Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Adana'da Bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, yeniden 1'inci Meclis Başkan Vekili seçildi.

12.04.2011 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Aytaç Durak'ı koltuğundan eden adam olarak anılan, sıra dışı söylem ve eylemleriyle tanınan Bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, yeniden 1'inci Meclis Başkan Vekili seçildi. 34 üyeli Meclis'te CHP ve MHP grubunun ve bağımsızların destek verdiği Mustafa Tuncel 21 oy alırken, AK Partili rakibi Hayri Haköver 12 oyda kaldı. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda belediye ve siyasi çevrelerde merakla beklenen Meclis Başkan Vekilliği seçiminde iki liste yarıştı. 12 Ak Parti, 10 CHP, 8 MHP ve 4 bağımsız üyenin katıldığı seçimde 1'inci ve 2'inci Meclis Başkanvekillikleri için Mustafa Tuncel ve CHP'li Halil Tüm ile AK Partili Hayri Haköver ile Sıtkı Polat yarıştı. Gizli oylamada Mustafa Tuncel 21, Halil Tüm 17, Hayri Haköver 12, Sıtkı Polat 3 oy aldı, 1 oy da boş çıktı.

Zihni Aldırmaz, seçim sonuçlarını açıklarken "Adana'ya hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Mustafa Tuncel ise oturduğu yerden "Meclise olsun da, Adana'ya niye hayırlı olsun?" diye karşılık verdi. Tuncel'in bu yorumu Meclis üyelerini gülümsetti. Meclis katip üyelikleri için yapılan seçimde de CHP-MHP ittifakı AK Parti'ye karşı yarıştı. CHP'li Necmi Özcanlı ile MHP'li Ömer Seyfettin Turan 21 oy alıp seçimi kazanırken, AK Partili Murat Türk ve Levent Özveren 13 oyda kaldı. Adana Bossa TAŞ çalışanları, Kızılay'ın 'İnsanımız için kan. Sürekli kan bağışçısı olmaya' sloganıyla yürüttüğü kampanyaya destek amacıyla kan bağışında bulundu.

Dış giyim tekstil işletmesinde yapılan kan bağışı kampanyasına, işçilerle birlikte Bossa Çalışma İlişkileri Müdürü Regaip Baykal da destek verdi. Çalışanlarıyla birlikte geleneksel hale getirdikleri kampanyada 300 ünite kan bağışlamayı planladıklarını kaydeden Baykal, 23 yıldır Kızılay'la iş birliği yaparak kan bağışı yaptıklarını söyledi. İşçilere bağışlarından dolayı teşekkür eden Baykal, "Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında kurumumuz çalışanları gönüllülük esasına dayalı kan veriyor. Halkın da bu kampanyaya destek olmasını bekliyoruz. 23 yılda Kızılay'a yaklaşık 8 bin ünite kan bağışında bulunduk" dedi. Kızılay'ın kan alma ekibinin başında bulunan Dr. Ümit Toksöz ise, kan vermenin sağlık açısından birçok faydasının olduğunu belirterek, 18-65 yaş arası sağlıklı herkesin 3 ayda bir kan verebileceğini bildirdi. Kan bağışladıktan sonra vücutta yeni kan hücrelerinin yapılandığını, kandaki yağ oranının düştüğünü ve kemik iliğinin yağlanmasının önlendiğini kaydeden Toksöz, "Böylece her sağlıklı insan 3 ayda bir bağışladığı kanla, başkalarının hayatını kurtardığı gibi daha sağlıklı birey oluyor. Kampanyamıza destek veren Bossa çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Lojistik sektörünün en önemli markalarından biri olan TNT Ekspres, geçen yıl Adana ve bölgesinde yaptığı çalışmalarla yüzde 17'lik büyüme sağladı. Hilton Oteli'nde TNT Türkiye Pazarlama Müdürü Sinan Türel ile TNT Ekspres Adana Bölge Müdürü Yaşar Yiğit bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir sunum yapan Yaşar Yiğit, İstanbul Operasyon Merkezi'nin 2010 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da hizmet vermeye başlamasıyla teslimat performanslarının daha da arttığını belirtti. TNT Ekspres'in geçen yıl Erzurum ve Diyarbakır acentelerinin açılmasının bölgedeki büyümede önemli rol oynadığını belirten Yiğit, önümüzdeki yeni acentelikler açabileceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Müşterilerimize ekspres kurye servisinin yanında Hava Kargo ve Karayolu Servisiyle hizmet veriyoruz. TNT Ekspres Adana, bugün bir paketten, 20 tonluk kargoya kadar tüm ihracat ve ithalat gönderilerini, dünyanın her yanına TNT'nin gelişmiş havayolu ve karayolu hizmetleri ile mümkün olan en kısa sürede teslim ediyor. Adana bölgesinden en çok tekstil, makine halısı, otomotiv, metal sanayi, elektronik, kimya, gıda ve mermer sanayi sektörlerinin gönderileri yapılıyor. Gönderilerin yapıldığı ülkelerin başında da Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, ABD ve Hollanda geliyor. Adana bölgesinde 12 lokasyon ve 65 çalışanıyla hizmet veren TNT Ekspres Adana, 30 araç ile haftada dört bin gönderi taşıyor. Geçen yıl Adana ve bölgesinde yaptığımız çalışmalarla yüzde 17 büyüme sağladık. "

Adana PTT Başmüdürlüğü ile Adana Filatelistler Derneği işbirliğiyle 'Türkfila II. Pul Sergisi' Adana'da açıldı. Adana Kültür Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışına Adana Valisi İlhan Atış, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, PTT Adana Başmüdürü Hakkı Altuntaş ile çok sayıda pul koleksiyoneri katıldı. Açılışta desteklerinden dolayı Vali Atış'a bir plaket ve pul koleksiyonu hediye edildi. Filatelistler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Arda, açılan sergide başta Atatürk, Osmanlı tarihi, Adana pulları, Mevlana Konya pulları, tıp, satranç, deniz fenerleri, olimpiyatlar, ülkeler olmak üzere toplam 34 çeşit koleksiyonda pullar sergilendiğini söyledi. Sergide 31 koleksiyonerin 100 panoda pulları izleyenlerin beğenisine sunuldu. Vali Atış ve beraberindekiler, sergiyi gezip Muzaffer Arda'dan pullar hakkında bilgi aldı. Serginin açılışında konuşan Arda, pul koleksiyonculuğunun çok öğretici olduğunu belirterek, Adanalıları sergiyi gezmeye davet etti.

Adana'da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından '1. Geleneksel El Sanatları Yarışması'nda başarılı olanlara ödülleri törenle verildi. Enstitünün konferans salonunda düzenlenen törene katılan Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen, başarının hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin olduğunu söyledi. Olgunlaşma Enstitüsü'nün başarılı çalışmalarına her geçen yenisini eklediğini vurgulayan Gelen, kurumun, faaliyetleriyle Adana'ya sığmaz bir yapı haline geldiğini kaydetti. Enstitü Müdürü İkbal Kalın ise Adana yöresi boncuk ve iğne oyalarının, tüm Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İlerleyen yıllarda daha büyük yarışmalar yapacağız. El sanatlarımızın unutulmaması için gündemde tutmaya çalışacağız. Kadınlarımızı geleneksel sanata yönlendirmek, onları teşvik etmek için de böyle bir yarışma yaptık. Gördüğümüz ilgi bizi sevindirdi" dedi. Konuşmaların ardından birinci olan Ayten Çolak, ikinci olan Meryem Güllü ile üçüncü olan Selma Şengüleroğlu'na ödülleri verildi. Ayrıca yarışmaya katılan Sebiha Atilla, Feride Ulu, Pınar Özbaykal, Harbiye Füsun Karakılçık, Kübra Yılmaz, Fatma Akçay ve Tevhide Karacan da başarılı çalışmaları nedeniyle teşvik ödülüne layık görüldü.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi, ISO 9001 Kalite Belgesi'ni aldı. Belge törenine Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çalışanlar katıldı. Belgeyi alan Başkan Çelikcan, kalite belgesi bayrağının belediye binası önünde dalgalanacağını söyledi. Çalışmanın yaklaşık 1. 5 yıldır devam ettiğini belirten Çelikçan, "Yüreğir Belediyesi olarak belediye hizmetlerinde kaliteyi artırabilmek ve halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla kalite yönetim sistemi çalışmalarına 2 yıl önce başlamıştık. Hazırlanan eğitim programı doğrultusunda çalışanlarımıza birçok konuda uzman kişiler tarafından eğitimler verildi. Yüreğir Belediyesi olarak ISO 9001: 2008 standartları doğrultusunda istenen tüm şartlar yerine getirildi ve yetkili kurum URS denetçileri tarafından aralık ayında yapılan denetimi başarıyla geçerek ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Kalite Belgesi ile sertifikalandırıldık" dedi.

Sertifika çerçevesinde hizmet kalitesini daha çok geliştireceklerini kaydeden Çelikcan, "Halkımızın refah ve mutluluğunu artıracak yeni projeler üretmek, belediyeyi halkımızla ve paydaşlarımızla birlikte yönetmek, Yüreğir halkına daha iyi ve güler yüzlü hizmet verebilmek amacıyla personellerimizi sürekli eğitmek, Yüreğir'i her geçen gün daha modern, çağdaş ve kent kültürü gelişmiş örnek bir ilçeye dönüştürmek kalite politikamızdır" diye konuştu. URS Baş Denetçisi Sadullah Kısacık ise kalite belgesini almak kadar devam ettirmenin de önemli olduğunu belirterek, belediyeyi çalışmalarından dolayı kutladı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement