Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- (GENİŞ HABER) FETÖ'NÜN İSTANBUL'DAKİ ADLİYE YAPILANMASINA İLİŞKİN İLK İDDİANAME DÜZENLENDİ.

08.02.2017 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- (GENİŞ HABER) FETÖ'NÜN İSTANBUL'DAKİ ADLİYE YAPILANMASINA İLİŞKİN İLK İDDİANAME DÜZENLENDİ...

87'si tutuklu 129 kişinin adı var.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün İstanbul genelindeki adliye yapılanmasına ilişkin ilk iddianame tamamlandı. İddianamede, 87'si tutuklu 129 şüphelinin "örgüt üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep edildi. Şüphelilerden 122'sinin bylock ve eagle kullanıcısı olduğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nca tamamlanan iddianamede, 129 şüpheliden 87'si tutuklu, 42'si hakkına ise adli kontrol tedbiri uygulandığı belirtildi. Şüphelilerden 120'sinin adliye personeli, 9'unun ise değişik meslek gruplarına mensup oldukları ifade edilerek 103'ü zabıt katibi, 8'i mübaşir, 2'si bilgisayar işletmeni, 3'ü yazıişleri müdürü, 2'si icra müdürü ve müdür yardımcısı, 2'si adliyede teknisyen, 2'si öğretmen, 3'ü hemşire, 1'i bilgisayar mühendisi, 2'si özel sektörde çalışan, 1'inin ev hanımından oluşuyor.

ADLİYE İMAMLARI DA DOSYADA

129 şüphelinin 122'sinin bylock ve eagle kullanıcısı oldukları tespit edildi. 120 adliye personelinden 3'ü dışında tamamında örgütün gizli yazışma programını kullandıklarına dair tespit olduğu kaydedildi. İddianamede, dosya kapsamında yer alan hemşire, öğretmen, ev hanımı, bilgisayar mühendisi ve özel sektörde çalışan kişilerin adliye çalışanı personelle ilgili örgüt adına sorumlu imamlık görevi yapmaları nedeniyle soruşturmaya dahil edildikleri vurgulandı. Şüpheli bir öğretmenin ise 2011 yılında 1,5 yıla yakın süre katiplik yaptığı da iddianamede yer aldı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Tüm şüphelilerin, "örgüt üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep edildi. Başsavcılığın onayladığı iddianame, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

===============================

2- AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NI İŞGAL DAVASININ ÜÇÜNCÜ DURUŞMASI BAŞLADI

Haber: Hayati KILIÇ/ İstanbul DHA

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine katılarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal eden 14'ü tutuklu 74 asker'in yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumlarının karşısındaki mahkeme salonunda yapılan üçüncü duruşmaya, haklarında "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez müebbet hapis cezası istenen 14 tutuklu ve 37 tutuksuz sanık katıldı.

Davanın tek müştekisi olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk duruşmaya gelmedi. Külünk'ü duruşmada avukatları temsil ediyor. İlk iki duruşmada 11 tutklu sanık savunma yaptı. Tutuklu sanıklardan uzman çavuş Cem Karaaslan'ın savunma yapmasıyla üçüncü duruşma devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 236 sayfalık İddianamede, 1 binbaşı, 2 yüzbaşının da aralarında bulunduğu 14 tutuklu rütbeli asker ve tutuksuz yargılanan 60 er hakkında, "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede, bir kısım şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, diğer bazı şüpheliler hakkında ise "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

=============================

3- HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE DEKOVİL HATTI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Haliç ile Kemerburgaz'ı raylarla birbirine bağlayacak dekovil hattı projesi, Kağıthane Cendere Caddesi boyunca ilerleyip Kemerburgaza ulaşacak. Bu güzergahta yerleşim yerleri arasından ilerleyen proje, daha sonra Belgrat Ormanları içinden geçecek. Projenin bu bölümünde durak olarak belirtilen Ayvat Bendi ve çevresi göz alabildiğince sık ormanlık alan. Projenin bu bakir bölgeyi nasıl etkiyeceği inşaat çalışmaları başladığında belli olacak.

ÇEVRECİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Yaklaşık 100 yıl önce Haliç kıyısındaki Silahtarağa'daki elektrik santraline kömür taşımak için kurulan dekovil hattının yeniden yapılmasıyla ilgili ihale 1 Şubat tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmişti. 9 firmanın katıldığı ihalede en düşük fiyat 321 milyon TL, en yüksek ise 529 milyon TL teklif verilmişti. 22 ayda tamamlanması planlanan turistik gezi ve aynı zamanda toplu taşıma için yapılacak yaklaşık 25 kilometrelik Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, ağaç katliamına neden olacağı ve ormanların yok olmasına sebep olacağı gerekçesiyle çevrecilerin eylemlerine neden olmuştu.

Tartışmalara neden olan dekovil hattı, Haliç kıyısında başladıktan sonra Cendere yolunu takip ederek Kemerburgaz'a doğru devam edecek. Hat bu aşamada Sadabat Parkı'nın mesire alanından geçerek Türk Telekom Arena Stadyumu'nun arkasından tarihi su kemerlerine ulaşacak.

DAHA SONRA ORMANIN İÇİNE GİRİYOR

Tren hattı, Kemerburgaz'daki tarihi su kemerinin yakınından geçerek Belgrat ormanından geçiyor. Projede durak ismi olarak belirtilen Ayvat bendi bölgesi ise tamamen ormanlık bir alan. Havadan bakıldığında Ayvat Bendi ve çevresi sık ormanlık alan olarak dikkat çekiyor. Halen göl çevresinde yürüyüş yapmak isteyenler için açılmış bir patika yol bulunuyor. Bu bölgenin ortasından geçirilecek bir tren hattının bölgeyi nasıl değiştireceği ancak çalışmalar başladığında belli olacak.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Havadan Görüntü)

-Projede durak olarak gösterilen Ayvaz Bendi bölgesinden detay

- Göktürk'teki su kemerleri

-Cendere Caddesi'nden detay

-Genel ve detaylar

=============================

4- ÇALDIKLARI TELEFONUN TUŞ KİLİDİNİ AÇAMAYINCA YAKALANDILAR

Haber: Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

İstanbul'daki AVM'lerde indirimli satış yapılan mağazalarda alışverişe dalan kadınların çantalarından cep telefonu ve cüzdanlarını çaldıkları iddia edilen biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Polisin dikkati sayesinde yakalanan şüphelilerin, kontrol sırasında üzerlerinden çıkan cep telefonlarının tuş kilitlerini açamayınca gözaltına alındıkları öğrenildi.

CEP TELEFONLARININ TUŞ KİLİTLERİNİ AÇAMAYINCA GÖZALTINA ALINDILAR

Zeytinburnu'nda 18 Ocak 2017 tarihinde uygulama yapan polis ekipleri bir otomobilin içindeki üç kişiyi takibe aldı. Bir süre izlenen şüpheliler daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kontrol edilmek üzere durduruldu. Otomobilden herhangi bir suç unsuru bulunmazken, polis şüphelilerden üzerlerinden çıkan cep telefonlarını açmalarını istedi. Ancak şüpheliler üzerlerinde bulunan 4 cep telefonunda tuş kilitlerini açamadı. Bunun üzerine şüpheliler gözaltına alındı.

YÖNTEMLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen Kadir G.(19), Berkant I.(21) ile Elçin Y.'nin (25) AVM'lerde dolaşarak indirimli satış yapılan mağazalara müşteri olarak girdikleri tespit edildi. Burada iki erkek şüphelinin gözcülük yaptığı, Elçin Y.'nin ise alışverişe dalan kadınların arasına müşteri gibi girdiği belirtildi. Sözde giyim eşyalarına bakar gibi yaparak, kadınların çantalarındaki cüzdan ve cep telefonlarını çalan şüphelinin daha sonra kaçtığı belirtildi.

12 KADINI AYNI YÖNTEMLE SOYDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin bazı olaylarında güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Soruşturma sonucunda şüphelilerin 12 kadının cüzdan ve cep telefonlarını çaldıkları ortaya çıktı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Elçin Y. tutuklanırken, Kadir G. ve Berkant I. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Hırsızlık anının güvenlik kamera kayıtları

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

==============================

5- FATİH'TE SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 5 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

Fatih'te 15 adrese operasyon düzenlendi, 5 kişi gözaltına alındı.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karagümrük'te bir suç örgütüne yönelik belirlediği kişileri yakalamak için operasyon düzenledi. Karagümrük'te sabah saatlerinde 15 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı. Ekipler, yaptıkları aramalarda 1 pompalı tüfek, 2 tabanca ve çok sayıda mermi ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi. Gözaltına alınan şüphelilerin uyuşturucu satışı yaptığı ve bazı esnafları tehdit ederek zorla para aldıkları ileri sürüldü.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement