Ali Ağaoğlu'ndan Tartışma Yaratacak Sözler - Son Dakika
Güncel

Ali Ağaoğlu'ndan Tartışma Yaratacak Sözler

Ali Ağaoğlu\'ndan Tartışma Yaratacak Sözler

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bugün Ortaköy'deki evinde basın toplantısı düzenledi.

09.09.2014 19:58  Güncelleme: 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-bırak YABANCI YATIRIMCIYI, SEN TÜRK YATIRIMCININ ÖNÜNÜ KESİYORSUN, DİNAMİTLİYORSUN

Haber İstanbul DHA

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bugün Ortaköy'deki evinde basın toplantısı düzenledi.

Ağaoğlu, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda Bürokratik oligarşi, 'paralel' yapılanmadan daha tehlikelidir dedi. Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti Bürokrasinin iş adamının önünü kesen yapıdan arındırılması gerekir. 2009 yılında imar planlarına uygunluğu onaylanan projenin ruhsatının hala verilmemesi bürokrasinin örneğidir. İmar ve inşaat süreçleri sırasında belediyeler ve bakanlık bürokratları ile yaşanan süreçler, yatırımcıyı bezdirici bir hal aldı.

'ENERJİ PİYASASINI DİNAMİTLEME KURUMU'NA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Enerji sektöründe de ciddi yatırımı olduğunu söyleyen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'ndan 'Enerji Piyasası Dinamitleme Kurumu' diye bahseden Ali Ağaoğlu, Seferihisar'da bir rüzgar santrali projem var. 2009'da ben bu şirketi satın aldım. 2 senedir de imar planı onaylanmadı. Geçen gün Enerji Piyasası Dinamitleme Kurumu bu şekilde olan yanılmıyorsam 200 küsür lisansı iptal etme kararı aldı. Bunlardan galiba ilk 30 tane iptal oldu. Bunların içinde bir de benim Seferihisar projem var. Bakın bu 200 küsür lisansın içinde Sabancı'nın da daha birçok grubun da lisansları var. Zaman geçti ama geçen zaman devlet kurumlarından dolayı kaybedilen zamandır. Zamanı geçiren ben değilim ki. Ben oradaki bütün edinimleri yerine getirmişim, bütün yatırımları yapmışım, kamulaştırmayı yapmışım, cebimden milyonlarca lira para harcamışım. Sadece resmi kurumlardan müsademi bekliyorum. Zamanı geçti diye Enerji Piyasası Dinamitleme Kurumu benim lisansımı iptal ediyor. Dün itibarıyla EPDK'nın 9 kişilik Yönetim Kurulu hakkında hem ceza davası açtım hem iptal davası açtım hem görevi kötüye kullanmaktan ve suistimalden şahsi davalar açtım. Sen bunu yapıyorsan kardeşim bu memlekette kim yatırım yapacak Bırak yabancı yatırımcıyı sen Türk yatırımcının önünü kesiyorsun, dinamitliyorsun ifadelerini kullandı. Ağaoğlu, sanayi sektörünün kesinlikle desteklenmesini istediklerini belirterek; Sanayi sektörü için enerji ciddi bir maliyet. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, 'Enerji Piyasasını Dinamitleme Kurumu'na dönüşmüş durumda. EPDK enerji üretimimizi rüzgar, hidro ve güneş gibi yerli enerji kaynaklarının önünü açmak yerine doğalgaza bağımlı hale getirmiş bulunmaktadır. Bunun yanısıra yerli kaynakların da lisanslarını iptal ediyor. Enerji Bakanlığı ve ekonomi yönetimi de bu duruma sessiz kalıyor dedi.

PERSONEL VE EĞİTİM MALİYETLERİNİN YILLIK TOPLAMI 10 MİLYON TL'DİR

İş güvenliği konusunda da görüşlerini paylaşan Ağaoğlu, 'Maslak 1453 projemizde yaklaşık 3 bin 400 kişi çalışıyor. Sadece bu şantiyemizde 119 kişilik iş sağlığı ve güvenliği kadrosu bulunmaktadır. Bunun personel ve eğitim maliyetlerinin yıllık toplamı 10 milyon TL'dir. Bu rakamı yüksek bulmuyorum gerekli buluyorum dedi.

YENİ TÜRKİYE' İÇİN ÖNERİLER

Ağaoğlu; Yeni Türkiye' hedefi için hukuk sisteminde ve bürokraside restorasyon gerçekleşmeli' diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü; Vergi sisteminde adalet prensibi uygulanmalı; yurt içi tasarruflar artırılmalı ve bireysel emeklilik sistemi desteklenmeli; üretimde verimlilik esas alınmalı; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yatırımların önü açılmalı; kamu harcamaları ve gelirler dengelenmeli; enerji verimliliği artırılmalı; sağlıkta dönüşüm yapısal olarak gerçekleştirilmeli; kentsel dönüşüm daha çok önemsenmeli.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali Ağaoğlu'ndan Tartışma Yaratacak Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement