FETÖ Çatı Davası'nda Gergin Anlar Yaşandı - Son Dakika
Güncel

FETÖ Çatı Davası'nda Gergin Anlar Yaşandı

FETÖ çatı davasında, kumpas davaları sırasında intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, FETÖ'cü Hidayet Karaca'ya soru sormak istedi. Karaca'nın sorulara "Seni ilgilendirmez" diye cevap vermesi duruşma salonunda gerilime neden oldu.

27.03.2017 20:48  Güncelleme: 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan soruşturma kapsamında açılan FETÖ Çatı Davası'nın görülmesine devam edildi. Bugünkü duruşmada çapraz sorgusu yapılan sanık Hidayet Karaca, şikayetçi Ahmet Tatar'ın sorularına sinirlenince gerginlik yaşandı.

KARACA: TARAFSIZ HABER YAPTIK

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 7'si tutuklu 73 sanığın yargılandığı davanın bugünkü celsesine 6 tutuklu sanık, şikayetçiler ve tarafların avukatları katıldı. Çapraz sorgusu sırasında medya grup başkanı olduğu Samanyolu televizyonun bağımsız ve tarafsız haber yaptığının belirten Hidayet Karaca'ya, kumpas davalarında yargılanırken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar soru yöneltti.

TATAR'A 'SENİ İLGİLENDİRMEZ' SÖZÜ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Ahmet Tatar, sanık Karaca'ya, "Balyoz ve Ergenekon davalarında mahkeme kararını vermeden önce Samanyolu televizyonu nasıl kararlara ilişkin haber yapıyordu" sorusunu yöneltti. Karaca, soruya, "Olayla ilgili benim bilgim yok" şeklinde cevap verince Tatar, "Senin görevin neydi, orada ne iş yapıyordun" diye çıkıştı. Karaca da Tatar'a yönelik, "Seni ilgilendirmez" diye cevap verdi.

"SEN MERT DEĞİLSİN"

Bu cevaba sinirlenen Tatar, "Benim canımı yaktın sen. Beni ilgilendirir tabi. Sen yayın yönetmenisin orada. Uçan kuştan haberin var. Bizzat rapor veriyorsun Feto'ya. Burada yargılanan insanın mertçe durması lazım. Sen mert değilsin" diye bağırdı.

Bu sözlere karşılık Karaca, "Sorularının hiç birine cevap vermek istemiyorum" dedi. Tatar da "İster ver ister verme bunlar kayda giriyor" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın müdahalesiyle tartışma sonlandırılarak Karaca'nın sorgusuna devam edildi.

BİRLEŞTİRİLEN DAVA NEDENİYLE KAYA İKİNCİ KEZ İFADE VERDİ

Dava sürerken, hakkında yürütülen bir başka soruşturmada 'Anayasayı İhlale Teşebbüs' suçlamasıyla iddianame düzenlenen, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek, birleştirilme kararı verilen dosya nedeniyle Zaman Gazetesi'nin kurucusu tutuklu sanık Alaeddin Kaya ikinci kez savunma yaptı. Kaya'ya, gizli tanık ifadesinde, sahibi olduğu Belde ve Yedigün adlı gazeteleri FETÖ adına yönettiği, çalışanlardan himmet toplandığı ve zorla Zaman Gazetesi'ne abone yaptırdığı iddiaları soruldu. Kaya iddiaları kabul etmedi.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN KAYA'YA UYARI

Alaeddin Kaya, hakkında düzenlenen iddianameyi anlatırken, "Böyle saçma sapan şeyler" ifadesini kullandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, "Siz mahkemeyle böyle bir diyaloga giremezsiniz. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama iddianameye saçma sapan diyemezsiniz" diye uyardı. Özür dileyen Kaya, "Çok güzel iddianame ama benimle ilgili iddialar havada kalıyor" diye karşılık verdi.

SENİ GİZLİ TANIK YAPACAĞIZ DEDİLER

Alaeddin Kaya, hakkında açılan ikinci dava ile ilgili "Çok garip şeyler oldu" diyerek şu açıklamayı yaptı:

"Yakalandığımda hakkımda Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararı vardı. Yani Çatı Davası'nın sanığıydım. Buraya geldiğimde polisler beni nereye götüreceklerini bilemediler. Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelmem gerekirken savcıya götürdüler" dedi. Kaya, savcıya götürüldüğünde kendisini gizli tanık yapacaklarını söylediklerini de iddia ederek, "Sonra savcı 'hem sanık hem tanık' olmaz demiş. Ben de 'peki dedim' " diye konuştu.

FETÖ Çatı Davası\'nda Gergin Anlar Yaşandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FETÖ Çatı Davası'nda Gergin Anlar Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement