Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(4.5.ADANA'da aralarında Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu 32 sanıklı 'çete' davasının ikinci duruşmasında tutuksuz sanıklar suçlamaları)...

04.05.2012 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(4.5.2012)

///////////////

belediyedeki çete davasında 2'nci duruşma başladı

ADANA'da aralarında Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu 32 sanıklı 'çete' davasının ikinci duruşmasında tutuksuz sanıklar suçlamaları reddeti.

Aytaç Durak hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlamasıyla 19 yıla kadar, Durak aleyhindeki iddiaları ile gündeme gelen Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel hakkında ise çeteciliğin yanı sıra rüşvet iddiası ile 71 yıla kadar hapis cezası istemiyle Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar Tuncel ile 'Bülent Ersoy'u sahnede vuran isim' olarak tanınan Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, Mehmet Salih Tulpar, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, başka bir suçtan tutuklu Emin Ekmekçi ile cezaevindeki Mustafa Tuncel'in verdiği talimatlarla 'çıkar amaçlı suç örgütünü' yönetmeye devam ettiği ileri sürülen tutuklu sanık belediye sağlık teknisyeni Tamer Barış Terkeşli katıldı.

DURAK KATILMADI

Tutuksuz sanıklardan Aytaç Durak, Belediye Ulaşım Daire Başkanı Ferat Yüksel ile Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın yeğeni mimar Cengiz Dinçer'in katılmadığı duruşmaya, Belediye Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Ali Uğur Akbaş, Halil İbrahim Altınışık, Hakan Bülent Yardımcı, Berces Akyüz, Gani Özdoğan ve İsmail Yağmur Tuncel geldi. Mahkeme heyeti duruşmada, daha önce savunma yapmayan tutuksuz sanıkları dinledi.

TUNCEL'E TEPKİ

İlk olarak mahkemede savunmasını yapan Ali Uğur Akbaş, örgüt üyeleği suçlamasını reddetti. Belediyenin yan kuruluşu İmar A.Ş.'ye ait bir nakliyat garajını işlettiğini söyleyen Akbaş, bu yeri kiraladığını, ihaleyle almadığını söyledi. Telefon dinleme kayıtlarında Mustafa Tuncel'in 80 yaşındaki annesini küfrettiğinin görüldüğünü söyleyen Akbaş, "O yaştaki bir kadına ağır laflar eden bir kişiyle aynı yerde bulunmaktan utanç duyuyorum" dedi.

'Çete üyesi olmak'la suçlanan davanın tutuksuz sanıklarından Berces Akyüz ise Büyük Otogar'da belediye şirketi İmar A.Ş.'ye ait dükkanlardan bedelini ödeyerek kendi adına ve oğlunun adına 2-3 tane aldığını, otogarda toplamda 14-15 dükkanının bulunduğunu, ancak bunları başka kişilerden aldığını söyledi. Suçlamaları reddeden Akyüz, mahkeme başkanı tarafından okunan telefon kayıtlarında 'Dayı' olarak bahsettiği kişiyi hatırlamadığını belirtti.

'KURDUM AMA İZİN ALAMADIM'

Atıksu arıtma tesisleri ihalesine fesat karıştırmakla suçlanan Gani Özdoğan, Park ve Bahçeler Müdürü Sebahattin Karabulut'u dövmekle suçlanan Emin Ekmekçi ve örgüt üyeliğiyle suçlanan Halil İbrahim Altınışık suçsuz olduklarını söyleyip beraatlerini istedi. Belediye Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen de, ihalelere fesat karıştırmadığını, yasadışı işlere bulaşmadığını ve yalnızca kanuni çerçevede görevini yaptığını söyledi.

Yerel bir gazetenin sahibi olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Hakan Bülent Yardımcı ise, gerekli izinleri almadan 2 ayrı yere bilboard kurduğunu belirterek, "Aytaç Durak zamanında bunları kurduktan sonra uygunluk için başvuru yaptım. Sonrasında izin verilmedi. Durak görevden alındıktan sonra da bunları kurduktan 45 gün sonra kendim söktüm. Bana niye izin verilmedi? Bunları izah edebilirim" diye konuştu.

HANGİ SUÇLAMAYLA YARGILANIYORLAR?

10'u tutuklu 32 sanıkla ilgili Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 314 sayfalık iddianamesinde 3 ayrı suç örgütünün varlığından söz edilirken, Durak'ın oğlu mimar Gökhan Durak'ın fidye karşılığı kaçırılmasının da planlandığı iddia edilmişti. Aytaç Durak hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ve 'pek az sayıda mermi bulundurma veya taşıma' suçlarından toplam 19 yıla kadar, Mustafa Tuncel hakkında ise 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet almak ve vermek', 'ihaleye fesat karıştırmak', 'basit yaralama', 'kamu malına zarar verme', 'tehdit', 'pek az sayıda mermi bulundurma veya taşıma' suçlarından toplam 71 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede, tutuklu sanıklardan Murat Şu ile Mehmet Salih Tulpar'ın liderliğinde de 3'üncü suç örgütünün var olduğu öne sürülürken, diğer sanıklar örgüt üyeliği ve örgüte yardım etmekle suçlanmıştı.

KİMLER YARGILANIYOR?

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Durak ve Tuncel ile birlikte, Murat Şu, Mehmet Salih Tulpar, Belediye Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Ali Uğur Akbaş, Orhan Yiğit, Yusuf Erbay, Süleyman Tulpar, Metin Kurgun, Mehmet Duran Yelin, Güner Gök, Halil İbrahim Altınışık, Şakir Oral, Hakan Bülent Yardımcı, Muhammet Şu, Hacı Tepe, Sema Yıldırım, Ferat Yüksel, Orhan Alagöz, Emin Ekmekçi, Berces Akyüz, Mehmet Şu, Gani Özdoğan, Mehmet Ali Akyüz, İsmail Yağmur Tuncel, Dursun Haseki, Muharrem Hasbi Mutlu, Ahmet Atma, Ulaşım Daire Başkanı Ferat Yüksel, Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın yeğeni mimar Cengiz Dinçer ile belediye sağlık teknisyeni Tamer Barış Terkeşli yargılanıyor.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(4.5.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Eski Rektör suskunluğunu bozdu, 'Üniversitedeki olumsuzlukları rüyamızda görsek inanamazdık' dedi

Prof.Dr. Kekeç'ten 5 sayfalık ÇÜ manifestosu

Çukurova Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Yalçın Kekeç, yeni rektörlük seçimi öncesi hazırladığı manifesto niteliğindeki görüş, tesbit ve yönetimin kendisine yönelik tutumunu, 5 sayfalık bir metin halinde tüm öğretim üye ve görevlilerine e-posta yoluyla iletti. "1996, 2000, 2004, 2008, 2012 yılında Çukurova Üniversitesi'nin nerede olacağını belirlediğimiz gibi, geleceğimize yön verecek olan tercihimizin üzerimize çok büyük sorumluluklar yüklediğini, geçmişte edindiğimiz deneyimlerimizle bugün çok daha iyi biliyoruz" diye başlayan açıklamalarını "Zamanın beni haklı çıkardığını rahatlıkla söyleyebilirim" diye sürdüren Prof.Dr. Kekeç, kendi döneminde verilen hizmetleri anlattıktan sonra 2004'de yönetimin değiştiğini hatırlatarak şu değerlendirmeleri yaptı:

TELEKULAK DÖNEMİ

"Üniversitemizin 2008 yılı seçim ortamında; yetkinin denetimsiz, etik dışı ve olağan dışı kullanıldığı uygulamalara tanık olundu. Bizlerin hedeflediği fark yaratmanın dışında bir fark yaratıldı ama rüyamızda görsek inanamayacağımız olaylara tanık olduk, duyduklarımıza değil adeta gördüklerimize de inanamadık. Üniversitemizde; hak etmeden hak ediş ödemeleri, mevzuata aykırı işlemler hakkında yetkilileri uyardıkları için görevlerinden alınan ve yerleri değiştirilen idari personeller, usulsüzlüğe imza atmak istemedikleri için odaları dağıtılan görevliler, ziyaretçileri listeleyen ve rapor eden telekulaklar... Üzülerek söylemek gerekir ki, Üniversitemiz; ihale fesadından rüşvete, mevzuata aykırı hak ediş ödemelerinden resmi belgede sahtecilik suçlarına, mevzuata aykırı promosyon uygulamasından üniversiteler arasındaki kavgalara ve ihtilaflara, kantin savaşlarından arazi sorunlarına, müteahhitlerin usul dışı para ödemelere ilişkin iddia ve konular basın ve yayın organlarında sayısız yer almıştır. Bu süreçte; bilimsel düşünce, akıl, yurtseverlik, dürüstlük ve adalet duyguları zarar görmüştür. Neresinden bakılırsa bakılsın, üniversitemizin bugünkü durumunda

herkesin sorumluluğu vardır. Kimimiz tercihimizle, kimimiz seyirci kalmamızla, kimimiz farkında olmadan işbirliği yapmamızla, daha fazla hataya düşmemek için, hatadan dönülecek erdemi göstereceğimize inanıyorum. "

BELGELER GİZLENDİ

Öne sürdüğü olumsuzluklar yaşanırken mevcut bazı belgelerin Sayıştay ve kendisinden gizlendiğini, hukuki ve savunma haklarının çeşitli yöntemlerle engellendiğini, bilgi edinme başvurularının reddedildiğini, kendisi ile birlikte çevresindeki kişilere de 'selam verenlerin uyarıldığını', bunları hukukun gereği işlemler yürüttüğü için yaşadığını ve üniversiteden ayrılmayı düşünmediğini belirten eski Rektör Kekeç, görevde olduğu 2000-2004 dönemine ilişkin merak edilen konularda bilgi almak isteyenlerin kendisine başvurabileceklerini belirtip telefon numaralarını da iletti.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kekeç, üniversitede yaşanan sorunların giderilmesi önerisini de şöyle ifade etti: " Çözüm ise; vatandaşlık bilincimizle vatandaşlık ve hukuki haklarımızı kullanılabilmemizde, adaletin tesisinin ve denetim işlevinin toplum yararına yürütülmesinde ve toplum yararına olan ilkelerimizin etkinlik kazanmasında, bilimin ve aklın egemen olmasında yatmaktadır. Konuların tartışılması ve değerlendirilmesi sonucunda, öz değerlendirme ve iyi bir seçim yapmamızla sorunlarımızın giderilmesi mümkün olacaktır. Toplumun ve üniversitelerin geleceği bu yöndedir. Aksi durumda büyük mücadelelerle üniversitelerin 1992 yılında kazandığı yöneticisini, rektörünü seçme hakkı; seçimin üniversiteleri karıştırdığı ve/veya seçimin insanları birbirine düşürdüğü ve/veya seçmesinin ve seçilmesinin bilinemediği gerekçeleriyle üniversitelerden alınacaktır. Edinilen deneyimlerle arkadaşlarımın; yapabileceği sözleri verecek, verdiği sözleri tutacak, üniversitelerin ve kurum elemanlarının sorunlarına sahip çıkacak, siyasal ve bireysel çıkar ilişkilerinden uzak kalacak, insanların hukuki haklarına saygılı olacak, kamu, kurum ve toplum yararına çalışacak, yasalara saygılı olacak, yani bütünüyle insani ve vatandaşlık değerlerine sahip birini seçebilmek hedefi için çalışacakları inancını taşıyorum."

ADANA,(DHA)

(OA)(4.5.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Başbakan Erdoğan'dan toplu açılış

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mayıs'ta Adana'da kamu ve özel sektör yatırımlarından oluşan 77 tesisin toplu açılışını yapacak. Ak Parti'nin İl Kongresine katılacak olan Başbakan Erdoğan, Yüreğir'de TOKİ tarafından inşa edilen yeni Numune Hastanesi'nde yapılacak açılış törenine katılacak. Açılışı yapılacak tesisler arasında 289 derslikli 13 okul, 606 yataklı Numune Hastanesi, 6 sulama tesisi, 4 içme suyu projesi, 4 spor sahası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ile Kozan OSB'de özel sektör tarafından yapılan sanayi tesisleri de yer alıyor. Erdoğan'ın açılışını yapacağı tesislerin toplam yatırım bedeli 442 milyon 268 bin 52 TL olarak açıklandı.

ADANA,(DHA)

////////////

Vali Coş: Adana'da gıda denetimi artırıldı

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, gıda üreten ve satan işletmelere denetimlerin artırıldığını söyledi.

Kent genelinde gıda ile ilgili 7 bin 400'ü kayıtlı, 10 bine yakın işletme olduğunu belirten Coş, bunlara yönelik geçen yıl toplam 7 bin 87 kontrol yapıldığını, 2012'in ilk 4 ayındaki denetim sayısının ise 7 bin 90'a ulaştığını belirtti. Denetim performansı artırılarak her işletmenin yıl içinde birden fazla denetleneceğini belirten Coş, "Gıda konusunda çok titiziz. İnsanların sağlıklı beslenmesi çok önemlidir. Bizim uygarlık düzeyimizle ilgili bir durumdur. Gıda denetimlerimizin daha etkin bir şekilde yapılması ve vatandaşlarımızın kendi paralarıyla sağlıklarına zarar verecek gıda satın almamaları konusunda çalışıyoruz" dedi. Denetimler sonucu 101 işyerine toplam 500 bin lira para cezası uygulandığını belirten Coş şöyle konuştu:

"Sağılığa zararlı üretim yapıp da kaliteli üretim yapanlarla haksız rekabet edenleri ayıklamak suretiyle işini doğru yapanlara destek vermiş oluyoruz. Sağlıksız çalışanlara 2011'de 224 idari ceza uygulanmışken, bu yılın ilk 4 ayında 101 işyerine ceza uygulanmış. Ancak esnafımıza, tüccarımıza, sanayicimize ceza yazmak istemiyoruz. Basit hatalarını giderebilmeleri için süreler veriyoruz. Bu süreler içinde eksiklik giderilmezse ceza yazıyoruz."

SÜT BAHANESİYLE TERÖR PROPAGANDASI

Adana'da ilköğretim okullarında süt dağıtımının devam ettiğini ancak bazı kişilerin sütü bahane ederek terör örgütü lehine eylem yapmaya kalkıştığını belirten Coş, şunları kaydetti:

"Adana'da okullarda süt ile ilgili numuneleri aldık. Bunların sonucunu, 5 gün içinde belli olur olmaz açıklayacağız. Biz kimseyi koruyacak değiliz. Ayrıca koruyacaksak yavrularımızı koruruz. Kaş yapayım diye göz çıkarmak istemez devlet. İlimizde de yüz binlerce süt dağıtıldı. Bunların içinden bir miktar problem çıkmış olmasının sebeplerini araştırıyoruz. Ama, 'kurt dumanlı havayı sever' misali bu konudan çeşitli şekillerde istismar edenler, hatta bölücü terör örgütünün emelleri istikametinde eylem yapmaya kalkışanlar oldu. İl Tarım Müdürlüğü görevlilerimiz söz konusu sütten etkilenenlerin bulunduğu bir okuldan numune almaya gittiklerinde saldırıya uğradı. Araçları tahrip edildi. Bunlar iyi niyetli olmayan, sütün kalitesiyle ilgili olmayan, devletin yaptığı hizmete gölge düşürmek isteyenlerdir. Bu konu yasadışı örgüte propaganda yapma fırsatı gelmeye kadar gelmiş durumda. Bunları kınıyoruz. Biz sütün dağıtımından tüketimine kadar her şeyini takip ediyoruz."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(4.5.2012/FOTOĞRAF)

////////////

Türkiye'nin en büyük parkı Gaziantep'e

TÜRKİYE'nin en büyük parkının yer alacağı Gaziantep'teki Yeşilvadi projesinde sona yaklaşıldı.

Merkez Şahinbey İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, birinci etap olan 300 bin metrekare alanın proje çalışmasının tamamlandığını, yakın zamanda inşası için ihaleye çıkılacağını söyledi.

Şahinbey Belediyesi Meclisi'nde konuan Başkan Tahmazoğlu "Kentsel dönüşüm çalışmamızda, Nuripazarbaşı Mahallesinde şu ana kadar 253 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yazıcık Mahallemizde 57 binanın yıkımı yapıldı. Güzelvadi mahallemizde konut alanı açmak için kamulaştırma ve yıkım çalışmamız devam etmektedir. 2012 yılı için 60 milyon TL bütçe ayırmıştık. Yılın ilk dört ayında yaklaşık 40 milyon TL kamulaştırma yaptık" dedi.

Yapılan yeni sosyal tesisler, spor köyü, sokak sağlıklaştırma, hanımlar yüzme havuzu ve kültür merkezi ile yapılan etkinlikler hakkında da bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, "Gaziantep'e yeni bir meydan kazandırıyoruz. Şahinbey Parkı yanında 40 bin metrekare bir alanda çalışmamız bu hafta içinde tamamlanıyor. Ayrıca Türkiye'nin en büyük parkının yer alacağı Gaziantep'teki Yeşilvadi projesinde sona yaklaşıldı. Birinci etabı olan 300 bin metrekare alanın proje çalışması tamamlandı. Yakın zamanda inşası için ihaleye çıkılacak" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(4.5.2012)

///////////

Özgan, "Fakültemiz hayırlı olsun"

ADANA'nın Kozan İlçe Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan'a İşletme Fakültesi kurulması kararının Resmi Gazete'de yayınlandığını belirterek "Fakültemiz hayırlı olsun" dedi. Bakanlar Kurulu'nun 9 üniversiteye, 8 fakülte, 3 yüksek okul ve 1 enstitü kurulmasına karar verdiğini hatırlatan Başkan Özgan "Geçtiğimiz aylarda başlatılan fakülte için çalışmalarımız sonuç verdi ve bu kapsamda ilçemize Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Kozan İşletme Fakültesi'nin kurulması kabul edildi. Fakültemiz eğitime başladığı gün ilçemiz her yönüyle büyük bir ivme kazanacaktır" diye konuştu.

KOZAN,(DHA)

///////////

Lions'tan hatıra ormanı

MERSİN'de Mezitli Linos Kulübü 5 bin fidanlık hatıra ormanı oluşturdu. Mezitli İlçesi'ne bağlı Davultepe Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanındaki fidan dikimine Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve Orman Bölge Müdür Yardımcı Halis Bener, Tema Vakfı Başkanı Dr. Mahmut Dündar, Lions yöneticileri Ayşegül Taş, Binnur Kartaloğlu, Bilge Gür, Nevin Kutlutürk'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Yıldırım ile Orman Bölge Müdür Yardımcısı Bener, hatıra ormanına ilk fidanı birlikte dikti. Ardından dikim törenine katılan kulüp üyeleri ve konuklar fidan dikimi yaptı. Mezitli Lions Kulüp Başkanı Banu Akman Bezek, kulüp olarak sosyal projelerin yanı sıra bu tür etkinliklere de ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Bu projeye katkısı olan tüm yetkilileri ve kulüp üyelerine teşekkür ediyorum. Lions olarak ormanımıza sahip çıkarak, doğaya olan desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(4.5.2012)

////////////////

Turizmcilerden festival hazırlığı

MERSİN'in Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesinde kurulan Kızkalesi Turizm Derneği, beldenin tanımına destek vermek için festival düzenleyecek. Dernek Başkanı Hüseyin Çalışkan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Yeni kurulan bir dernek olduklarını ve 5 Haziran 2012 Cumartesi günü Kızkalesi'nde turizm sezonunun açılışı ile ilgili bir festival düzenleyeceklerini söyleyen Çalışkan, Vali Güzeloğlu'nu etkinliğe davet etti. Vali Güzeloğlu ise etkinliğe katılabileceğini ifade etti. Dernek çalışmaları hakkında Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Vali Güzeloğlu, "Kızkalesi'nin turizm adına sahip olduğu çok önemli zenginlikler ve güzelliklerin değerlendirilmesi ve daha iyiye götürülmesi adına olumlu katkılar sağlayacağınızı düşünüyorum. Kızkalesi, dünyada az bulunan turizm ve tarih zenginliğidir" diye konuştu.

Mersin'deki turizm zenginliklerinin deniz ve güneşle sınırlandırılamayacağının altını çizen Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Deniz ile güneşin ötesinde ilimizde tarih, inanç, doğa, av turizmi de önemli bir yer tutmaktadır. Öte yandan Mersin, 2013 Akdeniz Oyunları ile birlikte spor turizmi hareketliliğinin de merkezi olacaktır. Tüm bunların yanında Kızkalesi önem verdiğimiz bir bölgedir. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ın söylediği gibi, Kızkalesi'ni Mersin'in amiral gemisi olarak görmek gerekmektedir. Umarım hafta sonu gerçekleşecek olan buluşma turizm hareketliliğine ivme katacaktır."

MERSİN, (DHA)

(4.5.2012)

///////////////

Meslek liselilerden kan bağışı

KİLİS Mehmet Hanifi ve Ökkeş Cümbüş Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden 18 yaşını doldurmuş olanlar ile öğretmenler ve veliler kan bağışladı. Kızılay'ın kampanyasına katılarak ilk defa kan bağışında bulunun öğrenciler "Bağışlarımızın hayat kurtarmasını diliyoruz. Kan bağışı merkezinden okulumuza gelerek bize kan verme konusunda yardımcı olan görevlilere teşekkür ediyoruz, bundan sonraki zamanlarda kan bağışında bulunduğumuz gibi, çevremizdekileri de uyaracağız" dedi.

Songül ALTIAYLIK/KİLİS,(DHA)

(4.5.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Geleceğin fotoğrafçıları sertifikalarını aldı

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi ve İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) işbirliğinde düzenlenen Temel Fotoğrafçılık Eğitim Kursu'na katılan öğrenciler sertifikalarını aldı. Başkan Fadıloğlu, eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilere fotoğraf makinesi hediye etti.

Programa Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Temel Fotoğrafçılık Eğitim Kursuna Vali Muammer Güler İlköğretim Okulu ve Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Dört hafta süren kurs sonunda başarılı olan öğrenciler sertifikalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun elinden aldı. Başkan Fadıloğlu eğitimini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrencilere fotoğraf makinesi hediye etti.

Eğitim ve öğretimin tek ayaklı olarak yapılamayacağını vurgulayan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, "Eğitim ve öğretimin yanında sosyal aktivitelerle öğrencilerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda tüm aktivitelerimizde bizlere destek olan ve hep yanımızda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNCELİĞİMİZ NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK

Birinci önceliklerinin nitelikli bireyler yetişmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu ise, "Eğitim ve öğretimin yanında değişik konularda da eğitim almamız gerekiyor. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Amacımız öğrencilerimizin derslerinde başarılı olmasının yanında sosyal aktivitelerden de geri kalmamasıdır. Gaziantep'in eğitimle ilgili sıkıntılarından dolayı bizler eğitim ve öğretimin üstünde durmaya gayret gösteriyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bizim tüm çalışmalarımız sizler için. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(4.5.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement