Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1 - YENİKAPI'DA "EVET" MİTİNGİ (1)Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte gerçekleştireceği "Evet" mitingi için Yenikapı Miting alanı dolmaya bşladı.

08.04.2017 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - YENİKAPI'DA "EVET" MİTİNGİ  (1)

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte gerçekleştireceği "Evet" mitingi için  Yenikapı Miting alanı dolmaya bşladı. Mitinge katılacaklar  arama noktalarından geçerek alanı giriyor.

AVRASYA TÜNELİ KAPALI

Miting nedeniyle Yenikapı'ya bütün yollar trafiğe kapalı. Yarın aynı yerde MHP'nin gerçekleştireceği miting nedeniyle yollar Pazar akşamına kadar kapalı kalacak. Avrasya Tüneli de miting sebebiyle araç geçişlerine kapatıldı.

ÖZEL SAHNE

Miting için 16 metre yüksekliğinde 95 metre genişliğinde sahne kuruldu. Sahnenin iki yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın dev posteriyle birlikte " Evet söz de karar da milletin" yazıldı. Sahne için 600 ton malzeme kullanıldı.

PROTOKOL YOK

Mitingte protokol bölümü olmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım  şehit yakınları, gaziler ve engellilerle birlikte oturacak.

MİTİNGE ULAŞIM

Miting sebebiyle Yenikapı meydanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting için 5 bin polis 700 sağlık personeli görev yapacak. 185 deniz aracı ve binlerce otobüs de mitinge katılanlar için görev yapacak.

Görüntü Dökümü:

---------

Miting alanına çıkan kapalı yollardan genel ve detay görüntüler

Mitinge gelenlerden genel görüntüler

Mitinge girenlerin güvenlik aramasından geçmesi

08.04.2017 -13.58 Haber Kodu : 170408067

============================

2-  BAŞBAKAN YILDIRIM, ABD BAŞKAN YARDIMCISI MİCHAEL PENCE İLE GÖRÜŞTÜ

Yıldırım'ın  ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediğini belirterek Türkiye'nin bu yolda her türlü desteği vermeye de hazır olduğunu kaydettiği öğrenildi

Özgür ALTUNCU - İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım,  ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dün gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Suriye rejiminin İdlip'teki kimyasal saldırıyla işlediği insanlık suçuna karşı ABD tarafından verilen zamanlı karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade etti.

Yıldırım'ın ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediğini ve bu yolda Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirttiği öğrenildi.

Başbakan Yıldırım'ın bu gelişmeler ışığında Türkiye'ye  doğru bir göç hareketi ihtimalini de göz önünde bulundurarak Suriye'de güvenli bölge tesis edilmesi seçeneği üzerinde daha fazla durulması gerektiğini de vurguladığı kaydedildi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in ise,  ABD'ye verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği, Türkiye ile diyalog ve işbirliğine önem verdiklerini, Suriye'deki sınamalar karşısında işbirliğinin önümüzdeki dönem daha da geliştirilmesini arzu ettiklerini ve Suriye'deki insani krizi de göz önünde bulunduracaklarını ifade ettiği öğrenildi.

===============================

3- BAKAN SOYLU: 'BU ŞARKIYI TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE ÇALDIRMAM BEN KARDEŞİM' DEDİM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

" Geçen gün HDP bir şarkı çıkarmış, 'tek devlete hayır, tek millete hayır, tek bayrağa hayır'...Hemen ilgili Vali'yi aradım; 'bu şarkı yasaklanacak' dedim"

" HDP'nin temsilcileri beni telefonla aradılar. 'Bu şarkıyı Türkiye'nin hiçbir yerinde çaldırmam ben kardeşim' dedim. Bu kadar basit. Bir boşluk verdiğiniz andan itibaren ülkenin her tarafında türerler"

" Bize 7 Haziran'da ne havalar attılar. Çıktı HDP milletvekili  'sırtımızı PKK'ya PYD'ye dayadık' dedi. Cüreti görüyor musunuz? Şimdi dört tane duvar var. Şimdi de hangi duvarı beğenirsen ona yaslarsın"

"Doğudan, Lice ve kırsalında üretilen doğal uyuşturucuları batıya transfer ediyorlar. Batıdaki sentetik ve kimyasal uyuşturucuların tamamını Türkiye'ye transfer ediyorlar. Dünyada üretilen sentetik uyuşturucuların yüzde 58 ile 60'ı Türkiye'de yakalanıyor. Çocuklarımızın bilincini perişan etmeye çalışıyorlar"

Haber - Kamera: Enver ALAS İstanbul/ DHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz Vakfı tarafından Sarıyer'deki İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ' Siyaset, Ekonomi ve Terör Kıskacında Türkiye' konulu toplantıya katıldı.

Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Süleyman Soylu, "Son 6 ayda güvenlik güçlerimiz kış ayı olmasına rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kırsal bölgesinde  bin sığınağı tarumar etti" dedi.

Ele geçen silahlarının hepsi Batı menşei olduğuna dikkat çeken Soylu, "Hepsi PYD üzerinden yeni ve teknik kabiliyete sahip silahlar. Bazen ele geçirilenlerin fotoğraflarını görünce gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Nasıl böyle bir şey olabilir, nasıl böyle bir transfer gerçekleştirilebilir diye...Türkiye'yi elden ayaktan kesebilmek için herşeyi gerçekleştiriyorlar" dedi.

"DÜNYADA ÜRETİLEN SENTETİK UYUŞTURUCULARIN YÜZDE 58 İLA 60'I TÜRKİYE'DE YAKALANIYOR"

PKK'nın terörün yanı sıra Türkiye'deki uyuşturucu ticaretinin önemli bir bölümünü yaptığını belirten Soylu, "Doğudan, Lice ve kırsalında üretilen doğal uyuşturucuları batıya transfer ediyorlar. Batıdaki sentetik ve kimyasal uyuşturucuların tamamını Türkiye'ye transfer ediyorlar. Dünyada üretilen sentetik uyuşturucuların yüzde 58 ile 60'ı Türkiye'de yakalanıyor. Çocuklarımızın bilincini perişan etmeye çalışıyorlar. Yani kültür emperyalizminin yanında sağlıklı bir nesil tehlikesi ile karşı karşıya bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

"HANS NE DİYECEK, ALMAN NE DİYECEK İNGİLİZ NE DİYECEK HİÇ UMURUMUZDA DEĞİL"

Süleyman Soylu, sadece teröristle mücadele etmediklerini aynı zamanda terörizmle ve terörü besleyen sosyal, ekonomik tüm unsurlarla beraber mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Soylu, "125 üs bölgesi belirledik. Bütün kış boyunca bu üs bölgelerinin tamamını tarumar ettik. Eksi 30 derece eksi 40 derecede. Şehirlerdeki bütün PKK ve KCK bağlantılarının tamamını operasyonlarımız devam ediyor. Hans ne diyecek, Alman ne diyecek, İngiliz ne diyecek Hiç umurumuzda değil" dedi.

"BU ŞARKI YASAKLANACAK DEDİM"

İçişleri Bakanı Soylu, HDP'nin referandum için hazırlattığı 'Biji Na' adlı şarkıya tepki gösterdi. Soylu, "Geçen gün HDP bir şarkı çıkarmış, 'tek devlete hayır, tek millete hayır, tek bayrağa hayır'...Hemen ilgili Vali'yi aradım; 'bu şarkı yasaklanacak' dedim. HDP'nin temsilcileri beni telefonla aradılar. Bu şarkıyı Türkiye'nin hiçbir yerinde çaldırmam ben kardeşim dedim. Bu kadar basit. Bir boşluk verdiğiniz andan itibaren ülkenin her tarafında türerler" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANIN ŞIRNAK VE HAKKARİ MİTİNGLERİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın Şırnak ve Hakkari mitinglerinde 20 bin kişinin bulunduğunu vurgulayan Süleyman Soylu, "Güneydoğu'da özellikle vatandaşın üzerindeki PKK baskısı kalktıkça, geleceğe umudu birliğe ait o yüksek duyguları, ülkemizin yarınlarına ait adımları çok net olmaktadır" şeklinde konuştu.

CHP LİDERİNİN 'SURİYELİLER TÜRK VATANDAŞI YAPILACAK" SÖYLEMİNE TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılacağı yönündeki söylemlerinin çok tehlikeli bir yaklaşım olduğunu belirten Soylu,  "Yok 4 milyon Suriyeli vatandaş yapılacak bu ülkede. Bunun söylendiği yer Diyarbakır'dır. Bunu anamuhalefet partisinin genel başkanı söylüyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimiz yaşıyor. Suriyelilerin önemli bir bölümü kim? Arap...Ne yapmak istiyorlar? Yeni bir Kürt yeni bir Arap münafereti üzerinden bölgede, Türkiye'de yeni bir istikrarsızlık başlar mı? Bu çok yanlıştır. Bu Ortadoğu bölgesine yapılacak en büyük yanlışlardan birisidir" dedi.

"CERABLUS'A 20 KİŞİYİ GÖTÜRDÜK"

Bakan Soylu, "Biz niye El-Bab'tayız? Cerablus'a 20 bin kişiyi götürdük. Bizim evlatlarımız, güvenlik güçlerimiz orada. Her biri oranın yeniden imarı için gayret gösteriyorlar. Neden? Bu insanlar kendi yurtlarından yerlerinden edilmişler. El-Bab'ta yaptığımız, buradan insanları alıp güvenli bir şekilde oraya götüreceğiz. Bütün partilerin bize teşekkür etmesi lazım."

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ANLATTI

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan İçişleri Bakanı Soylu,  yeni sistemin laf üretmenin değil iş üretmenin sistemi olacağını vurguladı. Yeni sistemde yüzde 50 artı 1'i alınamadığında iktidar olunamayacağının altını çizen Soylu, "Bizim uzun zamandan sonra hayalini beklediğimiz, her seçimden sonra hükümet kurulacak mı kurulmayacak mı endişesini bizden alacak. Bize 7 Haziran'da ne havalar attılar. Çıktı HDP milletvekili  'sırtımızı PKK'ya PYD'ye dayadık' dedi. Cüreti görüyor musunuz? Şimdi dört tane duvar var. Şimdi de hangi duvarı beğenirsen ona yaslarsın" şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu'ya konuşmasının ardından  Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir tarafından günün anısına tablo hediye edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Süleyman Soylu'nun salona gelişi

-Soylu'nun konuşması

-Dinleyiciler

-Genel ve detaylar

=================================

4- CEZAEVİNDE İNTİHAR EDEN YARBAYIN İFADESİ İDDİANAMEDE...

15 Temmuz darbe girişiminde Samandıra gişeler ile Kartal köprüsünü tutan 30'u tutuklu 117 darbeci asker hakkında "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede darbeci askerlerin başında bulunan Yarbay İsmail Çakmak'ın tutuklandıktan sonra konulduğu Silivri Cezaevi'nde intihar ederek hayatına son verdiği belirtildi.

Çakmak'ın ifadesi de iddianamede yer aldı. Çakmak'ın "Suçlamaları asla kabul etmiyorum. 'Olay var, müdahale edin' dediler. Niyetlerini öğrenince geri döndük" dediği belirtildi.

Darbe başarısız olunca kaçan 21 askerin başka birlikte 4 gün saklandıkları, 42 askerin de askeri lojman olarak kullanılan bir sitenin otoparkında sabahladıkları ortaya çıktı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

15 Temmuz darbe girişiminde Samandıra gişeler ile Kartal köprüsünü tutan 30'u tutuklu 117 darbeci asker hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıları Hikmet Pak ve Bülent Başer tarafından hazırlanan iddianame 376 sayfadan oluşuyor. Şüpheli askerler hakkında, "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede darbeci askerlerin ateş etmesi ve araçla çarpması sonucu yaralanan 11 kişi de müşteki olarak yer aldı. Bu kişilerin yaralanmasına neden olan darbeci askerler hakkında "Kasten yaralama" suçundan da ayrıca cezalandırılmaları talep edildi.

TALİMATI VEREN ALBAY BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI

İddianamede Samandıra gişelere ile Kartal Köprüsü ve E-5 karayoluna giden askerlerin Sancaktepe'de bulunan 23. Motorlu Piyade Alay Komutanılığı'nda görevli askerler olduğu, Alay Komutanı Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse'nin emri üzerine hareket ettikleri kaydedildi. İddianamede Albay Özköse'nin "Yurtta Sulh" isimli whatsApp grubunda yer aldığı ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün şifreli mesajlaşma programı olan "Bylock" kullanıcısı olduğu vurgulandı.

İddianamede darbe kalkışması kapsamında Sancaktepe'deki alaydan, aralarında zırhlıların da bulunduğu 15 askeri araçla çıkan darbeci askerlerin önemli kara yolu geçiş noktalarından olan Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişelerini kontrol altında tutmakla görevlendirildiği belirtildi.

DARBE BAŞARISIZ OLUNCA KİMİSİ OLAY YERİNDE YAKALANDI KİMİSİ İSE BAŞKA BİRLİKTE 4 GÜN SAKLANDI

Samandıra Gişeleri'ne giden askerlerin kolluk güçlerinin müdahalesi ve vatandaşların tepki üzerine bulundukları yerden ayrılarak saat 02.30 sıralarında 23. Motorlu Piyade Alayına geri döndükleri, Kartal Köprüsü E-5 Karayoluna giden 98 askerden bir kısmının kolluk kuvvetlerince Kartal Köprüsü mevkiinde yakalandıkları, bir kısmının birliğe döndüğü, 21 askerin ise olay yerinden ayrılarak Tuzla Piyade Okuluna girdikleri ve 4 gün sonra orada olduklarının anlaşılması üzerine yakalandıkları, 42 askerin de Maltepe'de girdikleri askeri lojman olarak kullanılan Manolya Sitesi'nin otoparkında sabahladıktan sonra ihbar sonucu yakalandıkları belirtildi.

DARBECİLER AYNI KİŞİYİ HEM ASKERİ ARAÇLA ÇARPARAK HEM DE SİLAHLA ATEŞ EDEREK YARALADI...

İddianamede Kartal Köprüsü üzerinde sıkışan darbeci askerlerin kaçmak için araçlarıyla halkın arasına daldıkları ortaya çıktı. Bu şekilde 100 metre kaçabilen darbecilerin bir kişiyi altına aldığı ileri geri manevra yaparak da 4 kişiyi çarpıp yaraladıkları kaydedildi. Bu durum üzerine toplanan kalabalığın askeri aracın camlarını kırdığı ve içindeki darbecileri çıkararak polise teslim ettikleri anlatıldı. Ancak Rüstem Üstünel ile Murat Atmaca isimli askerlerin bu kez silahlarıyla direndiği ve silahını ateşleyen Rüstem Üstünel'in burada polis memuru Aydoğan Çamoğlu ile Cenk Bedir, Galip Çolak, Mücahit Türkoğlu, Uğur Türkoğlu ve Coşkun Türkoğlu'nu vurduğu belirtildi. İddianamede silahla yaralanan Coşkun Türkoğlu'nun askeri aracın kaçmaya çalışırken çarptığı yaralılardan biri de olduğu tespitine yer verildi.

İKİ KEZ YARALANAN MÜŞTEKİ O ANLARI ANLATTI

İddianamede hem askeri aracın çarpmasıyla hem de darbeci askerin ateşiyle yaralanan Coşkun Türkoğlu'nun ifadesine de yer verildi; "Televizyonda darbe girişmi olduğunu ve Cumhurbaşkanının halkı sokağa davet etmesi üzerine dışarıya çıktığını anlatan Türkoğlu, "Yol askeri araçlarla kapatılmıştı. Oraya doğru, 'Asker Kışlaya' şeklinde slogan atarak ilerledik. Bu esnada üstü kapalı askeri aracın halkın üzerine doğru sürdüğünü gördüm. Bir süre sonra araç durdu. Ben de aracın tekrar hareket etmemesi için önünde durdum. Aracın sürücüsü dur-kalk yaparak ben ve yanımdakilere çarptı. Sağ elimin üzerine düştüm. Çarpan araç ise askerleri de alarak E-5 istikametine doğru kaçtı"

Daha sonra gittiği hastanede elinin kırıldığını öğrendiğini söyleyen Türkoğlu, yaralı şekilde kasası açık olan başka bir askeri aracı vatandaşlarla birlikte durdurduklarını aracın içinden çıkardıkları ve polise teslim etmeye çalıştıkları yüzbaşı rütbesindeki askerin belinden çıkardığı silahı kendisine doğrultarak ateşlemesi sonucu bu kez sol kolundan yaralandığını, yanında bulunan ağabeyi Uğur Türkoğlu'nun da elinden, kolundan ve karnından yaralandığını anlattı.

DARBECİ YARBAY CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ: KESİNLİKLE İHTİLAL GİBİ BİR OLAYDAN HABERİM YOKTU

İddianamede Kartal Köprüsü'ne giden birliğin başında bulunduğu belirtilen Tabur Komutanı Yarbay İsmail Çakmak'ın, vatandaşların baskısı sonucu döndüğü birliğinde gözaltına alındığı ve tutuklanarak gönderildiği Silivri Cezaevi'nde intihar ederek öldüğü belirtildi. Çakmak'ın ifadesinde, 15 Temmuz gecesi Alay Komutanı Albay Ömer Faruk Köse'nin emri ile, 'toplumsal olay var' denilerek birliği ile Kartal Köprüsü'ne gittiğini söylediği belirtildi.

Çakmak'ın iddianamede yer alan ifadesi şöyle; "Kartal köprüsüne geldiğimizde vatandaş birikmesi yoktu. Gelen vatandaşlara da 'olay ihbarı var' dedik. Sonrasında Alay Komutanı yanında 4 yüzbaşı ve 1 binbaşı ile geldi. Bana, 'İhtilal oluyor arkadaşlar seni bilgilendirecekler. Talimatlara uyalım' emri verdi. Ben de Alay komutanına, 'Ben bu işte yokum. Böyle bir emri kabul etmiyorum. Bu işe girişmem' diyerek birliklerime 'geri dön emri' verdim. Ancak yol kesilmesinden dolayı kışlaya intikal edemeyen birliğimin bir kısmı Maltepe askeri lojmanlarına, bir kısmı da Tuzla'ya gitti. Ben de başka bir askeri araçla birliğe döndüm. Biz, Kartal köprüsüne giderken silahlarımızla değil kalkan ve coplarımızla gittik. Kesinlikle ihtilal gibi bir olaydan haberim yoktu. İhtilal lafını ilk defa Alay Komutanı Kartal köprüsünde bana ve vatandaşlara söyledi. Ben alay komutanına 'emre itaat etmeyeceğim' dedim. Sonrasında yanındaki subaylar ve vatandaşlar da beni destekleyince Alay komutanı oradan ayrıldı. Suçlamaları asla kabul etmiyorum. 'Olay var, müdahale edin' dediler. Niyetlerini öğrenince geri döndük"

İddianamede intihar eden Yarbay İsmail Çakmak'ın ölümüne ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

===========================

5- BU BANKANIN MÜŞTERİLERİ ÖZEL

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Büyükçekmece'de, hayırsever, sanayici, işadamı ve esnafın desteği ile oluşturulan 'Sevgi Eli Gıda Bankası'nın açılışı yapıldı. Sebzeden, kuru gıdaya, tabaktan, gelinliğe kadar yüzlerce çeşit ürünün bulunduğu 'Gıda Bankası'ndan belediyenin kart verdiği ekonomik durumu kötü aileler ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilecek.

Uzun süreden bu yana ekonomik durumu kötü olan ailelere destek olmak amacıyla hazırlanan paketleri evlerinde teslim eden Büyükçekmece Belediyesi, bunun yerine gereksinimlerin yerinde incelenerek ücretsiz alınabileceği "Sevgi Eli Gıda Bankasıönı törenle hizmete açtı. Başkanı Hasan Akgün, Tepecik Aksa Camii altındaki açılışta sosyal belediyeciliği uyguladıklarını söyledi. Başkan Akgün, Hz. Muhammed'in 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisinin bulunduğunu anlatırken, "Yardımlaşma ve dayanışma bizi daha güçlü ve ayakta tutacaktır. Hayırseverler, sanayici, işadamı esnaf ve tüccarlarımızın katkıları ile kurulan Sevgi Eli Gıda Bankası'ndan gerçek ihtiyaç sahipleri insan onuruna yakışır şekilde ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir" dedi.

Belediyeye başvuran yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu durumları incelenen 4 bin aileye durumlarına uygun belirlenen puan tutarındaki kredi limiti Sevgi Eli Kartı verildi. Kart sahipleri ayın belirli günlerinde, belediyenin ücretsiz ulaşım hizmeti aracılığıyla buraya getirilerek gıda, temizlik malzemesi, tekstil ürünü, kırtasiye ve züccaciye gibi ihtiyaçlarını kart limitleri tutarında ücret ödemeden alabiliyor. İlçede kısa süre sonra Mimarsinan Mahallesi'nde 2'nci Sevgi Eli Gıda Bankası açılışı yapılacağı açıklandı.

Açılış törenine Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Acar, CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Baydarol da katıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-'Sevgi Eli Gıda Bankası'nın içinden görüntüler

-'Sevgi Eli Gıda Bankası'nın açılışından görüntüler

-Belediye başkanı konuşurken ve açıklama yaparken

08.04.2017 - 10.15  Haber Kodu : 170408020

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek
    14:22 Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek

    Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi. Kaldırımları kullanmak isteyen vatandaşların talepleri üzerine denetimler sık bir şekilde devam edecek.


Advertisement