Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- BAŞBAKAN'DAN HASTANE VE TAKSİ DURAĞI ZİYARETİHaber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İstanbul DHABaşbakan Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı'ndaki programının ardından Bağcılar'da hasta ziyaretinde bulundu, burada hasta yakınları ile sohbet etti.

27.11.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BAŞBAKAN'DAN HASTANE VE TAKSİ DURAĞI ZİYARETİ

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İstanbul DHA

Başbakan Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı'ndaki programının ardından Bağcılar'da hasta ziyaretinde bulundu, burada hasta yakınları ile sohbet etti. Yıldırım hastane ziyaretinden sonra da taksicilerle çay içti.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı'nın kapanış programına katıldıktan sonra hasta ziyareti için Bağcılar'da özel bir hastaneye gitti. Hastane girişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan, kendisine yapılan çay davetini geri çevirmedi. Başbakan Yıldırım, hastanenin bahçesinde bekleyen hasta yakınları ile birlikte çay içip, sohbet etti. Sohbetin gündemi hükümetin sağlık yatırımları oldu. Sağlık hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, AK Parti hükumeti döneminde sağlıkta yaşanan dönüşüme vurgu yaptı. Başbakan'ın yanında bulunan Mehmet Dinç isimli bir hasta yakını, Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan yoğunluktan bahsetti. Yıldırım, bunun üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı aradı. Akdağ'a, "Vatandaşlar ile sağlık meselesi hakkında konuşuyoruz. Mehmet Dinç amcamız diyor ki; hastanenin hizmetinden şikayetimiz yok ancak aşırı yoğunluktan dolayı memnuniyetsizlik var" dedi.

Başbakan Yıldırım, telefonu Dinç'e verdi ve Akdağ ile görüştürdü. Akdağ'dan sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Akdağ ise hangi alanlarda sıkıntı olduğunu bizzat kendisinin tespit edeceğini söyledi.

OKUL ARKADAŞINA SÜRPRİZ ZİYARET

Bahçedeki sohbetin ardından hastaneye giren Başbakan Yıldırım, koridorda okul arkadaşının çocukları ile karşılaştı. Hemşehrisinin bu hastanede tedavi gördüğünü öğrenen Başbakan, önceden planlanan hasta ziyaretlerinin ardından okul arkadaşı Fikret Türkücü'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Doktorlardan hasta hakkında bilgi aldı. Erzincan'da orta ve lise eğitimini birlikte tamamlayan Yıldırım ve Türkücü'nün gündeminde gençlik anıları ve Refahiye'deki Dumanlı Yaylası vardı.

TAKSİ DURAĞINA GELEN TELEFONLARA CEVAP VERDİ

Hastane çıkışında Başbakan Binali Yıldırım'ın konvoyunu bu kez taksiciler durdurdu. Taksi esnafının davetini geri çevirmeyen Başbakan, taksi durağına giderek çay içip sohbet etti. Taksicilerin sorunlarını dinleyen Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da fedakarlık gösteren taksici esnaf ve vatandaşlara teşekkür etti. Taksiciler de o gece neler yaşadıklarını anlattı. Başbakan, ziyaretin sonunda taksicilerin kullandığı özel haberleşme sistemi üzerinden taksi durağının şoförlerine seslendi ve "Burada olmayan değerli taksici kardeşlerimi selamlıyorum. Allah işinizi rast getirsin" dedi. Yıldırım, durağın telefonlarına da cevap verdi. Kendisini tanıyamayan müşteriye, "Buraya misafirliğe geldim. Ben Binali Yıldırım. Hane halkına, herkese selam söyleyin" şeklinde konuştu.

Başbakan'ın hastane ve taksi durağı ziyaretine Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ve Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fahrettin Koca da eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Başbakanın hastane ziyareti

-Başbakanın vatandaşlarla sohbet etmesi

-Başbakanın taksicileri ziyareti

-Genel ve detaylar

===============================

2- KILIÇDAROĞLU GENÇLİK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Haber: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

İstanbul Ataşehir'de gençlik merkezini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sohbet ettiği gençlere tavsiyelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi'ne ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, burada gençlerle bir süre sohbet etti. Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilere üniversitede okumak istedikleri bölümleri sordu. Bir gencin siyaset okumak istediğini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Tehlikeli bir alan; ama hepiniz siyasete ilgi gösterin" dedi. Bir gencin gazeteci olmak istediğini belirtmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Güzel, hapishanede yerinizi ayırın" yorumunu yaptı. Sohbet sırasında Kılıçdaroğlu ve gençler arasında sık sık gülüşmeler yaşandı. Müzik bölümü öğrencilerinin mini konserini dinleyen Kılıçdaroğlu kadın öğretmenlere de çiçek verdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun ziyareti

-Kılıçdaroğlu'nun gençlerle sohbeti

-Yaşanan gülüşmeler

-Kılıçdaroğlu'nun kadın öğretmenlere çiçek vermesi

-Genel ve detaylar

===============================

3- (ÖZEL)

ŞİŞLİ'DEKİ KAZA GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Haber: Özgür EREN/ İstanbul DHA

Şişli'de, otomobilin çarptığı park halindeki araç iş yerine girdi. Bu anlar da güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kaza, geçtiğimiz cuma günü Şişli'de meydana geldi. 34 ZB 9464 plakalı otomobilin sürücüsü, hızlı girdiği virajda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil önce park halindeki bir araca, ardından da kaldırıma çarparak durabildi. Park halindeki otomobil de çarpmanın etkisiyle önünde durduğu iş yerinin camını kırıp içeri girdi. Kazada, araç sürücüsü ve yolcu koltuğundaki kişi şans eseri kazayı yara almadan atlattı. Bu anlar ise iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

-Yoldaki aracın kontrolden çıkması

-Aracın park halindeki başka araca çarpması

-Aracın kaldırıma çıkıp durması

-Park halindeki aracın iş yerine girmesi

===============================

4- BEYOĞLU'NDA KAZA: 2 YARALI

7 aylık hamile kadın kazada yaralandı.

Haber-Kamera: Özgür EREN - Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Beyoğlu'nda zincirleme trafik kazasında biri hamile kadın 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Cadde üzerinde trafik kısa süreliğine tek şerittten kontrollü bir şekilde sağlandı.

Kaza, saat 10.00'da Beyoğlu, Meclisi Mebusan Caddesi üzerinde Tophane Tramvay duragı yanında meydana geldi. Arif Akkuş yönetimindeki 34 HH 4577 plakalı beton pompası, kırmızı ışıkta bekleyen Başar Okay idaresindeki 34 KZ 8080 plakalı araca arkadan çarptı. Okay'ın aracı da önünde bekleyen 34 TDE 05 plakalı Arif Sürer'in kullandığı taksiye çarptı. Zincirleme kaza nedeniyle Başar Okay ve yolcu koltuğundaki 7 aylık hamile kadın hafif şekilde yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle cadde üzerinde bir süre trafik tek şeritten kontrollü şekilde sağlandı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yaralı hamile kadından görüntü

-Yaralı sürücüden görüntü

-Yaralıların ambulansa alınması ambulansın gidişi

-Kazaya karışan sürücülerden görüntü

-Kazaya karışan araçlardan görüntü

-Sağlık ekiplerinden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Trafiğin tek şeritten akması

-Genel ve yakın detaylar

===============================

5- MÜBADELENİN 93'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE MÜBADİL ANIT PARK AÇILDI

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

TÜRKİYE ile Yunanistan arasındaki mübadelenin 93'üncü yıldönümünde Avcılar'da 'Mübadil Anıt Park' açıldı.

Yunanistan'ın Kayalar bölgesinden 1923 yılında Türkiye'ye göç edenlerin anısı ve mübadelenin 93'üncü yıldönümü nedeniyle Ambarlı Mahallesi'ndeki 'Köy İçi Mevkii'ndeki bazı evler, aslına uygun olarak yeniden restore edildi. Düzenlenen Mübadil Anıt Park'ta heykeltıraş Ergin Özkan tarafından hazırlanan iki ülke halkının ellerinde yükselen Türkiye'yi simgeleyen anıtın açılışına CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Yunanistan'dan Eordaea Belediye Başkan Yardımcısı Kaidis Apostolos, Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Başkanı Arif Ümit İşler, Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Sekreteri Sefer Güvenç, Ozanlar Derneği Başkanı Delikostas Mihalis da katıldı. Yunan sanatçıların mini konserleri ardından konuşan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar'ın mübadele ile kurulmuş bir belde olduğunu, günümüzde metropol ilçe konumuna geldiğini belirtirken, şöyle dedi:

"Mübadil yoluyla kadın, erkek, çocuklarıyla Avcılarımıza gelen soydaşlarımız, geldikleri toprakları yani kendi vatanını, bayrağını sahiplenmekle kalmayıp ülkemizi başlarının üzerinde tuttular ve çalışarak yüceltti. Ambarlı tarihe tanıklık eden bir mahallemizdir. Bizden sonraki nesiller de unutmasın, diye mübadilleri o pırıl pırıl evleri ile kültürleri ile yeniden yaşatmak ve bir anıtla ölümsüzleştirmek istedik, bölgeye eski görünümünün verilmesi sağladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu topraklardan gelen siz değerli hemşehrilerimiz iyi ki geldiniz."

Yunan televizyonunun da izlediği açılışta soruları yanıtlayan Başkan Handan Toprak Benli, insanların yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kalmalarının bir travma olduğunu ve onların yanında yer almak gerektiğini belirterek, "Anıları yaşatmak istiyoruz. Gidenleri de unutmadık, gelenleri de. Varlığı ile her zamanı kendi zamanı ile değerlendirmek lazım" dedi.

Bir Yunan gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan'a ilişkin görüşlerini hatırlatması üzerine Belediye Başkanı Benli, "93 yıl öncesi ile ilgili yorum yapmak doğru değil. Bundan sonra ne yapabiliriz, dostluk ilişkilerini nasıl geliştirebiliriz, topraklarımızı nasıl daha iyi düzeye getirebiliriz gibi konulara bakmalıyız. Yunanlılar bizim için komşu, kardeş halktır, komşularımızı seviyoruz. Geçmişi konuşmanın anlamı yoktur. Çok iyi ilişkiler kurup ekonomik ve sosyal yönden ilerlemeyi sağlamalıyız" dedi.

Etkinlikler kapsamında mübadele ile gelen 103 yaşındaki Zehra Bilgi ziyaret edildi, Barış Manço Kültür Merkezi'nde iki ülke müziği ve oyunlarından örnekler sergilendi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Anıt Park açılışından görüntüler

-Avcılar ve Yunanistan'dan Eordaea Belediye Başkan Yardımcısı Kaidis Apostolos'un konuşmaları

-İki korodan mini konser

-Belediye Başkanı Yunan Televizyonunun sorularını yanıtlarken

-103 yaşındaki Zehra Bilgi'yi ziyaretten görüntüler

===============================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Safranbolu'da Turizm Haftası Programı Gerçekleştirildi
    19:29 Safranbolu'da Turizm Haftası Programı Gerçekleştirildi

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi bir açık hava müzesi olan Safranbolu'da Turizm Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Programda, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Safranbolu'nun turizm potansiyelini ve önemini vurguladılar. Programda ayrıca halk oyunları gösterisi ve resim sergisi gibi etkinlikler de yer aldı.

  • Çorum'da Kuvvetli Rüzgarın Etkisi: Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi
    19:28 Çorum'da Kuvvetli Rüzgarın Etkisi: Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi

    Çorum merkez ve ilçelerinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle birçok bina çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Ulu Cami'nin minaresinden düşen ahşap parçalar sonucu bir kişi yaralandı. Elektrik kesintisi yaşanan bölgelerde ağaçlar ve çöp konteynerleri park halindeki araçlara zarar verdi. Ayrıca Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki trafik levhaları da devrildi. Alaca ilçesinde iş yerlerinin çatıları uçarken, Sungurlu ilçesinde ise ağaçlar otomobillere zarar verdi. Dodurga ilçesinde ise enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı.

  • Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi
    19:24 Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi

    Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde etkili olan kuvvetli rüzgar, ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Polis, itfaiye ve TEDAŞ ekipleri bölgede önlem aldı. Elektrik akımının kesilmesiyle tehlike önlendi ve devrilen ağaçlar kaldırıldı. Vezirköprü ilçesinde ise fırtına nedeniyle bir binanın çatısı uçtu ve çevredeki binalarla araçlara zarar verdi.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Anıtkabir'i ziyaret etti
    19:24 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Anıtkabir'i ziyaret etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Tugay, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda, halkın, kentin ve ülkenin çıkarlarını gözeteceklerini ve vicdanlarının sesini dinlemekten asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Tugay ve beraberindeki heyet, ayrıca İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü
    19:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.

  • Fırtınada ağaç cipin üzerine devrildi, çatılar uçtu
    19:21 Fırtınada ağaç cipin üzerine devrildi, çatılar uçtu

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kuvvetli fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Cadde kenarındaki bir ağaç ise park halinde cipin üzerine devrildi. Fırtına ilçede yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

  • Kütahya Belediye Başkanı: Borçlarımızı Açıkladık, Seçim Yatırımlarından Kaynaklanıyor
    19:17 Kütahya Belediye Başkanı: Borçlarımızı Açıkladık, Seçim Yatırımlarından Kaynaklanıyor

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, belediyenin 1 milyar 700 milyon TL borcu olduğunu açıkladı. Kahveci, borç yükünün kısa vadede bir seçim kazanmak amacıyla yapılan yatırımlardan kaynaklandığını belirtti.

  • Eski Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Erdal Beşikçioğlu'na teşekkür etti
    19:14 Eski Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Erdal Beşikçioğlu'na teşekkür etti

    Eski Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Erdal Beşikçioğlu'na belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim aldıklarını açıklamasından dolayı teşekkür etti.

  • İnebolu'da enerji nakil hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu
    19:13 İnebolu'da enerji nakil hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Karşıyaka köyünde fırtınanın etkisiyle enerji nakil hattından çıkan kıvılcım, ormanlık alanda yangına yol açtı. Vatandaşların durumu jandarmaya bildirmesi üzerine Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti ve yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor.


Advertisement