Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(28.1.ADANA Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Gölü Çevresi Esnafları Dayanışma Geliştirme Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Öztürk Kolcuoğlu, 33 restoran ve kafenin mühürlendiği bölgede yaşanan sorunun çözümü için Kültür ve Turizm Bakanı Ömer)...

28.01.2013 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(28.1.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Adnan Menderes esnafının umudu Bakan Çelik

ADANA Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Gölü Çevresi Esnafları Dayanışma Geliştirme Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Öztürk Kolcuoğlu, 33 restoran ve kafenin mühürlendiği bölgede yaşanan sorunun çözümü için Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ten yardı beklediklerini söyledi.

Ruhsatı olmayan 33 işyerinin mühürlendiğini, kapanmayanların da tedirgin bir bekleyiş içinde olduklarını belirten Kolcuoğlu, şöyle konuştu:

"Özel toplantılar ve şirket yemekleriyle ilgili bizimle çalışmak isteyen kurum ve kuruluşlar da, her an kapanma riski olmasından dolayı rezervasyon yaptırmıyorlar. İki ay sonraki toplantıları için bugünden rezervasyon yaptırmak isteyenler, sonumuzun belli olmamasından dolayı bizi tercih etmiyor. Kapanmanın önlenmesiyle ilgili hukuk mücadelemizin sürmesinden dolayı da, gelirlerimizin bir kısmını avukat, mahkeme gideri olarak harcıyoruz. Bizler istihdam ettiğimiz insanların parasını ödemek ve evinin geçimini sağlamak isteyen insanlarız."

30 BİN İNSAN GEÇİMİMİ BURADAN SAĞLIYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olmasıyla umutlandıklarını dile getiren Öztürk Kolcuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada Adana'nın seçkin işletmecileri faaliyet gösteriyor. Dernek Başkanı sıfatıyla ve Öztürk Kolcuoğlu Restoran'ın sahibi olarak çalışanlarımızla birlikte Adana'mıza hizmet veriyoruz. Çoğumuz daha önce Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu ruhsatlarla çalışıyoruz. Jandarma ve Seyhan Kaymakamlığı'nın ruhsatlarıyla faaliyet gösteriyoruz. Hem kapatılan, mühürlenen işyerlerinin mağduriyetinin önlenmesi, hem de kapanma riski taşıyan bizlerin işletmeleriyle ilgili durumun düzeltilmesi için Bakanımız Ömer Çelik'in sorunumuza eğilmesini bekliyoruz. Bizler Adana'ya hizmet etmek, evine ekmek götürmek ve istihdam sağlamak isteyen insanlarız. Başka bir beklentimiz yok. 127 işletmede 2 bine yakın sigortalı işçi çalışıyor. Çalışanların aileleri ve işletmelerin alışveriş yaptığı diğer esnafın ve ailelerinin sayısı düşünüldüğünde 30 bine yakın kişi Adnan Menderes Bulvarı'ndan geçimini sağlıyor."

ADANA,(DHA)

///////////

Can Dündar'ı duygulandıran imza günü

GAZETECİ-yazar Can Dündar, geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden meslektaşı Mehmet Ali Birand'ın hayat hikayesini anlattığı "Birand/ Bir Ömür, Ardına Bakmadan" adlı kitabını Adana'da okurları için imzaladı. Optimum Outlet Adana AVM'deki D&R mağazasında gerçekleştirilen imza gününde duygusul anlar yaşandı. Dündar, yaptığı konuşmada "Bu kitabın birçok imza gününe değerli ustam Mehmet Ali Birand ile katılırdık. Adana'ya da birlikte gelmeyi planlıyorduk ancak, kısmet olmadı. Onu bir kez daha burada sevgiyle, özlemle ve saygıyla anıyorum" dedi. Dündar'ın kitaplarını imzaladığı okurlarıyla sohbet ettiği etkinlik yaklaşk 2 saat sürdü.

ADANA,(DHA)

////////////

Aşut: Mersin küresel değerlerle yükseliyor

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin'in modern anlamda bir kent olarak, her zaman uluslararası ticaretin yoğun olduğu bir konumda olduğunu belirterek, "Mersidedi.

1800'lü yıllarda ticaretiyle ortaya çıkan Mersin'in, 1886'da Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurulması ile ekonomisini kurumsallaştıran ilk birkaç kentten biri olduğunu anlatan Aşut, "Mersin'in bugünkü başarısını, aslında bu erken kurumsallaşma bilincinde aramak gerekir. Mersinliler dünyayı çok erken takip edebilmeyi başarmış ve bölgede dış ticaretin merkezi olmuştur. Tren yolunun kente gelişi, limanın yapılması, Türkiye'nin ilk Serbest Bölgesinin kurulması ve ardından kentin eğitim ve bilim alt yapısının gelişmesi anlamında Mersin Üniversitesi'nin kurulması, kentin tarihinin sıçrama tahtaları olmuştur. Mersin artık kabına sığmayan ve yerel politikaların ve bürokrasinin yavaş hızına tahammül edemeyen bir kent haline gelmiştir" diye konuştu.

"GELİŞMEYİ GÖRDÜK"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu baş döndürücü lişmeyi gördüklerini ve hedefleri buna göre belirlediklerini vurgulayan Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yaparken de kamu ve özel tüm kent dinamikleri ile bu işi yapmaya çalıştık. Mersin olağan üstü bir hızla uluslararası oluşumların bir parçası haline geliyor. RİS Mersin Projesi ile başladığımız bu süreç sektörlerde ciddi gelişmeler sağladı, bizi dünyaya entegre etti. Bununla yetinmedik ve oda olarak uluslararası oluşumlarda etkin rol almaya başladık. 22 Akdeniz Ülkesi ve 210 Ticaret ve Sanayi Odasının üye olduğu Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ASCAME'de etkin görev aldık. Başarılı çalışmalarımız bize önce Sanayi Komisyonu, sonra da Lojistik Komisyonu Başkanlığını getirdi. Mersin Akdeniz'de bu konularda artık izleyen ve alınan kararları uygulayan değil; Proje üreten, politika üreten ve karar veren bir kent haline geldi. Bunu Türkiye'nin dış ekonomi politikalarını oluşturan en güçlü oluşumu olan DEİK üyeliğimiz takip eti. DEİK'le hem biz bu muhteşem network'ü kullandık, hem de Mersin ülkemizin dış ticaretine büyük bir vizyon ve güç kattı. Bu başarıların bir göstergesidir ki, bu yılda DEİK'in yönetimine girdik. Bu Mersin iş dünyasının, Mersin girişimcisinin başarısıdır, Mersin ekonomisine gösterilen bir teveccühüdür."

"2011 İSTİHDAM ŞAMPİYONUYUZ"

Mersin'in küresel ekonomik krizlerde bile üretmeye, istihdam yaratmaya ve ihracatını arttırmaya devam ettiğine de işaret eden Aşut şöyle devam etti:

"Mersin iş dünyası şikayet eden ve ağlayan olmadı. Gidilmeyen pazarlara gitti, risk aldı. Bir slalom kayakçısı gibi, engellerin arasından geçerek hedefine yol aldı. Bu kararlılığın sonucunda, Mersin 2011 yılını Türkiye'nin istihdam şampiyonu olarak kapattı. TOBB öncülüğünde başlatılan, devletimizin desteği ile olgunlaşan ve odaların uygulamaları ile hayata geçen, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı istihdam seferberliği 'Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri-UMEM' projesinde, işsiz ve mesleksiz gençlere en çok kurs açan, en çok istihdam sağlayan kent oldu. Mersin iş dünyası parmağını taşın altına koydu, bir sosyal sorumluluk olarak bu işe yüreğini koydu ve sonuçta Mersin işsizlikte ciddi ilerleme elde etti. Sürekli göç alan bir il olarak, bunlar küçümsenmeyecek başarılardır."

"HEDEFİMİZ İLK 5'E GİRMEK"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedefleri bulunduğuna dikkat çeken Şerafettin Aşut, şöyle konuştu:

"Devletimizin nasıl bir 2023 hedefi varsa, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim de hedeflerimiz var. Öncelikle Mersin ekonomik büyüklüğü ve ihracatıyla, ilk 10 kentten biri olan Mersin, kesinlikle ilk 5 kent arasına girecektir. Lojistikte, tarımda ve turizmde gerçekçi projeleri olan Mersin bu sektörlerde yarattığı faklılıkla, bölgesinde öncü kent olacaktır. Sayısı ve nitelikleri artan üniversiteleri ile bir bilim ve bilgi kenti, yüksek teknolojili üretimin merkezi olacaktır. Doğru yönlendirdiği mesleki eğitim projeleri ile işsizliği ve mesleksizliği olmayan bir kent olacaktır. Fuarları ile bölgenin sektörlerinin buluşma yeri olacaktır. Ama, hepsinden önemlisi, bunu etik değerlere uygun, küresel değerlere ve ilkelere uygun yapan, güvenilir ve saygın bir kent olacaktır. Amacımız, sadece önemli değil, değerli bir kent olmaktır."

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA)

AEŞ(CK)(28.1.2013)

////////////////////////

Silifke Müftülüğü aile bürosu açtı

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile İrşat ve Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi kapsamında, Silifke Müftülüğü tarafından hizmete açılan 'Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu' büyük ilgi ve beğeni topluyor.

Türkiye'de büyük şehir merkezleri ve büyük ilçelerde açılan Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarının, ülke genelinde önemli bir girişim olduğunu belirten Silifke Müftüsü Bekir Kaplan, Türk milletinin en sarsılmaz temel hücrelerinden biri, en önemli yapı taşlarından birinin aile olduğunu söyledi.

Kaplan, "Aile bizim dini, milli ve örfi bir değerimizdir. Milletlerin sağlıklı bir yapıya sahip olmaları ve geleceklerinin sağlam olması için mutlaka sağlam hücrelerden oluşan ailelere ihtiyacı vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu bilinçle, milletimizin önemli bir fonksiyonunu icra eden ailelerin sağlıklı yetişmesi hususunda, üzerine düşeni yapmaya çalışmış ve Aile İrşat ve Rehberlik Daire Başkanlığı'nı kurmuştur. Buralarda toplumu meydana getiren ailelerle alakalı problemler olursa, dini ve dünyevi yönden Kuran ve Sünnet çerçevesinde çözüm arayışları gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(28.1.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Vali Lekesiz: Hatay birinci derece deprem bölgesi

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı törenle temeli atılan Hatay Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

İl merkezine 20 kilometre, havaalanına 5 kilometre uzaklıkta 28 dönüm arazi üzerinde bulunan, 2 kapalı alan ve 4 bloktan oluşan merkezde; Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binası, acil müdahale ekiplerinin 24 saat görev yapacağı bina, 112 acil çağrı merkezi, helikopter pisti, soğuk hava depoları, eğitim alanları, sığınak, konferans alanları ve bir afet sırasında koordinasyonu gerektiren her türlü teçhizat yer alacak.

Vali Lekesiz, Hatay'ın birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını ve stratejik bir konuma sahip olduğunu belirterek, bundan dolayı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nin önemli olduğunu söyledi. Lekesiz, "Allah hiçbir olumsuzluk ve afet vermesin. Ancak afetlerle karşı karşıya kalmak durumunda da sürecin en sağlıklı şekilde yönetilmesi lazım. Bu merkez, olası bir afet durumunda sağlıklı müdahaleler yapılması için planlandı. Bu konudaki uzman personelin bilgisi dahilinde, afetlere nasıl hazır hale gelebiliriz, afet sonrası hızlı müdahaleyi nasıl yaparız, zararı nasıl en aza indiririz, tüm bunların çalışması yapılacak" diye konuştu.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(28.1.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////////

İşitme kaybının varlığı testle anlaşılabilir

Acıbadem Adana Hastanesi'nden Odyometrist Sevinç Haytaç, işitme kaybı teşhisinin zamanında konulabilmesi için doğumdan sonra yapılan işitme taramasının önemli olduğunu söyledi. İşitme kaybı konusunda aileleri uyaran Haytaç, şu bilgileri verdi:

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

"Tarama testinde (otoakustik emisyon testi) çocuğun işitme kaybı olduğuna dair bir şüphe oluşursa, test 15 gün sonra tekrarlanır. Sonuç yine olumsuz olursa, ABR (beyin sapı odyometresi) gibi daha ileri testler yapılarak kesin tanı konulur. İşitme kaybının ilk belirtileri her zaman belirgin olmayabilir. Genellikle işitme sorununu geçici bir rahatsızlık olarak göz ardı etmek daha kolay ve daha az streslidir. Bu yüzden işitme kaybı hakkında daha fazla bilgi edinmek yerine onunla yaşamayı tercih ederiz. Çoğu işitme kaybının zaman içinde ilerlediğinin bilinmesi önemlidir. Sorun ne kadar önce tespit ve tedavi edilirse, işitme kaybının ilerlemesini önleme ve doğru işitme tedavisinden olası en olumlu sonuçları alma şansı da o kadar fazla olur."

'Odymetrik testler' adı verilen işitme testlerinin kulak hastalıklarının değerlendirilmesinde son derece önemli olduğunu vurgulayan Haytaç, şöyle devam etti: "Hastalığın teşhisinde ve tedavisinin belirlenmesinde bu testlere sıklıkla başvurulmaktadır. Bu anlamda kullanılan birçok test vardır ve herbiri farklı konularda bilgi vermektedir. Hangisinin yapılacağı KBB hekimi tarafından hastanın şikayetlerine, muayene bulgularına ve diğer tetkik sonuçlarına göre belirlenir. İşitme kaybından korunmak için risk faktörlerine dikkat edilmelidir. Kulaklarda meydana gelen şikayetlerde zaman kaybetmeden bir KBB hekimine başvurup işitme tetleri yaptırılmalıdır."

ADANA,(DHA)

///////////

AKSAGAZ'dan doğal gaz abonelerine PTT kolaylığı

ADANA'da doğalgaz aboneleri tüketim faturalarını PTT şubelerinden de ödeyebilecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aksagaz Bölge Müdürü Güngör Ateş, "Abonelerimiz, sayaç okuma işlemi gerçekleştirildikten sonra online olarak PTT sisteminde anında görüntülenebilir hale gelen fatura tutarlarını PTT şubelerinden görebilir ve ödeme yapabilir" dedi.

Adana PTT Bölge Müdürü Hakkı Altunbaş da "Aksagaz'ın tüm aboneleri istedikleri PTT şubemize gelerek faturalarını ödeyebilecek. PTT olarak 218 ayrı kalemde vatandaşlarımıza hizmetin en kalitelisini sunmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Aksagaz'ın PTT ile imzaladığı anlaşma uyarınca, lisans kapsamında yer alan Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Tarsus, Ceyhan, Dörtyol, Toprakkale, Payas, Karayılan, Sarıseki, Denizciler, Bekbele, Nardüzü, Azganlık, Belen, Kadirli ve Antakya'da doğal gaz abonelerine tüketim borçlarını sorulama ve ödeme konularında kolaylık getirmeyi amaçladığı belirtildi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement