Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- TAKSİCİLERDEN KONSOLOSLUK ÖNÜNDE HOLLANDA PROTESTOSUHaber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHAİstanbul Taksi Durakları Derneği, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizi protesto etmek için İstiklal Caddesi'nde bulunan Hollanda Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

14.03.2017 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- TAKSİCİLERDEN KONSOLOSLUK ÖNÜNDE HOLLANDA PROTESTOSU

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

İstanbul Taksi Durakları Derneği, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizi protesto etmek için İstiklal Caddesi'nde bulunan Hollanda Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Beyoğlu Tünel Meydanı'nda saat 23.00'da toplanan taksiciler, sloganlar atarak Hollanda Başkonsolosluğuna yürüdü. Yaklaşık 30 kişilik grup adına İstanbul Taksi Durakları Derneği Başkanı Resul Sivri bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Hollanda tarafından Türk bakanlara ve gurbetçilere yapılan davranış ve tutumların son derece yanlış, anti demokratik olduğu vurgulandı. Öte yandan eyleme katılan bir taksi şoförü ise Hollanda hükumeti özür dileyene kadar Hollandalı yolcu taşımayacaklarını söyledi. Grup okunan basın açıklamasının ardından, slogan atarak dağıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Slogan atarak konsolosluk önüne gelen grup

-Basın açıklamasının okunması

-Bir taksicinin Hollandalı müşteri taşımayacağız açıklaması

-Grubun slogan atması

-Genel ve detaylar

14.03.2017 - 00.59 Haber Kodu : 170314005

==================================

2- HOLLANDA İNEĞİ DİPLOMATİK KRİZE KURBAN GİDECEK

Haber/Kamera: Ezgi ÇAPA İstanbulDHA

Hollanda ile yaşanana diplomatik kriz İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de gündemindeydi. AK Parti ve CHP Gruplarının Hollanda'yı kınayan açıklamalarının ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, tepki olarak Hollanda ineğini keseceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı oturumları Türkiye ve Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizle başladı. Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet'in yönettiği ilk oturumda söz alan AK Parti ve CHP Grupları, yaşananları kınadı.

İKİ PARTİDEN ORTAK SES: HOLLANDA'YI ŞİDDETLE KINIYORUZ

AK Parti Grubu adına söz alan Kaan Şahin "Bu saldırılara karşı dik duruşu ile Türk kadının adaletsizliğe, haksızlığa karşı duruşunu tüm dünyaya gösteren Sayın Bakanımıza en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Bu ırkçı, faşist, çağ dışı tutumun sahibi olan Hollanda hükümetini ve Rotterdam Belediyesi'ni şiddetle kınıyoruz" dedi. Daha sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban ise CHP'nin bütün organlarıyla Hollanda hükümetinin muamelesini şiddetle kınadıklarını belirtti.

"ÇOK DA GÜZEL SÜT VERİYORDU AMA…"

Sonrasında söz alan Bağımsız Meclis Üyesi ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ise, Hollanda'yı kınadığı açıklamasının ardından, Emirli'deki çiftliğinde bulunan Hollanda cinsi ineklerden 1'ini keseceğini söyledi. Sipahi, "Bakanlarımızın hiç tehdit oluşturmadığı halde sınırdışı edilmesini kabullenemiyorum. Emirli'de bir çiftliğim var. Hollanda ineğim de var. Çok da güzel süt veriyordu ama bundan sonra kime süt verecekse versin. Allah onları bildiği gibi yapsın" diyerek kürsüden indi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Ahmet Selamet, "Kes hepimizi bir çağır o zaman. Evet arkadaşlar, Hüseyin Bey ineğini kesecek biz de yiyeceğiz inşallah" dedi. Sipahi ise "Ben ineği kesiyorum. Bahara doğru sizi çağırayım" açıklamasını yaptı.

"İNEK YERİNE GELİR AMA İLİŞKİLER KESİLİRSE ZOR DURUMDA KALIRIZ"

Meclis oturumu sonrasında gazetecilere konuşan Sipahi, Hollanda'ya yönelik tepkilerin ölçülü ve demokratik bir şekilde özgürlükler çerçevesinde yapılması gerektiğinin altını çizerek "Vurarak, kırarak onlara aynı misillemeleri yaparak bir yere varılması mümkün değil. Bu sorun sadece Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunudur" dedi. "Maliyetli olmasa Hollanda'ya tekrar geri gönderirdim" diyen Sipahi "Meclis Başkanımız 'ineği keselim' dedi. Yaza doğru uygun bir zamanda inek kesilecek. İnek yerine gelir ama ilişkiler kesilirse uzun yıllar Rusya politikasındaki gibi zor durumda kalırız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Meclisten görüntü

-Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi ve Meclis Başkanı arasındaki diyalog

-AK Parti grubunun konuşması

-CHP grubunun konuşması

-Hüseyin Avni Sipahi ile röp.

-Detaylar

13.03.2017 - 19.21 Haber Kodu : 170313177

===============================

3- KONSOLOSLUK ÖNÜNDE 'KANGAL'LI EYLEM

İstanbul DHA

Kangal köpekleriyle Hollanda konsolosluğu önüne gelen bir grup protesto eylemi yaptı. İstiklal Caddesi'nde bulunan Hollanda Başkonsolosluğu önünde kangal köpekleriyle toplanan grup, yaşanan diplomatik kriz nedeniyle Hollanda hükümetini protesto etti. Grup eylemlerini cep telefonu kamerasıyla çekip sosyal medyadan da paylaştı.

Görüntü dökümü:

-------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

-Gruptan görüntü

-Kangal köpeklerinden görüntü

-Kangalların havlaması

Genel ve detaylar

14.03.2017 - 03.25 Haber Kodu : 170314009

==================================

4- İSTANBUL'DA EŞ ZAMANLI POLİS OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA -Ozan URAL-Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri önceden belirlenen birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlara Özel Harekat polisleri de destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden saat 05.30 sıralarında konvoy halinde hareket eden Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kağıthane'de önceden belirlenen birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda polis ekipleri, Nurtepe Mahallesi, İsmet Sokak'ta bulunan binadaki bir daireye baskın yaptı. Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri evde arama yaparken dışarıda ise özel harekat polisleri uzun namlulu silahlarla önlem aldı.

Operasyon yapılan bir diğer adres ise Çağlayan Mahallesi, Kumru Sokak'ta bulunan 3 katlı bir bina idi. Binanın birinci katındaki daireye giren Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri içeride aramalarda bulundu. Operasyon hakkında bilgi verilmezken, ekiplerin adreslerdeki aramalar yaptı.

Görüntü dökümü:

--------------

-Operasyona gidilmesi

-Özel harekat polislerinin binaya girmesi

-Sokakta alınan güvenlik önlemleri

-İlk adresteki Mali şube polisleri

-İkinci adresteki Uyuşturucu ile mücadele şube ekipleri

-Genel ve detaylar

14.03.2017 - 07.20 Haber Kodu : 170314013

===================================

(ÖZEL)

5- ZEYTİNBURNU'NDA, YIKIMI YAPILAN CAMİNİN YANINDAKİ BİNADA ÇATLAKLAR OLUŞURKEN BAZI DUVARLARI YIKILDI

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Zeytinburnu'da, cami yıkım çalışmaları sırasında yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluşurken bazı duvarları yıkıldı. Binada oturanların bir kısmı korku içerisinde evlerinde dururken bazıları akrabalarının evlerine sığındı.

Sümer Mahallesi 67. sokakta bulunan Kubbeli Camii tekrar yapılmak üzere 1 haftadır iş makineleriyle yıkılırken yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluştu. Binanın bazı duvarları yıkıldı. Bina sakinleri, binadaki çatlaklar ve bazı duvarların kısmen yıkılması üzerine kendilerini dışarı attı. Bildirilmesi üzerine Zeytinburnu Belediyesi ekipleri, binadaki evlerde incelemelerde bulundu. Ekiplerin ev sahiplerine zarar gören evlerin onarımının yapılacağını söyledikleri öğrenildi. Binada oturanların bazıları evlerinde korku içinde dururken bazıları ise akrabalarına sığındı.

Binanın alt kısımında konfeksiyon işi yapan dükkan sahibi Mehmet Sait Olgan "Cami yıkımı başladığından beri sarsıntılar oluyor. Bugün yıkım sırasında patlama oldu, gittik belediye yetkilerine söyledik. Çalışmaya korkuyoruz, çalışamıyoruz. Her an başımıza yakılabilir. Dükkanımızda baya bir zarar var, bunu kim karşılayacak, nasıl olacak bilemiyorum." dedi.

Daire sakini Emine Işık da, "Camimiz yıkıldı, yeniden yapılacak diye o arada bizim evlerimiz çok sallandı. Evim hasar gördü. Durumuz çok kötü. Binaca herkes sallandığı için dışarılarda kaldık. Evimizin içinde çatlaklar var. Biz bildirim yaptık onlar 'tamam' dediler 'dilekçeniz alınmıştır' dediler ama geri dönüş yapılmadı şuan için." şeklinde konuştu.

Daire sakini Asiye Süser ise, "Bir haftadır evlerimize giremiyoruz çok sarsıntı var, kepçe camiyi yıktıkça burası baya bir sallanıyor, komşulara gidiyoruz, herkes akrabasına gidiyor. Müteahhitle konuştuk, 'sallanır falan bir şey olmaz, girin oturun' dedi ama gerçekten çok sallanıyor. Akşam ne olur ne biter onu da bilmiyoruz." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cami yıkımından detalar

-Çatlaklar oluşan bina

-Bir kısmı yıkılan duvarlar

-Bina Sakinleriyle Röportaj

-İş yeri sahibi Röportaj

Genel ve Detaylar

13.03.2017 - 22.24 Haber Kodu : 170313195

================================

6- SEFAKÖY'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

TAKLA ATAN OTOMOBİLİN ALTINDA KALDI

MERAKLI VATANDAŞLAR POLİS EKİPLERİNE ZOR ANLAR YAŞATTI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL,

Küçükçekmece, D-100 karayolu Sefaköy mevkiinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti. Kaza D-100 karayolu Sefaköy Mevkii, Avcılar istikametinde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre içerisinde iki kişinin bulunduğu Nuhan Kapan yönetimindeki 34 ER 4444 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyir halinde olan Mustafa Karataş(30) yönetimindeki 34 ZT 5143 plakalı otomobile çaptı.

OTOMOBİLİN ALTINDA KALDI

Çarpışmanın etkisiyle Karataş'ın kullandığı otomobil, orta refüje ardından takla atarak aydınlatma direğine çarparak durabildi. Kazada sürücü Karataş takla atan otomobilin altında kaldı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri otomobilin altında kalan sürücü Karataş'ı çıkartmak için çalışma başlattı. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu Avcılar istikametinde ise uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından otomobilin altında kalan sürücü Karataş sıkıştığı yerden çıkartıldı. Sağlık ekipleri kaza yerinde yaptığı ilk müdahalede Karataş'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazaya karışan diğer otomobilin sürücüsü Nuhan Kapan ve yanındaki arkadaşı polis tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Sefaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.

POLİS EKİPLERİ ZOR ANLAR YAŞADI

Kaza yerine toplanan meraklı vatandaşlar ise polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar meraklı gözlerle çalışmaları izlerken bazı vatandaşların ise cep telefonuyla yerdeki cenazeyi çektiği görüldü.

Karataş'ın cenazesi ambulansla Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na götürüldü. Kaza yapan otomobillerin çekici yardımıyla götürülmesinin ardından trafik yeniden normale döndü.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

- İtfaiye ekipleri çalışması

-Kazayı izleyen vatandaşlar

-Cep telefonuyla kayıt yapan vatandaş

-Trafiğin kilitlenmesi

-Hayatını kaybeden sürücüden görüntü

-Trafiğin yineden açılması

-Olayı anlatan vatandaşla röportaj

-Hayatını Kaybeden sürücünün yakınları(05.39)

-Genel ve Detaylar

14.03.2017 - 02.56 Haber Kodu : 170314008

====================================

7- ÖLDÜRÜLEN İMAM BUHARİ VAKFI BAŞKANI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber - Kamera : Yaşar KAÇMAZ/ İSTANBUL DHA

Şişli'de cinayete kurban giden İmam Buhari Vakfı Başkanı Zafer Mert, büyük bir kalabalık eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.

Şişli'de dün uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren İmam Buhari Vakfı Başkanı Zafer Mert, toprağa verildi. Mert için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Törende ilk olarak helallik alınarak cenaze namazına geçildi. Namazı Zafer Mert'in başkanlık yaptığı vakfın önde gelen hocası Hasan Karakaya kıldırdı. Cenaze töreninin ardından omuzlara alınan Mert'in naaşı, tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Daha sonra araçla Edirnekapı mezarlığına taşınan Zafer Mert'in cenazesi burada toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Cami avlusunda toplanan kalabalıktan görüntü

-Helallik alınması

-Karakaya'nın cenaze namazını kıldırması

-Cenazenin omuzlarda taşınması ve tekbir getirilmesi

-Genel ve detaylar

13.03.2017 - 18.43 Haber Kodu : 170313175

=============================

8- EYÜP'TE DEPODA YANGIN

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Eyüp Medikal Malzeme deposunda yangın çıktı. Yangın sonucu depo kullanılmaz hala geldi. 5 Suriyeli itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yangın, Mevlana Mahallesi Akşemsettin bulvarında akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Yedi katlı binanın giriş kısmında bulunan Medikal malzeme deposu olarak kullanılan iş yerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlarının durumu itfaiye polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederken üst katlarda yoğun dumandan dolayı mahsur kalan 5 Suriyeli itfaiye ekipleri tarafından merdiveniyle kurtarıldı. Polis olay yerinde güvenlik önemi aldı. Bina sakinleri yangını söndürülme çalışmalarını izledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

CEP TELEFON GÖRÜNTÜSÜ

Dairede yoğun duman çıkması

Yangını izleyen vatandaşlar

================

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

Olay yerinden görüntü

İtfaiye ekipleri çalışması

İtfaiye ekipleri binanın diğer katlarını incelemesi

Polis güvenlik önemi alması

Sağlık ve Polis ekiplerinden görüntü

Genel ve Detaylar

13.03.2017 - 23.12 Haber Kodu : 170313198

===================================

9- İBB BAŞKANI TOPBAŞ: BU MİLLET ARTIK KENDİ GELECEĞİNİ KENDİSİ HAZIRLAYACAK

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş;

"Bu millet artık kendi geleceğini kendisi hazırlayacak. Bize böyle bir fırsat veriliyor. 16 Nisan böyle bir dönüm noktası. Arada kimse yok. Halk ve başkan olacak."

İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy Belediye binası önünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Arnavutköy'de yaptığı yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

"4 RAYLI HATLA BULUŞMUŞ BİR ARNAVUTKÖY..."

Topbaş buradaki konuşmasında, "İstanbul'a 13 yılda 98 milyarlık yatırım yaptık. Arnavutköy'e 2 milyarlık yatırım yaptık. ve belediyemizin bir lira borcu yok. Mayıs ayında ilçenin merkezini rahatlatacak yolu hizmete alacağız. Sizden gelen talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Arnavutköy'e metro gitmeli dedim her daim. Bu kadar nüfus ve yolculuk talebi artarken konforlu ulaşım sistemlerine ihtiyaç var. Arnavutköy'e metro sözünü vermiştik ve hamd olsun projelendirme aşamaları tamamlandı. Beyazıt'tan Sultançiftliği ve buraya kadar ve havalimanına gidecek bir hat geliyor. Buradan İstanbul'un her tarafına gidebilecekseniz. Diğer taraftan Gayrettepe üzerinden Kemerburgaz ve Göktürk üzerinden 3. Havalimanına giden yine bir metro hattı var ve o da Arnavutköy'den geçiyor. Halkalı'dan gelen bir hat var, inşallah o da Hadımköy üzerinden 3. Havalimanına geçecek. Biz bir derken 3 hat. Diğer taraftan Ulaştırma Bakanlığı'nın banliyö tren hattını bu tarafa çevirerek o da havalimanına gidecek. Böylece 4 raylı hatla buluşmuş bir Arnavutköy'den bahsediyoruz." dedi.

"HIZLA YÜKSELEN TÜRKİYE BİRİLERİNİN HESAPLARINI BOZUYOR"

Konuşmasında referanduma da değinen Topbaş, "Hızla yükselen bir Türkiye var. Bu, birilerinin hesaplarını bozuyor. Birileri 'bu Türkiye'yi böyle düşünmemiştik. Bunları Osmanlı ile bitirmiştik' diyordu. Ama köklerimiz o kadar derin ve güçlü ki yeniden filiz verdi güçlenmeye başladı ve kendine geldi. Kendi ayakları üstünde durunca ve tankını, topunu, helikopterini, uçağını, roketlerini yapmaya başlayınca dediler ki 'ne oluyor? Bunu durdurmak lazım.' Entrikalar devam ediyor. Bu ülke gelişmesin diye, ayağa kalkmasın diye. Çünkü ayağa kalktığında bütün coğrafyaları etkiliyor. Türkiye, mazlum coğrafyalara gittikçe, onlara geleceği öğrettikçe birilerinin hesapları alt üst oluyor. Bunun için FETÖ başta olmak üzere bütün örgütleri devreye soktular. Her tarafa sirayet ettiler, bütün kademelere girdiler. ve her türlü hile ve desiselerle bu milletin ayağa kalkmaması için oyunlar oynadılar. Yetmedi, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne girdiler. Ama 80 milyon vatandaşımız bunu görünce, siyasi kimlik, etnik yapı, inanç bir tarafa devletin bekası için bir araya gelindi ve bir karşı duruş sergilendi. Muvaffak olamadılar. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve cesaretiyle millet arkasında yürüdü. Şimdi de ekonomik bir kıskaca alma peşindeler. İşte bunlara inat. Bu millet artık kendi geleceğini kendisi hazırlayacak. Bize böyle bir fırsat veriliyor. 16 Nisan böyle bir dönüm noktası. Arada kimse yok. Halk ve başkan olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından telekonferans sistemiyle bağlantı yapılarak, 10 bin metrekarelik bir yeraltı otoparkını temeli atıldı. Başkan Topbaş, temel atma töreni sonrasında sahneye çağırdığı Enes adlı bir çocuğa baretini imzalayarak hediye etti. Programın sonunda ise kurdele kesimiyle yapımı tamamlanan yatırımlar hizmete açıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Törenden görüntüler

-Kadir Topbaş'ın açıklamaları

-Temel atma töreni ve açılışlar

13.03.2017 - 21.35 Haber Kodu : 170313187

13.03.2017 - 21.36 Haber Kodu : 170313188

=================================

10- İKİ PROFESÖR, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN ŞARKI SÖYLEDİ

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek isteyen Prof. Dr. Doktor Bingür Sönmez ve Prof. Dr. Şansın Tüzün stüdyoya girerek bir şarkı seslendirdi. "Kıymayın şifa veren bu ellere, Minnet duyun fedakar hekimlere" adlı şarkıyı seslendiren iki profesör, Türkiye'de hekimlere yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

14 Mart Tıp Bayramında hekimlere yönelik şiddete dikkat çekmek amacı ile sözlerini Ahmet Özden ve doktor Bahar Dernek'in yazdığı bestesini Ahmet Özden'in yaptığı "Kıymayın şifa veren bu ellere" şarkısı için Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Prof. Dr. Şansın Tüzün'ün stüdyoya girdi. Şansın Tüzün'ün seslendirdiği şarkıya Bingür Sönmez'de kaval çalarak eşlik etti. 14 Mart Tıp Bayramı için video klibin hazırlanacağı şarkı ile farkındalık yaratılmak amaçlanıyor.

MÜZİK PRODÜKTÖRÜ AHMET ÖZDEN: SANATLA UĞRAŞAN İNSANLARIN TOPLUMSAL YARALARA PARMAK BASMASI LAZIM

Müzik prodüktörü ve aynı zamanda eczacı olan Ahmet Özden'in stüdyosunda kayıt için bir araya gelindi. Kayıt öncesi sorularımızı yanıtlayan Özden, "Şarkının sözlerini doktor arkadaşımla birlikte yazdık. Sağlık sektöründe olan şiddet olaylarını izliyoruz. Bende eczanemin nöbetçi olduğu günler çekince içinde nöbet tutuyoruz. Böyle bir durum olunca Bingür Sönmez ve Şansın Tüzün ile bu projede buluştuk. İnşallah bu bir çıkış noktası olur" dedi ve ekledi;

"Şifa veren ellere kalkan eller kırılsın diyorum. Çünkü doktorlar kendi çocuğu hastayken, gelip hastanede nöbet tutup insanların hasta çocuklarını iyi ediyor. Genelde müzik adamları bu tarz projelerle uğraşmıyorlar. Sanatla uğraşan insanların toplumsal yaralara parmak basması lazım. Ne mutlu ki böyle bilim insanları işlerinin arasında sanata zaman ayırıp, böyle projelerde yer alıyorlar. Biz bunu belirli konserlerle topluma ulaştıracağız"

PROF. DR. ŞANSIN TÜZÜN: HEKİM OLDUĞUM İÇİN HEKİMLERLE İLGİLİ OLAN BU ÇALIŞMA DAHA FARKLI VE GÜZEL OLDU

Prof. Dr. Şansın Tüzün ise, "Böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Gerçekten şiddet sadece sağlık alanında değil. Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik artan bir şiddet var. Ahmet Özen'inde bu yaraya dokunup, şarkı yapması çok güzel. İlk defa şarkı söylemeyeceğim. Ama bu proje farklı. Hekim olduğum için hekimlerle ilgili olan bu çalışma daha farklı ve güzel oldu" dedi.

PROFESÖR DOKTOR BİNGÜR SÖNMEZ: İNŞALLAH HER 14 MARTTA BUNA BENZER ÇALIŞMALAR YAPARIZ

Şarkıya kaval çalarak eşlik eden Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Tanrı iyileştirme sanatını sadece hekimlere bağışlamıştır. Dolayısı ile hekimlik bir tanrı sanatıdır. Hekimlerin eli tanrının elinin uzantısıdır. Fakat son yıllarda özellikle sağlık sektöründe görülen bilinçsiz şiddeti kınama amacı ile yapılan bu projede büyük bir gönüllülükle yer aldım. Bu projede en amatör olan bendim. Çoban kavalı ile biraz folklorik hava katmaya çalıştım. İnşallah her 14 Martta buna benzer çalışmalar yaparız" diye konuştu. Hazırlanan şarkının 14 Mart Tıp Bayramında müzikseverler ile buluşması planlanıyor.Yapılan özel parçanın nakarat sözleri ise şöyle;

Kıymayın şifa veren bu ellere

Minnet duyun fedakar hekimlere

Canı Allah verir Allah alır

Kader yazdıysa eller bi çare

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Provalardan detaylar

-Haber sırası ile röportajlar

-Stüdyoda alınan kayıttan görüntü

-Genel ve detaylar

14.03.2017 - 00.56 Haber Kodu : 170314004

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement