Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- BAKAN ÖZHASEKİ'DEN FİKİRTEPE'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR (1)Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,(Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm) "Bu pazar günü 13 adada temel atıyoruz.

03.02.2017 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BAKAN ÖZHASEKİ'DEN FİKİRTEPE'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR (1)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,

( Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm) "Bu pazar günü 13 adada temel atıyoruz. 2 adanın da yıkımına başlıyoruz"

"5 adada 9 bin 189 konut, 571 işyeri, 509 ofis var. Pazar günü bağımsız 10 bin 269 bağımsız biriminin temelini atıyoruz. Fikirtepe'de ekonomik büyüklük olarak 35 bin konut yapılacak ve 18 milyar dolarlık bir hacim var"

Haber-Kamera: Enver Alas/ İstanbul DHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, basın mensuplarıyla bir araya geldiği '2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda İstanbul'daki kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'deki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fikirtepe'nin 2007'de kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini anımsatan Bakan Özhaseki, 10 yıllık süre zarfında burada büyük bir sorun yumağının oluştuğunu belirtti. Özhaseki, Bu sorunların bir kısmının vatandaşdan bir kısmının belediyelerden, bir kısmının müteahhitlerden, bir kısmının da hukuki mevzuattan kaynaklandığını vurguladı.

"PAZAR GÜNÜ 13 ADADA TEMEL ATIYORUZ"

İstanbul İl Müdürlüğü olarak sorunun tek tek ve ada ada çözümü için bir çalışma başlatıklarını kaydeden Mehmet Özhaseki, şunları söyledi:

"Ada bazında başladığmızda her bir problemi tek tek çözdük. Müteahhitleri anlaştırdık, vatandaşlarla anlaştık. İflas eden müteahhitlere ortak olduk. Kiptaş ve İller Bankası ortaklığıyla orada çözüm ortağı olduk. Bu pazar günü 13 adada temel atıyoruz. 2 adanın da yıkımına başlıyoruz. Yani 15 adada işe başlıyoruz. 15 adada 9 bin 189 konut, 571 işyeri, 509 ofis var. Pazar günü bağımsız 10 bin 269 bağımsız biriminin temelini atıyoruz. Fikirtepe'de ekonomik büyüklük olarak 35 bin konut yapılacak ve 18 milyar dolarlık bir hacim var."

"ANLAŞMA OLMAYAN ADALARI DA ÇÖZECEĞİZ"

Diğer yandan Fikirtepe'de anlaşma olmayan adaların da bulunduğunu kaydeden Mehmet Özhaseki geriye kalanları da önümüzdeki günlerde tek tek ada bazında çözmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"7 BUÇUK MİLYON RİSKLİ YAPI DÖNÜŞTÜRÜLECEK"

Mehmet Özhaseki konuşmasında bakanlık çalışmaları açısından 2016 yılını değerlendirdi, 2017 yılı ve sonrası için projeleri anlattı.

Bakan Özhaseki, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüm Türkiye'de riskli olarak gördükleri 7 buçuk milyon civarındaki yapıyı 2018'den itibaren dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.

"2018'DEN İTİBAREN 500 BİN KONUTU YENİLEYİP DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Özhaseki, "Bu yapılardan yılda İstanbul'da 250 bin konutu Anadolu'da da 250 bin civarında konutu yenilemeyi ve dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bunun için de hedef yıl 2018. Her yıl 2018'den itibaren başlayarak 500 bin konutu değiştirirsek ve dönüştürürsek ortalama ülke ekonomisine 40 milyar dolarlık bir hacim oluştururuz" diye konuştu.

"BUNUN AK PARTİLİSİ CHP'LİSİ YOK"

Mehmet Özhaseki, bu konuda belediyelere de büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Bakan Özhaseki, "Belediyelerin ellerinde yetkiler var. Getirsinler projelerini biz bakanlık olarak emirlerine amadeyiz. Bunun AK Partilisi CHP'lisi yok deprem gelince bunları ayırmıyor. Bu nedenle bakanlığın siyasi bir tavrı yok. Belediye başkanı arkadaşlarımız bur gerçekliği bilerek hareket etsinler. Riskli mahalleleri bir an önce tespit etsinler, bizim istediğimiz altyapıyı hazırlasınlar. Sonra gelsinler bakanlığa her türlü yardımı yapmaya hazırız; kira yardımı ve faizlerini karşılamak dahil" ifadesini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakan Özhaseki'nin açıklamaları

-Genel ve detaylar

==============================

2- JANDARMADAN SİLİVRİ'DE FUHUŞ OPERASYONU

Kadınların 13'ünde AIDS, Frengi ve Hepatit C gibi bulaşıcı hastalıklar tespit edildi.

Haber: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Silivri'de otel ve alkollü eğlence mekanlarına düzenlenen operasyonda zorla fuhuş yaptırıldığı öne sürülen 84 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı. Kadınlar sınır dışı edilmek üzere Silivri Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Silivri İlçe Jandarma Ekipleri, Gümüşyaka, Değirmenköy ve Fevzipaşa mahallelerinde bazı otel ve alkollü eğlence merkezlerinde yabancı uyruklu kadınlarına zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler 5 otel ile 7 alkollü eğlence mekanına baskın düzenlendi. 142 personelle gerçekleştirilen operasyonda zorla fuhuş yaptırıldığı öne sürülen Moldova, Ukrayna, Fas, Belarus, Rus, Gürcistan, Özbekistan, Ermenistan, Kırgızistan ve Azerbaycan uyruklu 84 kadın gözaltına alındı.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Gözaltına alınan kadınlar hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Kadınların 13'ünde AIDS, Frengi ve Hepatit C gibi bulaşıcı hastalıklar tespit edildi. Kadınlar sınır dışı edilmek üzere Silivri Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRLİDİ

Baskın yapılan adreslerde 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız tabanca ile 42 şişe kaçak içki ele geçirildi. Otel ve alkollü mekan işletmecisi 10 kişi hakkında "Zorla fuhuşa teşvik ve aracılık" ile "Cinsel istismar" suçlarından işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

(Jandarma Kamerası)

-Jandarma ekiplerinin ilçe jandarmadan çıkışı

-Baskın anı

-Gözaltına alınanlar

-Kadınların sağlık kontrolüne götürülmesi

-Genel ve detaylar

=================================

3- 4 KİŞİNİN UYUDUĞU SIRADA EVİ SOYDULAR

2 hırsız Maltepe'de bir daireye girip telefon, bilgisayar, ayakkabı ve çantaları çaldı; bu anlarda ise ev sahibi, eşi ve 2 çocuğu da evdeydi.

Hırsızlar güvenlik kamerasında...

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN - Cengiz ÇOBAN/ İstanbul DHA

Maltepe'de bir daireye giren hırsızlar evin salonundaki çanta, elbise, ayakkabı, bilgisayar, telefonlar ve ev sahibinin arabasının anahtarını çaldı. Binadan çıkarken ellerindeki eşyalar ile güvenlik kameralarına takılan hırsızlar, otoparktaki aracı da çalarak kayıplara karıştı. Bu anlar ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, Maltepe Yalı Mahallesi Şimşek Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. 2 şüpheli önce apartamın şifreli kapısını daha sonra da çelik kapıyı açıp daireye girdi. Bu sırada evde 4 kişi vardı ve hepsi de uyuyordu. 2 hırsız evde yaklaşık 15 dakika kaldı. Hırsızlar o kadar sessizdi ki kimseyi uyandırmadan dairenin salonu, mutfağı ve koridorunda gördükleri telefon, bilgisayar, ayakkabı ve çantalar ile otomobil anahtarını çalarak dışarı çıktı. Binanın arka kısmındaki otoparka giden hırsızlar çaldıkları eşyaları ev sahibinin 34 HE 7778 plakalı aracına yükleyip, otomobili de alarak kayıplara karıştı. Sabah uyanan ev sahibi Ezgi Gamze Yılmaz, anne babasının çantalarının, elektronik eşyaların, elbiselerin, ayakkabı ve arabasının anahtarının olmadığını farketti.

Dairedeki eşyaları ve otoparktaki otomobili çalan hırsızlar binaya girerken ve çıkarken güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde dış kapıyı yaklaşık 2 dakikada açan 2 şüpheli evi soyduktan sonra apartman girişinde duruyuor. Çaldıkları eşyaları kontrol eden hırsızlardan biri güvenlik kamerasını fark ederek yüzünü kapatıyor. İki hırsız, yüzlerini kapattıktan sonra çaldıkları eşyalarla birlikte binadan çıkıyor.

EV SAHİBİ ŞAŞKIN

Hırsızlar eve girdiğinde kendinin, babası, annesi ve kardeşinin uyuduğunu söyleyen Ezgi Gamze Yılmaz, oldukça güvenlikle bir binada oturduklarını ve hırsızların rahatça binaya girip evlerindeki eşyaları çalmalarına çok şaşırdığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Güvenlik Kamerası)

-Hırsızların binaya girmeleri

-Eşyaları çalması

-Dışarı çıkmaları

(Aktüel Görüntü)

-Evden görüntü

-Ev sahib ile röp

-Genel ve detay görüntüler

================================

4- FETÖ'NÜN İŞARET ETTİĞİ BANKAYA MİLYARLAR YATMIŞ

Tek bir araştırma görevlisinin hesabında 42 milyon 500 bin.. 168 akademisyen ve eşlerinin hesabında 1 milyar 132 milyon

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'nün talimatıyla Bankasya'ya, 5 bin akademisyen üzerinden yaklaşık 5 milyar lira fon yönlendirildiği belirtildi. 21'i tutuklu 83 öğretim görevlisi hakkında, "Terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından FETÖ'nün akademik yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, örgütün Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

"5 BİN AKADEMİSYEN 5 MİLYAR TL YATIRDI"

İddianamede, FETÖ'nün 17-25 Aralık girişiminin başarısız olmasının ardından örgütün finans kaynaklarının zor duruma düşmesiyle birlikte Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine, Bank Asya'yı kurtarmak için "himmet akademisini"nin kurulduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) verilerine göre, himmet paralarının Bankasya'ya yatırılması için 5 bin akademisyen üzerinden yaklaşık 5 milyar lira fon yönlendirildiği, bir araştırma görevlisinin hesabından 42.5 milyon lira çıktığı tespit edildiği ifade edildi.

168 AKADEMİSYEN VE EŞLERİNİN TOPLAM HESABI 1 MİLYAR 132 MİLYON

Yine Bankasya'da 168 akademisyen ve eşlerine ait toplam 1 milyar 132 milyon TL bulunduğu tespitine yer verildi. Bu soruşturma kapsamında tüm şüphelilerin de söz konusu tarihlerde örgütün amacı doğrultusunda hareket ederek Bankasya'ya paralar yatırdıkları belirtildi. Şüphelilerin Bankasya'ya yatırdıkları paraların tarihleri ve miktarlarının bulunduğu çizelgelere de yer verildi.

34'Ü BYLOCK KULLANDI

İddianamede şüphelilerden 34'ünün örgütün kriptolu haberleşme uygulaması olan Bylock'u kullandığının tespit edildiği de belirtildi. İddianmede aralarında 7 profesörün bulunduğu 21'i tutuklu, 13'u firari 83 öğretim görevlisi hakkında, "Terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

================================

5- GAZİOSMANPAŞA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

Gaziosmanpaşa'da uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Doğu illerinden getirilen uyuşturucu maddeleri İstanbul'da satan bir şebekeyi belirledi. Ekipler şebekeyi yaklaşık 6 ay boyunca fiziki ve teknik takip yoluyla izledi. 2 gün önce de Gaziosmanpaşa 7 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda narkotik dedektör köpekleri 'Maya' ve 'Fırtına' da kullanıldı. Yapılan aramalarda yaklaşık 30 kilogram toz esrar, 3 hassas terazi, 1 sahte nüfus cüzdanı, 1 muşta, 2 tabanca, çok sayıda mermi ve 1 pompalı tüfek ile fişekler ele geçirildi.

AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda İ.G. (37), M.G. (34), B.G. (24), R.G. (35) ve E.E. (29) gözaltına alındı. Şüphelilerden İ.G.'nin "Kasten adam öldürme", "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçlarından kesinleşmiş hapis cezalarının bulunduğu ve sahte kimlikle yakalandığı öğrenildi.

B.G.'nin ise "Uyuşturucu Madde bulundurmak" ve asker kaçağı olarak arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları sürerken, ele geçirilen uyuşturucu maddeler de emniyette sergilendi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(POLİS KAMERASI)

-Polis ekiplerinin evlerde yaptığı arama

-Ele geçirilen uyuşturucu maddeler

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Sergiden görüntü

-Uyuşturucu maddelerin görüntüsü

-'Maya' ve 'Fırtına' isimli dedektör köpeklerin görüntüsü

-Genel ve detaylar

=====================================

6- ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada Savcı, candaşın katili Şenol Şahin hakkında, "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan, Mithat Yılmaz hakkında ise "Azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. 4 kişinin de "cinayete yardım" suçundan cezalandırılmasını istedi. Cinayete ilişkin ikinci bir soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz'da belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 6 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tetiği çeken Şenol Şahin'in TCK 82/1 maddesinde yer alan "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Tutuklu sanıklardan Mithat Yılmaz'ın da cinayeti azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan diğer şüpheliler Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman'ın ise "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan cezalandırılmaları istendi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ

İddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İKİNCİ BİR SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Cinayetin her yönüyle aydınlatılması ve bazı sorulara henüz yeterli cevap alınamaması nedeniyle ikinci bir soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Tetiği çeken, azmettiren ve suça iştirak edenler hakkında iddianamesini tamamlayan savcılık, cinayetin bu kişilerle sınırlı olmayabileceği ihtimalini de değerlendiriyor.

NE OLMUŞTU?

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016 tarihinde belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda başından vurulmuş, kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetmişti. Olayı gerçekleştiren Şenol Şahin polis ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Şahin ifadesinde, "Param yoktu. Para istedim. Beni tersleyince de ateş ettim" iddiasında bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Eski Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün de ifadesi alınmıştı. Sarıgül ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

------------------------

-Olay günü belediyede yaşananlar

-Belediye binasından detay

-Şüphelinin emniyete getirilmesi

-Belediye binası önündeki kalabalıktan genel ve yakın detaylar

-Öldürülen kişinin yakınlarından genel ve yakın detaylar

-Belediye binasına asılan dev fotoğraftan görüntü

- Gürsel Tekin ve Kani Beko'dan detay görüntü

-Cenaze aracının gelişi

-Cenazenin belediye binasının önüne taşınması

-Saygı duruşunun yapılması

-Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün konuşması

-Şişli Belediye Başkanının ağlaması

-Helallik alınması

-Cenazenin araca alınması ve gidişi

-Yakınlarının gözyaşları

-Fenalaşan bir kadından görüntü

-Genel ve yakın detaylar

=================================

7- SABİHA GÖKÇEN - KURTKÖY METROSU 2020'DE AÇILIYOR

Haber: Ezgi ÇAPA/ İstanbul DHA

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kurtköy arasında hizmet verecek 6 kilometrelik metro hattı Kadıköy ve Üsküdar'dan başlayan metro hatlarını birbirine entegre edecek. 3 duraklı yeni metro hattı, 2020 yılında hizmete girecek.

ÇED RAPORU TAMAMLANDI

Pendik Kurtköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılması planlanan Sabiha Gökçen - Kurtköy Metro Hattı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde duyurulan proje tanıtım dosyasında proje bedeli 760 milyon TL olarak belirlendi.

3 İSTASYONLU HAT

Sabiha Gökçen - Kurtköy Metro Hattı 6 km uzunluğunda, 3 duraklı kısa bir hat. Ancak bu hat, kuzeyde Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattının devamı olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli-Kurtköy hattı ile güneydeki Kadıköy-Kartal- Kaynarca metro hatlarını birbirine entegre edecek. 3 duraklı hattın istasyonları şöyle olacak: "Teknopark İstasyonu, Yenişehir İstasyonu, Kurtköy İstasyonuö. Her istasyon ortalama 140 metre uzunluğunda ve 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir alan kaplayacak.

2020'DE HİZMETE GİRECEK

2018 yılı başında başlaması planlanan hattın yapımı yaklaşık 2,5 yıl sürecek. İnşaatın 2020 yılı sonunda açılması bekleniyor. Öte yandan, yapım ihalesi projeleri tamamlanmış olan Kaynarca- Tuzla hattı ile Pendik Merkez- Kaynarca Merkez hattı, Kaynarca Merkez istasyonu bölgesinde Kaynarca-Sabiha Gökçen hattına, dolayısıyla Sabiha Gökçen-Kurtköy hattına entegre olacak. Yüksek Hızlı Tren(YHT) hattının da devreye girmesi ile bu bölge bir aktarma merkezi haline gelecek.

=================================

8- 33. AYDIN DOĞAN ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI SERGİSİ, GALERİ IŞIK TEŞVİKİYE'DE SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Haber: Orhan SENCER/ İstanbul DHA

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, 9-23 Şubat tarihleri arasında Galeri Işık Teşvikiye'de sergilenecek.

Otoritelerce, "Dünyanın bir numaralı karikatür yarışmasıö olarak nitelendirilen ve geçtiğimiz yıl 68 ülkeden 752 sanatçı ve 2 bin 521 karikatüre ev sahipliği yapan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın sergisi, 9-23 Şubat tarihleri arasında Galeri Işık Teşvikiye'de sanatseverlerle buluşacak. Sergide, yarışmanın birincisi Marco de Angelis (İtalya), ikincisi 'Cau' Claudio Antonio Gomes (Brezilya), üçüncüsü Doğan Arslan (Türkiye) ve 'Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya' kategorisinde verilen Özel Ödül'ün sahibi Emrah Arıkan'ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra "Başarı Ödülü" alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak.

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın karikatürlerü daha önce Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Kadiköy Belediyesi Karikatür Evi, Okan Üniversitesi ve Adana 75. Yıl Sanat Galerisi'nde de sergilenmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement