Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- İSTANBUL'DAKİ "DARBECİ ASKERLER" İDDİANAMELERİNİN İLKİ ONAYLANDI(1)Hedefleri Sabiha Gökçen Havalimanı işgal etmekti.

28.11.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İSTANBUL'DAKİ "DARBECİ ASKERLER" İDDİANAMELERİNİN İLKİ ONAYLANDI(1)

Hedefleri Sabiha Gökçen Havalimanı işgal etmekti.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

İstanbul'da askerlere yönelik "FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi" iddianamelerinin ilki, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylandı.

28'İ RÜTBELİ 62 ASKER

İddianamede 28'i rütbeli 62 askerin "Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Hükümetin görevini yapmayı engellemeye teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olmak ya da üye olmaksızın yardım etme" suçlarını işledikleri belirtiliyor.

HEDEF SABİH GÖKÇEN HAVALİMANI

Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal etmeye kalkışan 28'si subay olmak üzere 62 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

==================================

2- TAHİR ELÇİ ANILDI

Serpil KIRKESER, İstanbul DHA

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 28 Kasım 2015'te silahlı saldırıda yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün birinci yıl dönümünde Bakırköy Adalet Sarayı'nın önünde anıldı.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Çağdaş Avukatlar Grubunun da aralarında bulunduğu 10 Hukukçu Derneği'nin avukatları Bakırköy Adalet Sarayı'nın önünde toplanarak, "Tahir Elçi'yi Unutmayacağız" şeklinde pankart açıp slogan attı. Tahir Elçi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan avukatlar, ellerinde Tahir Elçi'nin fotoğraflarını taşıdı.

KARANFİL BIRAKTILAR

Yapılan basın açıklamasında geçtiğimiz yıl Tahir Elçi'nin sokak ortasında katledildiği belirtilerek, Elçi hakkında katıldığı televizyon programındaki sözleri nedeniyle hakkında dava açıldığı ifade edildi. Elçi'nin toplumsal barışı savunduğu ifade edilen açıklamada, Tahir Elçi'nin failinin de, azmettiricisinin de belli olduğu ifade edildi. İktidarın da eleştirildiği açıklamada, Elçi'nin ölümüne ilişkin soruşturmada da bir ilerleme olmadığı belirtildi . Yapılan basın açıklamasının ardından Tahir Elçi'nin fotoğraflarının önüne karanfiller bırakıldı.

TAHİR ELÇİ'YE AÇILAN DAVA ÖLÜMÜ NEDENİYLE DÜŞTÜ

Bir televizyon programındaki sözlerinden dolayı Tahir Elçi hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 Kasım 2015'te kabul edilmiş, 19 Nisan 2016 tarihine duruşma günü verilmişti. Mahkeme ilk duruşmada Tahir Elçi'nin öldüğünün anlaşıldığını belirterek, davanın düşürülmesine karar vermişti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Avukatlardan görüntü

-Basın açıklaması

-Pankarttan görüntü

-Karanfillerin bırakılması

-Genel ve detaylar

28.11.2016 -14.17 Haber Kodu : 161128085_

====================================

3- SANCAKTEPE'DE 10 EVİ SU BASTI

Sancaktepe'de sağnakla yağmurla birlikte tıkanan kanalizasyon nedeniyle yaklaşık 10 evi su bastı. Evlerdeki birçok eşya kullanılmaz hale gelirken, ev sahipleri yetkililere sitem etti.

Haber-Kamera: Cengiz Çoban - Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

istanbul'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Sancaktepe Fatih Mahallesinde Caddesi'nde kanalizasyon tıkandı. Yağmurun şiddetini arttırmasıyla caddede bulunan yaklaşık 10 evi su bastı. Ev sahipleri suları kendi imkanları ile boşaltmaya çalıştı.

EŞYALAR KULLANILMAZ HALE GELDİ

Yaşanan su baskını nedeniyle evlerdeki eşyaların birçoğu kullanılmaz hale geldi. Ev sahipleri bir yandan eşyalarını kurtarmaya çalıştı, bir yandan da yetkililere seslendi. Birçok ev sahibi mahallede 10 gün önce de su baskınının yaşandığını belirterek, yetkililere tepki gösterdi. Bazıları ise su basan evlerinin halini cep telefonu kamerasına kaydetti.

İSKİ ÇALIŞMA YAPTI

Öte yandan İSKİ'ye bağlı ekipler caddedeki tıkanan kanalizasyon kanalında çalışma yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Su basan ev

-Eşyaların sular altında kalması

-Ev sahiplerinin eve girememesi

-Kovalar ile suyun boşaltılması

-Ev sahipleri ile röportajlar

-Cadde, sokaklar

-Genel ve detay

========================

4- ŞİŞLİ'DEKİ KAZADA SÜRÜCÜ YARALANDI, ARACIN MOTORU YERİNDEN FIRLADI

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK - Hasan YILDIRIM -Özgür EREN İstanbul DHA

Şişli'de aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü refüje çıkarak, ağaça çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracından sürücüsü ve motor yerinden fırladı. Yaralı sürücü, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Piyalepaşa Bulvarı'nda saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Çağlayan'dan Kasımpaşa istikametine giden Bayram Aras'ın kullandığı 34 VZ 5917 plakalı ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle refüje çıkarak ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü Bayram Aras araçtan fırladı. Vatandaşların ihbarıyla olay eyrine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulans ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

TİCARİ ARACIN MOTORU YERİNDEN ÇIKTI

Yaşanan kaza nedeniyle yerinden çıkan ticari aracın motoru çarptığı ağacın yanında kaldı. Ticari araç yola savruldu. Kaza nedeniyle bir süre tek şeritten verilen trafik, kaza yapan aracın kaldırılmasıyla normale döndü.

ARAÇ HIZLA ÇARPTI

Kazayı gören Müslüm Demir "Burada sürekli kaza oluyor. Otomobiller hızlı geliyor. Araç hızla geldi. Ağaca vurdu. Yaralı ambulans ile hastaneye kaldırıldı" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Olay yerinden görüntü

-Kaza yapan ticari araç

-Ticari aracın vurduğu ağaç

-Ağacın dibindeki araç motoru

-Trafikten görüntü

-Görgü tanığı ile röp.

-Polislerin çalışmaları

-Genel ve detaylar

==================================

5- TÜSİAD BAŞKANI SYMES: EĞİTİMDE NE EKERSEK ONU BİÇECEĞİZ

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes,

" Refahımızı ancak bilgiye erişebilen, bilgiyi eleştirel ve analitik bakışla yorumlayan ve yeni bilgi üretebilen insan kaynağıyla sağlayabiliriz"

Haber-Kamera: Enver ALAS İstanbul/ DHA

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, diploma sahibi olmanın yeterli olmadığı, bildiklerini uygulamaya geçirmenin ve becerileri sürekli geliştirmenin şart olduğu bir çağda olduklarını belirterek, "Bugün eğitimde çağın gerektirdiği yönde dönüşüm sağlarsak, geleceğimizi de toplumsal refah ve kalkınma bakımından daha parlak görebiliriz. Daha ümitli olabiliriz. Eğitimde ne ekersek onu biçeceğiz" dedi.

Cansen Başaran Symes, TÜSİAD tarafından İstanbul'da düzenlenen 'Bilgi Temelli Ekonomi İçin Yetişkin Becerilerini Geliştirmek' başlıklı bir seminerine katıldı. Seminerin açılışında konuşan Cansen Başaran Symes, teknoloji ve dijitalleşmeden kaynaklanan dönüşümün önemine değinerek bu dönüşümün iş gücü piyasasında da etkileri olduğunu belirtti.

Başaran Symes, "Bir yandan yepyeni iş ve görev tanımları karşımıza çıkıyor. Öte yandan bazı iş ve görevler, otomasyona uğrama riski taşıyor. İşlevsiz kalma riski olan veya içeriği önemli ölçüde değişen iş ve görevlerde çalışanların yeni iş ve görevlere uyum ve kabiliyeti kariyerleri için belirleyici önemdedir" dedi.

"İSTİHDAMI ARTIRMAK VE İŞSİZLİĞİ AZALTMAK İÇİN TÜM ÜLKELERİN ZORLU BİR GÖREVİ VAR"

İstihdamı artırmak ve işsizliği azaltmak için tüm ülkelerin zorlu bir görevi olduğunu kaydeden Cansen Başaran Symes, "Bir tarafta mevcut iş gücünün üretkenliğinin artırılması ki bunu Türkiye'de sıkça tartışıyoruz. Diğer tarafta dönüşen ya da yeni açılan iş alanlarında uygun istihdamın sağlanması gerekiyor. Becerilerin eğitim yoluyla geliştirilmesi, bu nedenlerle en kritik noktayı oluşturur. Neredeyse tüm endüstrilerde insan kaynağı becerilerinin geçerlilik süresi gün geçtikçe kısalıyor. Refahımızı ancak bilgiye erişebilen, bilgiyi eleştirel ve analitik bakışla yorumlayan ve yeni bilgi üretebilen insan kaynağıyla sağlayabiliriz" diye konuştu.

"DİPLOMA SAHİBİ OLMAK YETERLİ DEĞİL"

TÜSİAD Başkanı Başaran Symes, Türkiye'nin ilk kez katıldığı ve Haziran ayında açıklanan 'OECD Yetişkin Becerileri Araştırması' bulgularının seminerde detaylarıyla birlikte paylaşılacağını belirtti.

Başaran Symes, araştırmaya göre Türkiye'nin sözel, sayısal ve beceri düzeyleri açısından OECD ortalamalarının oldukça gerisinde olduğuna vurgu yaptı.

Başaran Symes, "Veriler önümüzdeki zorlukları göstermekle birlikte harekete geçmemiz için işaret fişeği olarak değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak kullanılmalı. Dün verdiğimiz eğitim bugün yetişkinlerin becerilerini düzenleyen en önemli faktördür. Diploma sahibi olmanın yeterli olmadığı, bildiklerini uygulamaya geçirmenin ve becerileri sürekli geliştirmenin şart olduğu bir çağdayız. Eğitimde ne ekersek onu biçeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İŞ DÜNYASININ BEKLENTİSİ VE TALEBİDİR"

"Eğitimde çağın gerektirdiği yönde dönüşüm sağlarsak, geleceğimizi toplumsal refah ve kalkınma bakımından daha parlak görebiliriz" diyen Cansen Başaran Symes, "Ekonomimizin yapısını yüksek teknoloji üretime ve sanayi 4.0'a dönüştürme hedefimiz ile insan kaynağı becerilerinin geliştirilmesi elele yürümesi gerekiyor. Bilgi temelli ekonomiye dönüşme sürecinde eğitim sistemi geriden takip eden değil eşgüdümlü bir şekilde kendini yenileyebilen içerik ve işleyişe kavuşturulmalıdır. Bu hem iş ve yaşamı hak eden yetişkinlerimizin hem de biz iş dünyasının beklentisi ve talebidir" şeklinde konuştu.

ÖZEL SEKTÖRÜN SORUMLULUKLARI

Özel sektörün sorumluluklarını da anlatan Başaran Symes, "İşyeri aynı zamanda bir öğrenme ortamıdır. Özel sektörün insan kaynakları politikalarında çalışanların becerilerine sürekli yatırım yapmak önceliklendirilmelidir. Şirketler eğitim imkanları sunmanın dışında bir probleme çözüm geliştirmeye istekli çalışanına kapıları açmalı, becerilerini geliştirmesine ve bu becerileri kullanmasına uygun bir işyeri kültürü ve ortamı oluşturmalıdır" diye konuştu.

"EĞİTİM KONUSUNA YAKLAŞIMLAR TÜMÜYLE GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

"Politika yapıcılar, işveren ve çalışan temsil örgütleri dahil ilgili tüm sosyal paydaşlar eğitim konusuna yaklaşımlarını tümüyle gözden geçirmelidir" diyen Başaran Symes, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının koordinasyonunda 'Ulusal Temel Yetişkin Becerileri' konusunda bir strateji belgesi hazırlığı başlatılmasını önemsiyorum ve etkili olmasını diliyorum. Kapsamlı strateji belgelerimiz, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve İŞKUR gibi kurumsal yapılarımız, okul-işletme ve sanayi-üniversite işbirliklerimiz, sürekli ve yaygın eğitim merkezlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bizlere önemli bir hareket alanı sağlıyor. Ancak tüm bu yapıların, ana hedef olması gereken bilgi ekonomisine dönüşüm yolunda ortak bir anlayışla, çok daha etkin ve eşgüdümlü bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Seminerde, Cansel Başaran Symes'in yanı sıra TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik de bir konuşma yaptı. Ardından OECD(Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) İstihdam Analizi ve Politikaları Bölümü Başkanı Mark Keese, OECD PIAAC- 2016 'Beceriler Önemlidir: Yetişkin Becerileri' araştırmasının bulguları hakkında konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Cansen Başaran Symes'in konuşması

-Katılımcılar

-Araştırma sonuçlarının anlatılması

-Genel ve detay görüntüler

======================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement