Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- BOMBA DÜŞMÜŞ GİBİ...YANAN FABRİKA BUGÜN HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ (2)Bayrampaşa'da dün saatlerce yanan fabrikadan geriye kapkara bir bina kaldı.

23.11.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BOMBA DÜŞMÜŞ GİBİ...

YANAN FABRİKA BUGÜN HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ (2)

Bayrampaşa'da dün saatlerce yanan fabrikadan geriye kapkara bir bina kaldı.

Binanın çatısında çok sayıda araç da yandı.

Fabrikadaki son durum bugün havadan böyle görüntülendi.

Haber-Kamera: Ali AKSOYER - Enver ALAS,İSTANBUL/ DHA

Bayrampaşa Baltaş Kilimci Sanayi Sitesi'nde bir plastik atölyesinde dün sabah saatlerinde çıkan ve yaklaşık 10 saat sonra söndürülebilen yangın nedeniyle onlarca iş yeri zarar gördü, otopark olarak kullanılan çatı katında da çok sayıda araç yandı. Siteye güvenlik nedeniyle kimsenin girişine izin verilmezken, polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkışını araştırıyor.

600'e yakın dükkanın bulunduğu sanayi sitesinde dün saat 10.30 sıralarında başlayan ve kısa sürede etraftaki işyerlerine sıçrayarak büyüyen yangın sonrasında çok sayıda işyeri kullanılamaz hale geldi.148 itfaiye personelinin müdahale ettiği yangın, 19.30 sıralarında söndürülürken, soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Sitenin çatı katındaki otoparkında bulunan çok sayıda araç yandı.

POLİS VE İTFAİYE EKİPLERİ YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR

Polis, sanayi sitesine güvenlik nedeniyle çalışannlar ve iş sahipleri dahil kimsenin girişine izin vermiyor. Yanan iş yerlerinde çalışma başlatan olay yeri inceleme polisleri ile itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni araştırıyor.

İŞYERİ SAHİPLERİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ

Site dışında bekleyen işyeri sahipleri ve çalışanlarının dünden bu yana bekleyişleri sürüyor. Bazı işyeri sahiplerinen dışarıdan dükkanlarının durumunu, zararlarını tespit etmeye çalıştıkları görüldü.

"DÜKKANIM VE ARABAM YANDI"

Poşet imalatı dükkanı olan Haluk Kaya, yangından hem aracının hem de dükanının yandığını dile getirdi. Kaya, "Maddi hasarım var. Olay yeri inceleme ekipleri çalışma yapıyor. Ne kadar hasar olduğunu içeri girince göreceğiz. Aracım çatıda park halindeydi. Çatıya çıktığımda yandığını gördüm. Aracı çıkarmaya bile fırsat olmadı. Yangın bir anda büyüdü" diye konuştu.

GÜVENLİK AÇISINDAN İÇERİ SOKMUYORLAR

Süleyman Kılıç adlı bir iş yeri sahibi ise "Benim iki dükkanım var. Yangın, tam dükkanlarıma sıçrayacakken kontrol altına alındı. Ama yaşanılan olay üzücü, Herkes ekmeğinden oldu. Şu an bekliyoruz, güvenlik açısından içeri sokmuyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yangında zarar gören elektrik dağıtım şebekesi kabloları onarımı için BEDAŞ ekipleri de çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------

//////////HAVADAN GÖRÜNTÜ

-Fabrika binasının havadan görüntüleri

-Zarar gören araçlar

////////AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Yanan işyerlerinden zgörüntüler

-Sitenin girişinde bekleyen çalışanlar

-Polisin içeri kimseyi sokmaması

-Polis araçlarından görüntüler

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

- İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Yanan işyerlerinin görüntüsünün alınması

-Alt katta yanan bir aracın görüntüsü

-İşyeri kamerasının yanmış hali

-Kullanılamaz duruma gelen işyerleri

-İşyeri sahipleri ile röp

-Haluk Kaya ile röp

-Süleyman Kılıç ile röp

-BEDAŞ ekiplerinin çalışması

-Genel ve detay görüntüler

====================================

2- ERDOĞAN: (AP'DEKİ TÜRKİYE OYLAMASI) BİZİM NEZDİMİZDE HİÇBİR KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Yarın Avrupa Parlamentosu'nda bir toplantı olacak ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur"

"Eğer bunlar birisine 'diktatör' diyorsa benim indimde o iyidir"

"Seçimi Trump kazandı, ABD'de Trump'a diktatör demeye başladılar. Avrupa'da gösteriler yapmaya başladılar. Hani demokrattınız? Saygı duyun. Bize de geliyorlar, Trump Müslümanların aleyhinde konuştu diyorlar. Siyasette bunlara alışığız. Bugün böyle konuşur, sonra bu yanlış düzeltilir"

Haber-Kamera: Özgür ALTUNCU - Hakime TORUN Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32.Toplantısı açılış oturumunda konuştu.

"HİÇBİR KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR"

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye oylamasına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın Avrupa Parlamentosu'nda bir toplantı olacak ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.

"VERİLMEK İSTENEN MESAJI BENİM HAZMETMEM MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Erdoğan, "15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz. Bu ülkenin istikrar ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğrayacak değildir. Bu millet tatlı su demokratı olmadığını, iradesine, özgürlüğüne ve onuruna sahip çıkmak için gerekirse canını feda edebileceğini 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu oylamanın siyasi bir bağlayıcılığı olmasa da açıkçası verilmek istenen mesajı benim hazmetmem mümkün değildir. Avrupa Parlamentosu'nun böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi dahi terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir" diye konuştu

"SOMUT BİR DESTEK GÖRMEDİK"

Erdoğan, "Biz, Avrupa Birliği'nin değerlerine pek çok üye ülkeden daha fazla sahip çıktığımızı bugüne kadar sayısız kez ortaya koyduk.

Ancak, Batılı muhataplarımızdan kulağa hoş gelen sözlerin ötesinde somut bir destek görmedik. Tam tersine taahhütlerin hiçbiri gerçeğe dönüşmedi, verilen sözler yerine gelmedi" şeklinde konuştu.

"BATILI DOSTLARIMIZDAN SAMİMİ BİR DESTEK GÖRMEDİK"

Terör ile mücadele konusu üzerinden bazı batılı ülkelerini eleştiren Erdoğan, "Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin bir taraftan o teröristler orada nutuk atacak. Batılı dostlarımızdan samimi bir destek görmedik. Benzer tecrübeleri sizlerin de yaşadığını gayet iyi biliyorum. Ama gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim diyorum. Sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım. Gelin artık buralarda kendi geleceğimizi kendimiz belirleyelim" dedi.

"AMERİKAN KONGRESİ BÖYLE BİR KARARI ALABİLME CÜRETİNİ GÖSTERDİ"

Amerikan Kongresi'nin aldığı bazı kararları eleştiren Erdoğan, "En son Amerikan Kongresi'nin 11 Eylül terör hadisesi konusunda aldığı kararı biliyorsunuz değil mi Ne kararı aldılar? Dediler ki 'Bu iki kuleyi Suudi Arabistan vurdu, öyleyse bunun bedelini Suudi Arabistan'dan alacağız. İsteyen Suudi Arabistan aleyhinde dava açabilir.' Başlattılar mı? Dava açmaya başladılar. Böyle mantıksız bir şey olabilir mi Her ülkenin içinden terörist çıkar mı Çıkar. Sen şimdi benim ülkemden bir terörist çıktı diye nasıl oluyor da bir devleti, bir ülkeyi cezalandırıyorsun. Böyle bir şey olabilir mi Ama Amerikan Kongresi böyle bir kararı alabilme cüretini gösterdi. Bakın şimdi yeni bir adım daha atıyorlar. Onu da söyleyeyim. Yine Amerika. Kuveyt Türk ve Kuwait Foundation. Bunların bankalarıyla ilgili teröre destek verdikleri düşüncesiyle şimdi bunlara yönelik de aynı oyunu, aynı numarayı çevirmek istiyorlar. Böyle saçmalık, yanlış olamaz. Oyun yine İslam ülkeleri üzerinde. Yani biz terörist yetiştiriyoruz. Onlarda hiç böyle bir şey söz konusu değil. İslam ülkeleri olarak bu çifte standart karşısında, insanımıza zarar veren bu eylemler karşısında artık sesimizi ve tepkimizi yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum. Batılı ülkelerin kendi çıkmazlarını, kendi bunalımlarını İslam dünyası ve Müslümanlar üzerine yansıtarak perdelemesine daha fazla tahammül edemeyiz. Çünkü biz tepkimizi demokrasinin imkanları içinde ortaya koymazsak, emin olun bu tavrın sahipleri daha fazla cesaret bulacaklardır. Biz haksızlıkları yüzlerine vurmazsak, korkarım ki bunların pervasızlıkları daha da artacaktır" diye konuştu.

"EĞER BUNLAR BİRİSİNE 'DİKTATÖR' DİYORSA BENİM İNDİMDE O İYİDİR"

Amerika seçimlerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olaylar karşısında susarsak, bir şey demezsek, Batı'ya selam duran eli kanlı tiranları kırmızı halılarda ağırlamayı, kendilerini eleştirenleri ise diktatör olarak yaftalamayı bunlar sürdüreceklerdir. Eğer bunlar birisine 'diktatör' diyorsa benim indimde o iyidir. Ecdadımız da değerlendirmeyi böyle yapmış. 'Filanca mı dedi, o zaman onun tersini düşün...' Ben de şimdi bunlar birilerine diktatör mü diyor, orada tam tersini düşüneceksin, o insan gayet iyidir. Çünkü onların çıkarlarına gelmiyor. Şimdi ABD bir seçim yaşadı değil mi Hesap tutmadı. Hesap farklıydı, seçimi Trump kazandı. Amerika'da Trump'a ne demeye başladılar 'Diktatör' demeye başladılar. Avrupa'nın değişik ülkelerinde sokaklara döküldüler, diktatör demeye başladılar. Hani demokrattınız Demokrasi sandık değil mi? Sandıktan çıkan neticeye saygı değil mi? Sandıktan çıkan neticeye niye saygı duymuyorsunuz Sandıktan şimdi böyle bir netice çıktı, Trump çıktı, saygı duyun. Bize de geliyorlar diyorlar ki 'Bak Trump, Müslümanların aleyhinde konuştu, İslam'ın aleyhinde konuştu' Biz siyasette bu tür şeylerin hepsine alışığız. Bugün böyle konuşulur, sonra bu yanlış düzeltilir. Fakat biz burada kalkıp kesinlikle oyuna gelmememiz lazım. Bunlar birisine diktatör diyorsa benim indimde o iyidir. Çünkü onların çıkarlarına gelmiyor. ABD'de bir seçim yapıldı, hesap tutmadı. Seçimi Trump kazandı, ABD'de Trump'a diktatör demeye başladılar. Avrupa'da gösteriler yapmaya başladılar. Hani demokrattınız? Saygı duyun. Bize de geliyorlar, Trump Müslümanların aleyhinde konuştu diyorlar. Siyasette bunlara alışığız. Bugün böyle konuşur, sonra bu yanlış düzeltilir. Bizim bu oyuna gelmememiz lazım. Demokrasi diyorsanız sandıktan çıkan neticeye saygı duyacaksınız. Siyasi gelişmeler ekonomiyi de menfi etkiliyor. Bugünkü toplantının ekonomik meselelerin tartışılması konusunda da önemli olduğu düşüncesindeyim" diye konuştu.

Görüntü dökümü

--------------

-Erdoğan'ın konuşması

-Detaylar

23.11.2016 - 10.37 Haber Kodu : 161123022

23.11.2016 - 10.38 Haber Kodu : 161123023

===========================================

(EK GÖRÜTÜYLE)

3- ERDOĞAN : ERMENİSTAN İŞGAL ETTİĞİ YERLERDEN SÜRATLE ÇIKMALI

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, işgal ettiği yerlerden biran önce çıkması gerektiğini söyledi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 32.Toplantısı Açılış Oturumu'nun ardından heyet üyelerini kabul eden ve aile fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nden ayrılırken Azeri bir gazeteci, Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgalinin sürmesiyle ilgili düşüncelerini sordu. Erdoğan, " Ermenistan'ın işgalci olduğu bu yerlerden süratle çıkması lazım.Bu konuda BM Güvenlik Konseyi'nin vermiş olduğu kararlar var. Bütün bu kararlarla birlikte Dağlık Karabağ bölgesinde, oraları terk etmesi, hatta anlaşılmış olan belli reyonlar var. O reyonlardan biran önce çıkması lazım"dedi.

AZERİLERİN İŞGAL EDİLEN YERLERE YERLEŞMESİ LAZIM

Ermenistan'ın buraları asıl sahiplerine terk etmesi lazım diyen Erdoğan, " Buraların da asıl sahipleri, Azerilerdir. Azerilerin de bu yerlere gelip yerleşmesi lazım. İşgalle bir yere varılmaz. ve şuanda buralarda maalesef işgal söz konusudur. Bu işgale de Türkiye olarak biz karşıyız" diye konuştu.

ARABULUCULAR ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPSIN

Karabağ sorunu konusunda Amerika, Rusya, Fransa'nın üzerilerine aldıkları görevi yerine getirmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bu arabuluculuk göreviyse onlara düşen, bu görevi sona erdirmeleridir. Temennim odurki, buradaki işgal bitsin. ve Azeri kardeşlerimiz de topraklarına kavuşsun" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyet üyelerini kabülünden genel ve detay görüntüler

Aile fotoğrafının çektirilmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azeri gazetecinin sorusunu yanıtlaması

================================

4- İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINA OPERASYON: 26 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

FETÖ'nün İstanbul'daki emniyet yapılanmasına yönelik 7 ilde yapılan operasyonlarda aralarında 7 emniyet müdürün de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün İstanbul'daki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli 7'si emniyet müdürü 23 polisin de aralarında bulunduğu toplam 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kastamonu, Erzurum, Osmaniye ve Kayseri'de eşzamanlı operasyon başlattı. Yapılan operasyonda çeşitli rütbelerde gözaltına alınan 7'si emniyet müdürü 21 polis ile 'sivil imam' olduğu belirtilen 5 kişiyle birlikte toplam 26 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyon kapsamında 2'si polis memuru 6 kişi aranıyor

=================================

5- İSTANBUL MERKEZLİ 13 İLDE 'ABİ' VE 'ABLA' OPERASYONU: 27 GÖZALTI

*Operasyonda FETÖ'de "abi" ve "abla" olarak bilinen 9'u kadın 27 kişi gözaltına alındı.

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan teknik takip sonucunda 17'si kadın 40 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan gözaltı kararı doğrultusunda operasyon kararı alındı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ içerisinde "abi" ve "abla" konumundaki şüphelileri yakalamak için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Kırşehir, Ordu, Uşak ve Hakkari'de düzenlediği operasyonda 9'u kadın toplam 27 kişi gözaltına alındı.

==================================

6- "DUR" İHTARINA UYMAYIP SİLAH KULLANAN ŞÜPHELİNİN POLİSİN AÇTIĞI ATEŞLE ÖLÜMÜ DAVASI

Savcı, Sinan Dağcı'yı öldüren silahın "kamu düzeninin gözetilmesi ve kendilerine yönelen bir tehlikeyi bertaraf etmek için" kullandığının anlaşıldığını belirterek sanık polislerin beraatlerine karar verilmesini istedi.

Haber: Serpil KIRKESER, İstanbul DHA

Büyükçekmece'de polislerin 'dur' ihtarına uymayan ve hakkında çok sayıda suçtan yakalama kararı bulunan Sinan Dağcı'yı(37), meşru savunma sınırının aşılması suretiyle öldürdükleri iddiasıyla 4 polis memurunun yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, kamu düzeninin gözetilmesi ve kendilerine yönelen bir tehlikeyi bertaraf etmek için sanıkların silah kullandıklarının anlaşıldığını belirterek, sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi.

POLİS SANIK : SİNAN'I BEN VURMADIM

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz 4 polis memuru hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan sanık polis L.E. olay tarihinde şüpheli araç ve kişiler için tedbir aldıklarını belirterek, " Sinan Dağcı silah çektiğini ve bu sırada meslektaşlarımın da 'Yat Polis' gibi seslendiklerini duydum. Sinan elinde tabanca olduğu halde peşinden giden polislerin bulunduğu tarafa doğru ateş etti. Kaldırımın karşı tarafında beklediğimden silahla koşan şahsın önüne çıkmak istedim. Şahıs koşmayı sürdürdü. Koşan maktul diğer sokağa da girince önlerini kesebilirim düşüncesiyle bir geri sokaktan girdim. Arka sokaktan da silah sesleri geliyordu.Gittiğimde bu şahıs vurulmuştu. Vurulma anını görmedim. Sinan'ı ben vurmadım" dedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşma Savcısı Selçuk Cengiz mütalaasına göre olay şöyle oldu: 8 Mayıs 2015 tarihinde hakkında birçok suçtan yakalama kararı bulunan Sinan Dağcı ve hakkında yine yakalama kararı olan K.E.'yi, polis takip edip durdurdu. Ancak Dağcı kaçmaya başladı. Dağcı kaçarken de elindeki tabancayı geriye doğru tutup bir el ateş etti. Kovalamaca sırasında ara sokaklara ve evlerin bahçelerine giren Sinan Dağcı, bahçe duvarından atlarken sanıklardan C. Ü.'nün, Sinan Dağcı'ya ateş ederek vurdu. Dağcı duvarın arkasına düşerek öldü.

"MAKTÜLÜN KAÇARKEN KOLLUĞA KARŞI ATEŞ ETTİĞİNİN SABİT OLDUĞU BELİRTİLDİ"

Sanıkların bir çok kere ateş ettikleri, bu ateşlerin etrafta bulunan çeşitli araçlara çarptığı belirtilen mütalaada, Sinan'ın ölümüne tek bir tabanca veya kurşun yarasının neden olduğu belirtildi. Sanıklardan C.Ü.'nün, Sinan Dağcı'nın duvardan atlarken aksi ispat edilemeyen savunmasına göre kendisine silah doğrulttuğu için ateş ettiğini beyan ettiği ifade edilen mütalaada, maktülün kaçarken kolluğa karşı silahla ateş ettiğinin sabit olduğu kaydedildi. Maktülün yanındaki tabancanın vahim nitelikli silahlardan olduğu, üzerindeki nüfus cüzdanının tamamen sahte olduğu ve çevredeki kamera kayıtlarının da net olmadığı ifade edilen mütalaada, sanıkların beyanlarının, tanıklar ve Adli Tıp Kurumu'nun raporları ile doğrulandığı belirtildi.

SANIKLARIN BERAATİ İSTENDİ

Mütalaada, olayın gelişimine göre sanıkların silah kullanmalarına, şahsi kararlarına veya sırf kamu otoristesinin kuvvetini göstermek için keyfi olarak başvurmadıkları, hakkında bir çok ağır suçtan yakalama kararı olan maktülün yakalandığında kaçması ile birlikte kolluğa karşı tabanca ile ateş etmesi hususlarının birlikte değerlendirildiği belirtildi. Sanıkların kamu düzeninin gözetilmesi ve kendilerine yönelen tehlikeyi bertaraf etmek için silah kullandıklarının anlaşıldığı ifade edilen mütalaada, tüm sanıkların beraatlerine karar verilmesi istendi. Mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için taraflara süre veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İddianamede sanık polisler O.C., C.Ü.,Y.Y., L.E.,'nin, "Meşru savunma sınırının aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan 3'er yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezaları talep ediliyor.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Olayla ilgili arşiv görüntüler

==================================

7- KARİKATÜR OSCARLARI SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: İdris TİFTİKCİ İstanbulDHA

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasıönın kazananları dün akşam gerçekleştirilen törende ödüllerine kavuştu. Ödül töreni öncesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, her yaş grubundan genç çizerlerin katılımıyla çeşitli atölyelerin düzenlendiği 'Yeni Çizgiler, Yeni Çizerler' Karikatür ve Mizah Festivali renkli anlara sahne oldu.

Aydın Doğan Vakfı'nın her yıl dünyanın dört bir yanından karikatüristleri bir araya getirdiği, serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni'nin 33'üncüsü Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde, Kanal D Ana Haber sunucularından Gözde Atasoy'un takdimiyle gerçekleştirildi. Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve Aydın Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'nın da yer aldığı açılış törenine Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yazarları Fatih Çekirge, Kanat Atkaya, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan; Atlas Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Çakmak; CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, MediaCat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, Milliyet Gazetesi Yazarı Yaman Törüner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

68 ÜLKEDEN 2 BİN 521 KARİKATÜR KATILDI

68 ülkeden 752 sanatçının 2 bin 521 karikatür ile katıldığı yarışmanın birincisi İtalya'dan Marco de Angelis oldu. Yarışmada ikincilik ödülüne Brezilya'dan 'Cau' Claudio Antonio Gomes; üçüncülük ödülüne ise Türkiye'den Doğan Arslan değer görüldü. Yarışmada Özel ödül ve birincilik ödül kazanan isimlerine 8 bin dolar verilirken, ikinci 5 bin dolar, üçüncü ise 3 bin 500 dolar ödül aldı. Başarı ödülleri ise 500'er dolarla ödüllendirildi.

Seçici Kurul ayrıca Oktay Bingöl (Türkiye), Vitaly Bondar (Beyaz Rusya), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Hicabi Demirci (Türkiye), 'Feggo' Felipe Galindo (Amerika), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Arif Sutristanto (Endonezya), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Nahid Zamani (İran) ve Zygmunt Zaradkiewicz'i (Polonya) Başarı Ödülü'ne değer gördü.

"ÇOCUKLARIN HAYALİNİN YANINA GERÇEK DÜNYAYI ÇİZDİM"

Vakfın kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularındaki çalışmalarının bir yansıması olarak bu yıl ilk defa 'Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya' kategorisinde verilen Özel Ödül'ün sahibi ise Türkiye'den Emrah Arıkan oldu.

Özel Ödülün sahibi Emrah Arıkan, çocuk gelinleri anlattığı karikatürünü çocukça bir çizimle anlatmaya çalıştığını belirterek, "Çocukların hayalini düşündüm. 5-6 yaşlarında çocuklar okula başlama heyecanı yaşar, 'okula ne zaman gideceğim' diye düşünür. Çocukların hayalini çocukça bir çizimle anlatmak istedim. Daha sonra yanına gerçek dünyayı çizmek istedim" diye konuştu. Son günlerde kamuoyunda tartışılan çocuk istismarına ilişkin ise Arıkan, "Keşke böyle şeyleri konuşmasak, adı üstünde çocuk onlarö yorumunu yaptı.

Yarışmanın birincisi İtalya'dan Marco de Angelis, ödülü almaktan gurur duyduğunu belirterek, "Karikatürüm umarım biraz da olsa dramatik ve önemli problemlerin üzerinde düşünmesinde yardımcı olur" dedi. İkincilik ödülüne değer görülen Brezilya'dan 'Cau' Claudio Antonio Gomes ise; "Karikatürüm komik değil, çok trajik. Savaşların, şiddetin, açlığın olmadığı başka bir dünya olacağına inanıyorum, dünya bir gün değişecek" diye konuştu.

"KILIÇ VE KRAVATIN BENZERLİĞİNDEN YOLA ÇIKTIM"

Üçüncülük ödülünün sahibi Doğan Arslan ise "Erkek egemen gücün ve medeniyetin günümüzde olan durumunu mizahsal ve grafik formlarla anlatmaya çalıştım. Bazen uzun yazılarla anlatmaya çalışırsınız. Burada ise vurucu olması için kravat ve kılıcın benzerliğinden yola çıkarak anlattım" dedi.

BAŞARI ÖDÜLÜ SAHİBİ DEMİRCİ ÖDÜLÜNÜ ÇYDD'YE BAĞIŞLADI

Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü'nün sahibi olan Hicabi Demirci, 500 dolar tutarındaki ödülünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)'nin 'Anadolu'da Bir Kızım Var' kampanyasına bağışladığını duyurdu. Demirci, "Çocuk istismarının yoğun olarak tartışıldığı bu zamanda, bu desteğin önemine vurgu yapmak istedimö dedi. Demirci, "Ödülümü Musa Kart ve ifade suçundan içeride yatan tüm sanatçılar için alıyorum" şeklinde konuştu.

Bir diğer Aydın Doğan Başarı Ödülü ve Doğan Haber Ajansı Plaketi, Beyaz Rusya'dan Vitaly Bondar'ın oldu.

"KARİKATÜR İNSANLIK TARİHİNE YÖN VERİYOR"

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ödül töreninde yaptığı açılış konuşmasında, "Karikatür çok özel bir sanat dalı. Bazen hepimizin tanık olduğu günlük sıradan olayları, bazen hayatı etkileyen sosyolojik değişimleri, bazense içimizi acıtan felaketleri, karikatür sanatçısının, önümüze açtığı pencereden görmemizi sağlayan bir sanat… Aslında karikatür sanatçıları sadece bugünkü olayları, yaşam biçimlerini çizmekle kalmıyor; kültürel değerlere katkıda bulunuyor, daha da ötesi insanlık tarihine yön veriyor" dedi. Hanzade Doğan Boyner, aynı zamanda tüm öğretmenlerin gelecek öğretmenler gününü kutlayarak, Vakfın düzenlediği Ergenlik ve Gelişim Süreçlerinin Eğitimi için İstanbul'a gelen Baba Beni Okula Gönder yurt yöneticileri ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

KARİKATÜR JÜRİSİNİN ÇOĞUNLUĞUNU KADIN ÜYELER OLUŞTURDU

Başladığı tarihten bugüne kadar, ülkemizde ve dünyada karikatürün otoritesi sayılan sanatçıların jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmanın 11 sanatçıdan oluşan Seçici Kurulu'nda 7 kadın jüri üyesi bulunuyor.

Marlene Pohle (Arjantin)'nin başkanlığını yaptığı, Ercan Akyol (Türkiye), Gülse Birsel (Türkiye), Assunta Toti Buratti (İtalya), Latif Demirci (Türkiye), Selçuk Demirel (Türkiye), Yalda Hasheminezhad (İran), Anita Kunz (Kanada), Piyale Madra (Türkiye), Tan Oral (Türkiye) ve Elena Ospina (Kolombiya)'nın yer aldığı bu yılki Seçici Kurulu yine kültür sanat dünyasının otoritelerinden oluştu.

ÖDÜLLÜ KARİKATÜRLER CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni ardından ödüllü karikatürler, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bugün saat 19.00'dan itibaren sergilenmeye başlayacak. Sergi kapsamında, Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğiyle düzenlenecek atölye çalışmasında genç çizerler ödüllü karikatüristlerle bir araya gelerek karikatür çizimleri yapacaklar. Sergi, 8 Aralık tarihine kadar gezilebilecek. Sanata yönelik destekleriyle bilinen Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye tüm karikatür severler bekleniyor.

GENÇ ÇİZERLER, 'YENİ ÇİZGİLER, YENİ ÇİZERLER' KARİKATÜR VE MİZAH FESTİVALİ'NDE BİR ARAYA GELDİ

Aydın Doğan Vakfı bu yıl, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni öncesinde Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde genç çizerlerin katılımıyla düzenlenen festival keyifli anlara sahne oldu.

Festivalde, Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğinde ilköğretim ve lise öğrencileriyle gerçekleştirilen atölye çalışmaları; Jüri Üyesi ünlü karikatürist Tan Oral ve yarışmanın bu yıl kazanan karikatüristlerinin üniversitelilerle buluştuğu söyleşi Ziya Kürküt'le animasyon çalışmaları gibi birçok etkinlik yer aldı.

Festival alanında ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Işık, Doğuş, Okan, Kemerburgaz ve Dumlupınar üniversitelerinin güzel sanatlar ve tasarım bölümü öğrencilerinin çizimleri ve Yaratıcı Çocuklar Derneği'nden çocukların ödül alan çizimleri de ziyaretçilerle buluştu.

Görüntü Dökümü :

------------------

-Dereceye giren karikatürlerin sırasıyla görüntüler

-Törenden ve katılımcılardan görüntüler

-Hanzade Doğan Boyner'in konuşması

-Özel Ödül sahibi Emrah Arıkan'ın ödül alması

-Birincilik Ödülü Marco de Angelis'e ödül verilmesi ve konuşması

-İkincilik Ödülü 'Cau' Claudio Antonio Gomes'in ödül alması ve konuşması

-Üçüncülük Ödülü Doğan Arslan'ın ödül alması

-Başarı Ödülü alan Hicabi Demirci'nin konuşması

-Toplu fotoğraf çekilmesi

-Özel ödülün sahibi Emrah Arıkan ile röp.

-Üçüncülük ödülü Doğan Arslan ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement