Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

(ek görüntü ile geniş haber)1- BAĞDAT CADDESİ'NDE TÜRKÜ BAR ALEV ALEV YANDIBağdat Caddesi'nde 4 katlı binanın alt katında bulunan türkü barda yangın çıktı.

03.12.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ek görüntü ile geniş haber)

1- BAĞDAT CADDESİ'NDE TÜRKÜ BAR ALEV ALEV YANDI

Bağdat Caddesi'nde 4 katlı binanın alt katında bulunan türkü barda yangın çıktı.

Yangın sırasında üst katlarda mahsur kalanlar itfaiye tarafından kurtarıldı.

Alev alev yanan türkü bar cep telefonu kamerasıyla böyle görüntülendi.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bir türkü barda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yangın saat 11.00 sıralarında Bostancı Bağdat Caddesi'nde bulunan türkü barda çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri gören vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları uzaklaştırarak çevre güvenliği aldı.

MAHSUR KALANLAR MERDİVEN ARACYLA KURTARILDI

4 katlı binanın giriş katında çıkan yangın üst katlara kadar çıktı. Yangın nedeniyle binada yaşayanlar büyük panik ve korku yaşadı. o anlar çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. İhbar üzerine yangına Erenköy, Kadıköy ve Maltepe itfaiye grupları, müdahale etti. Yoğun duman nedeniyle binada mahsur kalan 4 vatandaş itfaiyenin merdiven aracıyla kurtardı. Dumandan etkilenen 4 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yangın itfaiyenin 1 saat süren çalışma sonucu tamamen söndürüldü. Binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-Alevlerden görüntü (CEP TELEFONU KAMERASI)

-İtfaiyenin çalışması

-Mahsur kalanların merdiven aracıyla indirilmesi

-Ambulansa konması

-Binadan çıkan vatandaşlarla röp

-Vatandaşlarla röp

-İşyerinden görüntü

-Yangının söndürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

===============================

2- KARTAL'DA KARAYA OTURAN GEMİLERİN GÜNDÜZ ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Kartal sahilinde dün akşam şiddetli lodosun etkisiyle karaya oturan Rus bandıralı "Volgo-Donn 203 Tagarog" ile "Yakup Ağa" isimli bir Türk kuru yük gemisi gündüz görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Karaya oturan gemlerden görüntü

-Sahilden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

03.12.2016 - 09.50 Haber Kodu : 161203026

=========================

3- "ŞİKEDE KUMPAS İDDİANAMESİ"NDE TALEP EDİLEN CEZALAR

"Şikede kumpas iddianamesi"nde en yüksek ceza 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen ile eski milletvekili İlhan İşbilen ve iş adamı İhsan Kalkavan'a istendi. 3 isme, 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ/PDY'nin "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, en yüksek ceza 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen ile eski milletvekili İlhan İşbilen ve iş adamı İhsan Kalkavan'a istendi.

Fetullah Gülen hakkında, "Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Resmi Belgede Sahtecilik, İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme" suçlarından 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, şüpheli eski milletvekili İlhan İşbilen ve iş adamı Muammer İhsan Kalkavan hakkında da "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Resmi Belgede Sahtecilik, İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme" suçlarından 35 yıldan 85 yıla kadar hapsi isteniyor.

DİĞER İSİMLER İSTENEN CEZALAR

Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında ise, "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Resmi Belgede Sahtecilik, İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme" suçlarından 35 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kapatılan Zaman Gazetesinin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında da, "Resmi Belgede Sahtecilik, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme" suçundan 35 yıldan 78 yıla kadar hapis talep edildi.

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç hakkında ise "Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, İftira, Resmi Belgede Sahtecilik, İftira, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarından ayrı ayrı 34 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ve Prof.Dr Suat Yıldırım hakkında da benzer suçlardan ayrı ayrı 35 yıldan 78 yıla kadar hapsi istenirken, Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, gazeteci Mehmet Baransu, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve avukat Cemalettin Mutlu hakkında ise, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Diğer 94 şüpheli hakkında ise benzer suçlardan 5 yıldan 70 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi.

75 MÜŞTEKİ - 91 MAĞDUR

İddianamede, aralarında Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Otyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Rıza Çalımbay, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun da bulunduğu, 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

================================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

4- İSTANBUL LİMANI DEV YOLCU GEMİLERİNE HAZIRLANIYOR

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İstanbul'da yıllarca kurvaziyer gemileri ve turistleri ağırlayan İstanbul limanında dönüşüm başladı. Çalışmalarda, kamuoyunda Galataport adıyla binilen Salıpazarı Kruvaziyer limanı projesinde sahil kesiminde bulunan bazı binalar yıkım işlemi tamamlandı. 3 yıl içinde tamamlanması planlanan çalışmalarda terminal binasının eskisinin iki katı büyüklüğünde olacak. Proje kapsamında koruma altında tesçilli binalarda ise yıkım işlemi yerine yenileme yapılacak . Proje alanında yer alan İstanbul modern'de önümüzdeki günlerde bölgeden taşınacak.

ESKİ YOLCU SALONLARI YIKILDI

Karaköy'den Salıpazarı'na kadar uzanan İstanbul limanındaki çalışmalar geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Limanın Karaköy bölgesinde bulunan ana terminal binasının yanındaki tek ve iki katlı yolcu kabul ve pasaport işlemlerinin yapıldığı eski binaların yıkım işi tamamlandı. Yıkılan yeni binaların yerlerine yenilerinin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık bir yıldır yolcu gemilerine kapalı olan İstanbul limana çalışmalar nedeniyle 3 yıl daha kurvaziyer gemi yanaşmayacak. Proje alanında yer alan İstanbul Modern ise geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol kapsamında bulunduğu yerden taşınacak. İstanbul modern'in şu anda bulunduğu binanın yıkılarak yerine yeni bir müze binası yapılması bekleniyor.

DEV YOLCU GEMİLERİNİ AĞIRLAMASI PLANLANIYOR

Çalışmaların tamamlanmasını ardından yeni inşaa edilecek kruvaziyer gemilere yönelik terminal eskisinin iki katından daha büyük olacak. Terminal yer altına alınacak. Proje tamamlandığında İstanbul limanına 6 bin den daha fazla yolcu kapasiteli dev yolcu gemileri yanaşabilecek. Projeyle yaklaşık 30 dönümlük alanıyla Tophane meydanı, İstanbul'un en büyük meydanlarından biri olması planlanıyor.

DAHA ÖNCEKİ İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Karaköy'de Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait liman sahasının yenilenmesi projesi 1990 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ortaya çıktı. Proje alanın özelleştirme kararı ilk defa 2002 yılında alındı. 2005 yılında yapılan ihalede en yüksek fiyat Sami Ofer'in ortak olduğu Royal Carribean Cruises konsorsiyumundan geldi. Ancak Danıştay'ın imar planına olur vermemesi sonucunda ihale iptal edildi. Bölgedeki imar değişiklikleri ve kullanım hakkının 30 yıl olarak belirlenmesinin ardından 2013 yılında yapılan yeni ihaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazandı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Havadan görüntülerle çalışmalar ve alan

03.12.2016 - 10.43 Haber Kodu : 161203031

==============================

5- ÜCRETSİZ SİRTAKİ KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL DHA

Yunan dansı olarak bilinen Sirtaki'yi öğrenmek için Avcılar'da ücretsiz açılan kursa bu yıl da 2 binden fazla kişi başvurdu.

Avcılar Belediyesi'nce Barış Manço Kültür Merkezi'nde ilk kez geçen yıl ücretsiz açılan kurslardan Sirtaki bu yıl da büyük ilgi gördü. Mübadele anlaşmaları ile Bulgaristan veya Yunanistan'dan Avcılar'a göç eden ailelerin sayıca fazla olmasının etkisi ile Sirtaki için açılan ücretsiz kursa gösterilen ilginin her yıl arttığını ifade eden eğitmen Haydar Yıldız, 80 kursiyere gruplar halinde Salı akşamları 3 ay süreyle ders verdiklerini anlattı. Yıldız, Sirtaki'ye ilginin nedenini şöyle anlattı:

"Burada mübadele ile gelen Balkan göçmeni çok aile var. Dolayısı ile bu müziğe ve dansa ilgi duyuyorlar. Bunun yanı sıra kursun Avcılar Belediyesi tarafından ücretsiz verilmesi önemli bir başka etken. Türk dansları gibi, omuz omuza yapılan bu dansa geçen yıl bin 500'e yakın başvuru olmuştu. Kursa bu yıl başvuru daha da arttı"

Aralarında ev kadınları, öğrenci, emeklilerin de bulunduğu kursiyerler, kurs saatini heyecanla beklediklerini söyledi. Kursiyerlerden mali müşavir Ünal Bozkurt, Sirtaki'nin yanı sıra latin dansları ve halk oyunları, saz kursuna da gittiğini söyledi. Ailesi Bulgaristan göçmeni, 42 yaşındaki Neziha Başaran, "Balkan ezgileri ile kendimi buluyorum. Herkese davet ediyorum. Dünyada yürüyebilen herkes dans edebilir" dedi. Ailesi Adanalı Meltem Sarı da, müzik ve dansa ilgim duyduğunu belirtirken, "Sirtaki'yi merak ettim başladım. Çok eğlenceli, keyif alıyorum" dile konuştu. Ailesi Selanik'ten göç eden Necla Racan, "Yunanistan'a gittiğimde zorlanıyorum. Bu zorluğu aşmak için Sirtaki kursundayım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Sirtaki öğrenmeye çalışan kursiyerler çalışırken

-Kursiyerler ile röportaj

-Kurs eğitmeni Haydar Yıldız ile röportaj

03.12.2016 - 10.43 Haber Kodu : 161203032_

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement