Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- İDO VE BUDO'DA SEFER İPTALLERİHaber- Kamera: Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL DHAİstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

08.11.2016 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İDO VE BUDO'DA SEFER İPTALLERİ

Haber- Kamera: Sinan BİLGİLİ/ İSTANBUL DHA

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat seferlerinin iptal edildiğini açıkladı. İDO ayrıca saat 07.45'te yapılması planlanan Bandırma-Yenikapı-Bostancı dış hat deniz otobüsü seferini de Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti.

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ise internet sitesinde yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler ise şöyle:

07: 00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

08: 00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

08: 30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Büyükçekmece) seferi

09: 00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

09: 00 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) seferi

09: 30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi

10: 30 İstanbul (Büyükçekmece) - Bursa (Mudanya) seferi

10: 45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

Görüntü dökümü:

------------

-Yenikapı İDO iskelesinden görüntü

08.11.2016 - 06.06 Haber Kodu : 161108005

=======================================

2 - ESENLER'DE POMPALI TÜFEKLİ SALDIRI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

Esenler'de bir otomobilin önünü kesen kişiler pompalı tüfekle ateş açıtı. Saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi ise ağır yaralandı.

Esenler, Turgut Reis Mahallesi Şehit Ali Karahan Caddesi'de saat 22.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre kimliği henüz belirlenemeyen kişiler 59 NL 613 plakalı otomobille 34 TN 191 otomobilinin önünü kesti. Otomobilinden inen saldırganlar pompalı tüfekle ateş açtı. Önü kesilen otomobildeki Seçkin Çetin ve Murat Yüksel yaralandı. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Çevreden olayı gören vatandaşlar hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralılardan Seçkin Çetin Bağcılar'daki özel bir hastaneye, Murat Yüksel ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Durumları ağır olan yaralılardan Özel yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Yüksel'in tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Polis olay ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------------------

(CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ)

-Sedye ile ambulansa alınan yaralı

-Yerde ambulans bekleyen yaralı

-Çevredeki vatandaşlar

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Araçlardan görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Genel ve Detaylar

07.11.2016 - 23.34 Haber Kodu : 161107182

===========================

3 - SULTANBEYLİ OKULA MOLOTOFLU SALDIRI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL/ İSTANBUL,

Sultanbeyli'nde bir ortaokula kimliği belirsiz kişi yada kişilerce molotof kokteyli atıldı. Okulun çatı kısmına isabet eden molotof kokteyli maddi hasara yol açtı.

Sultanbeyli Hamidiye Mahallesi, Akşit sokaktaki Mevlana Ortaokulu'na saat 01.20 sıralarında kimliği belirsiz kişi yada kişilerce molotof kokteyli atıldı. Okulun çatı kısmına isabet eden molotof kokteyli küçük çaplı yangına neden oldu. Okulun bir camınıın da kırık olduğu görüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan çatıya müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

----------------

-Okuldan görüntü

- İtfaiye ekipleri

-Okulun çatısında oluşan yanık

-Okulun kırılan camından görüntü

-Yerdeki molotof parçaları

-Olay yeri inceleme polisleri

-Genel ve detaylar

08.11.2016 - 02.09 Haber Kodu : 161108003

=====================

4- KOÇ TEKNOLOJİ YATIRIM ŞİRKETİ İNVENTRAM, MİTSUİ İLE ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALADI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç:

"Ülkemiz pek çok yurtdışı ve yurtiçi siyasi ve jeopolitik çalkantıya rağmen ekonomik gücünü ve direncini koruyor"

" Cumhuriyet Gazetesi'ne geçmiş olsun"

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Koç Topluluğu teknoloji yatırım şirketi İnventram, dünyanın en büyük yatırım gruplarından Mitsui ile ortaklık anlaşması imzaladı. 97 milyar dolara ulaşan toplam varlığı ve 42 milyar dolarlık cirosu ile dünyanın ve Japonya'nın en büyük yatırım gruplarından biri olan Mitsui, İnventram'ın yüzde 30 hissesini satın alarak, son dönemde Türkiye'de gerçekleştirilen en önemli teknoloji yatırımlarından birine imza attı. Konuyla ilgili Koç Holding'in Üsküdar'da bulunan merkezinde düzenlenen basın toplantısına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, Mitsui Avrupa Kurumsal Planlama Başkanı Naotaka Hayashi ve Mitsui Türkiye Genel Müdürü Yoichiro Yagihashi'nin katıldı. Toplantıda konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, "Son dönemlerde biliyorsunuz her sabah kalktığımızda pek çok olumsuz habere kalkıyoruz. Yatarken olumsuz haberlere yatıyoruz. Hiç olmazsa bugün sizlerle paylaşacağımız konu bir nebze hem ekonomimiz açısından hem de yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi bakımından olumlu bir şey. Haftaya olumlu başlıyoruz netice itibariyle" diye konuştu.

"DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR"

Japon Misiu firmasıyla ortaklık görüşmelerine 24 ay önce başladıklarını ve 29 Temmuzda anlaşmanın sağlandığını belirten Ali Koç, 15 Temmuz darbe girişiminin, Mitsui'nin Türkiye'ye olan inancını etkilememesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Ali Koç, "Ülkemiz pek çok yurtdışı ve yurtiçi siyasi ve jeopolitik çalkantıya rağmen ekonomik gücünü ve direncini koruyor. Diğer bir değişle ekonominin çok daha sağlam temellere dayandığını söyleyebiliriz. Ancak dünya hızla değişiyor ve büyük bir yarışın içindeyiz ve Türkiye'nin global konumunu güçlendirebilmesi, hepimizin telaffuz ettiği potansiyeline ulaşabilmesi için değişim rüzgarını fırsata dönüştürmesi ve tehditleri bertaraf edebilmesi için hızla inovasyon ve teknoloji gücünü, kapasitesini geliştirmesi gerekiyor. Bu bağlamda, bu hedefle teknoloji yatırımlarını ve inovasyonu besleyecek iklimin yaratılması için gerekli teşviklerin, eğitim ve teknoloji altyapısının ve yasal çerçevenin geliştirilmesi son derece büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda son dönemde hükümetimizin attığı öncü adımları takdirle karşılıyoruz ve bu adımların özel sektör için büyük bir teşvik, motivasyon unsuru olduğunu da sizlere belirtebilirim. Çünkü sanayi şirketlerimizde bunların faydalarını her gün görüyoruz" dedi.

"İNSAN KALİTENİZ NEREYE KADARSA GİDECEĞİNİZ YOL DA ORAYA KADAR"

Eğitimin önemine vurgu yapan ve Vehbi Koç'un 'En önemli sermayem insan kaynağım' sözünü hatırlatan Ali Koç, "Teknoloji, inovasyon; bunların hepsi güzel de her şeyin temelinde insan yatıyor. İnsan kaliteniz nereye kadarsa gideceğiniz yol da oraya kadar. Benim endişem, düşüncem; mevcut eğitim sistemiyle bizim arzu ettiğimiz, hak ettiğimiz insan kalitesine ulaşamayacağımız yönünde. Dolayısıyla burada yapısal reformlar, kısa-uzun-orta vadeli girişimler, uygulamalar, tohumların atılması gerekiyor ki çok çok iyi bir seviyede insan kaynağı geliştirelim. Bizim gibi ülkeler için bu çok çok önemli. Çünkü bizim 35-40 yıllık bir demografik fırsat penceremiz var ve bu fırsat penceresinde de nüfusun büyük çoğunluğu gençlikten oluşuyor. Gençliğin kaynağı, yakıtı umuttur; bu insanlara umut verebilmemiz için de onları çok çok iyi donatmamız, eğitmemiz, hazırlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE SORUSU

Ali Koç toplantının soru cevap bölümünde Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına adaylığıyla ilgili bir soruyu "Hiç kendini yorma, bundan sonraki soruyu alayım" diyerek geçiştirince salonda bulunanların gülüşmelerine neden oldu.

"CUMHURİYET'E GEÇMİŞ OLSUN"

Ali Koç, Cumhuriyet Gazetesi muhabirinin "Yatırımcı açısından milletvekillerinin tutuklanası ve basına uygulanan baskıyı nasıl değerlendirirsiniz?" şeklindeki sorusuna, "Bu soruya uzun uzun cevap verebilirdim. Bir tarafta hala büyüme oranları, Türkiye'deki yatırım araçlarının getirisinin batıya göre daha yüksek olması gibi olumlu şeyleri de söyleyebilirdim. Ama bununla beraber yabancı sermaye çekmek için ihtiyaç duyulan güvenli liman olayında da son zamanlarda erozyona uğramayı da uzun uzun söyleyebilirdim; ama bu basın toplantısına gölge düşürmemesi için şimdilik size sadece geçmiş olsun diyorum, Cumhuriyet gazetesine. Bu sorunun cevaplarını belki başka bir ortamda daha sağlıklı ve rahat bir şekilde size ifade edebilirim" şeklinde cevap verdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Ali Koç'un konuşması

-İmzaların atılması

-Soru cevap bölümünde Ali Koç'un Fenerbahçe sorusunu cevaplaması

-Fotoğraf çekilmesi ve hediye takdimi

-Genel ve detaylar

07.11.2016 - 16.30 Haber Kodu : 161107151

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak
    10:58 Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cemevlerinin aydınlatma giderlerini karşılamak için yeni bir yönetmelik yayımladı. Yönetmelikte, aydınlatma giderlerinin ödenmesi için ilgili cemevinin il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık tarafından ödenmeyecek ve ödenmesi gereken her türlü bedel abone tarafından ödenecek.

  • Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor
    10:58 Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

    Kırklareli'nde Karakaş Mahallesi'nde bulunan 2 katlı tarihi binada çıkan yangına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri müdahale ediyor. Yangın sırasında binanın yanındaki apartman tahliye edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da olay yerine gelerek ekiplerin çalışmalarını takip ediyor.

  • Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı
    10:56 Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı

    Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO personeli Hakan Dağ, Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmalarında büyük para atlet kategorisinde Gülle Atma branşında altın madalya kazandı. Hakan Dağ, daha önce de farklı şampiyonalarda farklı branşlarda madalyalar kazanmıştı ve sporla ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

  • Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı
    10:56 Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Olayın görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.

  • Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin 10. yılında Turunç Masa'nın başarısı anlatıldı
    10:54 Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin 10. yılında Turunç Masa'nın başarısı anlatıldı

    Muratpaşa Belediyesi'nin 10. yılını geride bırakan Turunç Masa, ilçe sakinleri tarafından başarılı bir yönetim projesi olarak değerlendirildi. Turunç Masa, 10 yıl içinde 5 milyon 426 bin 85 kişiyle iletişime geçerek Muratpaşalıların istek, öneri ve şikayetlerini çözüme kavuşturdu.

  • Konak Belediyesi'nden 23 Nisan kutlaması
    10:48 Konak Belediyesi'nden 23 Nisan kutlaması

    Konak Belediyesi'nin Zeytinlik ve Mersinli Semt Merkezi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, minik kursiyerlerin gösterileriyle kutlandı. Etkinliğe, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun konuğu, sevilen oyuncu Mert Fırat da katılarak tüm davetlilere sürpriz yaptı.

  • Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi
    10:44 Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi

    Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi. Ankara'da yapılan genel kurula 442 delege katıldı. Aydın, Disiplin Kurulu Üyesi olarak seçildi.


Advertisement