Dha Ankara - Son Bir Haftada PKK'ya Yönelik Operasyonlarda 41 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara - Son Bir Haftada PKK'ya Yönelik Operasyonlarda 41 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Dha Ankara - Son Bir Haftada PKK\'ya Yönelik Operasyonlarda 41 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, 27 Ekim - 02 Kasım 2016 tarihleri arasında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 41 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

04.11.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri, 27 Ekim - 02 Kasım 2016 tarihleri arasında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 41 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

27 Ekim – 02 Kasım 2016 tarihleri arasında PKK'nın yaz-kış sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle Şırnak, Hakkari, Van ve Ağrı başta olmak üzere büyük önem taşıyan bölgeleri PKK'lı teröristlerden temizlemek ve kış tertiplenmesine geçmesini engellemek amacıyla başlatılan operasyonların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Hakkari Çukurca ve Şemdinli, Şırnak Beytüşşebap Bestler-Dereler ve Ayvalık, Diyarbakır Lice- Hani, Bingöl Kiğı ve Genç, Batman Kozluk bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlarda 41 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 9 el yapımı patlayıcı, 2 makineli tüfek, 1 roketatar, 1 keskin nişancı tüfeği, 5 piyade tüfeği, yaklaşık 158 ton amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı ele geçirildi.

Bingöl Kığı'da 3 sığınak ile 1 mağara, Elazığ Karakoçan'da 1 sığınak, Tunceli'de 6 sığınak, Mardin Midyat'ta 1 sığınak, Kars Kağızman'da 8 sığınak, Hakkari Şemdinli'de 2 barınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Son bir hafta içerisinde operasyonlarda PKK'nın saldırısı sonucunda 11 asker şehit oldu 15 asker de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yasa dışı yollardan sınır geçişlerinin önlenmesi kapsamındaki operasyonlara da devam ediliyor. Etkili sınır denetim ve kontrolleri sonucunda Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan girmeye çalışan; Kilis Elbeyli bölgesinde yabancı uyruklu 5 DEAŞ terör örgütü mensubu, Şanlıurfa Mürşitpınar bölgesinde 1 BTÖ mensubu terörist yakalandı.

PKK tarafından Ağrı Doğubayazıt Pullutarla mevkiinden geçen BOTAŞ Doğalgaz Boru Hattı'na sabotaj düzenledi.

PKK'nın uyuşturucu üretim ve ticaretine yönelik operasyonlarda Bingöl Genç, Yeniyazı Köyü ve Yayla Köyü'nde 5 kilogram kenevir tohumu, 400 gram toz esrar, Hakkari Akbulut Köyü'nde 350 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-ARŞİV

-operasyonlardan görüntü

Haber: ANKARA

===================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara - Son Bir Haftada PKK'ya Yönelik Operasyonlarda 41 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement