Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

(GÖRÜŞMEDEN GÖRÜNTÜYLE)1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BARZANİ'Yİ KABUL EDİYORHaber-Kamera: Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ - Hasan YILDIRIM - İSTANBUL DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Necirvan Barzani'yi kabul ediyor.

23.11.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(GÖRÜŞMEDEN GÖRÜNTÜYLE)

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BARZANİ'Yİ KABUL EDİYOR

Haber-Kamera: Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ - Hasan YILDIRIM - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Necirvan Barzani'yi kabul ediyor.

Mabeyn Köşkü'ndeki görüşme saat 13: 50'de başladı ve basına kapalı devam ediyor.

Görüşmede Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da yer alıyor.

Görüntü Dökümü:

------------

Görüşmeden görüntü

////////

Fidan'ın konvoyunun köşke girişi

Barzani'nin konvoyunun Mabeyn Köşküne girişi

23.11.2016 - 14.16 Haber Kodu : 161123104_

========================================

(havadan ek görüntülerle)

2- BOMBA DÜŞMÜŞ GİBİ...

YANAN FABRİKA BUGÜN HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Bayrampaşa'da dün saatlerce yanan fabrikadan geriye kapkara bir bina kaldı.

Binanın çatısında çok sayıda araç da yandı.

Fabrikadaki son durum bugün havadan böyle görüntülendi.

Haber-Kamera: Ali AKSOYER - Enver ALAS,İSTANBUL/ DHA

Bayrampaşa Baltaş Kilimci Sanayi Sitesi'nde bir plastik atölyesinde dün sabah saatlerinde çıkan ve yaklaşık 10 saat sonra söndürülebilen yangın nedeniyle onlarca iş yeri zarar gördü, otopark olarak kullanılan çatı katında da çok sayıda araç yandı. Siteye güvenlik nedeniyle kimsenin girişine izin verilmezken, polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkışını araştırıyor.

600'e yakın dükkanın bulunduğu sanayi sitesinde dün saat 10.30 sıralarında başlayan ve kısa sürede etraftaki işyerlerine sıçrayarak büyüyen yangın sonrasında çok sayıda işyeri kullanılamaz hale geldi.148 itfaiye personelinin müdahale ettiği yangın, 19.30 sıralarında söndürülürken, soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Sitenin çatı katındaki otoparkında bulunan çok sayıda araç yandı.

POLİS VE İTFAİYE EKİPLERİ YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR

Polis, sanayi sitesine güvenlik nedeniyle çalışannlar ve iş sahipleri dahil kimsenin girişine izin vermiyor. Yanan iş yerlerinde çalışma başlatan olay yeri inceleme polisleri ile itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni araştırıyor.

İŞYERİ SAHİPLERİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ

Site dışında bekleyen işyeri sahipleri ve çalışanlarının dünden bu yana bekleyişleri sürüyor. Bazı işyeri sahiplerinen dışarıdan dükkanlarının durumunu, zararlarını tespit etmeye çalıştıkları görüldü.

"DÜKKANIM VE ARABAM YANDI"

Poşet imalatı dükkanı olan Haluk Kaya, yangından hem aracının hem de dükanının yandığını dile getirdi. Kaya, "Maddi hasarım var. Olay yeri inceleme ekipleri çalışma yapıyor. Ne kadar hasar olduğunu içeri girince göreceğiz. Aracım çatıda park halindeydi. Çatıya çıktığımda yandığını gördüm. Aracı çıkarmaya bile fırsat olmadı. Yangın bir anda büyüdü" diye konuştu.

GÜVENLİK AÇISINDAN İÇERİ SOKMUYORLAR

Süleyman Kılıç adlı bir iş yeri sahibi ise "Benim iki dükkanım var. Yangın, tam dükkanlarıma sıçrayacakken kontrol altına alındı. Ama yaşanılan olay üzücü, Herkes ekmeğinden oldu. Şu an bekliyoruz, güvenlik açısından içeri sokmuyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yangında zarar gören elektrik dağıtım şebekesi kabloları onarımı için BEDAŞ ekipleri de çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------

//////////HAVADAN GÖRÜNTÜ

-Fabrika binasının havadan görüntüleri

-Zarar gören araçlar

////////AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Yanan işyerlerinden zgörüntüler

-Sitenin girişinde bekleyen çalışanlar

-Polisin içeri kimseyi sokmaması

-Polis araçlarından görüntüler

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

- İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Yanan işyerlerinin görüntüsünün alınması

-Alt katta yanan bir aracın görüntüsü

-İşyeri kamerasının yanmış hali

-Kullanılamaz duruma gelen işyerleri

-İşyeri sahipleri ile röp

-Haluk Kaya ile röp

-Süleyman Kılıç ile röp

-BEDAŞ ekiplerinin çalışması

-Genel ve detay görüntüler

23.11.2016 - 12.27 Haber Kodu : 161123065_

23.11.2016 - 12.32 Haber Kodu : 161123066

23.11.2016 - 13.55 Haber Kodu : 161123099_

=====================================

3- YANAN FABRİKANIN İÇİNDEN GÖRÜNTÜLER

Milyonlarca liralık zarar var

Haber-Kamera: Enver ALAS,İSTANBUL/ DHA

Bayrampaşa Baltaş Kilimci Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik atölyesinde dün sabah saatlerinde çıkan ve yaklaşık 10 saat sonra söndürülebilen yangın nedeniyle çok sayıda iş yeri hasar gördü. Kullanılamayacak hale gelen işyerlerinde milyonlarca liralık zarar var.

Sitenin içine girişlere izin verilmesinin ardından işyeri sahipleri hasar ve zarar tespit çalışmalarına başladı. Yangında işyerleri zarar görenler, maddi kayıplarının çok büyük olduğunu dile getirdi. Elektrik pano imalatı yapan Sezgin Şahin, "Yangın aşağıda başladı. Bizle alakası yoktu ancak biz de çok ciddi zarar gördük. Yaklaşık 1,5 milyon liralık zararımız var. Hammademiz, makinalarımız, kamyonetimiz zarar gördü. Hiçbirini kurtaramadık" diye konuştu.

1 MİLYON LİRALIK ZARARIM VAR

Plastik imalat atölyesi olan Yılmaz Ak ise zararının 1 milyon lira olduğunu belirtti. Ak, "Mağduruz. Atölyemizdeki makinalar kullanılamayacak durumda" ifadelerinin kullandı. Öte yandan bazı yerlerde itfaiye ekipleri halen daha soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Sitenin içinden görüntüler

-Yanan dükkanlar

-Zarar gören İş makinaları

-İşyeri sahipleri ile röp

-Yangında zarar gören bir kamyonet

23.11.2016 - 12.58 Haber Kodu : 161123076_

============================

4- BEYOĞLU'NDA YANGIN PANİĞİ

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda bir binanın çatısında çıkan yangın mahalleliyi sokağa döktü.

Beyoğlu'nun Örnektepe Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar itfaiyeye ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çatıda başlayıp yan binaların çatılarına sıçrayan yangına müdahale etti. Yangın diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında çatı katında beslendiği belirtilen 8 güvercin telef oldu.

Görüntü Dökümü

----------

-Yanan çatı

-İtfaiye ekiplerinin müdehalesi

-Çatıdan çıkan dumanlar

-Çevredeki vatandaşlar

-Vatandaşla röp

-İtfaiye araçları

-Genel ve detay görüntüler

23.11.2016 - 13.55 Haber Kodu : 161123097_

======================

5- "BALYOZ KUMPASI" DAVASININ 2. DURUŞMASI YAPILDI

Mehmet Baransu'nun 2 avukatı vekillikten istifa etti. 47 isim daha davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu

Haber: Hayati KILIÇ/ İstanbul DHA

Balyoz davasında kumpas iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan gazeteciler Mehmet Baransu ile Yasemin Çongar, Ahmet Altan ve Yıldıray Oğur'un yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmasında salonda tutuklu sanık Mehmet Baransu hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur ise duruşmaya katılmadı.

ŞİKAYETÇİLERİ AVUKATLARI TEMSİL ETTİ. 47 KİŞİ MÜDAHİL OLMAK İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Balyoz davasında yargılanıp beraat eden ve bu davanın şikayetçisi olan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Emekli Albay Hakan Büyük, Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ve Albay Nedim Ulusan'ı avukatları Hüseyin Ersöz temsil etti. 47 kişi avukatları aracılığıyla davaya müdahil olmak için dilekçe verdi.

BARANSU'NUN 2 AVUKATI VEKİLLİKTEN İSTİFA ETTİ.

Sanık Mehmet Baransu'nun avukatları Sercan Sakallı ve Veysel Ok'un vekillikten istifa ettiklerine dair dilekçe gönderdikleri belirtildi. Duruşmada savunma yapmayacağını Belirten Mehmet Baransu kendisine iddianame ve ek klasörlerin verilmediğini belirterek savunmasını hazırlayamadığını söyledi. Yaptığı haberler yüzünden tutuklandığını öne süren Baransu, "Bir haber yaptım. Gazetecilik yaptım. Haberimin arkasındayım. 15-20 gün önce Başbakan çıktı, -balyoz sapına kadar gerçek- dedi. Bu ülkenin Başbakanı da Cumhurbaşkanı da bunu kabul ediyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 7 kişi yönünden beraatlerin bozulması yönünde görüş bildirdi. Benim yaptığım haber suç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da yargılanmalıdır. 22 aydır tutukluyum tahliyemi talep ediyorum." dedi.

"15 TEMMUZ'DA NE YAPILDIYSA AYNISI 2003 YILINDA YAPILDI"

Balyoz davasında verilen beraat kararının "Balyozu aklama" kararı olduğunu ileri süren Baransu, "Hükme gerekçe olarak Gölcük'te çıkan belgeleri gösterdiler. Ben yine söylüyorum, Balyoz bir darbe planıdır. 15 Temmuz'da ne yapıldıysa aynısı 2003 yılında yapıldı." dedi.

BALYOZ MAĞDURLARI "YALAN SÖYLÜYOR" DİYE BAĞIRDILAR

Müştekilerin katılma taleplerinin reddedilmesini isteyen Baransu, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın yazdığı kitapta balyozla ilgili ortada bir suç olduğuna dikkat çektiğini söyledi. Bu sırada izleyici sıralarında oturan Balyoz davasından hapis yatan bazı katılımcılar, Baransu'nun bu ifadesine tepki göstererek, "Yalan söylüyor" diye bağırdı.

Davaya Müdahil olma talebinde bulunan Ahmet Yavuz "Eğer sadece bir haber yapmış olsalardı, bu haberi 1-2 gün sürdürmüş olsalardı gazetecilik yapmış olurlardı. Bu bir gazetecilik değil örgüt faaliyetidir. Bu nedenle davaya müdahil olmak istiyorum" dedi.

Davaya müdahil olmak istelyen Süha Tanyeri "Gerçek olmayan belgeleri gerçekmiş gebi yayınlayarak beni balyoz mağduru yaptılar. 4 yıl suçsuz yere cezaevinde yattım. Bu nedenle davaya müdahil olmak istiyorum" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mehmet Baransu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, davaya müdahil olma taleplerinin gelecek celse karar verilmesini kararlaştırarak dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Faruk Söker tarafından hazırlanan 276 sayfalık iddianamede Taraf Gazetesi'nin eski çalışanları Gazeteciler Mehmet Baransu, Ahmet Altan, Yıldıray Oğur, Yasemin Çongar ve Tuncay Opçin "şüpheli" sıfatıyla yer alıyor. Sanıklar, Genelkurmay Başkanlığı'na ait çok gizli ifade edilen "Egemen Harekat Planı" nı temin etmek ve yayınlamakla suçlanıyor.

BARANSU VE OPÇİN İÇİN 75 ; ÇONGAR, ALTIN VE OĞUR 52'ŞER YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Sanıklara yüklenilen suçlamalar şöyle: "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme", "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "Terör örgütü propagandası yapmak." Gazeteci Mehmet Baransu ve hakkında yakalama kararı bulunan sanık Tuncay Opçin'in ayrıca "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan da cezalandırılmaları isteniyor.

Gazeteci Baransu ve Opçin'in 35 yıldan 75 yıla kadar hapsi istenirken; Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ve Ahmet Altan'ın ise 20'şer yıldan 52 yıl 6'şar aya kadar hapsi talep ediliyor.

SAVCILIĞA TESLİM ETMİŞTİ

Balyoz soruşturmasının başlatılmasına neden olan ve 365 askerin sanık olarak hakim karşısına çıktığı Balyoz Davası'nın delilleri arasında yer alan belgeler Mehmet Baransu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilmişti. Bunlar içerisinde devletin güvenliği ve askeri yararları açısından Egemen Harekat Planı (1'inci Ordu Komutanlığı tarafından Yunanistan'a karşı Trakya bölgesinde düzenlenecek olan bir harekatta kullanılmak üzere hazırlanmış bir harekat planıdır) da bulunuyordu. Genelkurmay Başkanlığı, " TSK'nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş, aralarında Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 365 sanık 31 Mart 2015'te beraat etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'da beraat eden sanıkların suç duyurusu üzerine soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    12:56 Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Niğde'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Sanatçı Okan Bayülgen:
    12:55 Sanatçı Okan Bayülgen: "Buradan İngiltere'ye giden de topraklarımıza gelen de aynı 'öteki' kaderi paylaşıyor"

    Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen, "Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.

  • Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor
    12:55 Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaklaşan asker sevkiyatı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yeni otogarın 15 Nisan'da hizmete açılacağını duyurdu. Başdeğirmen, esnaf ve otobüs firması temsilcilerinin taleplerini olumlu karşıladıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu
    12:55 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu. Akşam geç saatlerinde gerçekleşmesine rağmen meydana sığmayan coşkulu kalabalık, Başkan Muhittin Böcek'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Böcek, Demre'de yapılması gereken çalışmaları ve projeleri anlattı.

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Kayseri'de yerel seçimlere hazırız
    12:54 Kayseri'de yerel seçimlere hazırız

    Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklar tamamlandı. Kayseri'de ise 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.

  • Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı
    12:53 Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, motosikletle geldikleri otoparkta tekstil işiyle uğraşan M.A.Y'yi bacağından vurduktan sonra yayında bulunan 110 bin dolarını alıp kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve saha çalışması yapan ekipler, olayda kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin Eyüpsultan'dan çalındığını saptanırken, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adres ve kimlikleri belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul ve Sakarya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor
    12:52 KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın Interpol tarafından 'cinsel saldırı' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından arandığı ortaya çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması nedeniyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı
    12:50 Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı

    Mersin'in Silifke ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, fren yerine gaza basılması sonucu bijuteri dükkanına daldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde ve araçta maddi hasar meydana geldi. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Advertisement