Dha İstanbul - 8 Yavru Köpeği Toprak Altından İtfaiye Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - 8 Yavru Köpeği Toprak Altından İtfaiye Kurtardı

Dha İstanbul - 8 Yavru Köpeği Toprak Altından İtfaiye Kurtardı

Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL DHABalıkesir'in Edremit ilçesinde, bir sokak köpeğinin toprağı kazarak yaptığı yuvasının yağmurun etkisiyle çökmesi sonucu mahsur kalan 8 yavrusu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

21.02.2017 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL DHA

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bir sokak köpeğinin toprağı kazarak yaptığı yuvasının yağmurun etkisiyle çökmesi sonucu mahsur kalan 8 yavrusu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yavrular, anneleriyle birlikte Edremit Hayvan Barınağı'na teslim edildi.

Geçen 19 Şubat'ta, Cennetayağı Mahallesi, İstasyon Caddesi'ndeki binalar arasında kalan bir zeytinlikteki bir toprak çöküntüsünün başında ağlayan bir sokak köpeği olduğunu farkeden çevredekiler durumuna üzülüp, yiyecek verdi. Ancak verilen yiyecekleri yemeyip, üzgün görünen ve sürekli ağlayan köpeğin durumundan şüphelenilip, durum itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede, köpeğin toprağı kazarak yaptığı yuvasının yağmurla birlikte gevşeyip çökmesi sonucu, 8 yavrusunun mahsur kaldığı belirlendi. Köpeğin toprak çöküntüsünün başında ağlamasından bir gündür mahsur kaldıkları anlaşılan yavruların kurtarılması için çalışma başlatıldı. İtfaiye ekipleri, dün (Pazartesi) gece, önce yavruların bulunduğu yere annenin girebileceği büyüklükte bir delik açtı. Köpeğin bu delikten girerek, 10 günlük oldukları tahmin edilen yavrularını beslemesi sağlandı. Ardından da bu sabah çalışmalarına devam eden itfaiye ekipleri, yavru köpekleri kurtarıp, anneleriyle birlikte Edremit Hayvan Barınağı'na teslim etti. Veteriner kontrolünden geçirilen köpeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenip, korumaya alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Vatandaşa ait cep telefonu görüntüsü

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Kuyudan çıkarılan 8 adet yavru köpek

Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - 8 Yavru Köpeği Toprak Altından İtfaiye Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement