Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- BARİYER LÜKS MİNİBÜSE OK GİBİ SAPLANDI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI (1)Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHAKurtköy'de arap turistleri, Sabiha Gökçen Havalimanı'na götüren lüks minibüs bariyerlere çarptı.

17.11.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BARİYER LÜKS MİNİBÜSE OK GİBİ SAPLANDI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI (1)

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Kurtköy'de arap turistleri, Sabiha Gökçen Havalimanı'na götüren lüks minibüs bariyerlere çarptı. Kazada minibüsün önünden giren bariyer arka camından çıktı. Feci kazada turistlerden 1'i öldü, 5'i ise yaralandı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Kaza yapan aracın görüntüsü

-Arka camdan çıkan bariyer

-Polisin incelemesi

17.11.2016 - 12.29 Haber Kodu : 161117056

=========================

2- İSTİKLAL CADDESİ'NDE SİLAHLI KAVGA : 2 YARALI

İstiklal Caddesi'nde çıkan silahlı kavgada 2 kişi bacaklarından vurularak yaralandı.

Silah sesleri, İstiklal Caddesi'nde hareketli anlara neden oldu.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı

Olay, Beyoğlu İstiklal Caddesi Odakule yakınında saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstiklal Caddesi üzerinde iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.Tartışma bir anda bıçak ve silahın kullanıldığı kavgaya dönüştü.Olayda iki kişi bacağından vurularak yaralandı. Cadde üzerinde görevli polislerin müdahalesi ile kavgaya karışan iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yaralılar için olay yerine ambulans çağrıldı. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE İNCELEME

Polis, olay yerine güvenlik şeridi çektikten sonra Olay yeri inceleme ekipleri cadde üzerine incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde 2 bıçak ile olayda kullanılan 1 tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan iki kişi, Taksim Polis Merkezine götürüldü. Polis merkezine giren zanlılar "Hakettikleri cezayı aldılar" diye bağırdı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Olay yerinden görüntü

-Ambulansa alınan yaralı (ÖZEL)

-Olay yerindeki sağlık ekipleri

-Cadde üzerindeki polisler

-Polis aracındaki zanlılar

-Güvenlik şeridi

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Yerdeki tabanca ve bıçaklar

-Yerdeki mermi ve boş kovanlar

-Röportajlar

-Zanlıların polis merkezine getirilmeleri (ÖZEL)

-Zanlıların "hakettikleri cezayı aldılar" diye bağırmaları (ÖZEL)

-Genel ve detaylar

17.11.2016 - 10.48 Haber Kodu : 161117030

==============================

3- BAKAN ÖZLÜ: SORU SORAN GENÇLER, AKLINI KİMSEYE İPOTEK ETMEZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,

"Soru soran, sorgulayan gençler, terör örgütlerine, illegal oluşumlara teslim olmaz. Aklını ve beynini kimseye ipotek etmez"

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Kendisi de YTÜ mezunu olan Bakan Özlü, Davutpaşa Kampüsündeki törende yaptığı konuşmada, " Soru soran, sorgulayan gençler, terör örgütlerine, illegal oluşumlara teslim olmaz. Aklını ve beynini kimseye ipotek etmez"dedi.

Ülkedeki üniversite ve öğrenci sayısından daha önemlisinin kalite ve özgür düşünce olduğunu söyleyen Özlü, " Eğitimin sorunlarını siyasi ve idelojik bakış açılarından uzak bir zihinle, tüm toplumun duygu ve düşüncelerini göz önüne alarak çözebiliriz. Üniversiteler bilim ve teknoloji üreten en önemli kurumlar olmalıdır"diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER ARA ELEMAN YETİŞTİRME YERLERİ DEĞİL

Bilim ve teknolojinin pahalı bir öğretim olduğunu bu konuda kurumların işbirliği gerektiğini söyleyen Bakan Özlü,

"Bizim gibi hızla gelişen ülkeler için bu durum çok daha önemlidir. Toplum bilim ve teknoloji yuvası olan üniversitelerden gençleri meslek sahibi yapmasını bekliyor. Üniversite ara eleman ihtiyacına cevap verme kurumu değildir. Bu beklentiye göre plan yapmak, hem Türk üniversitelerinin dış dünyadan uzaklaştırmak riski, hem de sanayi ve araştırma kurumlarıyla yeterince işbirliği kuramama riski taşıyor. Bu sorun meslek sahibi yapan eğitim öğretim kurumlarıyla, teknik eğitim ve öğretim yapan üniversitelerin net çizgilerle birbirlerinden ayrılmasıyla düzelir" dedi.

BAKAN ÖZLÜ: ÜNİVERSİTELİLER AYDIN SORUMLULUĞU TAŞIMALI

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Bakan Özlü, " Önümüzde 4. sanayi devrimi var. Bunu ancak nitelikli insan gücüyle, yani soran, sorgulayan, akıl eden, farklı düşünen nitelikli insan gücüyle yakalayabiliriz. Üniversiteler sadece bilim değil, aynı zamanda kültür öğrenme yerleri olmalıdır. Üniversitelerin bir görevi de evrensel, milli kültürü özümseyen bireyler yetiştirmek olmalıdır. Üniversite eğitimi almış bireyler aydın sorumluluğunu taşımalıdır. Aydının temel görevi, kitlelerin ya da ortalama insanların seviyesini yükseltmektir. Bir kitleye tesir edebilmeniz, o kitleden farklı ve fazla niteliklere sahip olmanızla mümkündür. Bunun için kültürel donanıma sahip olmak gerekir. Üniversitelerin esas işlevininin ortalama insanın kültür seviyesini yükseltmek olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

REKTÖR ŞAHİN: YILDIZLARIMIZ DAHA DA ARTACAK

Yoğun programına rağmen törene katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye teşekkür eden YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin," YTÜ sayın Bakanım gibi bir sürü yönetim kadrosunu ülkeye, hem teknik kadroyu hizmetine sundu. Bundan sonra da sunmaya devam edecek.Yıldızlarımız daha çok artacak"dedi.

REKTÖR ŞAHİN : GENÇLERİMİZİ TERÖR ODAKLARINDAN KURTARMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Üniversite olarak dünyadaki değişimler kadar ülkede ve yakın çevrede olan biteni de takip ettiklerini söyleyen Şahin," YTÜ olarak milli birlik ve beraberlik içerisinde bir toplum olma hedefini paylaşıyoruz. 15 Temmuz'da yaşadığımız elim hadesinin tekrar etmemesi...Biz bu hadiseyi bir darbe teşebbüsü olarak değil, vatanı parçalama, işgal hareketi olarak görüyoruz. Yani bu bir darbe değil. Bunun için de sorumluluğumuz artmış durumdadır. Geleceği daha iyi yönetmek zorundayız. Bu hatalara düşmemek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Gençliğimizi bu gibi terör odaklarından kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hedefimiz ufku gören değil, ufkun ötesini gören bir gençliği hazırlamak durumundayız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------

Törene katılan isimlerden detay görüntüler

Rektör Şahin'in konuşması

Bakan Özlü'nün konuşması

Açılış töreninden genel ve detay görüntüler

==================================

4- "ÇORBA CİNAYETİNE" MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Masasına gelen arkadaşının hesabı ödemek istemesine sinirlenerek kurşun yağdırdığı belirtilen İdris Alakuş'a müebbet hapis ve 33 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haber: Serpil KIRKESER/ Kamera: İstanbul DHA

Bakırköy'de 8 ay önce içtiği çorbanın parasını ödemek istemesine kızarak tartıştığı Hasan Erdem'i öldüren ve iki kişiyi de yaralayan İdris Alakuş hakkında bir kez müebbet hapis ile 19 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianameye göre olay şöyle oldu: 24 Nisan'da 2016, İdris Alakuş (39) ve Savcı Karabulut çorba içmek için Bakırköy'de bir restorana gitti. Burada çorba içtikleri sırada Hasan Erdem (46) yanında bulunan Kazım Ünlütürk ve Adem Canpolat ile aynı restorana geldi.

"HESABI BEN ÖDEYECEĞİM"

İçeri girdiklerinde Hasan Erdem, önceden tanıdığı olan Savcı Karabulut'u görünce yanlarına giderek masalarına oturdu. Bir süre sonra İdris Alakuş hesabı istedi. Hasan Erdem, "Sen bizim misafirimizsin,hesabı ben ödeyeceğim" demesi üzerine sinirlenen İdris Alakuş "Sen benim masama geldin, hesabı ben öderim" şeklinde cevap verdi. Alkolün de etkisiyle aşırı tepki veren İdris Alakuş'un tavrı karşısında Hasan Erdem, "Tamam, hesabı sen öde" diyerek tartışmayı kapatmak istedi. İdris Alakuş hesabı ödeyerek gergin biçimde mekandan ayrıldı.

"YAKIN MESAFEDEN 2-3 EL ATEŞ ETTİ"

Olay yerinde kalan Hasan Erdem ve Savcı Karabulut sohbet etmeye devam etti. 15-20 dakika sonra yeniden mekana gelen İdris Alakuş, Hasan Erdem ve Savcı Karabulut'un oturduğu masaya yöneldi. Aniden üzerinde bulunan tabancayı çıkartan Alakuş, Hasan Erdem'e yakın mesafeden 2-3 el ateş etti. Kendisini durdurmaya çalışan Adem Canpolat ve Kazim Ünlütürk'e de yakın mesafeden elindeki tabanca ile ateş edip yaralayan İdris Alakuş, mekandan kaçarak uzaklaştı. Hasan Erdem olay yerinde hayatını kaybetti.

"HASAN ERDEM'İ TABANCA İLE VURARAK ÖLDÜRDÜ"

Savcılık soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamede şüpheli İdris Alakuş'un alkolünde verdiği dengesizlikle hesap verme meselesi nedeniyle tartıştığı Hasan Erdem'i tabancayla vurarak öldürdüğü belirtildi. Alakuş'un olay yerinden kaçmak isterken kendisine engel olmaya ve tutmaya çalışan müşteki mağdurlara da yakın mesafeden tabancayla ateş ederek öldürme kastını ortaya koyduğu, ancak elinde olmayan nedenlerle neticenin gerçekleşmediği ve bu şekilde müşteki mağdurlara karşı eylemlerinin ayrı ayrı teşebbüs aşamasında kaldığı iddia edildi.

"OLAYDAN SONRA 3 KEZ GÖRÜŞMÜŞLER"

İddianamede, şüpheli Savcı Karabulut'un savunmasında olaydan sonra şüpheli İdris Alakuş'u görmediğini ve kendisi ile görüşmediğini savunduğu belirtildi. HTS raporlarında şüpheli Karabulut'un cep telefonu ile olaydan sonra İdris Alakuş ile 3 kez görüştüğünün tespit edildiğinin belirtildi. Karabulut'un savunmasının inandırıcı olmayıp olaydan sonra kaçan şüpheli İdris Alakuş ile irtibat sağlamasına rağmen bu durumu gizleyerek şüphelinin yakalanmasını engellemek ve kaçmasına imkan sağlamak kastıyla hareket ettiği öne sürüldü.

HAPİS İSTEMLERİ

İddianamede tutuklu şüpheli İdris Alakuş'un "Kasten öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma" suçlarından bir kez müebbet ve 19 yıldan 33 yıla kadar hapsi talep edildi. Diğer tutuksuz şüpheli Savcı Karabulut'un ise "Suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Olayla ilgili arşiv görüntüler

17.11.2016 - 12.02 Haber Kodu : 161117050_

===========================

5- ÇAMLICA CAMİSİ'NE TELEFERİK YERİNE METRO GELİYOR

Haber: Ezgi ÇAPA/ İSTANBUL,

İstanbul'un en yüksek noktalarından Çamlıca Tepesi'nde yükselen ve tamamlanmak üzere olan Çamlıca Camisi'ne ulaşımı kolaylaştırmak için raylı sistem yapılmasına karar verildi.

TELEFERİK PROJESİNDEN VAZGEÇİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Genel Kurulu'nda Çamlıca'ya raylı sistem hattı inşa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. Çamlıca Camisi'ne ulaşım için önce Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi tasarlanmış ancak bu proje Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) tarafından iptal edilmişti. Teleferik projesi yerine Altunizade metrosunun 3.5 kilometre uzatılarak camiye metro ile ulaşım sağlanacağı ilan edilmişti.

4 İSTASYONU OLACAK

Altunizade Köprülü Kavşağı'ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi'nden Ferah Mahallesi'ne oradan da Çamlıca Camisi'ne kadar uzanacak. 4 istasyondan oluşacak hattın durakları şöyle:

"Birinci istasyon 'Altunizade İstasyonu' olup, Küçükçamlıca Mahallesi'nde, Altunizade köprülü Kavşağında yer alacak. İkinci istasyon Kısıklı Mahallesindeki 'Çamlıca Tepesi İstasyonu' olacak. Üçüncü istasyon Ferah Mahallesinde yer alacak. Dördüncü istasyon ise Çamlıca Camisi İstasyonu olacak".

METRO-METROBÜS-MARMARAY'LA ENTEGRE OLACAK

Hat, Altunizade Köprülü Kavşağı'ndan metrobüs ve Üsküdar- Ümraniye metro hattıyla entegre olacak. Bu metro hattından Marmaray, Kadıköy- Kaynarca Metrosu ve şehir hatlarına ulaşım sağlanabilecek. Hattın açılmasıyla iş gidiş ve çıkış saatlerinde özellikle Kısıklı'da oluşan trafik yoğunluğunun toplu ulaşım ile rahatlaması planlanıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Çamlıca Camii inşaatının havadan görüntüleri

============================

6- ECE ERKEN VELAYET DAVASINDAN VAZGEÇTİ

Haber: Hayati KILIÇ - İSTANBUL

Ünlü sunucu Ece Erken oğluna ilgisiz davrandığı gerekçesiyle eski eşi Serkan Uçar'a açtığı velayetin yeniden düzenlemesi davasından vazgeçti.

İstanbul 8. Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ece Erken, Serkan Uçar ve avukatları katılmadı.

Duruşmada, uzlaştıklarını belirten Ece Erken ve Serkan Uçar avukatları aracılığıyla dava dosyasına feragat dilekçesi koydukları belirtildi. Mahkeme çiftin velayet davasını düşürdü.

VELAYETİN YENİDEN DÜZENLENMESİNİ İSTEMİŞTİ

Ünlü sunucu Ece Erken, geçtiğimiz yıl boşandığı Serkan Uçar'ın boşanma protokolünde yer alan ve çocuğuyla görüşmesiyle ilgili hükümlerin yeniden düzenlenmesini isteyerek 'velayetin yeniden düzenlenmesi' davası açtı. Babanın çocuğuna karşı ilgisiz davrandığını öne süren Ece Erken dilekçesinde, Serkan Uçar'ın babalık vazifesini yapmadığını, üç yaşından sonra küçük Eymen'in uzunca bir süre babasının yanında kalmamasını istedi.

PROTOKOLDE 3 YAŞ MADDESİ

Bir yıl önce anlaşmalı olarak biten boşanma davasında çiftin oğulları Eymen'in velayeti anneye verilmişti. Protokole göre Serkan Uçar oğlu için aylık bin 500 dolar nafaka ödeyecek, çocuğunu her ayın birinci ve üçüncü haftası, cumartesi ve pazar günleri görecekti. Eymen 3 yaşına geldiğinde, babasının yanında kalabilecekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi
    16:24 Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi

    Bolu'da yaşanan olayda, tartıştığı eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldüren damat, adliyeye sevk edildi. Olayda ayrıca kayınvalidesini de yaralayan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Tartışmanın nedeni olarak geçimsizlik gösterildi.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.


Advertisement