Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

Esenyurt' ta polisin ateş alan silahıyla hayatını kaybeden, 16 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Barış Topkara, toprağa verildi.

18.02.2017 07:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt' ta polisin ateş alan silahıyla hayatını kaybeden, 16 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Barış Topkara, toprağa verildi. Ayazağa Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, gencin akrabaları ve futbol oynadığı kulüpten arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu.

TABUTUN ÜZERİNE FORMASI KONULDU

Evyap Endüstri Meslek Lisesi, elektrik bölümü ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara'nın tabutunun üzerine, forması konuldu. Gencin Ayazağaspor'un altyapısında futbol oynadığı belirtildi. Annesi 3 yıl önce kanserden hayatını kaybeden gencin, babası Seyfettin Topkara, taziyeleri kabul etti. İkindi vakti düzenlenen cenaze töreninden sonra, cenaze Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

POLİS VE DİĞER ŞÜPHELİ GENÇ SERBEST

Öte yandan gencin ölümüne neden olan polis memuru H.D.S çıkarıldığı Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesi'nden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan olay sırasında Ömer Barış Topkara'nın yanında bulunan diğer hırsızlık zanlısı 16 yaşındaki E.A'nın da mahkemeden serbest bırakıldığı belirtildi.

HALASI ASİYE KÜÇÜKOSMAN; "HEPSİNDEN DAVACIYIM, GEREKEN HER YERE GİDECEĞİM"

Ömer Barış Topkara'nın halası Asiye Küçükosman; "Çocuk okuldan gelmiş. Evden, arkadaşıma gideceğim diyerek çıkmış. Nasıl olduysa, polis bunları yakalamış.Hırsızlık olayı, mont çalmışlar herhalde. Alan o değil. Yanındaki arkadaşı sabıkalıymış. Bunun öyle birşeyi yoktu. Polis yakalıyor. Hastaneye sağlık raporu almaya götürüyorlar. Oradan çocuklar kaçmaya çalışıyor. 200-300 metre kaçıyorlar, Polis yakalıyor. Yakaladıktan sonra çocuğu ensesinden vuruyor. Bize, 5-6 saat haber vermediler. Aramasak yine haber vermeyecekler. Hangi zamanda yaşıyoruz. Bu çocuğun kimliği var. Eğer bu çocuk bir hata etmişse, cezasını kanun versin. Polisin onun cezasını vermeye hakkı yok. Sonra bize haber vermeye mecburlar. Eğer bir suçu varsa cezasını kanun verseydi. Hepsinden davacıyım.Gereken yerlere gideceğim" dedi.

TEYZE OĞLU ASIM AYDINLI; "ACEMİ POLİSLERE, TEHLİKELİ YERLERDE GÖREV VERMESİNLER"

Ömer Barış Topkara'nın teyze oğlu Asım Aydınlı, "Esenyurt, İstanbul'un en tehlikeli yerlerinden biri. 5 aylık bir polis neden böyle bir yerde görev yapar. Böyle acemi polisleri, tehlikeli yerlere vermeleri de bir suçtur. Gencecik bir çocuk gitti. Hiçbirşey onu geriye getiremez" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Halası Asiye Küçükosman ile röportaj

-Teyzesinin oğlu Asım Aydınlı ile röportaj

-Tabuttan görüntü

-Tabutun üzerindeki formalardan görüntü

-Çocuğun babasından görüntü

-Ölen çocuğun kardeşinden detay görüntü

-Ölen kişinin arkadaşlarından görüntü

-Cenazeye gelen kalabalıktan genel ve yakın detaylar

-Cenaze namazının kılınması

-Tabutun cenaze aracına taşınması

-Genel ve yakın detaylar

17.02.2017 - 17.37 - Haber Kodu : 170217192

=========================

(ÖZEL)

4- TEKEL BAYİ SOYGUNU GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber: Ali Kerem BENGİ İSTANBUL DHA

Sultangazi'de, bir tekel bayiindeki silahlı soygun güvenlik kameralarına yansıdı. Gazi Mahallesi Ş. Nurettin Ateş Caddesi üzerinde bulunan tekel bayiinde önceki gün saat 23.30 sıralarında giren yüzleri maskeli 2 kişiden biri silahını doğrultarak, dükkan sahibinden kasadaki paraları istedi. Diğer şüpheli ise bu sırada raflarda bulunan içkileri elindeki torbaya doldurdu. Silahı gören dükkan sahibi kasada bulunan yaklaşık 200 lirayı soyguncuya verdi. Yaklaşık bin lira değerinde içki ve parayı alan soyguncular, yaya olarak olay yerinde kaçtı.

POLİS SOYGUNCULARI ARIYOR

Tekel bayiinin sahibinin ihbarı üzere olay yerine gelen polis ekipleri çevrede incelemelerde bulunduktan sonra güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Polis, kamera kayıtlarından eşkalini belirlediği soyguncuların yakalanması için çalışmalara başladı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde yüzleri maskeli iki kişi markette giriyor. Soyguncularından birisi tabancayı kasada bulanan karı kocaya yönelterek paraları istiyor. Diğer soyguncu ise bu arada raflardan içki şişelerini poşete doldurduktan sonra diğer soyguncu kasadaki para aldıktan sonra kaçıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Soyguncuların markete gelmesi

-Soyguncunun tabancasını doğrultması

-Parayı alması

-Diğer soyguncunun torbaya içkileri doldurması

-Genel ve Detaylar

18.02.2017 - 01.46 Haber Kodu : 170218009

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement