Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERMAYE PİYASALARI KONGRESİ'NDE KONUŞTU (1)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Finans merkezi olarak İstanbul'un yeni atacağı adımlarla dünya finans merkezleriyle bir yarış içerisinde olacağına inanıyorum, en ufak bir şüphem yok.

04.11.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERMAYE PİYASALARI KONGRESİ'NDE KONUŞTU (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Finans merkezi olarak İstanbul'un yeni atacağı adımlarla dünya finans merkezleriyle bir yarış içerisinde olacağına inanıyorum, en ufak bir şüphem yok. Bunu örnek haline getirmemiz lazım"

"Bir diğer adım da İslami finans noktasında. 'Ben faize paramı yatırmam' diyenler için de bir kapı. Nedir bu? Bütün katılım şirketlerinin de bu sektörde yerini alması. Bu da büyük önem arz ediyor"

"Faizden para kazanmak yerine yatırımdan para kazanmak, sadece insaflı değil aynı zamanda sürdürülebilir bir modeldir. Bunun üzerinde duralım"

Haber-Kamera: Gülseli KENARLI - Güven USTA - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katıldı.

"BU ÜLKENİN AYAĞA KALKMASINA HEP BİRLİKTE DESTEK VERECEĞİZ"

Burada konuşan Erdoğan, "Küresel finans krizi başladığında bu krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini ifade etmiştim, birileri bu sözümü o zaman kendilerince hafife almıştı. Sonuçta ülkemiz 2009 yılındaki küçülme dışında, bu kriz dönemini rekor büyüme oranlarıyla atlattı" dedi.

"Türkiye'nin durumu dünya genelinden özellikle de Avrupa'dan çok daha iyidir" diyen Erdoğan, "Üstelik ülkemiz diğerlerinden farklı olarak Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkasya, Karadeniz gibi kriz bölgelerinin çok yakınında bulunuyor. Bilhassa komşularımız Suriye ve Irak'taki her gelişme bizi çok yakından ilgilendiriyor" diye konuştu

Erdoğan, "Açık konuşacağım, o da şudur; Bir defa bu ülkenin değerlerine, bu ülkenin ayağa kalkmasına hep birlikte destek vereceğiz. Çünkü parayı yastığın altında saklamak nasıl bir gafletse, finans sektörünün de parasını kasalarda tutması, hayata, piyasaya sürmemesi o denli gaflettir" dedi.

"BUNUN ÜZERİNDE DURALIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finans merkezi olarak İstanbul'un yeni atacağı adımlarla dünya finans merkezleriyle bir yarış içerisinde olacağına inanıyorum, en ufak bir şüphem yok. Bunu örnek haline getirmemiz lazım. Bir diğer adım da İslami finans noktasında. 'Ben faize paramı yatırmam' diyenler için de bir kapı. Nedir bu? Bütün katılım şirketlerinin de bu sektörde yerini alması. Bu da büyük

önem arz ediyor" ifadesini kullandı.

"Faize dayalı küresel finans sisteminin, sukuk gibi, alt yapı gayrimenkul yatırım ortaklığı gibi insaflı finans araçlarıyla yeni bir yörüngeye oturtulmasına ihtiyaç vardır" diyen Erdoğan, "Faizden para kazanmak yerine yatırımdan para kazanmak, sadece insaflı değil aynı zamanda sürdürülebilir bir modeldir. Bunun üzerinde duralım. Bu finansman araçlarını ön plana çıkaramayan ülkelerin halen yaşadıkları krizden daha uzun yıllar çıkamayacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------

-Erdoğan'ın konuşması

04.11.2016 - 11.46 Haber Kodu : 161104080_

04.11.2016 - 11.48 Haber Kodu : 161104081

04.11.2016 - 11.50 Haber Kodu : 161104082

===============================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMAYLA İLGİLİ VALİYİ ARADI

İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayla ilgili detaylı bilgi aldığı kaydedildi.

==================================

2- BAŞBAKAN YILDIRIM, DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım,

" Eğer küresel barışı, küresel güveni sağlayamazsak, terörü küresel bir tehdit olmaktan çıkaramazsak, bütün bu konuştuklarımızın gerçekleşmesi de bir başka bahara kalır"

"Burada da işte bu toplantıda olduğu gibi dayanışma, bir araya gelme, terörden korkma değil, terörü korkutma esasına dayanan bir iş birliğine ihtiyaç vardır"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da İMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinlikleri'ne katıldı.

Burada konuşan Başbakan Yıldırım, "Özellikle gelişmiş ülkeler diye nitelediğimiz Avrupa ülkelerinde büyüme neredeyse yok denecek kadar az. Çin ve Hindistan'ı hariç tutarsak Türkiye büyümede bütün olumsuzluklara rağmen dünya ortalamasının iki katında bir performans gerçekleştiriyor" dedi.

"BU KRİZ MUTLAKA BİTECEK"

"Dünya ticaretindeki küresel bir birim küçülme deniz taşımacılığına tam 4 kat olarak yansıyor" diyen Yıldırım, "Dolayısıyla en önce ve en fazla küresel ticaretteki daralmadan etkilenen sektör; denizcilik sektörüdür. Denizlere kıyısı olan her bölgemize bundan sonraki hedefimiz; bir ana aktarma limanı oluşturmaktır. Bunlarla ilgili Ege Denizi'nde ve Karadeniz'de yapım çalışmaları halen devam etmekte olup, Akdeniz'de de özel sektöre ait limanlar hizmete girmiş olup, daha büyük ölçekli konteyner liman planlaması da mevcuttur" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Bu kriz mutlaka bitecek. Bunun işaretlerini yavaş yavaş görüyoruz. 8 yıl aradan geçti. Belki son yakın tarihimizdeki en büyük krizi yaşadık. Artık yavaş yavaş küresel ticarette canlanma emareleri başladı. O halde denizcilik belki 1 yıl, belki 1,5 yıl sonra tekrar o eski güzel günlerine dönecektir" dedi.

"TERÖRDEN KORKMA DEĞİL... "

"Dünya, temel problemlerini çözmek için önce küresel ve bölgesel barış meselesini halletmesi gerek" diyen Başbakan Yıldırım, "Bugün mültecilerin sayısı dünyada 55 milyonu aşmıştır. 55 milyon nüfusu olan kaç tane ülke vardır? Sorun büyüktür. BM başta olmak üzere dünyanın ileri gelen ülkelerinin çok daha fazla sorumluluk alması zamanı gelmiştir. Eğer küresel barışı, küresel güveni sağlayamazsak, terörü küresel bir tehdit olmaktan çıkaramazsak, bütün bu konuştuklarımızın gerçekleşmesi de bir başka bahara kalır. Burada da işte bu toplantıda olduğu gibi dayanışma, bir araya gelme, terörden korkma değil, terörü korkutma esasına dayanan bir iş birliğine ihtiyaç vardır" ifadesini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Yıldırım'ın açıklaması

04.11.2016 - 11.52 Haber Kodu : 161104083

04.11.2016 - 11.54 Haber Kodu : 161104084

04.11.2016 - 11.56 Haber Kodu : 161104085_

=========================

3- CUMHURİYET GAZETESİ SORUŞTURMASINA 3 SAVCI DAHA GÖREVLENDİRİLDİ

2'si başsavcıvekili olmak üzere 3 savcının, gözaltına alınan yazar ve gazete yöneticilerin ifade işlemleri için görevlendirildikleri belirtildi.

Haber: Özden Atik - Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Murat İnam tarafından, "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla yürütülen soruşturmaya 3 savcı daha görevlendirildi. Bu savcıların, Başsavcıvekilleri Hasan Yılmaz ile Zafer Koç ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Özgür Metin olduğu bildirildi. Savcıların, şüphelilerin emniyetteki ifade alma işlemlerinde görevlendirildiği belirtildi. Bu arada, gözaltında bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticisi 13 kişinin emniyette susma hakkını kullandıkları, yeni görevlendirilen savcıların da, emniyet müdürlüğüne giderek ifade alacakları öğrenildi.

===================================

4- BAKIRKÖY'DEKİ MEGA YAT PROJESİ REFERANDUMUNA KAYMAKAMLIK'TAN İZİN ÇIKMADI

Haber: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

Bakırköy'de yapılması planlanan Mega Yat Projesi için Pazar günü Özgürlük Meydanı'nda sandık kurarak referandum yapacağını açıklayan Bakırköy Belediyesi'ne, Kaymakamlıktan onay çıkmadı. Kaymakamlık, OHAL ve referandum düzenleme için geçerli olan mevzuat aykırı olduğunu belirterek referandumun yapılmasına izin vermedi.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ PAZAR GÜNÜ REFERANDUM DÜZENLEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bakırköy Belediyesi'nin, Ataköy sahiline Dati Holding tarafından inşa edeceği projenin geleceğine ilişkin halkın görüşünün alınması için Pazar günü referandum düzenleyeceğini duyurmasının ardından Bakırköy Kaymakamlığı'ndan açıklama geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Bakırköy Belediyesi'ne gönderdiği yazı ile "söz konusu halk oylamasının yapılması uygun olmadığını" bildirdi.

"MEVZUATA AYKIRI OLDUĞUNDAN OHAL KAPSAMINDA UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR"

Kaymakamlığın Belediyeye gönderdiği yazı şöyle: "6 veya 13 Kasım 2016 tarihinde Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 09: 00-17: 00 saatleri arasında halk oylaması yapılması düşünüldüğü ile ilgili kayıtlı yazınız ile bildirilerek, konuyla ilgili izlenilmesi gereken yasal süreç hakkında bilgi talep edilmektedir. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda halk oylaması gerçekleştirme talebi mer'i mevzuata aykırı olduğundan OHAL kapsamında söz konusu halk oylamasının yapılması uygun görülmemiştir".

=============================

5- OTOMOBİL AĞACA TAKILDI, EVDEKİLER KURTULDU

Ümraniye'de aracın direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü yol kenarındaki yamaçtan aşağıya uçtu.

Sürücü ve 2 arkadaşı kazadan yara almadan kurtulurken aracın evin çatısına düşmesine 2 ağaç engel oldu.

Ev sahibi Engin Karamanlı,

" İçeride 4 kişi yaşıyoruz. Bu ağaç olmamış olsaydı aşağıdan 4 cenaze kalkacaktı"

Haber -Kamera: Ramazan EĞRİ İstanbul DHA

Kaza saat 05.00 sıralarında Ümraniye Topağacı mahallesi Yedikule sokak üzerinde meydana geldi.

Sürücü Sercan Kılıç, iki arkadaşıyla sokak üzerinde ilerlerken aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek sokağın altındaki yamaçtan aşağı uçtu. Sercan Kılıç ve 2 arkadaşı kaza yapan araçtan kendi imkanlarıyla çıktı. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü ve 2 arkadaşı olay yerinden ayrıldı. Sabah saatlerinde mahalle sakinleri kazayı fark edip kaza yapan aracın altında bulunan ev sahiplerini uyardı. Ev sahibi Engin Karamanlı, "Aşağıda 2 tane ağaç var. Aracı ağaçlar tutmuş. Sabah komşum uyardı beni. Kazada yaralı yok. İçeride 4 kişi yaşıyoruz. Bu ağaç olmamış olsaydı aşağıdan 4 cenaze kalkacaktı" dedi.

İtfaiye ekipleri kaza yapan aracı çıkartmak için büyük çekici istedi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Kaza yapan araç

-Kaza yapan aracın sürücüsü

-Faciayı engelleyen ağaçlar

-Ev sahibi ile röp

-Kaza yerine toplanan meraklı kalabalık

-Genel ve Detay

04.11.2016 - 12.00 Haber Kodu : 161104086

==============================

6 - İSTANBUL'DA YAĞMUR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur, etkisini sürdürüyor. Trafikte ilerleyen araçlar gündüz saatinde farlarını yakarak ilerledi. İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur etkisini sürdürüyor. Trafikte ilerleyen araçlar gündüz saati olmasına rağmen farlarını yakarak ilerledi.Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise duraklarda bekledi.Yağmur nedeniyle TEM ve D-100'de yoğunluk yaşanıyor.

Görüntü Dökümü:

-------

Trafikten görüntü

Trafikte farlarını yakarak ilerleyen araçlar

İstiklal Caddesinden görüntü

Taksim Meydanı'ndan görüntü

Genel ve detaylar

04.11.2016 - 10.02 Haber Kodu : 161104036

==========================

7- ŞAHAN GÖKBAKAR'IN UÇAK PAYLAŞIMI ÜZERİNE THY KONUYA EL ATTI

Haber: Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

Komedyen Şahan Gökbakar iki gün önce sosyal medya üzerinden paylaşım yapıp THY'nin Bususıness Class'ın birinci sırasındaki koltuktaki cam olmamasından şikayetçi olmuş ve " Camışmıyız biz" demişti. Paylaşım üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın kendisini araması üzerine ikinci paylaşımında teşekkür etti.

Şahan Gökbakar fazla ücret ödeyerek THY'den aldıgı Busıness Class bilet ile 1A sırasına oturunca camı olmayan bir yer olduğunu gördü. Bunun üzerine Gökbakar, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğraf ile Türk Hava Yolları'nı eleştirdi. Ünlü komedyen TK2411 sefer sayılı Antalya-İstanbul uçağına 500 lira vererek Busıness bilet aldığını ancak uçakta bacak mesafesinin darlığı ve 1A koltuğunun camı olmaması nedeniyle THY'ye sert çıktı, kendisini camışa (Manda) benzetmiş ve şöyle demişti:

"THY ile gurur duyuyoruz, Avrupada aldığı ödüllerle başarılı bir marka amaaaaaa... Bu nedir yaaaa!!! Bugün TK2411 sefer sayılı Ant-Ist uçuşda 1A nolu BUSINESS KOLTUK.. Cam Yooook!! Bacak mesafesi yok!! 500tl bu koltuk!!! Yani baska sifatlar bulmadan sadece COOK AYIP demekle birakayim. Kapali kasa kamyonette kesime giden CAMIŞ mıyız biz!!! Dost acı söyler THY!! yakışmadı...2

Yaşanan bu olay üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Şahan Gökbakar'ı aradı ve olaya müdahale etti. Şahan Gökbakar ise bu kez sosyal medyadan şöyle bir paylaşım yaptı:

"Dün THY ile ilgili bir rahatsızlığımı paylaşmıştım. Bugün birçok yerde konuşulmuş haliyle...Benim gibi bir Bilkentli olan THY Yönetim Kurulu Başkanı M.İlker Aycı olaya bizzat müdahale etmiş.Ardında da THY Basın Müşaviri Yahya Üstün bey aradı ve bizzat konuyla ilgili üzüntülerini ve telafi isteklerini dile getirdi. Bu yaklaşım bile THY'nin nasıl doğru yönetildiğinin ve dünya markası olduğunu göstergesi oldu bana.Bu nezaket için teşekkürler cam olayını ise bu şekilde çözdük"

Görüntü Dökümü:

------------

-Gökbakar'ın paylaştığı fotolar

04.11.2016 - 11.44 Haber Kodu : 161104078

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement