Dha İstanbul Bülten 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten 1

Dha İstanbul Bülten 1

1- HULUSİ AKAR NATO PA 62. GENEL KURULUNDA KONUŞTU*Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,"Gerçekten elimizde çok ciddi kanıtlar var. İtiraflar, fotoğraflar, filmler var. Bunların hiçbiri saklı kalmayacak.

21.11.2016 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- HULUSİ AKAR NATO PA 62. GENEL KURULUNDA KONUŞTU

*Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,

"Gerçekten elimizde çok ciddi kanıtlar var. İtiraflar, fotoğraflar, filmler var. Bunların hiçbiri saklı kalmayacak. Hepsi, benim kişi olarak ifadelerim dahil, 15 Temmuz'da yaşadıklarım dahil hepsi savcılıklarda mevcut."

" Suriye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne müdahale ettiğimiz şeklindeki bir yorum, olaylar bilinmiyorsa, cahillik yoksa bir art niyet vardır. Bizim hiçbir şekilde Suriye'yle, Irak'la, toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir sorunumuz yok"

İSTANBUL DHA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, NATO Parlamenterler Asamblesinin 62. Genel Kurulu'ndaki Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin toplantısındaki sunumunun ardından delegelerin sorularını yanıtladı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir soru üzerine Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin artık yasal süreç haline dönüştüğünü, mahkemelere intikal ettiğini, hakimlerin, mahkemelerin, savcıların bu konuda çalıştığını belirterek, "Bütün deliller toplanıyor. Ciddi, son derece somut deliller var. İddianamelere konulmaya başlandı bunlar. Mahkeme sürecinde bunu herkes görecek ve kendini savunacak. Niye böyle 50 senede bu kadar tekrar ediyor? Bu istenmeyen bir durum. Bununla ilgili devletimizi hükümetimiz, Genelkurmay Başkanlığı elinden gelen her türlü gayreti gösterip alınması gereken tedbirler üzerinde yoğun bir şekilde çalışılıyor. Yasal düzenlemeler yapılıyor. Tamamen demokratik çerçevede, siyasi direktifin doğrultusunda bir daha bugünlere dönülmemesi konusunda çalışmalar sürüyor." dedi.

"ELİMİZDE CİDDİ KANITLAR VAR BUNLARIN HİÇ BİRİ SAKLI KALAMAYACAK"

FETÖ'nün 40 seneden beri devam eden, insanların hücrelerine nüfuz eden organize bir proje olduğunu ve bunun sonucunda 15 Temmuz'a gelindiğini vurgulayan Akar, "Bunun başlangıçtaki tespitinin güçlükler doğurdu. Başlangıçta bu girişimin engellenmesinin mümkün olmadı. 15 Temmuz öncesindeki örgütün, teröristlerin varlığının bir şekilde hissedildiğini ancak yasalara bağlı kalmaktan dolayı, yasalara göre ilerlemek hassasiyeti nedeniyle böyle bir durum ortaya çıktı. Bu noktalara gelmemek için gerekli önlemler alındı. Gerçekten elimizde çok ciddi kanıtlar var. İtiraflar, fotoğraflar, filmler var. Bunların hiçbiri saklı kalmayacak. Hepsi, benim kişi olarak ifadelerim dahil, 15 Temmuz'da yaşadıklarım dahil hepsi savcılıklarda mevcut. Derlenip, toparlanacak, sizin ülkelerinizde olduğu gibi yasal mevzuat, demokratik esaslar ve anayasa çerçevesinde mahkemeler işlevlerini yerine getirecekler ve suçlular cezalarını alacaklar. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

ERMENİ MİLLETVEKİLİNE YANIT VERDİ

Akar, Ermeni Milletvekili Koryun Nahapetyan'ın, sözde Ermeni soykırımını 26 ülkenin tanıdığını belirtmesi, bu konuda herhangi bir soruşturmaya yer olmadığını öne sürmesi, Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki varlığını eleştirmesi ile Türk askerinin Suriye'den ne zaman çekileceğini sormasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orduların moral ve motivasyonunun önemini vurgulayan Akar, Özgür Suriye Ordusu'nun içinde El-Kaide, El-Nusra ve radikal İslam olmadığını, ılımlı muhaliflerin yer aldığını, bu kişilerin ülkelerini kaybetmemek için çalışan namuslu insanlar olduğunu söyledi.

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANMAK ZORUNDAYIZ"

Akar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların geçmişte bazı kırgınlıkları, dargınlıkları var. Bunlarla çalışmaya başladığımızdan itibaren, birinci iş olarak bunları tamir etmek oldu, bunları gidermek oldu. Sizin hududunuzun hemen güneyinde yanı başında teröristler kamp kuruyorlar, roketlerle, havanlarla ateş edip, köyünüzdeki, kasabanızdaki masum insanları öldürüyorlar. Hiçbir hudut yüzde yüz korunamaz. 911 kilometrelik Suriye hududumuz var. Bütün tedbirlere rağmen ister istemez sızma oluyor. Bunlar minimize edilmiş olsa bile sızanlar da hem intihar bombacısı hem de çeşitli araçları bomba yüklü patlatmak suretiyle milletimize zarar veriyorlar. Bizim meşru müdafaa hakkımız var. Meşru müdafaa hakkımızı kullanmak zorundayız. Ne zaman bitecek, ne zaman çekileceğiz? Terör bittiği zaman çekileceğiz. Kendimizi ülkemizde güvende hissettiğimiz zaman çekileceğiz. Halkımız korumamız lazım. Orada zarar ziyan meydana geldiğinde insanlar basınla, siyasilerle konuşuyor. Siyasi iktidarı etkiliyorlar. Siyasi iktidar bize güvenliği sağlayın, diye direktif veriyor. Bu döngü herhangi bir demokratik ülkeden farklı bir döngü değil. Bunun anlaşılması lazım, meşru müdafaa hakkı olduğunun bilinmesi ve buna saygı duyulması lazım. Kendi ülkenizin 10-20 kilometre ilerisinde terörist grupları olduğunu, bunların geldiğini ve zarar verme olasılığını düşünün. Bu durumda hareketsiz kalamaz

TSK'NIN HALEP'E BİR TEK MERMİ ATTIĞINI SÖYLEYEN VARSA İSTİFA EDERİM"

Akar, "Ermeni soykırımını bazı ülkelerin kabul etmiş olması hiçbir şeyi değiştirmez. Soykırımla ilgili her ülke kendi hakkını kullanarak kabul edebilir. 16 yüzyılda Galile dünya dönüyor dediğinde, bütün dünya, dönmüyor diyordu. Bu hiç bir zaman dünyanın döndüğü gerçeğini değiştirmedi. Dolayısıyla bütün ülkeler 'Soykırım var' dese dahi, soykırım olmadığı gerçeğini değiştiremez. Suriye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne müdahale ettiğimiz şeklindeki bir yorum, olaylar bilinmiyorsa, cahillik yoksa bir art niyet vardır. Bizim hiçbir şekilde Suriye'yle, Irak'la, toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Milletvekili yine bilmiyorsa son derece art niyetli ve yalan söylüyor. ya son derce cahil, ya son derece art niyetli. Başka izahı yok çünkü Türk Silahlı Kuvvetlerinin Halep'le ilgili tek bir münasebeti yok. Attığı mermi yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu anlaşılmaz bir şey. Mutlaka sayın milletvekilinin bugün hemen telefonla kendi askeri makamlarıyla konuşup, orada ne olup bittiğini öğrenmesi lazım. Halep'le ilgili Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir tek

mermi attığını söyleyen varsa ben istifa ederim. Bu terbiyesizliktir, iftiradır, yalandır, ahlaksızlıktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Hulusi Akar'ın sorulara cevap vermesi

20.11.2016 - 20.21 Haber Kodu : 161120128

=====================================

2- BAĞCILAR'DA 5 ARAÇ KUNDAKLANDI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

Bağcılar'da park halinde bulanan 5 araç, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından üzerlerine yanıcı madde dökülerek yakıldı.

Edilen bilgiye göre saat 04.00 sıralarında Yıldıztepe Mahallesi 474. Sokak'ta, park halinde bulanan 5 araç, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından üzerlerine yanıcı madde dökülerek yakıldı. Araç sahipleri ile çevredeki vatandaşlar araçları söndürmeye çalışırken, kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yanan araçları söndürdü. Kundaklanan araçlarda büyük hasar meydana geldi. Yanan araçların yanında bulunan bir binanın camları da yangın sıralarında hasar gördü. Polis ekipleri araçları kundaklayan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kundaklanan araçlardan görüntü

- İtfaiye ekiplerin çalışmaları

-Çevredeki vatandaşlardan görüntü

-Genel ve detaylar

21.11.2016 - 06.02 Haber Kodu : 161121004

============================

3- FATİH'TE KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

Haber-Kamera: Ersan SAN- Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kumkapı'da bulunan Geri Gönderme Merkezi'nde öncedeki gün çıkan yangın sonucu firar eden yabancıları yakalamak için Aksaray ve çevresinde uygulama yaptı. Üzerlerinde kimlik ve pasaport bulunmayan çok sayıda yabancı gözaltına alındı.

Çoğunluğunu Pakistan, İran, Afganistanlılar'dan oluşan 30 kaçak göçmen önce Aksaray Meydanı'ndaki polis noktasına getirildi. Burada toplanan kaçak göçmenler daha sonra araçlar ile Fatih İlçe emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Polis ekipleri görüntüsü

Polis ekipleri üst araması

Kimlik ve Pasaport Kontrolü

Araçlara bindirilmesi

Genel ve Detaylar

20.11.2016 - 23.30 Haber Kodu : 161120144

========================

4- ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI KAPANDI

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL DHA

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'da 11 gün önce açılan 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu akşam kapandı.

Öğrenci ve öğretmenlerin 12- 20 Kasım tarihleri arasında kimliklerini göstererek ücretsiz ziyaret edebildiği fuara 750 yayınevi katıldı. 13 bin metrekarelik alanda ilk günden itibaren yoğun ziyaretçi akını olan fuarın son gününde yine büyük ilgi vardı. Fuarı web sayfasındaki rakamlara göre 558 bin kişi ziyaret etti. Binlerce kişi bugün saat 19.00'da kapılarını kapatan fuara gelmek için özellikle metrobüsü tercih etti. Öğrencilerin büyük bölümü sınavlara hazırlık kitaplarının olduğu stantları tercih ederken, çok sayıda okur da ilgi duyduğu yazarlarla tanışma, kitaplarını imzalama fırsatı buldu.

Eski Özel Kuvvetler Komutanı, Emekli Korgeneral ve MHP eski milletvekili Engin Alan, "Benim Adım Engin Alan Bölünmeye Çeyrek Kala" kitabını imzalarken gazetecilere "Fuar çok güzel, geliyorlar gidiyorlar" demekle yetindi.

CHP İzmir Milletvekili gazeteci- yazar Mustafa Balbay da, özellikle 'Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı' isimli kitabını imzaladı. Balbay, fuarları yazarların okurla buluştuğu, karşılıklı kan dolaşımının oluştuğu mekanlar olarak nitelendirirken şöyle dedi: "Tiyatro nasıl seyircisiz olmazsa yazar da okuyucu ile yüz yüze gelmeden olmaz. O yüzden ben bu kitap fuarlarını çok önemsiyorum. Bugün 7 saattir insanlarla sohbet ettik. Onlar Türkiye'nin sorunlarını anlattılar. Kimi çözüm yolunu önerdi, kimisi yeni yollar bulun dedi. Hakkaten çok güzel bir düşünce alışverişimiz oldu. Bence kitap okuyan insan ne olursa olsun en karamsarı bile konuşmasını ne yapmamız gerektiğini söyleyin bile bitiriyor mutlaka bir şey yapın diyordu. Bu yıl da geçen yıl da önceki yıl da yoktum Tabii 5 yıl önceki Silivri hayatım nedeniyle. Ama sonuç olarak sayımızın azlığı, çokluğu değildir önemli olan ışığın yanıyor olmasıdır. Bence her kitap bir ışık, her okur da onun düğmesidir. Okur okuduğunda onun düğmesi yanar. Okur da burada."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Fuarın dışından görüntüler

-Fuardan çıkarlardan görüntüler

-Fuarda kitap stantları

-Mustafa Balbay röportajı

-Engin Alan kitaplarını imzalarken

20.11.2016 - 23.54 Haber Kodu : 161120146

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.


Advertisement