Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(14.5.ÇUKUROVA Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olan Prof.Dr.Nebahat Sarı, "Akademik özgürlük, dürüstlük, şeffaflık ve insana saygıyı esas alarak daha özgür ve daha demokratik bir üniversite ortamını sağlamak temel ilkemdir" dedi.)

14.05.2012 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(14.5.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////////////////

Kadın rektör adayı ilkelerini açıkladı

ÇUKUROVA Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olan Prof. Dr. Nebahat Sarı, "Akademik özgürlük, dürüstlük, şeffaflık ve insana saygıyı esas alarak daha özgür ve daha demokratik bir üniversite ortamını sağlamak temel ilkemdir" dedi.

Üniversiteyi daha ileriye taşımak için aday olduğunu söyleyen Sarı, yazalı açıklama yaparak, şunları belirtti:

"Edindiğim yönetim ve bilimsel deneyimlerimi, üniversitemin ve ülkemin hizmetine sunmak arzusuyla bu göreve aday oldum. Hedefim, üniversitemizin bir dünya üniversitesi vizyonunu yakalaması, ulusal ve uluslararası ölçekte hak ettiği saygınlığa erişmesidir. Üniversitemizin hak ettiği saygınlığa erişmesinde öncelikle 'insana yapılan yatırım, en doğru yatırımdır' ilkesinden hareketle öğretim elemanıyla, idari kadrosuyla ve öğrencisiyle birlikte insan odaklı çalışarak, herkesin kendisini geliştirebilmesine olanak sunan ve huzur içinde çalışabilmesini sağlayan bir üniversite ortamı oluşturmak için elimden gelen gayreti sarf edeceğim."

KADIN ADAY HEYECANI

Üniversiteyi kimseye ötekileştirmeden bir yönetim sergileyeceğini bildiren Prof. Dr. Sarı, şöyle konuştu:

"Akademik kurullarda alınan kararlardan etkilenen herkesin karar mekanizmasına dahil olduğu ve her fikrin özgürce ifade edildiği, her yöneticiye rahatça ulaşılabildiği bir yönetim anlayışı ile ortak hedeflerde buluşmak, sorunları birlikte belirlemek ve birlikte çözüm üretmek ana gayem olacaktır.

Akademik özgürlük, dürüstlük, şeffaflık ve insana saygıyı esas alarak daha özgür ve daha demokratik bir üniversite ortamını sağlamak temel ilkemdir. Ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden birisi olarak, kadın yönetici oranı kullanılmasına rağmen, maalesef üniversitelerimizde kadın yöneticilerin sayısı istenilen düzeyde değildir. Bilimsel ve yönetim deneyimlerimin bana sağladığı güçle, kadın rektör adayı olmanın da ayrı bir heyecanını ve sorumluluğunu taşıyorum. Ötekileştirmeden her görüşe eşit mesafede durarak, barışın, huzurun, dürüstlüğün, adaletin, dinamizmin, liyakatin ve başarının hakim olduğu bir üniversite için destek bekliyorum."

ADANA, (DHA)

(14.5.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////////

Kayıt dışıyla mücadele edecekler

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Muhammed Gerçek, 20 Mayıs'a dek kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinde, kayıt dışılıkla mücadeleye ağırlık vereceklerini söyledi.

Adana ve ilçelerinde 395 bin 490 kişinin aktif sigortalı olduğunu belirten Gerçek, "İşverenler kayıt dışı ile mücadelede bizim tespitlerimize mahal vermeden bildirimlerini yaparlarsa, hem kendileri hem de çalışanları mağdur olmayacaktır. Biz pozitif ayrımcılık yaparak, SGK'ya olan yükümlülüğünü yerine getiren ve borcu olmayan işverenlerin isimlerini internet adresimizden yayınlayarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz" dedi.

KAN VERDİ

Hafta boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında sosyal güvenlik kavramının ve bilincinin tüm topluma anlatılmasını amaçladıklarını ifade eden Gerçek, "Bu kapsamda, işveren yükümlülüklerini tam olarak yerine getiren, en çok prim ödeyen ilk 10 işverene ödül verilecek. Okullarda bilgilendirme ve sosyal güvenlik bilincini oluşturmaya yönelik etkinlikler düzenlenecek. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarla görüşülerek toplumsal paylaşımı arttıracağız" diye konuştu. Gerçek, konuşmasının ardından, Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından başlatılan 'Kan Bağışı Kampanyası' standına giderek kan verdi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(14.5.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////////////

Şarbak, mobilyacılarla buluştu

ÇUKUROVA Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı öncülüğünde bir araya gelen mobilya sektörü temsilcilerinin konuğu oldu. Adana İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür V. Remzi Özdoğan ve KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu'nun da katıldığı toplantıda Adana'da faaliyet gösteren mobilyacıların beklenti ve taleplerini dinleyen Şarbak, sektöre ne gibi katkılar konulabileceğine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

DESTEK SÖZÜ

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şarbak, ÇKA olarak kalkınmayı gerektiren her hususta mali ve teknik desteğimiz söz konusu. Mobilya sektöründe de; tanıtım, markalaşma, planlama gibi konularda size destek oluruz. Çalışma programımız doğrultusunda, mobilya sektörüyle ilgili bir sektör analizi yaptırmayı düşünüyoruz. Adana'da bu sektörde sorun, eksikler nelerdir, bu sorunların çözümüne yönelik neler yapılabilir; bunları araştıracağız. Önümüzdeki dönemde üzerinde çalışacağız" dedi.

'ÜYELER DE GELİŞMELİ'

Toplantıda Adana'da mobilya sektörünün durumu hakkında bilgi veren Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı da, kentin küçük ölçekli esnafın yoğun olduğu bir yapı sergilediğini aktardı. Aynı zamanda Adana'nın bu alanda sanatçıların da yoğun olduğu bir bölge olduğuna değinen Avcı, sektörün tasarım ve markalaşma konusunda desteğe ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Avcı, sektörde stratejik bir plan hazırlanıp üyelerin de buna göre gelişmesi gerektiğini söyledi.

ADANA, (DHA)

(14.5.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////////

Kadın Platformu'ndan anlamlı ziyaret

SOSYAL sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma projeleri üretme amacıyla Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) bünyesinde oluşturulan Kadın Platformu'nun ilk etkinliği, Adana Huzurevi ziyareti oldu.

Yeni kurulan Çukurova GİAD Kadın Platformu'nun üyeleri, çalışmalara hızlı başladı. Kolları sıvayan platform üyeleri, Adana Huzurevi'ni ziyaret etti. Huzurevinde buluşan platform üyeleri, tesisin yemekhanesinde yan yana oturdukları yaşlı sakinlerle sohbet etti, ardından yanlarında getirdikleri hediyeleri verip, Anneler Günü'nü de kutladı. Huzurevi bünyesindeki küçük evleri de gezen, yaşlılıkları veya rahatsızlıkları nedeniyle salonda buluşamadıkları sakinleri, kaldıkları bu evlerde ziyaret eden platform üyeleri, yaklaşık 4 saat kaldıkları huzurevinden mutlu ayrıldı.

'ANLAMLI OLDU'

Özel günlerde gözleri kapıda, ziyaretçi bekleyen huzurevi sakinlerini ziyaret etmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çukurova GİAD Kadın Platformu Başkanı Gonca Saygılı, "Yeni kurulan platformumuzun ilk etkinliği bana göre anlamlı oldu. Derneğimiz üyesi erkeklerin eşleri ve kadın üyeler olarak Çukurova GİAD'ın sosyal sorumluluk projelerine katkı koyacağız. Huzurevi ziyareti ilk etkinliğimiz oldu. Anneler Günü olması nedeniyle de anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Huzurevinde huzur bulduk. Derneğimizin daha sosyal dernek haline gelmesi yönünde etkinliklerimiz sürecek" dedi.

ADANA, (DHA)

(14.5.2012, FOTOĞRAF)

////////////////////////////////////////////////////////////////////

Kavşaklar 'Akıllı Dokunuş' sürüyor

ADANA Büyükşehir Belediyesi 'Akıllı Dokunuş' projesi kapsamında kavşaklarda başlattığı çalışmaları ara vermeden sürdürüyor.

Merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Türkmenbaşı Bulvarı ile Turgut Özal Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta proje kapsamında başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi. Kavşakta asfalt yenileme çalışmaları sona ererken, kaldırım çalışmalarına da hız verildiği belirtildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kısa süre içinde tamamlanması planlanan çalışmaların ardından kavşağın hem güzel bir görünüme kavuşacağını hem de trafik akışının rahatlayacağını ifade etti.

Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile Yol Müdürlüğü ekiplerinin koordineli ve özverili çalışmaları ile ortaya başarılı sonuçlar çıktığını ifade eden Aldırmaz, şunları kaydetti:

"Başarılı çalışmalar ortaya koyan bürokratlarımızı ve personelimizi kutluyorum. Adana'nın dört bir yanında yol ve kavşaklara 'Akıllı Dokunuş' projesi kapsamında düzenleme getiriyoruz. Bu uygulamalar yapılırken uyum içinde çalışan ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken engelli kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Cadde, bulvar ve kavşak düzenlemeleri yaparken, buralarda engelli kardeşlerimizin hiçbir engelle karşılaşmadan hareket etmesini sağlamak için gerekli özen gösteriliyor. Bu düzenlemelerde tüm engelleri ortadan kaldırıyoruz."

ADANA, (DHA)

(13.05.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

2 haftada 3 bin üye

Kampanya kapsamında kayıt çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, "Göreve geldiğimiz kısa sürede önce teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık verdik. Bunun sonucunda 3 bin kardeşimizi partiye üye yaptık. Adana Ak gençlik teşkilatlanma çalışmalarına devam edeceğiz " dedi. Üye kayıt koçanlarını teslim alan İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da gençlere çalışmalarından dolayı teşikkür etti.

ADANA, (DHA)

(13.05.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

'Hepimiz farklıyız, hepimiz özeliz'

GAZİANTEP Özel Sanko İlköğretim Okulu 5 ve 6 yaş grubu anasınıfı öğrencileri 'Hepimiz farklıyız, hepimiz özeliz' projesini, ailelerine sundu.

Anasınıfı 6 yaş grubu öğrenciler, sundukları proje kapsamında, Türkçe ve İngilizce şarkılar söyledi. Dans gösterisinin de yapıldığı etkinlikte, 'Mutsuz Kurbağa' isimli oyunun da sahnelendi. Öğrencilerin tek tek yetenekli olduklarını düşündükleri alanları ifade ettiği etkinlikte, öğrencilerin kil çalışmalarıyla ürettikleri eserler de sergilendi.

5 yaş grubu öğrenciler ise 'Kelebekler ve Arılar' isimli projelerini İngilizce ve Türkçe şarkılar eşliğinde dans ederek sundu. Halk oyunlarının da sunulduğu etkinlik anne ve babalardan büyük alkış aldı. Özel Sanko İlköğretim Okulu Müdürü Handan Şahintaş, bu proje sunumlarının çocukların kendini ifade etme ve özgüvenin oluşması için altyapı oluşturduğunu belirterek, "Çocukların öğrenmeye en açık oldukları okul öncesi dönemde, onlara bireysel farklılıklara saygı gösterme ve duyarlı olma bakış açısını kazandırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilere farklı olmanın değil, farklılıklarla uyum içinde birlikte yaşayabilmenin önemli olduğu mesajını veriyoruz" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.5.2012)

//////////////

Fıstık projesi 2'nci oldu

Bölgenin önemli ihraç ürünlerinden biri olan fıstık üretimini mercek altına alan Gizem Zer ve Ayşe Gökçe Kutsal, "Gaziantep'te Fıstık işleme tesislerinde her yıl binlerce ton fıstık meyvesinin dış yumuşak kabuğu(perikarp) atılmaktadır. Bu atıklar işletmelere ve çevreye sorun oluşturduğu gibi değerlendirilmemektedir. Kombucha maya ve bakterilerin oluşturdukları simbiyotik bir yaşam kültürüdür. Bitki çaylarını fermentasyonu ile elde edilen kombucha çayı amino asit, organik asit ve vitamin bakımından zengin bir üründür.Atık kabuklarının kombucha kültürü ile fermentasyonu, elde edilen ürünün antioksidan aktivitesinin belirlenmesi ve ürünün endüstriyel ürüne dönüştürebilmek istiyoruz" dedi.

Yarışmaya Abhazya, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İsveç, İtalya, KKTC, Kolombiya, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Tataristan ve Tayland olmak üzere toplam 30 ülkeden öğrenci projeleri katıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.5.2012)

//////////////

'İlaçta Reklam ' tartışıldı

ADANA'da 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında, 'İlaçta Reklam' konulu panel düzenlendi.

Adana Eczacı Odası tarafından Seyhan Oteli'nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Adana Eczası Odası Başkanı Ersun Özkan, ilaç ile zehir arasında ince bir çizgi olduğunu belirterek, "İlaç doğru zaman ve doğru dozda kullanılmadığı zaman, tedavi edici özelliğini yitirerek, zarar verir" dedi.

İnternet üzerinden satış ve kitle iletişim araçları ile yapılan reklamların da titizlikle incelenmesi gerektiğini ifade eden Özkan, "Yıllardır ilaçta reklamı savunan ve bunun içinde çalışmalar yapan reklam sektörü, tüm bu gelişmelerden memnuniyet duyuyor. Ciddi bir pazar alanı, sektörel daralmadaki ticari dar boğazı şimdilik çözmüş görünüyor. İlaç endüstrisinin neredeyse tamamı çok uluslu şirketleri için, ilaç tüketimini rasyonel ve akılcı bir politikadan uzaklaştırıp, kişileri kendi kendini tedavi edebilecekleri yanılsamasına inandırarak, bunun ilerideki satış rakamlarına yansıyacak muhtemel artışların, şimdiden hesapladıklarını tahmin etmek zor değil" diye konuştu.

İLAÇ BİLİNÇLİ KULLANILMALI

Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ise, ilacın çok stratejik bir ürün olduğuna dikkat çekerek, "İlacın az kullanımı yarar getirmeyeceği gibi fazla kullanımı da zehirlenmelere neden olabilir. Biz, ilacın, faydalı olabilmesi için hekim tarafından hastalığı teşhis edilmiş kişinin reçetesine yazılmış, uzmanı olan eczacı tarafından verilmiş olması ve bilinçli olarak kullanılmasından yanayız" açıklamasında bulundu. Çolak, 2006 yılında Ulusal Zehir Danışma Merkezi'ne 49 bin zehirlenme başvurusu yapıldığını, başvuruların ise yüzde 67'sinin ilaç zehirlenmelerinden kaynaklandığını söyledi. Moderatörlüğünü Eczacı Muhittin Zeyneloğlu'nun yaptığı panele, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, İlaç Endüstrisi İşveren Sendikası Genel Sekreteri Turgut Tokgöz ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Sezgin ve çok sayıda davetli katıldı.

ADANA, (DHA)

(13.05.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////////////////////////////

'Göç Sempozyumu' kitap olacak

GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP Üniversitesi'nce düzenlenen 'Göç Sempozyumu'nun kitap haline getirileceği bildirildi. Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Coşkun, "İki gün boyunca dolu dolu bir sempozyum geçirdik. Bu sempozyumu bir kitap haline getireceğiz. Güzel bir çalışma olacağına eminim. Sempozyum Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat Erdoğan olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Bu sayede beyin damarlarımız açıldı. Tekrar bu konuları düşünme noktasında bir ateşleme oldu" dedi.

GÖÇÜ FAYDALI KILMANIN ÖNEMİ

Sempozyum hakkında genel bir değerlendirme yapan Sempozyum Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat Erdoğan ise, sempozyumda göçün her alanına dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade etti. Doç. Dr. Erdoğan, "Yurt dışında yaşayan Türklerle ilgili olarak, Türkiye'nin içindeki göç dinamiğiyle ilgili olarak, Türkiye'ye yönelen göçlerle ilgili her anlamda göçün başlı başına insanlık dramı olduğunu ve insanlığa doğrudan ilişkili bir şey olduğunu bütün vesilelerle görmüş olduk. Hem yabancı konuklarımız hem Türkiye'deki hocalarımız sürekli olarak bu vurguyu yaptı. Burada sözünü ettiğimiz insanlar onların yaşamları, onların hareketliliği ve bu hareketliliğin getirdiği yeni kimlikler, yeni olgular. İki temel göçle ilgili konudan söz ediyoruz. Ekonomik, sosyal, siyasal anlamda yaratılan etkiler bazen sorun olarak algılanıyor, bazen avantaj olarak algılanıyor" diye konuştu.

ÖNEMİNİ ANLATTI

Göçün yoğun bir biçimde devam edeceğini belirten Doç. Dr. Erdoğan, "Önemli olan bu dinamiği, göç edenin, göç edilen ülkenin ve göçülen ülkenin faydasına nasıl bir şekilde değerlendirebiliriz buna bakmak lazım. Şükretmemiz lazım ki bir göç dinamiği var. Göçsüz bir yaşamı, göçsüz bir gelişmeyi takip edebilmek çok zor. Bu insanlar medeniyetin gelişimine çok büyük katkıda bulunmuş oluyorlar. Sempozyumun gerçekleşmesinde başta Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. Genel değerlendirme ve kapanış konuşmasının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından Sempozyum Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat Erdoğan'a hediye verildi.

(13.5.2012)

///////////////////////

'Liselerarası Tiyatro Şenliği' başladı

Adana Büyükşehir Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 27'ncisi düzenlenen 'Liselerarası Tiyatro Şenliği' başladı.

6 Haziran'a kadar sürmesi planlanan şenliğine Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinden toplam 29 okul katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu ülkenin geleceğinin gençler olduğunu belirterek, "Onların kültürel, sosyal ve sportif etkinliklere katılması bizim için çok önemli. Bu nedenle gençlik faaliyetlerine büyük destek veriyoruz. Lise öğrencilerinin tiyatro ile ilgilenmesi onların sanata yatkın, çevresine duyarlı ve birikimli bireyler olarak yetişmesinde etken olacaktır" dedi.

Adana'nın genç nüfusa sahip olduğunu ve bu gençlerin doğru şekilde yönlendirilmesi gerektiği ifade eden Aldırmaz, " Sanat ve özellikle tiyatro gençlerin kendini ifade edebileceği bir alan. Yıllardır başarıyla organize edilen Liselerarası Tiyatro Şenliği bu yıl da başarıyla düzenlenecektir. Emeği geçen herkesi kutluyor, tüm öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Biz her konuda gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü onları bu ülkenin aydınlık geleceğinin temsilcileri olarak görüyoruz" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

(13.05.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Halka açıldılar

MERSİN Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı öğrencileri 'Oyuncakçı Dükkanı' ile 'Kuğunun Ölümü' adlı bale eserlerini halka açık bir gösteri ile sahneye taşıyor.

Kuruluşunun 6'ncı yılında bale kültürünü yerleştirmeyi ve yaymayı amaçlayan Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı, 2 1 Mayıs Pazartesi günü Uğur Oral Kültür Merkezi'nde bale sahneleyecek. Öğretim Görevlisi Yağmur Arınlı'nın 'Coppelia Balesi'nden sahneye uyarladığı balede, eserlerin repetitörü Öğretim Görevlisi Mahmut Akyol, dekor ve kostüm tasarımı Nevin Sönmez üstlenirken piyanoyu Burhan Gedik, viyolonseli Candost Özkan çalacak. Gösteri, 23 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00 ve 14.00'de de ilköğretim okullarına kapalı sergilenecek.

MERSİN, (DHA)

(13.05.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement