırsat bilen Antep'teki otel ve pansiyon işletmecileri bir gecelik tek kişilik odalara 110 lira gibi uçuk bir fiyat biçti. Yol parası, sınav parası derken öğrenciler bir de kalacak yer için para harcamak zorunda kaldı. Cumartesi gününden sınava giden bir öğrenci yol parası, konaklama, şehir içi ulaşım, yemek, sınav parasıyla beraber 500 lira gibi bir ücret ödedi. Şanlıurfa'da sınav giriş merkezinin olmaması ise öğrencileri adeta perişan etti. Bazı öğrenciler ise sınavdan sonra isyan etti.

KİMİSİ SINAVA GEÇ KALDI KİMİSİ SINAV YERİNİ BULAMADI
Öğrenciler sınava gitmek için binlerce eziyet çekerken, Antep'i bilmeyenler ise tam bir rezillik yaşadı. Kimisi sınav yerini bulmak için saatlerce uğraşırken kimisi ise sınav yerini bulamadı ve lisans tamamlama hayallerini diğer seneye erteledi. Sınav günü öyle bir hal aldı ki, kimi öğrenciler sınav yakınındaki parklarda uyudu. Durumu gören çevredeki vatandaşlar ise şaşırmakla yetindi. Maddi durumu yetersiz olan ve sınav sabahı gelmeyi tercih eden birçok öğrenci ise sınav yerini bulamadı.

URFA'DA NEDEN SINAVA GİRİLMİYOR?
Güneydoğu'da yaşayan ve Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girmek isteyen birçok öğrenci ya Diyarbakır ya da Gaziantep'in yolunu tuttu. Şanlıurfa Büyükşehir olmasına ve nüfusunun diğer iki ilden büyük olmasına sınav giriş merkezinin olmaması ise öğrencileri perişan etti. Urfa'da neden sınav merkezinin olmadığı henüz bilinmiyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DGS gençleri mağdur etti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 24 Bina Tahliye Edildi
    22:49 İstanbul Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 24 Bina Tahliye Edildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement