Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- CUMHURBAŞKANI NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG'İ KABUL ETTİHaber: Özgür ALTUNCU DHA - İstanbulCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Mabeyn Köşkü'nde kabut etti.

21.11.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- CUMHURBAŞKANI NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG'İ KABUL ETTİ

Haber: Özgür ALTUNCU DHA - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Mabeyn Köşkü'nde kabut etti. Saat 13: 30'da başlayan kabul basına kapalı olarak gerçekleşti.

Görüntü Dökümü:

--------

NATO Genel Sekreterinin konvoyunun Mabeyn köşküne girişi

21.11.2016 - 14.11 Haber Kodu : 161121083

=====================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UKRAYNA PARLAMENTO BAŞKANI PARUBİY'İ KABUL ETTİ

Haber: Özgür ALTUNCU/ İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Parlamenter Asamblesi 62. Genel Kurul toplantısı için İstanbul'da bulunan Ukrayna Parlamento Başkanı Andrii Parubiy'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı'nın Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn Köşkü'nde gerçekleşen görüşme saat 11: 30'da basına kapalı olarak gerçekleşti.

Görüntü Dökümü:

--------------

Cumhurbaşkanının Parubiy'i kabulü

21.11.2016 - 12.58 Haber Kodu : 161121064

==============================

3- İSMAİL AKKOL'UN YARGILANMASINDA SONA GELİNİYOR

Mahkeme esas hakkında mütalaasını bildirmesi için dosyayı savcılığa gönderdi.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yargılanmasına devam edildi. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, cezaevi'nden getirilen sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı ailesini duruşmada avukat Vehbi Kahveci temsil etti.

"10 AYDIR HÜCREDE TUTULUYORUM"

Savunmasına ekleyecekleri olup olmadığı sorulan sanık İsmail Akkol, "10 aydır bir hücrede tutuluyorum. Yakın zamanda FETÖ'cüleri de cezaevine getirmeye başladılar. Çok ilginç şeyler olmaya başladı. Getirilen hakim-savcılar, 'İdareye söyleyelim bu duvarı yıktılarım' diyorlar. Tek kalmak zor. Bunlar bir zamanlar kürsülerde oturup insanları cezaevine yollayan kişilerdi" dedi. Hapishanede şiddete maruz kaldıklarını ileri süren Akkol, "Ailemin gönderdiği kitapları cezaevi idaresi, OHAL gerekçe göstererek vermiyor. Sabah OHAL deyip vermiyorlar, öğleden sonra Diyanet'in kitabını burnumuza dayıyorlar. Bu nasıl iş diyorum, hani yasaktı? Savunma hakkı kutsal deniyor ama kocaman bir yalan" diye konuştu.

"RAMAZAN AKYÜREK'E -İYİ AKŞAMLAR- DEDİM, HAKKIMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU"

Akkol, cezaevi ring araçlarından birinde eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile karşılaştığını belirterek "İçeride iki kişi vardı. Onların kim olduğunu bilmeyerek 'İyi akşamlar' dedim. Meğer içlerinden biri Ramazan Akyürek'miş. Kendisini tanımıyorum. Daha sonradan benim hakkımda "İsmail Akkol beni tehdit etti' diye suç duyurusunda bulunmuş. Sadece 'iyi akşamları' tehdit olarak algılayan bir adam" dedi. Akkol, dava dosyasının tamamını göremediği için savunma yapmayacağını da söyledi. Akkol'un avukatlarından Özgür Yılmaz da müvekkiline mahkeme tarafından sağlanan dijital ortamda dosyasını görebilme imkanın verilmediğini ve savunma haklarının kısıtlandığını söyledi.

SABANCI AİLESİNİN AVUKATI: YARGILAMA TAMAMLANDI

Sabancı ailesinin avukatı Vehbi Kahveci ise dosyada tüm delillerin toplandığını, sanığın geçen celse savunmasını yaptığını belirterek dava ile ilgili yargılamanın tamamlandığını belirtti.

DOSYA SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Mahkeme heyeti, dosyanın kapsamlı olması ve geldiği aşama dikkate alınarak varsa soruşturmanın genişletilmesi taleplerini bildirmek, yoksa esas hakkındaki mütalaasını bildirmek üzere dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi. Şikayetçi ve sanık tarafına ayrıntılı beyanlarını bildirmek üzere süre veren heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanık Fehriye Erdal hakkındaki yakalama emri ve kırmızı bültenin infazının beklenmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

===========================================

4- "KUYUMCU HİMMET" İNE 2 TUTUKLAMA

Haber: Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, İstanbul'daki Kuyumcukent'te himmet adı altında para topladığı belirtilen 9 kişi gözaltına alındı.

TAMAMININ TUTUKLANMASI İSTENDİ

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından sorgulanan şüphelilerin tamamı tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

2 TUTUKLAMA, 7 "ADLİ KONTROL" LE SERBEST

Hakimlikte ifadeleri alınan şüphelilerden biri Kuyumcukent'te kuyumcu olan 2 kişi, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Hakimlik, 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

"KUYUMCUKENT İMAMI" FİRARDA

Bazı kuyumcuların "tanık" olarak dinlendiği soruşturmada şüphelilerin, kuyumculardan "himmet" adı altında topladıkları paralarla FETÖ'ye finans desteği sağlandıklarının tespit edildiği belirtiliyor. Öte yandan soruşturma kapsamında, örgütün "Kuyumcukent imamı" olduğu belirlenen bir kişinin ise firari olarak arandığı belirtildi.

=======================================

(GENİŞ HABER)

5- ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ YAZLIK REZİDANSI BAHÇESİNDE ESKİ BİR HAVAN MERMİSİ BULUNDU

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - İSTANBUL DHA

Almanya Büyükelçiliği'nin Tarabya'daki yazlık rezidansının bahçesinde bulunan şüpheli cisim, polisi alarma geçirdi.

Görevlilerin farkettiği cisimi incelemek üzere olay yerine bomba uzmanı sevkedildi. Yapılan inceleme sonucu bahçedeki cisimin 50-60 yıllık olduğu belirtilen havan mermisi olduğu belirtildi. Polis, incelemenin ardından havan mermisini alarak konuttan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Almanya Yazlık konutundan görüntü

- Avrupa Birliği ve Almanya bayrağı

-Polis ekiplerinin konsolosluktan çıkışı

-Bomba imha uzmanının konuttan çıkışı

-Genel ve detaylar

21.11.2016 - 13.09 Haber Kodu : 161121070

===============================

(EK GÖRÜNTÜYLE )

6- KADIKÖY'DE İSKELE DÜZENLEMESİNDE TOP MERMİLERİ BULUNDU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

Kadıköy Meydanı'ndaki Eminönü iskelesinde yapılan çevre düzenlemesi sırasında top mermileri bulundu.

Kadıköy Rıhtım Beşiktaş İskelesi yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen güçlendirme ve yenileme çalışmaları sırasında top mermileri bulundu. Kepçe denizden aralıklarla toplam 9 top mermisi çıkartıldı. Polis bölgede güvenlik önlemi aldı.

EKİPLER İNCELEDİ

Saat 11.40 sıralarında bulunan top mermilerini incelemek üzerine bölgeye Bomba İmha Uzmanları ve Olay Yeri İnceleme ekipleri geldi. Ekipler incelemenin ardından kullanılmamış topları detaylı inceleme yapılması için emniyete götürdü. Yapılan incelemeler sırasında savcılık talimatı nedeniyle basının görüntü almasına izin verilmedi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Top mermiler

-Yapılan çalışma

-Polis aracı

-Olay Yeri inceleme aracı

-Bomba İmha ekibi aracı

-Çevredekiler

-Genel ve detay

21.11.2016 - 13.12 Haber Kodu : 161121072

21.11.2016 - 14.05 Haber Kodu : 161121081

===============================

7- NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG: DEMOKRASİYE OLAN BAĞLILIKLARINDAN DOLAYI TEBRİK ETMEK İSTİYORUM

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,

" Eylül ayında Ankara'yı, TBMM'yi ziyaret ettim. Tankların ve F-16'ların bombaladığı meclis binasına gittim. Oradaki hasarı bizzat gördüm. Milletvekilleriyle, bütün temel siyasi parti temsilcileriyle görüştüm"

" Darbe girişimi gecesi hepsi meclise gittiler ve bir arada demokratik kurumlarını savunmak için dayanışma gösterdiler. Bunun bende çok kalıcı bir etkisi oldu. Onları hem cesaretlerinden, hem de demokrasiye olan bağlılıklarından dolayı tebrik etmek, kutlamak istiyorum"

" Demokrasi, bireysel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü NATO'nun temel değerleridir, kişisel olarak bu temel değerlere çok önem veriyorum"

"NATO'nun yaptığı her şey savunmaya yöneliktir. Orantısaldır ve tamamen ulusal taahhütlerimizle uyumludur. Rusya'nın, Ukrayna'daki saldırgan davranışlarından önce NATO'nun her hangi bir planı yoktu. İttifakımızın doğu kanadına birlik gönderme gibi bir amacı yoktu. Çünkü aslında NATO'nun amacı çatışmaların önlenmesine yönelik"

Haber: Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

Jens Stoltenberg, konuşmasının başında TBMM'ye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Stoltenberg, "Hepimize bir gerçeği hatırlatmak istiyorum. Biz bugün burada Türkiye'de toplanmış bulunmaktayız, darbe girişiminin 4 ay sonrasında. Bu hepimize aslında şunu hatırlatmalı; demokrasi ve özgürlükler dikkate alınmalı, kıymeti bilinmeli, her zaman mutlaka savunulmalı. Eylül ayında Ankara'yı, TBMM'yi ziyaret ettim. Tankların ve F-16'ların bombaladığı meclis binasına gittim. Oradaki hasarı bizzat gördüm. Milletvekilleriyle, bütün temel siyasi parti temsilcileriyle görüştüm. Darbe girişimi gecesi hepsi meclise gittiler ve bir arada demokratik kurumlarını savunmak için dayanışma gösterdiler. Bunun bende çok kalıcı bir etkisi oldu. Onları hem cesaretlerinden, hem de demokrasiye olan bağlılıklarından dolayı tebrik etmek, kutlamak istiyorum. Demokrasi, bireysel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü NATO'nun temel değerleridir, kişisel olarak bu temel değerlere çok önem veriyorum" dedi.

"RUSYA'NIN ASKERİ YIĞINANI ARTIRMASIYLA İLGİLİ OLARAK NATO GEREKLİ ADIMLARI ATMIŞTIR, ATMAKTADIR"

Jens Stoltenberg, "Sizler de NATOPA'nın üyeleri olarak değer veriyorsunuz. NATOPA önemli bir platform, demokratik tartışmaların yapılabilmesi için ve açık bir şekilde fikir alışverişi yapılabilmesi, farklı fikirlerin milletvekillerinin paylaşabilmesi için bütün üye devletlerimizden gelen fikirler için önemli bir platform. Farklı ulusların farklı fikirleri ve farklı siyasi partileri temsil ediyor olmamız, yine de ittifak içinde bir arada durabildiğimizi göstermemiz aslında müşterek savunma için çok önemli bir mesaj veriyor. Gerçekten birbirimizi savunma irademizin olduğunu bir kez daha gösteriyor. Zaten Varşova zirvesinde de bunun yaptık. Bir kararını aldık, savunmamızı güçlendirme kararı aldık. Ukrayna'da Rusya'nın saldırgan davranışlarıyla ilgili olarak ve Rusya'nın askeri yığınağını artırmasıyla ilgili olarak NATO gerekli adımları atmıştır, atmaktadır. Biz doğu kanadında ittifakımızı, mevcudiyetimizi artırıyoruz. İtalya, Baltık ülkeleri ve Polonya'da. Yine bu senenin başında, Kanada, Amerika, Birleşik Krallık, buradaki birliklerde, taburlarda liderlik yapma kararı aldılar. Bunun için kendilerine teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"RUSYA'NIN, UKRAYNA'DAKİ SALDIRGAN DAVRANIŞLARINDAN ÖNCE NATO'NUN HER HANGİ BİR PLANI YOKTU"

Stoltenberg, NATO'nun Karadeniz Bölgesi'ndeki mevcudiyetini de artırdığını ifade ederek, "Burada ulusal bir tugay olacak. Hem havada, hem denizde savunmamızı güçlendireceğiz. NATO'nun yaptığı her şey savunmaya yöneliktir. Orantısaldır ve tamamen ulusal taahhütlerimizle uyumludur. Rusya'nın, Ukrayna'daki saldırgan davranışlarından önce NATO'nun her hangi bir planı yoktu. İttifakımızın doğu kanadına birlik gönderme gibi bir amacı yoktu çünkü aslında NATO'nun amacı çatışmaların önlenmesine yönelik" dedi.

TERÖR AÇIKLAMASI

Jens Stoltenberg, NATO'nun terörle mücadele konusunda uzun yıllardır ön cephede yer aldığını belirterek, " Afganistan'daki tecrübemiz bize şunu gösterdi yerel kuvvetlerin eğitilmesi terörle mücadele çerçevesinde elimizdeki en önemli silahlardan bir tanesi. Sadece bu sene yüzlerce Iraklı subayı Ürdün'de eğittik. Son aldığımız karara göre eğitim ve kapasite artırımı çalışmalarını genişleteceğiz, Irak'a yayacağız" dedi.

Stoltenberg, "Daha güçlü bir Avrupa daha güçlü bir NATO demektir. Bu transatlantik bağını daha da kuvvetlendirecektir" diye konuştu.

"DONALD TRUMP İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYI DA DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Stoltenberg, " Washington'da yeni seçilen yönetimi kutlamak istiyorum. Seçilmiş başkan Donald Trump ile birlikte çalışmayı da dört gözle bekliyorum. ABD ve Avrupa arasındaki ortaklı neredeyse 70 yıldır devam etmektedir. Bu ortaklık her zaman iki taraflı destek almıştır" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Stoltenberg'in konuşması

Detaylar

21.11.2016 - 12.45 Haber Kodu : 161121061_

==================================

8- BAŞAKŞEHİR'DE REZİDANSA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Operasyon anı kamerada

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aldığı bir ihbarı değerlendirerek Başakşehir'de bulunan iki rezidans dairesine geçtiğimiz perşembe günü operasyon düzenledi. Yapılan operasyona dedektör köpek 'Fırtına' da katıldı. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve narkotik dedektör köpeği Fırtına iki daire arama yaptı. Polis ekipleri olayla ilgili F.A.(31) ve F.K.(26)'yı gözaltına aldı. Ekipler dairelerde yaptığı aramalarda 70 bin ecstasy hap, 75 kilo esrar, 20 kilo Skunk olarak bilinen laboratuar ortamında genetiği değiştirilmiş uyuşturucu madde ve İsrail yapımı Uzi marka otomatik silah ile 2 tabanca ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve silahlar Vatan Caddesi'nde bulunan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sergilendi. Sergiye narkotik dedektör köpeği Fırtına da katıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden F.A.'nın emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı, F.K.'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Başakşehir'de bulunan iki rezidans dairesine yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. Polis ekiplerinin bir daireye girmesiyle başlayan görüntülerde, ekipler yaptığı aramalarda uyuşturucu maddeleri ve silahların bulunması görüldü.

Görüntü Dökümü

----------

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Dedektör köpek Fırtına'nın görüntüsü

-Ele geçirilen uyuşturucular

-Uzi'nin görüntüsü

-Ecstasy hapların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

(POLİS KAMERASI)

-Polis ekiplerin daireye girmesi

-Dairede yapılan aramalar

-Uyuşturucu maddeler ve silahların bulunması

21.11.2016 - 13.11 Haber Kodu : 161121071_

===============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi
    18:01 Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, Ramazan Bayramı sonrasında da gıda güvenliğine yönelik denetimlerini sürdürdü. Denetimlerde işletmelerin hijyen ve ürün saklama şartları kontrol edilerek, satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihleri ve kullanılan aletlerin uygunluğu incelendi. Vatandaşlar, herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabilecekler.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü
    17:59 Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin hazırlıkları, ticaret ve savunma sanayi konuları ele alındı. PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin beklentisi ABD tarafına bir kez daha iletildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi
    17:58 Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni ilçesinde yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatını inceleyerek bilgi aldı. Vali Varol, tamamlandığında sporculara, öğrencilere ve Besni halkına hizmet verecek olan tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi
    17:53 SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi

    Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Müzesi'nde 'Türk Bestecileri ve Şarkıları' konseri düzenledi. Konserde, birçok Türk şarkısı seslendirildi ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.

  • Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak
    17:46 Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin taslağını yayınladı. Buna göre; yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkartılacak.


Advertisement