Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- AKIN ATALAY "TUTUKLAMA İSTEMİYLE" MAHKEMEYE SEVK EDİLDİHaber: Ümit TÜRK İstanbul / DHACumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

12.11.2016 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- AKIN ATALAY "TUTUKLAMA İSTEMİYLE" MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve dün Almanya'dan uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay'ın emniyette yapılan savcılık sorgusu tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Murat İnam, Atalay'ın "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklanmasını talep etti. Emniyetten adliyeye getirilecek olan Akın Atalay'ın İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade vermesi bekleniyor.

9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

"PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütleri adına suç işledikleri" iddiasıyla Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik tutuklama gerekçesinde, "Gazetenin, süreklilik arz eden terör örgütlerinin reklam ve propagandasını yaptığını" belirtmişti.

Yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya ise sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Atalay'ın dün havalimanında gözaltına alınması

12.11.2016 - 16.17 Haber Kodu : 161112130

====================================

2- İLKER BAŞBUĞ AMERİKA'DA ATATÜRK'Ü ANLATACAK

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,

"ABD'nin bu en önemli üniversitelerinden birinde Mustafa Kemal Atatürk'ü orada anlatmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyacağım"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden Columbia Üniversitesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatacak. Başbuğ 17 Kasım'da Incredible Story of a Transforming Leader: Mustafa Kemal Atatürk (Bir Devrimci Liderin İnanılmaz Hikayesi: Mustafa Kemal Atatürk) başlıklı söyleşide katılımcılara Atatürk'ün devrimci nitelikleri üzerine konuşma yapacak.

Kadıköy'de bulunan Caddebostan Kültür Merkezi'nde Eski Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ bir panel düzenledi. "Atatürk'ün Kitap Aşkı, Okuduğu ve Yazdığı Kitaplar" başlıklı söyleşi programına vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Başbuğ söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. Başbuğ daha sonra burada yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk toplumuna daha iyi anlatabilmek için çeşitli faaliyetlerin yapılmasının çok yararlı ve uygun olduğunu düşündüğünü belirtti.

DAVET ÜZERİNE AMERİKA'YA GİDİYOR

Atatürk'ün 20 ve 21. yüzyılın yetiştirdiği en büyük lider olduğunu vurgulayan İlker Başbuğ, "O kadar büyük ki o hala düşünceleri, fikirleri 78 yıl sonra bile bütün canlılığını koruyor." dedi. Yine Atatürk'ü anlatmak için aldıkları davet üzerine yarın Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceklerini belirten Başbuğ, "17 Kasım 2016 günü Newyork'ta Columbia Üniversitesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci niteliği üzerinde bir söyleşimiz olacak. ABD'nin bu en önemli üniversitelerinden birinde Mustafa Kemal Atatürk'ü orada anlatmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyacağım. Bu arada Amerika'da bulunduğumuz süre zarfından çeşitli düşünce kuruluşları ile beraber olacağız. National Defense University, yani onların milli savunma üniversitesinde; Ortadoğu, Türkiye, Suriye, Irak bağlamında bir söyleşimiz olacak. National Press Club yani Milli Basın Kulübü'nde özellikle 15 Temmuz öncesi ve sonrası temalı bir söyleşimiz olacak. Bu faaliyetlerin de hem Mustafa Kemal Atatürk'ü, Amerikan toplumuna anlatmak hem Türkiye'yi Amerikan toplumuna anlatmak açısından yararlı katkılar sağlayacağını düşünüyorum, değerlendiriyorum." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Söyleşiden görüntü

-Kitaplarını imzalaması

-Başbuğ'un açıklamaları

-Başbuğ'un Amerikada katılacağı toplantının afişi önünde fotoğraf çektirmesi

12.11.2016 - 17.38 Haber Kodu : 161112167

==============================

3- AVUKATLAR KAPATILAN DERNEKLERİ İÇİN BAROYA YÜRÜDÜ

OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile derneklerin kapatılmasını protesto eden bir grup avukat Beyoğlu Tünel Meydanı'ndan İstanbul Barosu'na yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan avukatlar, dernekler hakkında verilen kararların kendileri için onur belgesi olduğunu söyledi.

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK - Özgür EREN İSTANBUL DHA

Çağdaş Hukukçular ve Özgürlükçü Hukukçular derneklerinin, İçişleri Bakanlığı'nın ve valiliklerin kararları ile kapatılmasını protesto etmek isteyen avukatlar, saat 16.00'da Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. 'OHAL'inizi de mührünüzü de tanımıyoruz, sokakları mühürleyemezsiniz' yazılı pankart açan avukatlar slogan attı.

Avukatlar, bir süre sonra sloganlar eşliğinde İstanbul Barosu'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından, Avukat Meryem Asil ortak basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Derneklerimiz hakkında verilen faaliyet durdurma kararları ve dernek binalarımıza vurulan mühürler bizler için onur belgesidir. Bizler dün olduğu gibi bugün de faşizme karşı işçi sınıfının inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı Kürt halkının barınma hakkına ve doğasına sahip çıkanların kadınların kısacası halkın her kesiminin demokratik hak ve özgürlük mücadelesine omuz vermeye devam ediyoruz. Tüm bu yaşananlar göstermektedir ki, kısa bir süre içerisinde saldırı ve kapatma kararları diğer meslek örgütlerine sendikalara, odalara ve baromuza da yönelecektir. Bu nedenle bu süreci sessizlikle geçiştirilmemeli, barolarımız ve diğer meslek örgütleri faşizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmelidir" denildi.

Açıklamanın ardından eylem sona erdirildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Avutlardan genel ve yakın detaylar

-Avukatların pankart açması

-Avukatların slogan atması

-Avukatların sloganlar ile İstanbul barosuna yürüyüşü

-Avukat Meryen Asil'in açıklaması

12.11.2016 - 17.37 Haber Kodu : 161112166

======================

4- SILA, İSTANBUL'DA DİNLEYİCİLERİ İLE BULUŞTU

Haber: İSTANBUL DHA)

İzmir ve Ankara'da, iki gün üst üste gerçekleştirdiği konserlerde onbinlerce müzikseverle buluşan Sıla, dün gece de İstanbul'u şarkılarıyla mest etti.

Konserine "Mürekkep" albümünün açılış şarkısı olan "Lacivert" ile başlayan Sıla, kendisini dinlemeye gelenleri "Müziktir sözümüz. Umuyorum ki hepimiz bu gece unutamayacağımız anılar yaşadığınız bir gece geçiririz. Hepinizi tek tek kucaklıyorum" sözleriyle selamladı. Sıla, son albümünde yer alan şarkıların yanı sıra, "Oluruna Bırak", "Sevişmeden Uyumayalım", "Saki, "Vur Kadehi Ustam" gibi en sevilen şarkılarını da iki saat boyunca Volkswagen Arena'yı hınca hınç dolduran müzikseverlerle birlikte seslendirdi.

Konserin ikinci yarısına Erol Evgin'in "Altın Düetler" albümünde seslendirdiği "Ateşle Oynama" şarkısıyla başlayan Sıla, sürpriz konuğu usta sanatçı Erol Evgin'i sahneye davet ettiğinde salonda büyük bir heyecan yaşandı. Sıla ve Erol Evgin, seyircinin yoğun isteği üzerine "Ateşle Oynama" şarkısını iki kez seslendirdi. Sözü ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan şarkının ardından, ikili Sezen Aksu'ya sahneden selamlarını iletti.

İkinci yarı sürprizlere devam eden Sıla; Rubato grubunun çellisti ve aynı zamanda da vokali olan Özer Arkun ile birlikte seslendirdikleri, Rubato'nun "İki" albümünde de yer alan "Başka Şarkı" düetiyle de seyircilerden uzun süre alkış aldı. Ardından Özer Arkun, sevilen şarkı "1980"i seslendirdi.

Sıla'ya sahnede; geri vokallerde Dünya Kızılçay, Sibel Gürsoy ve Tuba Önal, tuşlu çalgılarda Burak Erkul, keman ve udda Semih Çelikel, davulda Alp Türeci, bas gitarda Cudi Genç, çelloda Özer Arkun ve gitarda Efe Bahadır eşlik etti.Sıla'yı İstanbul konserinde Demet Akbağ, Gözde Kansu, Ceylan Ertem, Dilara Sakpınar, Seda Güven, Cengiz Abazoğlu ve Fatma Turgut gibi ünlü isimler de izledi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Konserden görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement