Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- İSTANBUL MERKEZLİ 13 İLDE FETÖ OPERASYONUÖrgütte "abi" ve "abla" olarak bilinen 17'si kadın 40 kişi hakkında gözaltı kararı varHaber: Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHAİstanbul merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı.

23.11.2016 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İSTANBUL MERKEZLİ 13 İLDE FETÖ OPERASYONU

Örgütte "abi" ve "abla" olarak bilinen 17'si kadın 40 kişi hakkında gözaltı kararı var

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nce, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanan FETÖ üyelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan teknik takip sonucunda, 17'si kadın 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. FETÖ içerisinde "abi" ve "abla" konumundaki şüphelileri yakalamaya yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ,Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Kırşehir, Ordu, Uşak ve Hakkari'de başlatılan operasyon kapsamında bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

==============================

2- İSTANBUL'DA 2 IŞİD'Lİ CANLI BOMBA TUTUKLANDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen ay yurda giriş yapan Tacikistan ve Özbekistan uyruklu İŞID'li 2 canlı bomba ve onlara yardımcı olacağı iddia edilen yabancı uyrukşu 5 kişi yakalandı. Canlı bombalar tutuklandı. Bombacılara yardımcı olacakları iddia edilen yabancı uyruklu 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan ekipler, yapılan operasyon kapsamında baskın yaptığı bir evde Suriye'deki savaş bölgelerine gitmek için hazırlık yapan yabancı uyruklu 36 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sınırdışı edilmek üzere İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda, 20 Ekim Perşembe günü 'Bunyod' ve 'Zubeyr' kod adlı 2 IŞİD'li canlı bombanın yurda giriş yaptığını İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerine bildirdi. TEM ekipleri yaptığı teknik ve fiziki takiple, şüphelilerin kaldıkları adresleri belirleyerek 23 Ekim Pazar günü Pendik, Tuzla Maltepe'de bulunan adreslere baskın düzenledi.

2 CANLI BOMBA VE SALDIRIYA YARDIM EDECEK 5 YABACI UYRUKLU YAKALANDI

Yapılan operasyonda terör örgütü IŞİD'in canlı bomba listesine isimlerini yazdırıp yurda giren Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Türkmenistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov'u gözaltına aldı. Saldırı için kendilerine yardım etmek amacıyla yurda girdiği iddia edilen Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ve N.İ.(32) de bir başka adreste yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda dijital bellekler ele geçirildi.

SALDIRI PLANLARINA ULAŞILDI

2'si canlı bomba toplam 7 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin terör örgütü IŞİD adına Suriye'deki savaş bölgelerinde bulundukları tespit edildi. Bilişim uzmanı ekipleri ele geçirilen dijital belleklerde yaptığı incelemede canlı bombaların saldırı hedeflerine ilişkin bilgilere ulaştı.

CANLI BOMBALAR TUTUTKLANDI, 5 KİŞİ İSE ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Canlı bombalar ve IŞİD'in lojistik ve eleman temini kısmında canlı bombalara yardımcı oldukları iddia edilen 5 şüpheli emniyetteki işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edildi. Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Türkmenistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov çıkartıldıkları mahkemede tutuklanırken, Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ile N.İ.(32) hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

IŞİD'E KATILACAK 36 KİŞİ GÖÇ İDARESİNE GÖNDERİLDİ

Öte yandan, TEM ekipleri Sultanbeyli'de operasyon kapsamında baskın yaptığı bir adreste ise terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'de bulunduklarını tespit ettiği Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan ve Türkmenistan vatandaşlarından oluşan 36 kişiyi yakaladı. Şüpheli 36 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Canlı bombaların fotoğrafları

22.11.2016 - 20.39 Haber Kodu : 161122220

==========================

3- LEVENT'TE BEKLEDİKLERİ OTOBÜS GELMEYEN YOLCULAR CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTI

Haber-Kamera: Özgür EREN İSTANBUL

Beşiktaşta uzun süre otobüs bekleyen yolcular durumu protesto etmek için caddeyi trafiğe kapattı. Polisin yolcuları ikna etmesi sonucu protesto sona erdirildi.

Olay 20: 30 sıralarında Büyükdere Caddesi Levent Otobüs durağında meydana geldi. Anadolu yakasına geçmek için durakta otobüs bekleyen yolcular iddilara göre uzun süre otobüsler gelmeyince Büyükdere Caddesi Maslak istikametinde yolu trafiğe kapattı.

ISLIK VE ALKIŞLARLA DURUMU PROTESTO ETTİLER

Yolcular ıslıklar ve alkışlar ile durumu protesto ettiler. Araç sürücüleri korna çalarak yolun kapatılmasına tepki gösterdiler. Sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisler de kısa süre yolcular ile konuşarak yolu tekrar araç trafiğine açtı. Yolcular daha sonra gelen otobüslerle olay yerinde ayrıldı.

OTOBÜSTE SİLAHLI KİŞİ ALARMI

Öte yandan vatandaşların, 122C hatlı otobüste silahlı bir kişi gördükleri ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis, Levent otobüs durağına gelen 122C hat nolu otobüsü durdurarak şüpheli gördüğü yolcuları otobüsten indirerek üst araması yaptı. Polislerin otobüsteki yolcularda yaptığı aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Durdurulan otobüs tekrar yoluna devam etti.

Görüntü Dökümü

--------------

Cep telefonu görüntüsü yolcuların yolu trafiğe kapatması

Cep tel. görüntüsü ıslık ve alkışlar ile protesto

Cep telefonu görüntüsü sürücülerin korna çalması

Polisin 122c otobüsünü durdurması

Polisin şüpheli kişiler üzerinde üst araması yapması

Polisin şüpheli yolcuları otobüsten aşağıya indirmesi

Genel ve yakın detaylar

22.11.2016 - 21.01 Haber Kodu : 161122223

22.11.2016 - 22.25 Haber Kodu : 161122229

====================================

4- ESENLER'DE İNŞAATIN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ; 4 BİNA BOŞALTILDI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Esenler'de gece saatlerinde bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Mahalle sakinleri durumu polis ve zabıtaya bildirdi. Zabıta ekipleri olayın yaşandığı sokakta bulunan 4 binayı boşalttı. Gece saatlerinde evlerinden çıkan onlarca bina sakini sokakta beklemeye başladı. Olay, Esenler, Kemer Mahallesin'de yaşandı. Edinilen bilgiye göre gece saat 02.00 sıralarında 908. Sokak'ta bulunan bir inşaatın istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Yataklarından fırlayan mahalle sakinleri durumu önce komşularına daha sonra da polis, zabıta ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri olayın yaşandığı sokakta bulunan vatandaşlardan bilgi aldı. Zabıta ekipleri yaptığı ilk incelemeler sonunda sokakta bulunan 4 binayı tehlike nedeniyle boşalttı.

BURADA 4 BİNA TEHLİKE ALTINDA

Olayın yaşandığı sokakta oturan Naciye Tonbaş isimli bir kadın "Bu inşaat başladığından beri bütün sokak dışarda. Her Pazar günü evdeyim bina gümbür gümbür yerinden oynuyor. Çaydanlık masanın üzerinden gidiyor. Binanın arası açılınca yukarıdan taşlar düşüyor. İmar Müdürlüğü ve zabıtayı arıyoruz, geliyorlar burada hiç bir tehlike yok diyorlar. Kendi mühendislerine söylüyorum, bina açılmış diyorum bana hiç bir şey yok diyorlar. Bu gece de biz uykudayken çatırdılar olunca komşular haber verdi çıktık dışarıya. Burada 4 bina tehlike altında. İnşaat firmasından yetkililere ulaştık, adam ben çalışmama devam edeceğim diyor. Muhtar bile gelip bakmış herhangi bir tehlike yok, oturabilirsiniz demiş" dedi.

SU BORUSU PATLADI, ÇÖKMELER DEVAM ETTİ

Olayın yaşandığı sokak zabıta ekipleri tarafından şeritlerle kapatılarak önlem alındı. Bu sırada çökmenin meydana geldiği yerde bulunan su borusu patladı. Zabıta ekipleri durumu İSKİ ekiplerine bildirdi. Çökmenin meydana geldiği yerden akan sudan dolayı zaman zaman toprakların inşaat alanına kaydığı görüldü. Olay yerine gelen İSKİ ekipleri daha çok çökme olmasın diye akan suyu keserek önlem aldı. Zabıta ekipleri olay yerine kimseyi yaklaştırmadığı görüldü. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, mahalle sakinlerinin, zabıta, İSKİ ve itfaiye ekiplerinin olay yerindeki bekleyişi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Olayın meydana geldiği sokak

Çökmenin meydana geldiği inşaat

Vatandaşlar ile röp (Naciye Tonbaş)

Vatandaş ile röp (Yıldız Ünal)

Zabıta ve İSKİ ekiplerinden görüntü

Olay yerine şerit çekilmesi

-Patlayan su borusundan fışkıran sular

Polisten görüntü

Genel ve detaylar

23.11.2016 - 06.02 Haber Kodu : 161123007

============================

5- ÖLDÜRDÜKLERİ İŞADAMININ CESET PARÇALARINI KOVAYLA TAŞIMIŞLAR

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İstanbul'da silahlı çatışma sonucu biri ölü olarak ele geçirilen 7 kişilik gasp çetesinin, Arnavutköy'de bir işadamını kaçırarak öldürmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Şüphelilerin kaçırdıkları işadamını götürdükleri Çorum'daki ormanlık alanda bir nehir kıyısında parçalara ayırdıkları, daha sonra kovalarla taşıyarak nehre attıkları tespit edildi. Polis şüphelilerin ceset parçalarını taşımakta kullandığı teneke kutuyu nehir'de yaptığı çalışmalar sırasında buldu. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda ceset parçası bulunamadı. Aramaların sürdüğü öğrenildi.

İstanbul, Arnavutköy'de yaklaşık 10 gün önce Tekstil işiyle uğraşan İşadamı Kenan Kırmaç'ı otomobili yakılmış bir halde bulunmuştu. Evli ve iki çocuk babası Kenan Kırmaç ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Polis kayıp işadamını ararken, Asayiş Şube Müdürlüğü'nün gasp çetesine yönelik yaptığı bir operasyon işadamının esrarengiz şekilde kaybolmasının sırrını çözdü. Mahmutbey gişelerinde otomobil bagajında zorla tutulan bir şoförün kurtarılmasıyla başlayan operasyon sırasında polis ve şüpheliler arasında silahlı çatışma yaşanmış, 32 yaşındaki Recep Ö. ölü olarak ele geçirilmişti. Polis gasp çetesi üyesi olduğu öğrenilen Özcan D.(34), B.T.(16), Abuzer K.(50), Tarık K.(25), Ünal Ç.(44), Hüseyin A.(44)'yi gözaltına almıştı.

ORMANDA PARÇALAYIP NEHRE ATMIŞLAR

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada şüphelilerin Çorum'da cesedi götürdüklerini söyledikleri yerde polis tarafından arama yapıldı. Şüphelilerin önce cesedi ormanlık bir alana götürdükleri burada parçalara ayırdıkları öğrenildi. Daha sonra ceset parçalarını teneke bir kovaya koyan şüphelilerin nehir kıyısına kadar taşıdıkları belirtildi. Ceset parçalarını nehre atan şüphelilerin bir süre bekledikleri daha sonra ceset taşımada kullandıkları teneke kovayı da nehre fırlattıkları tespit edildi.

TENEKE KOVADA KAN VE SAÇ ÖRNEKLERİ BULUNDU

Şüphelilerin ceset parçalarını taşımakta kullandıkları teneke kova, şüphelilerin onu attıkları yerden yaklaşık 4 kilometre aşağıda bulunduğu öğrenildi. Teneke kutu üzerinde yapılan incelemede teneke kutu içinde kan ve saç örnekleri bulunduğu belirtildi. Bu örneklerin İstanbul'a gönderildiği ve incelemenin sürdüğü ifade edildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söylediler.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

-------------

-İşadamının fotoğrafı

-Oporasyonun ardından çekilen görüntüler

22.11.2016 - 20.20 Haber Kodu : 161122211

===============================

6- JEANSBİRİ" TUTUKLANDI

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul, DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü ve örgüt lehine faaliyette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan "JeansBiri" adlı Twitter kullanıcısı Ahmet Kemal Aydoğdu, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü iddia edilen "JeansBiri" adlı Twitter kullanıcısı, Ahmet Kemal A., emniyetteki 25 günlük sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcısına ifade veren şüpheli öğretmen Ahmet Kemal A., "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusu tamamlanan Aydoğdu, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

SAVCILIK CUMHURİYET GAZETESİ SORUŞTURMASIYLA BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Soruşturma savcısı, Aydoğdu'nun "Aksilahlanma" etiketiyle başlattığı kampanyanın 22 Ekim'de Cumhuriyet Gazetesi'nde manşet yapıldığını belirterek, soruşturmanın Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasıyla birleştirilmesini de talep etmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 milyon 600 bin takipçisi bulunan 'Jeansbiri' nickiyle Twitter'da 'Aksilahlanma' etiketi açan kişinin provakasyon yaptığı ihbarları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, yapılan araştırmalar sonrası da söz konusu kişinin Elazığ'daki Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji'nde öğretmenlik yapan Ahmet Kemal A., olduğu ortaya çıkmıştı. 28 Ekim tarihinde Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında aranan Fatih A., ile birlikte yakalanan şüpheli öğretmen Ahmet Kemal A.'nın evinde yapılan aramada, 236 bin 755 ABD doları, 48 bin 910 Türk Lirası, 2 radar tespit cihazı ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement