Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- BEYOĞLU'NDA 50 ARACIN LASTİĞİNİ PATLATTILARHaber-Kamera: Özgür EREN - Akın ÇELİKTAŞ / İstanbul DHABeyoğlu'nda sokakta park halindeki 50'ye yakın aracın lastikleri patlatıldı.

04.02.2017 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BEYOĞLU'NDA 50 ARACIN LASTİĞİNİ PATLATTILAR

Haber-Kamera: Özgür EREN - Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Beyoğlu'nda sokakta park halindeki 50'ye yakın aracın lastikleri patlatıldı. Polis, araçların lastiklerini patlatanlarını arıyor.

Olay, Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi Hacızeynel Sokak'ta sabah saatlerinde meydana geldi. Park halindeki 50'ye yakın otomobilin lastiklerine kimliği belirsiz kişilerce kesici alet kullanılarak zarar verildi. Saldırganlar araçlardan bazılarının dikiz aynalarını da kırdı.

SABAH KALKTIKLARINDA GÖRDÜLER

Sabah evlerinde çıkan vatandaşlar birçok aracın lastiklerinin patlamış olduğu gördü. Mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

Bazı otomobil sahipleri lastiklerini kendi imkanları ile değiştirmeye çalışırken bazı vatandaşlar ise lastikçi çağırdı.

Ömer Burgaz isimli araç sahibi "Sabah kalktık ve geldik aracımın lastikleri kesilmiş. Lastikçi çağardık. Komple bütün sokaktaki araçların lastiklerini kesmişler" diye konuştu.

Sokak sakini Vedat Erdoğan, "Boydan boya arabaların lastiklerini bıçaklamışlar. 40-50 aracın lastiklerine bıçak sokup çıkarmışlar" dedi.

"ALIYOR ELİNE BIÇAĞI MİLLETİN CANINI YAKIYOR"

Mahallede esnaf olan Ali Coşkun "Sabah kalktık geldik buraya tekerler patlak. Komşunun arabasının tekeri iki tanesi birden patlamış, bizim arabanın tek tekeri patlamış. Artık insanlar şaşkın bir şekilde bakıyor. Bundan iki sene öncede buna benzer bir şey olmuştu. Alıyor eline bıçağı canı sıkılıyor boydan boya geçerken milletin canını yakıyor. Evimin önünde park yeri yok diye dükkanımın önüne park etmiştim. Sabah geldim komşu 'Tekerim patlak' dedi" ifadelerini kullandı.

Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Patlamış lastiklerden görüntü

-Lastikleri patlatılmış araçlardan görüntü

-Mahalle sakinlerinden görüntü

-Lastik değiştiren araç sahiplerinden görüntü

-Mahalle sakinleri ile röportaj

-Genel ve yakın detaylar

========================================

2- 49 İLDE YAPILAN FETÖ OPERASYONU'NDA 91 KİŞİ TUTUKLANDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 21 Ocak Cumartesi günü 49 ilde 325 adreste, 235 kişi hakkında FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda 177 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan ve şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullandığı tespit edilen 67 kişi 27 Ocak Cuma günü, 60 kişi ise 3 Ocak Cuma günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 91'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerden 24'ü adli kontrol talebiyle, 12'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

50 ŞÜPHELİNİN İŞLEMLERİ GÖZALTINA ALINDIKLARI İLLERDE DEVAM EDİYOR

Sorguları devam eden 50 şüphelinin işlemleri gözaltına alındıkları illerde devam ettiği öğrenildi. 58 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

========================================

3- TOPLU TAŞIMADA SİVİL DENETİM UYGULAMASI BAŞLADI

Ankara'dan yolcu otobüsüne bilet alıp binerek İstanbul'a gelen polis memuru, kural ihlallerini bildirerek sürücünün ceza almasını sağladı.

Ekipler, sivil polisin verdiği bilgiler doğrultusunda otobüs şoförüne kapalı alanda tütün ürünü kullanmak ve emniyet kemeri takmamaktan dolayı toplam 190 TL para cezası kesti.

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - Soner HASIRCIOĞLU/ İstanbul DHA

Toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde başlatılan sivil trafik uygulaması hayata geçirildi. Bu kapsamda Ankara'dan İstanbul'a özel bir otobüs firmasıyla gelen polis memuru kural ihlallerini bildirerek sürücünün ceza almasını sağladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeyle toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde başlatılan sivil trafik uygulaması hayata geçirildi. Uygulama kapsamında Ankara'dan İstanbul'a yolcu olarak gelen sivil polis memuru, sürücünün kural hatalarını yol boyu takip etti. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na gelen otobüs girişte trafik polisleri tarafından durduruldu. Ekipler, sivil polisin verdiği bilgiler doğrultusunda otobüs şoförüne kapalı alanda tütün ürünü kullanmak ve emniyet kemeri takmamaktan dolayı toplam 190 TL para cezası kesti.

UZUN YOLCULUKLARDA YAŞANABİLECEK KAZALARIN ASGARİ SEVİYEYE İNDİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Yolculuğun bitiminde kendini tanıtan sivil trafik polisi uygulama hakkında yolculara bilgi verdi. Polis memuru Aslan Yılmaz, uygulamanın uzun yolculuklarda yaşanabilecek kazaların asgari seviyeye indirilmesinin amaçlandığını söyledi. Yılmaz, "Ben ve arkadaşlarım Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca görevli olarak otobüse bindik. Otobüs firması ve şoförünün bilgisi olmadan biletli bir şekilde yolculuğa başladık. Amacımız şoför ve yolcuların emniyet kemerinin takıp takmadıkları, yolcuların bu konuda uyarıp uyarılmadıkları konusunda çalışma yapmaktı. Ayrıca otobüs şoförünün yolculuk sırasında yapmış olduğu ihlalleri tespit ederek cezai işlem uygulamaktı" dedi.

YOLCULAR UYGULAMADAN MEMNUN

Uygulamadan memnun olduklarını ifade eden yolcular ise "Keşke bütün firmalara bu yaptırımlar uygulansa. Bizlerin de bilinçlendirilmesi lazım. Ben otobüslerde emniyet kemerinin zorunda olduğunu bilmiyordum. Bu sayede öğrenmiş oldum. Bundan sonra kaptanlarımız da dahil olmak üzere hep beraber kemerlerimizi takacağız" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Otogardan görüntü

-Trafik polisi

-Otobüsün durdurulması

-Polisin kendini tanıtması

-Yolculardan görüntü

-Sürücüden görüntü

-Sürücüye ceza yazılması

-Polis memuru Yılmaz ile röportaj

-Yolcular ile röportaj

-Detaylar

====================================

4- (ÖZEL)

ELEKTRİK DİREĞİNDEKİ PATLAMALAR PANİĞE YOL AÇTI

Haber: Sinan BİLGİLİ/ İstanbul DHA

Bahçelievler'de bir elektrik direğinden sıçrayan kılıvcım ve yaşanan patlamalar sokak sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, önceki gün Bahçelievler'de meydana geldi. Elektrik direğindeki kablolar bilinmeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Elektrik direğinden patlamalar eşliğinde kıvılcımlar sıçradı.

KIVILCIMLAR SOKAĞI AYDINLATTI

Sokağı aydınlatan patlamalar sırasında mahalle sakinleri kısa süreli panik yaşadı. Mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirirken kıvılcımların sıçradığı iki araçta küçük çaplı maddi hasar oluştu. Sokak sakinleri direğin çevresinde bulunan araçlarını olay yerinden uzaklaştırdı. Alevlerin sıçradığı bir ağaçtaki yangın ise vatandaşlar tarafından söndürüldü. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ve elektrik ekipleri yangına müdahale etti. Olay anında yaşananlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Cep Telefonu)

////////////////////////

-Elektrik direği

-Yaşanan patlamalar

-Araçların üzerine düşen kıvılcımlar

-Yanan ağaçtan görüntü

-Vatandaşların müdahale etmesi

- İtfaiye ekiplerinin gelişi

-Detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.


Advertisement