Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(24.12.ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Mustafa Kibar ve Rektör Başdanışmanı Metin Yavuz, Kızılay'a kan bağışladı.)

24.12.2012 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(24.12.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////

Rektör Kibar kan verdi

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Mustafa Kibar ve Rektör Başdanışmanı Metin Yavuz, Kızılay'a kan bağışladı. Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından başlatılan 'Genç Nesil Kan Verir, Hayat Kurtarır' kampanyası kapsamında ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'nde kan toplandı. Öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği kan bağış aracına gelen Rektör Mustafa Kibar ve Rektör Başdanışmanı Metin Yavuz da kan verdi. Kan bağışının önemini hatırlatan Rektör Mustafa Kibar, "Kan vermek hayat kurtarmaktır. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bunu gözeterek herkesi kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(24.12.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Adana'da Fazıl Say rüzgarı

ÜNLÜ piyanist Fazıl Say Adana'da verdiği konserde büyük ilgi gördü. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki konseri çok sayıda sanatsever izledi. Fazıl Say yoğun alkışlarla sahneye çıktı. Konser aralarında seyirciyi sessizce selamlayan Say'ın hiç konuşmaması dikkat çekti. Yaklaşık iki saatlik performans sergileyen Say, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(24.12.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Yüreğirli gençlere Ürgüp gezisi

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi bünyesindeki Kültür Evleri'nde ÖSS ve SBS kursuna katılan öğrencilere için Nevşehir, Ürgüp ve Göreme gezisi düzenlendi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bögede ilçe dışına çıkmayan çok sayıda insan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Maddi durumları ve aile yapılarından kaynaklanan sebeplerden dolayı bu insanlarımız evlerine hapsolmuş durumda. Önceki yıllarda başlattığımız maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize yönelik SBS kursları sayesinde birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Kültür Evlerimizin hizmete açılmasıyla bu kurslarımızı ve kursiyer sayısını artırdık. Öğrencilerimizin moral motivasyonunu artırmak amacıyla tarihi ve turistik bölgelere geziler düzenliyoruz. Bu insanlarımıza yönelik olarak düzenlediğimiz bu gezilerle onların farklı yerleri görmelerini sağlıyoruz."

Kültür Evleri'nde öncelikli hedeflerinin kadınlar ve çocuklar olduğunu belirten Başkan Çelikcan "Kadınlarımıza yönelik eğitim seminerleri, gençlerimize yönelik meslek kursları ve öğrencilerimize yönelik çok değişik kurslarla vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz" dedi. Kalkınma Bakanlığı, Adana Valiliği SODES işbirliği ile Adana'da hayata geçirilecek 44 projenin 10'unun Yüreğir'de Kültür Evleri'nde uygulanacağını vurgulayan Çelikcan "Bu projelerden birçok insanımız faydalanacak. Eğer mekanlarınız olursa her türlü etkinlik ve çalışma yapabiliyorsunuz" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

////////////

Kocaman ve Akgül ailelerinin mutlu günü

GAZİANTEP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman'ın oğlu Bekir Sacit Kocaman ile işadamı Hasan Akgül'ün kızı Meliha Akgül dünya evine girdi.

Şato Restoran'daki nikah ve düğün töreninde Songül ve Hasan Akgül ile Safiye ve Abdullah Sabri Kocaman davetlileri kapıda karşıladı. Törene Akgül ve Kocaman ailelerinin yarı sıra; AK Parti Siyasi Hukuk Sözcüsü ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Başsavcı Vekili Mehmet Demir, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Güler, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol ile çok sayıda davetli katıldı.

Çiftin nikahını, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey kıyarken, şahitliklerini ise Milletvekili Şamil Tayyar, Ömer Çetinkaya, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol, Şahinbey Belediyesi eski Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı Metin Özkarslı, Emekli General Dursun Bak, Acarsan Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, işadamları Recep Medeni ve Şerafettin Karadavut yaptı. Düğün ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan sahne aldı. Yıldızhan seslendirdiği şarkılarla davetlileri coşturdu.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.12.2012)

//////////////

SBŞT Kıbrıslıları kahkahaya doyurdu

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bu yıl 9'uncusu organize edilen Güzelyurt Tiyatro Günleri'ne katıldı. SBŞT ekibi, sahnelediği '9 Canlı' adlı oyunla tiyatroseverleri kahkahaya doyurdu.

14 tiyatro topluluğunun katıldığı festivalde Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Tayfun Türkili'nin yazdığı, Tamer Gözüdeli'nin yönettiği polisiye komedi '9 Canlı'daki performanslarıyla büyük alkış aldı. Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, oyunun sonunda SBŞT oyuncularını kutlayıp, teşekkür etti.

SBŞT Genel Sanat Yönetmeni Tamer Gözüdeli, Güzelyurt Tiyatro Günleri'nde Çukurova'yı temsil etmekten onur duyduklarını belirtip, "Kıbrıslı tiyatroseverlere neşeli dakikalar yaşatmaya çalıştık. Oyunun sonunda aldığımız alkışlar, bunu başardığımızı gösterdi. Bizleri konuk eden Kıbrıslılara teşekkür ederiz" dedi.

ADANA, (DHA)

(24.12.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Çukurova GİAD'dan çocuklara sevgi eli

ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Kadın Platformu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana Sevgi Evleri'ndeki çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Sevgi Evleri'ndeki çocukları servis araçlarıyla M1 Tepe AVM'ye götüren Çukurova GİAD'lı kadınlar, çocuklarla yakından ilgilendi. 9-17 yaşlarındaki 40 çocuktan, yaşı büyük olanlar sinemayı tercih etti. Sinema grubu, 'Çakallarla Dans' filmini izlerken, 9-11 yaşlarındaki çocuklar da, AVM içerisinde yer alan, çocukların eğlence merkezi Jupyland'de eğlendi. Oyun merkezinde havalı futbol oynayan, hız yarışı yapan, basket atan çocuklar, çarpışan otolarla da eğlencenin doruğuna ulaştı. Kimi zaman çarpışan otolarda aynı koltukta oturan, kimi zaman oyunlarda kendilerine rakip olan Çukurova GİAD Kadın Platformu üyelerinin de eşlik ettiği çocuklar, AVM'de birlikte yenilen yemeğin ardından Sevgi Evleri'ne bırakıldı.

Noel baba eşliğinde kışlık giyecekler de hediye edilen çocuklar, yılbaşı öncesi etkinliği gerçekleştiren platform üyelerine teşekkür etti.

ADANA, (DHA)

////////////////

Adana'ya onur ödülü

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı'nın (HASVAK) 38'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği "38. Yıl Eğitime Katkı Verenler Sosyal Sorumluluk Ödülleri" töreninde, Adana Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği oe onur ödülüne layık görüldü.

Türkiye'nin "Camadam" ismiyle tanıdığı Zeki Ünal'ın annesi Didem Sürenler'in başkanlığını yürüttüğü Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği, üst seviyede sosyal sorumluluk projelerine uygun görülen onur ödülünün sahibi oldu. "Camadam" Zeki Ünal'ın ilköğretim okulu çocuklarıyla buluştuğu, toplumda engellilerle ilgili önyargıları ortadan kaldırıp, farkındalık yaratmayı amaçlayan "Kaynaş Paylaş" isimli projeyle onur ödülüne layık görülen derneğin başkanı Didem Sürenler, "Derneğimizin temel amaçları arasında anne, baba, meslek elemanları ve engellilerle birlikte yaşayan insanların eğitilmesi var. Bu kapsamda yürüttüğümüz dernek projemiz ödül aldı. Yaptığımız işin Türkiye genelinde yankı bulması ve onur ödülüne layık görülmesi bizlerin şevkini ve heyecanını artırdı. Çok sayıda projeyi hayata geçirdik ve bir o kadarını da sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte temel hedeflerimize ulaşmak için çok daha fazla etkinlik, proje ve faaliyete imza atacağız" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

///////////////////

Hastalara özel hizmet

ADANA Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, hastanın ilaca en hızlı, doğru ve güvenilir şekilde ulaşması için çaba harcadıklarını söyledi. Özkan, bu amaçla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde "İlaç Dağıtım ve Danışma Bürosu" açılacağını bildirdi.

Adana Eczacı Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında imzalanan "İlaç Alım Protokolü"ne istinaden hastaların ilaç alımlarının kolaylaştırıldığını belirten Ersun Özkan, çalışmalar hakkında şöyle konuştu:

"Özellikle kan ürünü, diyalizde kullanılan ilaçlar ve periton diyaliz solüsyonlar, oral beslenme solüsyonları, organ nakli sonrası kullanılan ilaçların hastalara en kısa sürede ulaştırılmasına büyük önem vermekteyiz. Ayrıca, Polis Okulu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı kurumlar ile Balcalı Hastanesinde yatan hasta ilaçlarının dağıtımıyla, hastanın ilaca en hızlı, doğru ve güvenilir şekilde ulaşması için çaba harcamaktayız. Bu tür ilaçları kullanan hastalar Adana Eczacı Odası'na ulaştığında, gerek odamızda misafir edilerek, gerekse tedavi gördüğü birimden reçetesi motorlu kurye ya da oda hizmet aracı ile alınarak, en kısa sürede, hasta ya da hasta yakınlarına ilacı ulaştırılmaktadır."

ADANA, (DHA)

/////////////

CHP PM Üyesi Pişkin: Ev kadınları çaresiz değildir

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Gökçe Pişkin, kadının ev ekonomisini çekip çeviren kişiler olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de kadınlar çaresiz değildir" dedi.

Çukurova Belediyesi tarafından kurulan Yaşam Çadırını gezen ve burada ürettiği el emeği göz nuru eserleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayan kadınları ziyaret eden Gökçe Pişkin, kadınların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yaşam Çadırındaki faaliyetlerle ilgili Pişkin'e bilgi veren EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı, çadırda 55 kadının görev yaptığını söyledi. Yapıcı, Yaşam Çadırında erkeklere kota uyguladıklarını bildirdi.

İşgücüne katılım olarak değerlendirilmeyen ev kadınlarının, günümüzün sosyal anlamda desteklenmesi gereken en önemli yapılarından birisi olduğunu belirten Gökçe Pişkin, şöyle konuştu:

"Bugün her ailede kadının ev ekonomisini çekip çeviren kişi olması da göstermektedir ki Kadınlar, üretim ve istihdam noktasında erkekler kadar başarılı olabilecektir. El emeklerini, örgülerini, nakışlarını satarak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışmak isteyen kadınlar için Çukurova Belediyesiyle birlikte Ev Kadınları Derneği'nin açmış olduğu bu çadır da, Adana'daki ev kadınlarımızın neleri başarabildiğini gösterme noktasında ciddi bir örnektir. Ev kadınları da el emeği ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunurken, kadınları eve hapsetmek, onların girişimciliğini köreltmek, gelecek vizyonu olan Türkiye açısından bir çelişkidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırladığımız Aile Sigortası projesi de, ev kadınlarını sigorta kapsamına almayı ön görürken sosyal eşitliğin sağlanması noktasında Türkiye'nin ihtiyacı olan bir projedir."

ADANA, (DHA)

/////////////

Ekinfen atölyeleri fark yaratıyor

ADANA'da Ekinfen Okulları tarafından öğrencilerin kullanımına açılan atölyeler fark yaratıyor. Öğrenciler, Matematik ve Zeka Oyunları, Bilim ve Teknoloji, Resim (heykel, seramik, ebruli), Yabancı Dil, Müzik ve Tiyatro Atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

İlk öğretim okulundaki sınıfların tamamını kapsayan atölye çalışmalarının önümüzdeki günlerde genişleyeceğini belirten Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, öğrencilerine doğuştan var olan yeteneklerini keşfedebilecekleri ve bunları geliştirebilecekleri bir ortam hazırladıklarını söyledi. Bayıldıran, "Atölyelerimiz bu amaçla kuruldu ve sayıları artacak, kapsamı genişleyecek. Her bir atölyenin uzman öğretmenleri var. Her atölyede 2 öğretmen görev yapıyor. Atölyelerimizdeki öğrenci sayısı 18-20 arasında değişiyor. Öğrencilerimize atölye seçim forumu veriliyor. Öğrencilerimiz 3 tercihte bulunabiliyor. Atölye Komisyonu 3 atölyeden birine öğrenciyi yönlendiriyor. Belirli periyotlarla öğrenciye yeniden atölye seçim olanağı veriliyor" dedi.

ADANA, (DHA)

/////////////////

Genç girişimcilerden ilk toplantı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, ilk toplantısını Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirdi.

İcra Komitesi Başkan ve Başkan Yardımcılığı seçimlerinin yapıldığı toplantıda Cengiz Konukoğlu başkan, Cihan Kent ise başkan yardımcılığı görevine seçildi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İcra Komitesi Seçimlerinin ardından oluşan 15 kişilik TOBB Gaziantep İl Genç Girişimciler Komitesi, Cengiz Konukoğlu, Cihan Kent, Ahmet Remzi Tabur, Mehmet İbrahim Ölçal, İbrahim Uygur, Tayfun Yaşar, Ogün Bulut, Yaşar Tabur, Mahir Özgür, Nasip Yıldırım, İbrahim Yetkinşekerci, Mehmet Özkara, Utku Uygun, Cem İbrahim Özdil, Alper Burnukara'dan oluştu. Başkan ve yardımcı seçimi için yapılan açık oylama sonucunda 2 yıl süre ile TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığı görevine Cengiz Konukoğlu, Başkan Yardımcılığı görevine ise Cihan Kent seçildi.

ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Seçimlerin ardından İcra Komitesi Üyeleri, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile bir araya geldi. Aslan, seçilen üyeleri tebrik ederek, başarı dileğinde bulundu. Gençlere mesajlar veren GTO Başkanı Aslan, "Sizler, bu kentin gelecekteki yöneticileri ve ortak aklın temsilcileri olma yolunda önemli bir konuma geldiniz. Sizlerin uyum ve ortak akılla hareket etmeniz bu kentin ve ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor" dedi.

Cengiz Konukoğlu ise konuşmasında, yaklaşık 3 yıldır faaliyette olan ancak resmi bir kimliğe sahip olmadıkları için faaliyetlerini kısıtlamak durumunda kaldıklarını belirterek, "İcra komitemizde eski ve yeni arkadaşlarımız var. Hep birlikte uyum içerisinde çalışacağımızı umut ediyoruz. Önümüzdeki dönemde kentimize ve temsil ettiğimiz kuruluşlara yakışır faaliyetler yürütme düşüncesindeyiz. Amacımız sizlerin de desteği ve yönlendirmeleri ile önemli ve başarılı projelere imza atmak. İnşallah bizleri buralara layık gören siz büyüklerimizi ve temsil ettiğimiz Genç Girişimci üyelerimizi mahcup etmeyiz" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

GTO eski Genel Sekreteri Ölçal anıldı

GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) eski Genel Sekreteri Mesut Ölçal, ölümünün 3'üncü yılında mezarı başında anıldı.

Mesut Ölçal için Asri Mezarlıkta gerçekleştirilen anma törenine, Ölçal Ailesi'nin yanı sıra, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkan Yardımcısı Osman Asiltürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Bilici, GTO personelleri katıldı. Mehmet Aslan törende yaptığı konuşmada, Mesut Ölçal´ın fiziki olarak aralarından ayrılmasına rağmen, ruhen hep yanlarında hissettiklerini belirterek, "Mesut Ölçal, yaşamı boyunca çevresindekiler tarafından sevilen örnek bir kişiydi. 25 yıl odamıza ve şehrimize çalışkanlığıyla önemli hizmetler vermiş, kentimizin gelişimi için yürütülen çalışmalara katkı sağlamıştır. Kendisini unutmadık, hiçbir zaman da unutmayacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Ressam İnaç'ın sergisi ilgi görüyor

GAZİANTEP'te, Ressam Svetlana İnaç'ın Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı 17'nci kişisel resim sergisi, 28 Aralık'a kadar gezilebilecek.

İnaç, 'Bir ülke masalına dair' isimli sergisinde 20 yıldır yaşadığı Türkiye'yi çizdiğini söyledi. Çok etkilendiği Türkiye'de, her şehrin kendine göre tarzı ve ışığı olduğunu, bundan dolayı da Türkiye'yi çok sevdiğini belirten İnaç, şöyle konuştu:

"Türkiye benim için ilham kaynağı oldu, hep Türkiye'yi çiziyorum. Hem değişik yerleri görme imkanım oluyor hem çiziyorum. Pek çok sanat etkinliklerine katıldım, pek çok dostum oldu. İlk gez geldiğim Gaziantep'i de beğendim. Gaziantep'e Güneydoğu'nun Paris'i diyorlar. Benim için yeni bir ilham kaynağı olabilir."

İnaç'ın, Sanko Alışveriş Merkezi'nde 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde 14 Aralık'a açılan sergisi, 28 Aralık'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

///KUTU

SVİTLANA İNAÇ KİMDİR?

1965 yılında Rusya'da doğan İnaç, klasik lise eğitimi tamamladıktan sonra Çocuk Güzel Sanatlar Okulu Resim Bölümünde eğitim alan sanatçı, daha sonra Yüksek Sanat Okulu'nda grafik tasarımı ve Teknik Üniversite'de moda tasarımı okudu. 1993 yılında evlenerek Türkiye'ye yerleşen sanatçı İnaç, Türk vatandaşı oldu. 1989-2000 yılları arasında Rusya, Kazakistan ve İstanbul'da moda ve grafik tasarımı üzerine çalışan sanatçı, resim çalışmalarının yanı sıra, kitap resimledi, afiş hazırladı, çeşitli kurum ve kurumuşlara ait reklam çalışmaları yaptı. İnaç, 2000 yılından itibaren çalışmalarını tamamen resim üzerine yoğunlaştırdı. Rusya ve Türkiye'de çeşitli karma sergilere katıldı. Türkiye'de 17 kişisel sergi açan Svetlana İnaç'ın eserleri, Türkiye, Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerinde özel koleksiyonlarda bulunuyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi olan İnaç, Ankara'daki atölyesinde resim çalışmalarına devam ediyor.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.12.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement