Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- CUMHURİYET SAVCISINA SİLAHLI SALDIRI GİRİŞİMİHaber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İbrahim AKTÜRK - Çağatay KENARLI / İstanbul DHASultangazi'de makam otomobiliyle giden Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'a silahlı saldırı düzenlendi.

08.12.2016 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- CUMHURİYET SAVCISINA SİLAHLI SALDIRI GİRİŞİMİ

Haber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İbrahim AKTÜRK - Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

Sultangazi'de makam otomobiliyle giden Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken Çalışkan'ın makam aracına eşlik eden koruma aracına 3 mermi isabet etti.

TEM otoyolu Sultangazi sapağında Edirne İstikametinde saat 21.15 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan makam aracıyla giderken yol kenarından kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahla ateş edildi. Saldırıda Çalışkan'ın makam aracına eskortluk yapan koruma aracına mermiler isabet etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinde 2'si kaportasına 1'i lastiğine olmak üzere araca 3 kurşun isabet ettiği tespit edildi. Kurşun isabet eden araç Sultangazi İlçe emniyet Müdürlüğü'ne çekildi. Polis ekipleri, saldırganları yakalamak için kurşunların geldiği bölgede detaylı araştırmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Polis ekiplerinin otoban kenarında arama yapması

-Zırhlı polis aracından görüntü

Detaylar

07.12.2016 - 22.42 Haber Kodu : 161207231

==============================

(ÖZEL)

2- ESENYURT DEVLET HASTANESİ DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE KARANTİNAYA ALINDI

Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 5 yaşındaki bir kız çocuğunun domuz gribi virüsü taşıdığı şüphesi ile başlatılan karantina 4 saat sonra kaldırıldı.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde domuz gribi şüphesi nedeniyle başlatılan karantina kaldırıldı. 5 yaşındaki bir kız çocuğu yüksek ateş, kusma ve halsizlik şikayetiyle ailesi tarafından Esenyurt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Küçük kızın domuz gribi olma ihtimali üzerine hastanenin acil kısmı karantinaya alındı. Acil bölüme tedavi olmak için gelen hastalar, hastanenin görevlileri tarafından geri gönderildi. Saat 20.00 başlayan karantina saat 00.00 civarında sona erdi.

Dün saat 20.00 sıralarında, 5 yaşındaki bir kız çocuğu ailesi tarafından yüksek ateş, kusma ve halsizlik şikayetiyle Esenyurt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tahlillerin ardından küçük kızda H1N1 virüsü taşıdığı şüphesi oluştu. Bunun üzerine hastanenin acil bölümü karantinaya alındı. Güvenlik şeridiyle kapatılan acil bölüme kimse yaklaştırılmadı. Domuz gribi şüphesi nedeniyle hastane görevlilerinin maske taktığı görüldü. Acil bölüme tedavi için gelen hastalar geri gönderildi. Küçük kızın hastanede tedavisi devam ederken acil bölümdeki karantinanın ise saat 00.00 sıralarında kaldırıldı. Yapılacak detaylı tetkiklerin ardından küçük kızın H1N1 virüsü taşıyıp taşımadığının kesinleşeceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Hastaneden detay görüntü

-Maske takan görevliler

-Hastaneye gelenlerin görevliler tarafından geri çevrilmeleri

-Hastalarla röportajlar

-Güvenlik şeridiyle kapatılan acil bölümün çevresi

-Normale dönen acil servis önünden detay görüntü

-Detaylar

07.12.2016 - 21.59 Haber Kodu : 161207227

08.12.2016 - 02.55 Haber Kodu : 161208002

==========================================

3- KADIKÖY'DE İETT OTOBÜSÜ TRAFİK TABELASI'NA ÇARPTI: 5 YOLCU YARALI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Kadıköy'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu dolu belediye otobüsünün, trafik tabelası direğine çarpması sonucu meydana glen kazada 5 yolcu yaralandı.

Kaza, Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde dün saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 34 UZ 8401 plakalı 14 hat numaralı Yenidoğan-Kadıköy İETT otobüsü, yağmur nedeniyle ıslanan yolda yokuş aşağı inerken kaydı. Sürücü Süleyman Yaman'ın kontrolünden çıkan yolcu dolu otobüs, tabela direğine çarparak yan döndü.

5 YOLCU YARALANDI

Çarpmanın etkisiyle 5 yolcu yaralanırken otobüsün ön camı, orta kapı camları ve koltukları kırıldı. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye, kaza nedeniyle otobüsün içerisinde mahsur kalan yolcuları tahliye etti.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Yaralanan 5 yolcu ambulanslarla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis ve itfaiye ekipleri otobüste incelemelerde bulundu.

RIHTIM'A GİRİŞ KAPANDI

Kaza nedeniyle cadde trafiğe kapandı. Polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar Rıhtım'a otobüslerden yol üzerinde inip yürüyerek gittiler.

GÖRGÜ TANIĞI KAZAYI ANLATTI

Kazayı gören bir kişi, otobüsün kayarak bir anda gelip tabela direğine çarptığını söyledi. Görgü tanığı, "Tam faraşla orayı süpürürken bir ses geldi. Bir döndüm bir kadını fırlatmış. Ümraniye otobüsüydü. İçi hep yolcu doluydu" dedi.

Polisin, kazayla ilgili araştırması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kaza yapan otobüs

-Trafik sıkışıklığı

-Çevredeki vatandaşlar

-Görgü tanıkları ile röportajlar

-Polis ve itfaiyenin incelemesi

-Genel ve detay

07.12.2016 - 18.44 Haber Kodu : 161207198

====================================

4- İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi'de bir eve operasyon düzenledi. Operasyona özel harekat polisleri de destek verdi.

Sabah 06.00 sıralarında Zübeyde Hanım Mahallesi 1461 Sokak'taki bir binaya gelen polisler dış kapıyı koçbaşı ile kırarak içeri girdi. Binadaki bir dairenin kapısını çalan özel harekat polisleri kapıyı açan olmayınca koçbaşı ile kırarak içeri girdi. Evde çevre güvenliği alan özel harekat polisleri daireden çıktıktan sonra narkotik polisleri içeri girerek arama yaptı. Operasyonun içeriğiyle ilgili ise bilgi verilmedi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Polis araçları

-Önlem alan polisler

-Polislerin binaya yönelmesi

-Dış kapının kırılması

-Özel harekat polisleri

-İçeri girmeleri

-Bina içinden görüntü

-Daire kapısının kırılması

-Polisin içeri girmesi

- Narkotik polislerinden görüntü

-Detaylar

08.12.2016 - 07.32 Haber Kodu : 161208005

===============================

5- MAHMUTBEY GİŞELERİNDE YIKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Mahmutbey gişelerde serbest geçiş sisteminin uygulanmaya başlanmasının ardından dün başlatılan beton gişelerin yıkım çalışmaları sürüyor. Trafik yoğunluğunun yaşanması sebebi ile geçtiğimiz ay, serbest geçiş sistemine geçilen Mahmutbey gişelerde beton gişelerin yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkıma her iki yönde yol kenarından başlayan ekipler, beton blokları vinç yardımı ile parça parça söküyor. Çıkan beton parçaları ise hafriyat kamyonlarına yükleniyor. Öte yandan yıkım çalışmaları devam ederken, otoyolun Ankara istikametinde uzun araç kuyruklarının oluştuğu görüldü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Molozların kamyona yüklenmesi

-Beton gişelerden görüntüler

-Trafikten detaylar

-Ankara yönünde oluşan araç kuyruğu

-Gişeler üzerinde yürüyen işçiler

-Genel ve detaylar

07.12.2016 - 18.02 Haber Kodu : 161207191

===================================

6- TÜRKİYE İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ BALİ: BUGÜNE KADAR HİÇ DÖVİZ BİRİKİMİM OLMADI

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali "İş'le Buluşmalar" toplantısına katıldı. Toplantısında bir konuşma yapan Adnan Bali, bugünlerde en çok 'dövize yatırım yapalım mı?' sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, "Ben kendi pozisyonumu anlatacağım. 30 yıl civarında bankacılık sektöründeyim. Bugüne kadar hiç döviz birikimim olmadı. Hiçbir döviz tasarrufum olmadı. Hazine kökenli bir bankacıyım, fon yönetiminden geliyorum. Dövizi bilirim. Ama hiç döviz birikimim olmadı. Niye olmadı? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, gelirim Türk Lirası, harcamalarım da Türk Lirası. Benim dövizle bir işim yok. Biz vatandaşlarımıza, firmalarımıza da aynı tavsiye ediyoruz. Şu darbe girişimi sonrasındaki refleks var ki, inanılmaz bir refleks. Biz o dönemde hiçbir olağan dışı tedbire başvurma gereği duymadan ilk hafta dahil yönetebildiysek vatandaşımızın bu olgunluğu sayesinde yapabildik bunu. Bu çok önemli bir hadise " şeklinde konuştu.

Bali'nin bu açıklaması salonda bulunanlardan alkış aldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Bali'nin açıklamaları

07.12.2016 - 20.49 Haber Kodu : 161207216

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı
    13:42 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

    Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, '10. Kamu Bilişim Zirvesi' Antalya'da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, zirvenin Türkiye'nin güçlü ilerleyişine ışık tutacağını belirtti. Kamu hizmetlerinde dijitalleşme konusunda Türkiye'nin hızlı yol kat ettiğini vurgulayan Sayan, e-Devlet ve e-Nabız'da 70 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. Zirvenin ilk gününde, çeşitli özel ve kamu kurumlarının projeleri paylaşıldı.

  • GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi
    13:41 GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi

    Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 yılında yaşanan ihracat düşüşü ve sektördeki zorluklar değerlendirildi. GATHİB Başkanı Fikret Kileci, üyelerin dirençli bir duruş sergilediğini belirtirken, uluslararası talep daralması ve 6 Şubat depremlerinin ihracatı olumsuz etkilediği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında en fazla ihracat yapılan mal grupları ve ülkeler de açıklandı. GATHİB, 2024 yılında da yoğun bir takvimle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.


Advertisement