Dha Dış Haber - Joe Biden Kosova Tüm Vatandaşların Eşit Haklara Sahip Olacağı Ortak Geleceğe Doğru... - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber - Joe Biden Kosova Tüm Vatandaşların Eşit Haklara Sahip Olacağı Ortak Geleceğe Doğru...

Dha Dış Haber - Joe Biden Kosova Tüm Vatandaşların Eşit Haklara Sahip Olacağı Ortak Geleceğe Doğru...

Dha DIŞ HABER - Joe Biden Kosova tüm vatandaşların eşit haklara sahip olacağı ortak geleceğe doğru ilerlemeliTuran Kasap, Priştine (DHA) - Kosova'yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve Başbakan İsa Mustafa ile görüştü.

18.08.2016 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Joe Biden Kosova tüm vatandaşların eşit haklara sahip olacağı ortak geleceğe doğru ilerlemeli

Turan Kasap, Priştine (DHA) - Kosova'yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve Başbakan İsa Mustafa ile görüştü. Burada konuşan Biden, Kosova tüm vatandaşların eşit haklara sahip olacağı ortak geleceğe doğru ilerlemeli dedi.

İlk görüşme, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ile ABD Başkan Yardımcısı arasında gerçekleşti. Taçi ile Biden kapalı kapılar ardında ikili görüşmede bulundu. 30 dakika süren görüşmenin ardından Haşim Taçi ile Biden ortak basın toplantısı düzenledi.

Biden, ABD'nin Sırbistan ile Kosova savaşından bu yana 2 milyar dolar yardımda bulunduğunu ifade ederken Bizler güçlü ve AB üyesi olan bir Kosova istiyoruz dedi.

Biden, Belgrad-Priştine diyalog süreci kapsamında geçen yıl üzerinde uzlaşılan Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesine ilişkin anlaşmanın ve Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulmasının Kosova Meclisi'nde onaylanması gerektiğini vurguladı.

Bu iki konun gerçekleşmesi tüm bölgede barış havası estireceğine inandığını ileri süren Biden, Savaşın acıları hala taze. Tüm bunlar taze yaralar ancak Kosova tüm vatandaşların eşit haklara sahip olacağı ortak geleceğe doğru ilerlemeli. ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların, Kosova'da hukukun üstünlüğü ve şeffaflık olması durumunda Kosova'ya yatırım yapacağını dile getiren Biden, hükümetten yolsuzlukla mücadele ve organize suçlar konusunda mücadeleye devam etmesini de talep etti.

Cumhurbaşkanı Taçi Kosova'nın NATO ve Avrupa Birliği üyesi olacağı güvencesini dile getirdikten sonra Kosova ve Sırbistan ilişkilerine de değindi. Taçi, Kosova ile Sırbistan arasında ilişkilerindeki normalleşmede olumlu adımlar atıldığını belirti.

Biden, Priştine'deki temasları kapsamında Başbakan İsa Mustafa ile de bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından resmi Facebook hesabından açıklama yapan Mustafa, büyük Kosova dostu olarak nitelendirdiği Biden'i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, son derece verimli bir ikili görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı. Görüşmeler ardından, Jeo Biden, Ferizovik kentinde vefat eden oğlu Beau Biden'nin adı verildiği bir meydanın açılış töreninde hazır bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber - Joe Biden Kosova Tüm Vatandaşların Eşit Haklara Sahip Olacağı Ortak Geleceğe Doğru... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement