Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1 - MAHMUTBEY GİŞELERİNDEKİ TRAFİK ÇİLESİ 1 HAFTA SONRA BİTİYORBakan Arslan : 20 Kasım'da yani 1 hafta sonra Mahmutbey gişelerini 'Serbest geçiş sistemine' kavuşturarak gişeleri ortadan kaldırmış olacağız.

13.11.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - MAHMUTBEY GİŞELERİNDEKİ TRAFİK ÇİLESİ 1 HAFTA SONRA BİTİYOR

Bakan Arslan : 20 Kasım'da yani 1 hafta sonra Mahmutbey gişelerini 'Serbest geçiş sistemine' kavuşturarak gişeleri ortadan kaldırmış olacağız.

Haber/ Kamera: Uğur AYAZSIN, İstanbul DHA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde 20 Kasım'da 'Serbest geçiş sistemine' geçirilerek trafiğin yüzde 30 azalacağını söyledi . Ahmet Arslan, Üsküdar'da yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulundu. Beraberindeki heyetle birlikte inşaat yetkilileri ve ilgililerden brifing alan Bakan Arslan, inşaatı gezdi.

SON DURUMU ANLATTI

Brifingin ardından ziyaretiyle ilgili bilgi veren Arslan, "Bugün Çamlıca'da yapmakta olduğumuz kulenin inşaatını ziyaret ettik. Arkadaşlardan brifing aldık. Süreçleri değerlendirdik. Süreçleri hızlandırarak bitirmek adına ve günün sonunda sıkıntı yaşamamak adına neler yapmamız gerektiğini, iş programımızı gözden geçirdik. Hızlandırılmış şekilde inşallah bu işi devam ettireceğiz" dedi.

"İSTANBUL'UN SİLUETİNE DE KATKI KOYACAK YENİ BİR İNŞAATTAN BAHSEDİYORUZ."

Bakan Ahmet Arslan, konuşmasının devamında yapılan proje ile ilgili bilgi verdi: "Biz Çamlıca'daki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, çelik direklerin üzerinde olan vericileri bir yerde toplamak, İstanbul'un siluetine de katkı koyacak yeni bir inşaattan bahsediyoruz. Yaklaşık 220 metrelik betonarme olmak üzere 365 metrelik bir kulemiz olacak. Bu kulenin 160'ıncı metrelerinde iki tane seyir terası, 170'inci metrelerinde iki kat restoranlar olacak. Toplam 49 katlık bir inşaattan bahsediyoruz. Böylece biz İstanbul'un siluetine bir ilave katkı sağlamış olacağız. Hem de İstanbul'a gelen misafirlerin bu kuledeki seyir teraslarını kullanarak İstanbul'daki mekanların her tarafını görebilmelerini sağlayacağız. Sadece bu mekana günde 10- 15 bin turist çekerek, yılda da 4 - 4,5 milyon turistle İstanbul'da hizmet vermek ve böylece bir katma değer oluşturmak istiyoruz. Ama asıl amacımız bu projede bütün televizyon ve radyo vericilerinin bir noktada toplandığı, bir noktada yayıp yapıldığı bir sisteme kavuşturmak."

KULENİN YÜZDE 25'İ TAMAMLANDI

Arslan, yaklaşık 3 ay önce de inşaatı ziyaret ettiğini belirterek, "Yüzde 11'lik bir ilerleme sağlanmıştı. Ancak bugün itibariyle yüze 25 inşaatta ilerleme sağlamış durumdayız. Bulunduğumuz noktadan aşağıya doğru 21 metrelik bir temeli var bu inşaatın. Bu 21 metrelik kısmı bitti. Hedefimiz önümüzdeki Haziran başında İstanbullulara burayı kazandırmış olmak" diye konuştu.

"MAHMUTBEY GİŞELERİ'NDE TRAFİK YÜZDE 30 RAHATLAYACAK"

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, Mahmutbey gişelerinde yaşanan trafik yoğunluğuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: "Herkesin malumu özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun bağlantısındaki otoyolu da açtıktan sonra kendi trafiğini de oluşturmuş oldu, Mahmutbey'de çok ciddi bir sıkışıklık var. İstanbullular, bu konuda çok muzdarip. Biz yaklaşık 1,5 ay önce İstanbullulara Kasım sonu, Aralık başına kadar Mahmutbey gişelerini serbest geçiş sistemine geçireceğimizi ve böylece trafiği yüzde 30 rahatlatmış olacağımızı söylemiştik. 20 Kasım'da yani 1 hafta sonra Mahmutbey gişelerini 'Serbest geçiş sistemine' kavuşturarak gişeleri ortadan kaldırmış olacağız. Böylece gişelere gelen araçların hem yavaşlamasına engel olacağız hem de şerit değiştirmeleri ortadan kaldıracağız. İnşallah o trafikte yüzde 30 rahatlama sağlamış olacağız. Oradaki çalışma arkadaşlarımız da İstanbulluların bu sorunu çözmek adına gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar."

Konuşmanın ardından inşaat alanını gözlemleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ziyaretini tamamlayarak oradan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-Yapımı devam eden inşaat

-Bakan'ın geliş

-Brifing öncesi toplanma

-Bakan'ın inşaat alanını gözlemlemesi

-Açıklamaları

-İnşaat işçilerinin çalışması

-Bakan'a eşlik eden ilgililer

-Bakan'ın gidişi

-Genel ve detay

13.11.2016 - 14.20 Haber Kodu : 161113057

/////////////////////////

2 - AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI İLE 15 TEMMUZ GAZİLERİ BİRLİKTE YÜRÜDÜ

Haber: Mustafa AKIN - Kamera: Hakan TARHAN, İstanbulDHA

Vodafone İstanbul Maratonu'nun bu yıl 38'incisi düzenlendi. Organizasyonda en büyük koşu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, geçtiğimiz yıllarda adı 'Halk Koşusu' olan ve bu yıl adı "Kahramanlar Koşusu" olarak değiştirilen organizasyonda 15 Temmuz gecesi gazi olanlar ve sevgi evlerinde bulunan çocuklar ile birlikte köprü üzerinde yürüdü. Bakan Kaya, "15 Temmuz şehitleri anısına burada yürüyoruz. Çanakkale'de Dumlupınar'da nasıl bu vatan için canlarını verdiyse şehitlerimiz 15 Temmuz'da da aynı şekilde oldu" dedi.

15 TEMMUZ GAZİSİ BAYAT: UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz gecesi köprüde gazi olan Safiye Bayat, "Çok güzel bir anı olacaktır. 15 Temmuz'un unutulmaması adına çok güzel işlere imza atılıyor.15 Temmuz'u unutturmayacağız, unutmayacağız. Ben canı gönülden burada bize eşlik eden Sayın Bakanım başta olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun" dedi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI KAYA: 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA YÜRÜYORUZ

Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu'nda 15 Temmuz şehitleri anısına yürüdüklerini dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da sadece bu köprü üzerinde 32 tane şehidimiz vardı biraz önce geçtiğimiz bölgede. Onların anısına burada yürüyoruz. Bu vatan için canları ile kanları ile bedel ödediler . Hiç korkmadan tankların önüne, helikopterlerin ateşlerinin altına ölümü öldürerek koştular. Onlara minnettarız hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ben bu vesile ile bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'ye ve Vodafone'ye teşekkür ediyorum çünkü bu sene koşunun adını '15 Temmuz Şehitler Koşusu' olarak değiştirdiler ve biz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 15 Temmuz'da gazi olmuş kahramanlarımız ile beraberiz. Kahramanlarımız ile birlikte şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Aynı zamanda bugün bizim sevgi evlerimizdeki çocuklarımız da yanlarımızdalar. Onlarla kahramanlarımızı da buluşturmuş olduk. Onların da bu 15 Temmuz ruhunu daha yakından yaşamalarını sağladık. Çanakkale'de Dumlupınar'da nasıl bu vatan için canlarını verdiyse şehitlerimiz 15 Temmuz'da da aynı şekilde oldu" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Gazi Safiye Bayat'ın açıklamaları

-Bakan Kaya'nın açıklamaları

-Detaylar

13.11.2016 - 12.13 Haber Kodu : 161113038

////////////////////////////////////////////

3- (ÖZEL) MÜNEVVER KARABULUT'UN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVDEKİ KAYIP 700 BİN EURO'DA FETÖ İZİ Mİ ?

SIR 3 YILDIR ÇÖZÜLEMİYOR

Evde arama yapan polislerin ve site yöneticilerinin yargılandığı davada Mahkeme, sırrı çözmeye yarayacak güvenlik kamerası görüntülerini inceletecek tek bir kurum bulamadı; TÜBİTAK, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı "bilirkişi" sıfatıyla yapılan rapor hazırlama talebini reddetti.

Karabulut ailesi'nin avukatı bu aşamada şaşırtıcı bir iddia ortaya atarak, sanık polislerin eski avukatı hakkında "FETÖ'nün imamı" olduğu gerekçesiyle yakalama kararı olduğunu belirtti ve Türkiye'nin en önemli bilirkişi kurumlarının üst üste inceleme talebini reddetmesi üzerine "bu durum manidar ve düşündürücüdür" dedi.

Haber: Serpil KIRKESER, İstanbul DHA

Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle ilgili olarak katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun evinde cinayet günü bulunan bir miktar parayı (700 bin Euro) tutanaklara geçirmedikleri ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 6 polis memuru ile görüntüleri sildikleri öne sürülen 3 site görevlisinin yargılandığı dava hazırlanamayan bilirkişi raporu yüzünden kitlendi.

"ÇEŞİTLİ BAHANELERLE RAPOR HAZIRLAMAKTAN İMTİNA EDİYORLAR"

Şikayetçi Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "8 yıldır hukuki mücadele veriyoruz. Dosyaya adeta vebalı muamelesi yapılıyor. TÜBİTAK, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı ve Adli Tıp Kurumu dahil olmak üzere her yerden olumsuz cevaplar geldi. Çeşitli bahanelerle yargılamaya konu olan görüntülerin ve kayıtların raporunu hazırlamaktan imtina ediyorlar. Artık isyan ediyoruz" dedi.

İDDİANAMEDE OLAY ŞÖYLE ANLATILDI

İddianameye göre olay şöyle oldu: 3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut öldürüldü. Olayın ardından polis memurları M.T., T. K., İ. K., M. D., S. A., ve A.D. cinayetin şüphelisi Cem Garipoğlu'nun ailesiyle kaldığı Bahçeşehir'de bulunan villaya hareket etti. Jandarmaya da haber veren polis memurları ikamette arama yaptı. Polis memurları bu aramalar sırasında miktarı net olarak tespit olunamayan, ancak makul bir rakamın üzerinde olduğu belirtilen yabancı parayı tutanağa geçirmedi. Arama yapılan villanın güvenlik kameralarının olay tarihinde kayıt yaptığı ancak bu kaydın 7 Mart 2009 tarihinde silindiği, görüntülerin CD ya da DVD'ye aktarılmaya çalışıldığı, bir kısmının da geri dönüşüm kutusuna atıldığı tespit edildi. Polis memurlarının villaya ait kamera kayıtlarını yeterli düzeyde incelemedikleri, kameraların çalışmadığı, bozuk olduğu yönünde 4 Mart 2009 günü polis memurları S.A. ve G.K. tarafından tutanak düzenlendi. Yine aynı memurlar tarafından 5 Mart 2009 günü güzergah üzerindeki kameralarda ise görüntü bulunmadığına dair ikinci bir tutanak düzenledi. Villaların yöneticiliğini yapan U. Y. ile site görevlileri Y. P. ve R. İ. da kameradaki görüntüleri silerek yok etti.

HAPİSLERİ İSTENDİ

Soruşturma sonunda savcılık, polis memuru sanıklar G.K., S.A.,T.K., M.D., İ.K., ve A.D. hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar, site yöneticisi ile görevlileri U.Y., R.İ., ve Y.P. hakkında da "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6'şar ay ile 5'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Yapılan yargılamada ifade veren sanık polislerin bir kısmı parayı görmediklerini, bir kısmı da söz konusu parayı Tülay Garipoğlu'na verdiklerini anlattı. Polislerden bir kısmı yine güvenlik kameralari ile herhangi bir bilgisi olmadığını söylerken, bir kısmı da villa görevlisinin villayı gösteren iki kemaranın 2 senedir bozuk olduğunu, kayıt yapmadığını söylediğini aktardı. Diğer site görevlisi 3 sanık da kamera görüntüsünü silmediklerini belirtti.

BİLİRKİŞİ RAPORU ALINMASINA KARAR VERİLDİ

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme, güvenlik kamerası kayıtlarının silinip silinmediği ve teknik sürecini nasıl yapıldığına ilişkin soruşturma ve kovuşturma aşamasında alınan raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesi için dosyanın TÜBİTAK'a gönderilmesine karar verdi. TÜBİTAK, "Yoğunluk sebebi ile inceleme için ayırabilecek ehliyetli personellerinin bulunmadığını" gerekçe göstererek dosyayı iade etti. İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi de konu ile ilgili uzman bulunmadığı gerekçesiyle dosyayı iade etti. Dosya son olarak 11 Aralık 2015 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı da 80 GB kapasiteli DİSK'in dosya kapsamında gönderilmemesinden ötürü inceleme yapılamadığını bildirdi.

AVUKAT MAHKEMEYE DİLEKÇE SUNDU

Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir de mahkemeye bir dilekçe sundu: Yapılan yazışmalar sonucunda söz konusu 80 GB'lık DİSK'in kaybolduğu bilgisine ulaşıldığını ve emniyet gönderdiği yazıda da kamera kayıtlarının yer aldığı DİSK'in hepsinin kopyasının alınmadığını bildirdiğini belirtti. Avukat Epözdemir dilekçesinde 8 yıldır sonuçlanamayan davanın sürümcemede kalmaması için hard diskin bir an önce bulunmasını ve dosyanın tekrar Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilmesini talep etti. Avukat Epözdemir dilekçesinde, "Sanık emniyet mensuplarının, eski avukatının FETÖ'nün yargı yapılanmasının imamı olduğundan bahisle hakkında yakalama kararı bulunmaktadır. Dosyanın incelenmek üzere gönderildiği tüm bilimsel kuruluşların, dosyayı incelemeden çeşitli bahanelerle göndermesi kafalarda makul soru işaretleri oluşturmakta olup, bu durum manidar ve düşündürücüdür" ifadelerine yer verdi.

AVUKAT EPÖZDEMİR: ARTIK İSYAN EDİYORUZ

DHA Muhabirine konuşan Avukat Epözdemir, "8 yıldır hukuki mücadele veriyoruz. Hala CD'lerin dökümüyle ilgili rapor tanzim edecek bir kurum mahkemece bulunamıyor. TÜBİTAK, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Adli Tıp Kurumu dahil olmak üzere her yerden olumsuz cevaplar geldi. Bütün kurumlar adeta dosyaya vebalı muamelesi yapmaktadır. Çeşitli bahanelerle yargılamaya konu olan görüntülerin ve kayıtların raporunu hazırlamaktan imtina ediyorlar. Bu husus son derece manidar ve düşündürücüdür. Artık isyan ediyoruz. Biran önce ilgili bilirkişi incelemesi yapılmasını istiyoruz. Adaletin tecellisi ve maddi gerçeğin tecellisi için mahkemenin karar vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Cinayetin işlediği 3 Mart 2009 gününden sonra 197 gün kaçan Cem Garipoğlu, 17 Eylül 2009 günü avukatıyla birlikte teslim olmuştu. 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde de Silivri'deki kapalı cezaevindeki koğuşunda ölü bulunmuştu.

Görüntü Dökümü (arşiv)

----------------------------------

villa ve çevresinde soruşturma aşamasında çekilen görüntüler

13.11.2016 - 12.32 Haber Kodu : 161113039

////////////////////////////////////////

4- (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) 38. VODAFONE İSTANBUL MARATONU BAŞLADI

Haber - Kamera: Ali AKSOYER/ İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ tarafından bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun startı verildi. 15 Temmuz Şehitler köprüsü girişine 200 metre uzaklıkta oluşturulan start alanında ilk start, maratona katılan engelli sporculara verildi. Bunun ardından saat tam 09.00'da verilen startla İstanbul maratonu başlatıldı. Havanın sabah saatlerinde zaman zaman sağanak yağışlı olmasına rağmen İstanbullular etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Sporcuların geçmesinin ardından başlatılan halk koşusunda vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde hem şehitleri andı, hem de bol bol fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Maraton'un havadan görüntüleri

-Genel ve detaylar

13.11.2016 - 11.37 Haber Kodu : 161113031

//////////////////////////////////////////////////////////////

5- Geniş haber) - 38. VODAFONE İSTANBUL MARATONU YAPILDI

Haber: Arzu KAYA-Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbul DHA

Vodafone İstanbul Maratonu'nun bu yıl 38.'si düzenlendi. Binlerce sporcu ve vatandaşın katıldığı maratonda, müsabakaların yanı sıra 15 Temmuz şehitleri için de 'Kahramanlar Koşusu' da düzenlendi.

GÖRME ENGELLİLER DE MARATONDA

Sabah saatlerinde sağanak yağışın yerini soğuk havaya bıraktığı maratona ilgi büyüktü. Soğuk havaya rağmen binlerce kişinin katıldığı maratonda renkli anlara da tanıklık edilerek çeşitli gruplar adına da koşular yapıldı. 'İçeride çocuk var' projesi adına maratona katılan Superman kostümlü bir vatandaş, "Bu proje 0-6 yaş aralığındaki kadın tutuk evlerinde anneleriyle beraber mahkum olan çocuklar için bir proje. Kadın tutuk evlerinde anaokulları inşaa etmeye çalışıyoruz. O çocuklara daha iyi bir gelecek sunabilmek için" dedi. Görme Özürlüler Derneği ile birlikte koşuya katılan görme engelliler ise farkındalık yaratmak için maratona katıldıklarını ifade etti.

TERS İSTİKAMETTE YÜRÜDÜLER

Anadolu'dan Avrupa Yakası'na geçiş şekilde düzenlenen maratonda ise bir grup Giresun Sporlu ise ters istikamette yürüdü. Ellerinde bayraklarla yürüyen bir Giresun Spor taraftarı, "Biz Anadolu'ya geçiyoruz. Anadolu insanı ile kucaklaşmaya gidiyoruz. 15 Temmuz'da burada hain bir saldırı gerçekleşti. Onun için bugün buradayız. İnşallah bir daha 15 Temmuz olmasın" diye konuştu.

KÖPRÜDE GELİN VE DAMAT

Maratonun en renkli görüntülerinden biri ise köprü üzerinde gelinliği ve damatlığı ile yürüyen Elif ve Onur Özkol çiftiydi. Köprü üzerinde çifti gören vatandaşlar onlarla anı olması için fotoğraf da çektirdi. Haftaya nikah ve düğün yapacaklarını söyleyen Onur Özkol, "Biz burada koşu esnasında tanıştık. Ondan sonra böyle koşulara devam ettik. Bu yıl evlenmeye karar verdiğimizde de böyle bir şey yapalım istedik hatıra olsun diye" dedi. Gelin adayı Elif Özkol ise, "Geçen sene burada tanışmıştık. Güzel bir anı olsun istedik. Tekrar burada koşmaktan çok mutluyuz. Herkese de koşuyu tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

PATENLERİYLE MARATONA KATILANLAR, ÇİĞKÖFTE YOĞURANLAR...

Koşanlar ve yürüyenlerin aksine köprüyü paten kayarak geçen gençler de vardı. Köprü üzerinde kayan bir genç, "İnsanlar koşuyor bugün güzel bir gün. Bu 3. kez patenle katılışım. Pateni çok seviyorum 5 yıldır kayıyorum. Tekerleğin üzerinde yol yapmak sanki uçma hissi veriyor insana" dedi. Öte yandan köprü üzerinde yemek için çiğköfte yoğuran gençlerin de olduğu görüldü.

"ALİ'NİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN..."

Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da maratona katılanlar arasındaydı. 'Düşlere güç ver' sloganı eşliğinde köprüde yürüyen Emel Korkmaz, "Çok gururlu, onurluyum. Alişim ile bir kez daha gurur duyuyorum. Ali İsmail'in adımlarıyla çocuklara, gençlere eğitim, burs verme imkanı sağlayabilmek için adımlarımızı atıyoruz. Ali İsmail'in adına vakıf kurduk. Ali İsmail'in hayalleri vardı, yapması gereken çok şey vardı. Buna izin verilmedi. Ali'nin yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için adımlarımızı atıyoruz" diye konuştu. Emel Korkmaz ile birlikte yürüyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, "Adım adım Ali İsmal'in düşlerini gerçekleştirmek için buradayız. Ali İsmail Korkmaz'ın iyi bir dünya düşü vardı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı'na destek bekliyoruz yardıma muhtaç gençlerin okuyabilmesi için" diye konuştu.

O GECE DE KÖPRÜDEYDİ...

Engelli vatandaşların yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde olan ve bacağından yaralanan Emrah Hiçdönmez olay gecesini anlatarak, "Araçla köprünün üzerinden geçtiğim oldu ama yürüyerek vurulduğum yere bu kadar yaklaştığım ilk kez oldu bugün. Duygu dolu anlardı. Zordu. Etrafımda vurulan insanları gözümün önüne getiriyorum şu anda. Hayatım boyunca unutmayacağım bir gün bugün ve o gün" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Koşanlar ve yürüyenlerden görüntü

-İçeride çocuk var derneği üyesi ile röp.

-Görme engelli vatandaşlar ile röp.

-Giresun Spor taraftarı ile röp.

-Elif ve Onur Özkol çifti ile röp.

-Vatandaşların gelin ve damatla foto çektirmesi

-Patenci genç ile röp.

-Köprüde paten kayılması

-Emel Korkmaz ile röp.

-Slogan atılması

-Sezgin Tanrıkulu ile röp.

-Emrah Hiçdönmez ile röp.

-Genel ve detaylar

13.11.2016 - 12.55 Haber Kodu : 161113044

13.11.2016 - 13.03 Haber Kodu : 161113045

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

6- (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) YEDİGÖLLER'DE GÖRSEL ŞÖLEN...

Haber Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Her yıl özellikle yaz ve sonbahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan 1636 hektar büyüklüğündeki Bolu'da bulunan Yedigöller Milli Parkı sonbaharın renklerine büründü. Ziyaretçiler, oluşan görsel şölenin tadını çıkarıyor. Meteoroloji tarafından önümüzdeki hafta 10 derece birden düşmesi beklenen hava sıcaklıklarıyla artık gerçek anlamda kışa merhaba demek üzereyiz Bugünlerde renk renk yapraklarını döken ağaçlarıyla park adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Ziyaretçiler bu görsel şöleni ölümsüzleştirmek için ellerindeki fotoğraf makineleri ile bir gölden diğerine koşuyorlar. Çadır ve karavanlarıyla milli parkın içinde kalan ziyaretçiler sonbaharın bu son günlerini göl kıyısında güneşlenerek yada yürüyüşler yaparak değerlendiriyor. Önümüzdeki haftadan itibaren hava sıcaklıklarının düşmesiyle milli parkın beyaz örtüyle kaplanması bekleniyor.

YEDİGÖLLER 51 YILDIR MİLLİ PARK

1636 hektar büyüklüğündeki Yedigöller havzası, 1965 yılında milli park olarak koruma altına alındı. Havza kayan kütlelerin vadilerin önünü kapatmasıyla oluşan yüzeysel ve yer altı akışlarıyla birbirine bağlı kuzeyden güneye 1500 metre mesafede sıralanmış 7 gölden oluşuyor. Milli park içindeki göller Büyükgöl, İncegöl, Küçükgöl, Seringöl, Sazlıgöl, Deringöl ve Nazlıgöldür. Bu göller 100 metre yükseklik farkı bulunan iki plato üzerinde yer alıyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yedigöllerden görüntü

-Yedigölleri gezenlerden görüntü

-Genel ve detaylar

13.11.2016 - 11.32 Haber Kodu : 161113030

/////////////////////////////////////////

7- - VODAFONE 38'İNCİ İSTANBUL MARATONU'NDA RENKLİ ANLAR YAŞANDI

İNEBOLU BELEDİYESİ KÖPRÜ ÜZERİNDE YÖRESEL OYUN SERGİLEDİ

Haber: Mustafa AKIN - Kamera: Hakan TARHAN/ İstanbul, DHA

"15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz" sloganı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından organize edilen Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu'nda renkli görüntüler yaşandı. 42K, 15K ve 10K'lık maratonların ardından geçtiğimiz yıllarda adı 'Halk Koşusu' olan ve bu yıl adı "Kahramanlar Koşusu" olarak değiştirilen organizasyonda genç yaşlı binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde koştu.

İNEBOLU BELEDİYESİ KÖPRÜ ÜZERİNDE YÖRESEL OYUN SERGİLEDİ

İnebolu Belediyesi düzenlenen organizasyonda farklı bir gösteriye imza attı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde yöresel kıyafetleri oyun sergileyen İnebolulu vatandaşlar, meraklı bir çok gözü üstlerine çekti. İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner açıklamasında, "İstiklal Madalyalı tek ilçeyiz. 600 kilometreden böyle güzel ve anlamlı bir programa geldik. Biz İnebolumuz için geldik ve tüm etkinliklerimizi duyurmak için geldik" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Maratondan detaylar

-Köprüden genel görüntüler

-İnebolu Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen gösteri

-Genel ve detaylar

13.11.2016 - 13.50 Haber Kodu : 161113055 (Görüntüler spordan geçildi)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement