Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- KONSOLOSLAR ÇELENK BIRAKTIÇelenklerden birini eline alıp "Öldürdüler çelenk gönderiyorlar" diye bağıran 1 kişi ile ona destek olan bir kaç kişi polis tarafından uzaklaştırıldı.

12.12.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- KONSOLOSLAR ÇELENK BIRAKTI

Çelenklerden birini eline alıp "Öldürdüler çelenk gönderiyorlar" diye bağıran 1 kişi ile ona destek olan bir kaç kişi polis tarafından uzaklaştırıldı.

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTAİstanbulDHA

Aralarında ABD, Almanya, Fransa ve Hollanda Başkonsoloslarının da bulunduğu 30 ülkenin misyon temsilcisi ile semavi dinlerin temsilcileri bugün Dolmabahçe'de toplanarak, terör saldırısının gerçekleştiği yere yürüyüp çelenk bıraktı. Bugün adı Şehitler Tepesi olarak değiştirilen noktaya Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'la birlikte yürüyen diplomatlar saygı duruşundu bulundu.

İLK ÇELENK ABD BAŞKONSOLOSU'NDAN

Çoğunluğu Avrupa ülkelerinin Başkonsoloslarından oluşan grup patlama noktasına çelenk bıraktı. İlk çelengi ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer Davis bırakırken son çelenklerden biri Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom tarafından bırakıldı.

ELİNE ALIP SALLADIĞI ÇELENKLE TEPKİ GÖSTERDİ

En üste kalan Hollanda Başkonsolosluğu'nun çelengini eline alıp kaldıran bir kişi, anma töreni biter bitmez " Öldürdüler çelenk gönderiyorlar. Hepsi burada, katiller burada" diye bağırdı. Çevrede önlem alan polis ekipleri bu vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı. Anma için bağımsız olarak bölgeye gelen bazı kişiler de tepkiye ortak oldu.

POLİS UZAKLAŞTIRDI

Polis protestocuları uzaklaştırdı. Bu arada patlamanın gerçekleştiği yere Beşiktaş Belediyesi tarafından iki büyük pano yapıldı. Panonun bir yanına "Teröre karşı Milyonlarca yürek tek yürek yazarken" diğer yanında da Mustafa Kemal Atatürk'ün Yurtta Sulh, Cihan'da sulh" sözleri yer aldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Patlama noktasından detay görüntü

Konsolosların topluca yürümesi

Çelenklerden detay

Yürüyüşten detay

Çelenklerin bırakılması

Çelenkli tepki, ona destek bağırışı

Yaşanan koşturmadan detay

12.12.2016 - 13.41 Haber Kodu : 161212075

======================

2- FİKRET ORMAN: KUPA MAÇININ GELİRİNİ ŞEHİT AİLELERİNE VERECEĞİZ

"Çarşamba günü oynayacağımız maçta kombineleri kaldırıyoruz. Elde edilecek geliri şehit ailelerine vereceğiz"

"Bu ülke için birçok sporcusunu şehit vermiş bu camia ite köpeğe prim vermeyecektir"

Haber-Kamera: Ali DANAŞ-Güven USTA, İstanbul-DHA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Cumartesi akşamı gerçekleştirilen hain terör saldırısının yapıldığı nokta olan Vodafone Arena'nın yakınındaki yeri ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu. Patlama noktasına çelenk de bırakan Başkan Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde oldu:

"Bursaspor maçının hemen akabinde fedakar polisimize karşı yapılan bombalı saldırıyı camiam adına lanetliyorum. Vefa Karakurdu ve Tunç Uncu kardeşlerimizi kaybetmiş olmaktan derin üzüntü içerisindeyiz. Acımız henüz çok taze ancak bu ülke için birçok sporcusunu şehit vermiş bu camia ite köpeğe prim vermeyecektir. Maçlarımızı stadımızda oynayacağız. Bizler tüm yöneticiler, ailelerimiz ile maça geleceğiz. Renk ayrımı yapmadan tüm sporseverleri de Vodafone Arena'ya bekliyoruz. Bugün itibariyle kombineleri kaldırıyoruz. Çarşamba günü oynayacağımız maçta kombineleri kaldırıyoruz. Elde edilecek geliri şehit ailelerine vereceğiz. Herkes parasıyla gelecek ve bu parayla şehit ailelerine bağışlayacağız. Allah ölenlerin ailelerine sabır versin. Ülkemiz büyük bir ülkedir. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz bu güzel ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir."

Görüntü Dökümü

---------------

-Fikret Orman açıklamalar

-Fikret Orman'ın çelenk bırakması

================================

3- MHP İL BAŞKANI KARATAŞ: BİRAN EVVEL BU İŞİ ÇÖZÜN. ÇÜNKÜ MİLLETİN AYRANI KABARMAKTADIR.

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

MHP İstanbul İl örgütü büyük bir grupla Şehitler Tepesine gelip çiçek bıraktı. Dolmabahçe'den sessiz yürüyüşle patlamanın olduğu noktaya gelen MHP'liler adına açıklamayı İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş yaptı. Vatandaşın can güvenliği sorunu olduğunu söyleyen Karataş, " Devlet vatandaşını korumak zorundadır. Devletimiz güçlüdür. Milletimiz güçlüdür elbette. Biran evvel bu işi çözün. Çünkü milletin ayranı kabarmaktadır. Milletin ayranı kabardığı taktirde de, millet bunları döktüğü kanda boğar" dedi. Bu arada terör saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak için şehitler tepesine gruplar halinde gelişler de sürdürüyor. Bireysel olarak gelip çiçek bırakıp dua edenler kadar kalabalık gruplar halinde gelenler de var

Görüntü Dökümü:

Çiçek bırakanlardan detay

MHP'liler yürüyüşünden detay

Karataş'ın açıklamaları

===========================

4- 2 AYLIK EVLİ 26 YAŞINDAKİ POLİS HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Acı haberi alan şehit polisin yakınları teröre lanet okudu. Kızılırmak'tan geriye 2 ay önce yaptığı evlilik töreni fotoğrafları kaldı

İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde bulunan polis memuru Tugay Can Kızılırmak bugün hayatını kaybetti.

Beşiktaş'taki terör saldırısında ağır yaralanan polislerden biri olan Kızılırmak'tan gelen acı haber, hastanede bekleyen yakınlarını göz yaşlarına boğdu.. Şehit polisin acılı yıkınları terörü lanetledi. Şehidin amcası 26 yaşındaki Tugay Can Kızılırmak'ın 2 ay önce evlendiğini söyledi

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehit polisin yakınlarının ağlaması

-Polisin yakınlarının teröre lanet okuması

-Hastane önünde bekleyenler

-Şehit polisin amcasıyla röp.

-Şehit polisin evlilik fotoğrafları

-Genel ve detaylar

12.12.2016 - 13.20 Haber Kodu : 161212068

===========================

5- SELİN ÇELİK'İN CENAZESİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Selin Çelik'in cenazesi Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Galatasaray Kulübü master yüzücüsü olan ablası Pelin Çelik tarafından alınan Selin Çelik'in cenazesi Karacaahmet gasilhanesine götürüldü. 28 yaşında hayatını kaybeden Çelik'in cenaze töreninin ne zaman ve hangi camide yapılacağının ailesi tarafından duyurulacağı öğrenildi.

Çelik hain saldırı sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen dün öğlen saatlerinde hayatını kaybetmişti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Ablasının Adli Tıp Kurumu'na girişi

-Cenaze aracının çıkışı

-Adli Tıp kurumu Genel detay görüntüsü

12.12.2016 - 11.57 Haber Kodu : 161212044

===============================

6- HAYATI BEŞİKTAŞ'TI BEŞİKTAŞ'TA CAN VERDİ

Hain terör saldırısının kurbanlarından biri de Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu.

Fanatik Beşiktaşlı Uncu'dan geriye sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğraf ve görüntüler kaldı.

O görüntülerden birinde Tunç Uncu, Beşiktaş'ın Şampiyonlar liginde attığı goller sırasında yaşadığı mutluluk kameraya yansıyor.

İstanbul DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden biri de Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu. 29 yaşında yaşama veda eden Uncu aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarıydı. 5 ay önce Kartayl yuvasında işe başlarken büyük bir mutluluk duymuştu. Tunç Uncu, Beşiktaş sevgisiyle ilgili sosyal medya hesaplarında çok sayıda fotoğraf ve görüntü paylaşıyordu. Caner Erkin, Aboubakar, Adriano, Tosiç ile fotoğraflarını paylaşan Tunç Uncu son olarak arkadaşları tarafından 23 Kasım'da Beşiktaş'ın Benfica ile 3-3 berabere kaldığı maçı izlerken kaydedilmişti.

Uncu ailesi için ise Beşiktaş taraftarları yardım kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Sosyal medyada Tunç Uncu'nun ailesinin yaşadığı evin fotoğraflarını paylaşan taraftarlar yönetimden de destek beklediklerini belirtiyor.

Görüntü Dökümü;

-----------

-Tunç Uncu'nun albümünden fotoğraflar

-Tunç Uncu'nun maç izlerken çekilen görüntüsü

12.12.2016 - 11.39 Haber Kodu : 161212037

==================================

7- BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: BELEŞTEPE'NİN ADI "ŞEHİTLER TEPESİ" OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

İstanbul DHA

Beşiktaş Belediyesi, Beleştepe'nin adının "Şehitler Tepesi" olarak değiştirildiğini açıkladı.

Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısı sonrası Beşiktaş Belediyesi Meclisi Çırağan binasında olağanüstü toplandı. Belediye meclisinin aldığı kararla "Beleştepe" diye bilinen yerin adı "Şehitler Tepesi" olarak değiştirildi

Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Beleştepe diye anılan noktanın adı 'Şehitler Tepesi' olarak değiştirildi ve şehitlerin anısına eylemin gerçekleştiği noktaya anıt dikilecek" denildi.

==============================

8- İSTANBUL'DA HDP'YE YÖNELİK OPERASYON: 20 GÖZALTI

HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel de gözaltına alındı

Haber: Çağatay KENARLI - İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 6 ilçede HDP'ye yönelik operasyon düzenledi.

TEM ekipleri Beyoğlu'nda bulunan HDP il başkanlığı ile Sultangazi, Arnavutköy, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt ilçelerinde bulunan HDP İlçe başkanlarının bulunabileceği çok sayıda adreste sabaha karşı arama yaptı.

Polis ekipleri yaptığı operasyonda HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de aralarında bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

======================================

9- FETÖ SORUŞTURMASI'NDA, MÜDÜRLERİN DE ARALARINDA OLDUĞU 29 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Haber-Kamera : Mustafa ÖZDABAK -Hasan YILDIRIM/İSTANBUL DHA

FETÖ/ PDY'nin Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu ve İstanbul Emniyet yapılanması kapsamında gözaltına alınan 29 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Aralarında emniyet müdürlerinin de olduğu 29 şüpheli sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Gözaltına alınanların hastaneye gelmesi

-Gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Hastaneye girişleri ve çıkışları

-Genel ve detaylar

12.12.2016 - 10.27 Haber Kodu : 161212021

===============================

10- İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

" İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor"

"Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor"

"Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapması bekleniyor"

Enver ALAS - İstanbul DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar uyarısı yaptı.

Yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.

"Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor" denilen açıklamada, "Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yeraldı.

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement