Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BABASINI ADINI TAŞIYAN İMAM HATİP KÜLLİYESİNİ AÇTICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir""Babam hiçbir zaman eğilmemiştir.

03.12.2016 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BABASINI ADINI TAŞIYAN İMAM HATİP KÜLLİYESİNİ AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir"

"Babam hiçbir zaman eğilmemiştir. Hep dik durmuştur. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdir. Kaptan Ahmet Erdoğan'ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi, aslında Türkiye'nin hikayesidir"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayrampaşa'da babası Ahmet Erdoğan'ın adını taşıyan 'Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir" dedi.

"SORUN SİSTEMDE"

Öğrencilerin başarısızlığında birinci derecede sorumluluğun kendilerinde ve velilerde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El ele vereceğiz, çocuklarımıza sahip çıkacağız. Şayet Fen Bilimlerinde, Sağlık Bilimlerinde, Sosyal Bilimlerde, bunların eğitim ve uygulamalarına yönelik alanlarda, dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almıyorsak, sorun sistemde demektir. En başta da eğitim sisteminde demektir" dedi.

EĞİTİMİN İÇERİĞİNE YOĞUNLAŞMA ZAMANI GELDİ

Yeni dönemi, eğitimin müfredatı, içeriği, kalitesi ve mantalitesi konusunda reform dönemi olarak ilan ettiklerini söyleyen Erdoğan, " Ona göre çalışıyoruz,. Eğitim öğretim meselesini çözmeden diğer meseleleri çözemeyeceğimiz konusunda hemfikir olduğumuza göre, işe buradan başlamak zorundayız. Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir. Darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin pervasız saldırılarının, bölgesel ve küresel nice tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin bu meseleyi çözeceğine de yürekten inanıyorum" diye konuştu.

EĞİTİMİN KALİTESİNDEN MEMNUN DEĞİLİM

Eğitimde bugüne kadar güzel binalar yaptıklarını, 100 binlerce öğretmen atadıklarını, okulları bilgisayarlarla, sınıfları akıllı tahtalarla, öğrencileri ve ögretmenleri de tablet bilgisayarlarla donattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her öğrencimizin okuluyla buluşmasını sağlamaya çalıştık. Fiziki sorunları çözmeyi başardık. Ama zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okullarımızdaki eğitimin içeriğini, kalitesinden, daha da önemlisi mantalitesinden memnun değilim. İmam hatip Ortaokul ve liselerimiz konusunda da ihtiyaçlarımız var. Bunları da gidermemiz gerekiyor. Tabela tabi asmakla, o tabelanın murat ettiği neticeler elde edilemiyor. Bunun için hep birlikte çok daha fazla çalışacağız. Öğretmeninden öğrencisine ve velisine kadar eğitimin tüm tarafları olarak, kafa ve gönül birliği içerisinde gayret göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

"BABAMIN HİKAYESİ TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

Babasının okula adının verilmesinden dolayı herkesi şükran duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Rahmetli babamın hikayesi aslında bu ülkenin geçmişindeki ve bugünündeki milyonlarca asil yürekli babanın hikayesidir"dedi. Erdoğan, " Rize'de doğan, nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak'a, 17 yaşında İstanbul'a gelen rahmetli babam, emekli olana kadar, bugünkü adıyla Denizcilik İşletmeleri, ama o gün Şirket-i Hayriye olan vapurlarda çalışmış, daha sonra da kaptanlık seviyesine yükselmiş bir insandı. Rahmetli babamın sofrası tüm hemşehrilerimize dostlarımıza açıktı. Çok disiplinli bir o kadar da vicdanlı bir insan olan Kaptan Ahmet Erdoğan babacığım, şuanda burada olup, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi, inanın bana, gözlerinden sevincini okur, hatta gözyaşlarının gözyaşlarından sakallarına doğru süzüldüğünü hep birlikte görürdük" diye konuştu. Milletin önüne kesmeye çalışanlara müsaade etmediklerini, onlarla mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Bu mücadele, Kaptan Ahmet Erdoğan'ın oğlu, Kasımpaşa'da büyüyen, İmam Hatip Lisesinde okuyan, ardından Eyüp Lisesini bitiren, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitiren, imanından, milletinden, ailesinden başka birşeyi olmayan Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yolunu açan mücadeledir" dedi.

"EN BÜYÜK ŞEREF BELGEMDİR"

"Kaptan Ahmet Erdoğan'ın 85 yıllık ömrünü, emeği, onuru, ailesi için çalışarak aynı zamanda dimdik yaşayarak geçirmiş olması, benim en büyük şeref belgemdir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Babam hiçbir zaman eğilmemiştir. Hep dik durmuştur. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdir. Kaptan Ahmet Erdoğan'ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi, aslında Türkiye'nin hikayesidir. Bu ülkede kimsenin imtiyazlı olmadığının, çalışması, gayret etmesi, mücadele etmesi, milletiyle gönül bağı kurması halinde, tüm kapıların herkese açık olduğunun ispatı, işte burada karşımızdadır"şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninin ardından okulu gezdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Aktüel Görüntü)

Tören alınından detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından kısa bir görüntü

DGS: 03.12.2016 - 17: 06- Haber Kodu : 161203165

DGS: 03.12.2016 - 17: 07- Haber Kodu : 161203167

DGS: 03.12.2016 - 17: 07- Haber Kodu : 161203169

====================================

2- TUZLA'DA FABRİKA YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Tuzla'da bir sünger fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Yetkin Sokak'ta bulunan bir sünger fabrikasında saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Ekipler su ve köpükle müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Yangın yanındaki yandaki fabrikaya da sıçrama ihtimali yaşandı. Ekipler hem karadan hem de havadan yangına müdahale etti . Yangın nedeniyle gökyüzünü siyah duman kapladı. Yoğun duman kilometrelerce uzaktan görüldü.

Ekiplerin yaklaşık 1 buçuk saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında ölen yada yaralanan olmazken büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

---------

-Uzaktan görünen yoğun duman

-Alevlerden görüntü

-Ekiplerin çalışması

-Havadan müdahale

-Köpük ve su ile müdahale

-Vatandaşlarla röp

-Genel ve detay görüntüler

03.12.2016 - 16.32 Haber Kodu : 161203152

03.12.2016 - 16.37 Haber Kodu : 161203153

03.12.2016 - 17.34 Haber Kodu : 161203187

03.12.2016 - 17.28 Haber Kodu : 161203185

==========================

3- EKMELEDDİN İHSANOĞLU: BÖYLE BİR DIŞ POLİTİKA YÜRÜTMEK MEMLEKETE HAYIR GETİRMEZ

İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu,

"Bizim ticaretimizin yüzde 50'si Avrupa Birliği'yledir. Şangay ülkelerine yaptığımız ticaret ise yüzde 6'dır. Yani yüzde 50'yi atacağız çöpe, yüzde 6 ile devam edeceğiz. Böyle bir dış politika yürütmek gerçekten memlekete hayır getirmez"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan,

"15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile ilişkisi olmayıp mağdur olduğunu söyleyen 11 bin 97 kişi, genel merkezlerine başvurarak yardım talebinde bulundu"

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Türkiye genelinde başlatmış olduğu divan toplantılarının ilk toplantısı İstanbul Bayrampaşa'da bulunan bir otelde gerçekleşti. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul Milletvekilleri Ekmeleddin İhsanoğlu, İzzet Ulvi Yönter, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile çok sayıda partili katıldı.

"2009'DAN İTİBAREN DIŞ POLİTİKADA ÇOK BÜYÜK YANLIŞLIKLAR YAPILDI"

Toplantıda konuşan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu dış politikaya yönelik eleştirilerde bulundu.

Türkiye'nin 2009'dan itibaren dış politikada çok büyük yanlışlar yaptığını belirten İhsanoğlu, "Özellikle 2009'dan itibaren Türkiye dış politikası milli hedeflere hizmet etmenin yerine, bazı insanların ideolojik hale getirilen nostaljik hayalleriyle Türkiye'yi yönetmek istediler. Ulaştığımız netice; bütün komşularımızla aramız bozuk. Müttefiklerimizle bağlarımız sarsılmıştır. ve bugün Türkiye Ortadoğu ve dünya sahnesinde söz sahibi olmaktan, bir caydırıcı güç olmaktan çıkmıştır. Yumuşak güç yerine askeri güç kullanmak durumuna gelmiştir" dedi.

"SURİYE SINIRI HASSASİYETİMİZ 98 KM'YE İNDİ"

Askeri güç kullanıldığında da neyin ne olacağının tahmin edilemeyeceğine dikkat çeken İhsanoğlu, "Hele yalnız kaldıysanız... 900 küsür Suriye sınırı ile olan hassasiyetimiz 98 kilometreye, yani onda birine indi. Biz bu işe başlarken 'her santimetresi bizim için kırmızı çizgidir' dediğimiz zamanlardan geldik 98 kilometreye..." diye konuştu.

"PEKİ ŞANGAY ALACAK MI SENİ?"

Türkiye'nin AB yolculuğundan vazgeçip Şangay Beşlisi'ne yönelmesini de eleştiren İhsanoğlu, "Biz bugün böyle reaksiyonel şekilde NATO'dan çıkalım Şangay'a girelim diyoruz. Peki Şangay alacak mı seni? Hiç kimse alalım falan demedi. Biz bu lafı çoktan beri tekrarlıyoruz" dedi.

Şangay'ın NATO'nun alternatifi olmadığını da savunan İhsanoğlu, "Bizim ticaretimizin yüzde 50'si Avrupa Birliği'yledir. Şangay ülkelerine yaptığımız ticaret ise yüzde 6'dır. Yani yüzde 50'yi atacağız çöpe, yüzde 6 ile devam edeceğiz. Böyle bir dış politika yürütmek gerçekten memlekete hayır getirmez" ifadesinde bulundu.

"EN KOLAYI HÜKÜMETE VURMAK"

Daha sonra konuşan İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter de, hükümet ile aynı gemide ve aynı siper de olduklarını ifade ederek, "Çünkü başka bir Türkiye, başka bir vatan yok. İşin en kolayı AKP'yi eleştirmek, en kolayı hükümete vurmak. Biz 15 Temmuz'dan sonra irkildik, ürperdik. Milletçe kendimize geldik. Durum muhasebesi yapıyoruz. Yok olmanın eşiğinden döndük. Dolayısıyla bu fiili durum sorununu çözebilmek için genel başkanımız çok yüksek bir strateji ve milli şuurla harekete geçti. Bize düşen de her zaman yanında olmak, Mİlliyetçi hareket Partisi'nin her zaman Türkiye'nin önünü açan bir parti olduğunu bilmek, görmek ve kabul etmektir" diye konuştu.

CELAL ADAN: 11 BİN 97 KİŞİ GENEL MERKEZİMİZE BAŞVURDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da, Kürt Türk, Alevi Sünni çatışması çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi bu çatışmaya nasıl sessiz kalabilir. Türkiye'nin birliğini, karakterini temsil eden hareket, MHP'dir. 15 Temmuz alçakça Türk devletine yönelik yapılan bir operasyondur. Savcının hakimi, polisin askeri vurduğu bizim tarihimizin neresinde yer almıştır. Bu aşağılık irade ortaya koyulup devlet çökertilirken Milliyetçi Hareket Partisi devletin çöküşüne göz yumar mı?" diye konuştu.

Adan ayrıca, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile ilişkisi olmayıp mağdur olduğunu söyleyen 11 bin 97 kişi genel merkezlerine başvurarak yardım talebinde bulundu" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Toplantı salonundan detaylar

Toplantıya katılanlardan detaylar

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşması

İzzet Ulvi Yönter'in konuşması

Celal Adan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

03.12.2016 - 17.25 Haber Kodu : 161203183

=====================================

4 - DOĞU PERİNÇEK: TÜRKİYE ARTIK BİR ASYA ÜLKESİ OLMUŞTUR

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğinde konuştu.

Bir zamanlar açlık içerisinde yaşayan ülkelerin bugün dünya ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Perinçek, "Rusya ve Çin'in kurduğu Şangay İşbirliği Örgütü artık dünyanın motoru, lokomotifi oldu. Türkiye açısından bakarsak; Türkiye'nin en büyük ortağı Çin, ikincisi Rusya. Nerede Amerika. Bizim ticari ortaklarımız Rusya ve Çin. Üçüncüsü Almanya" dedi.

'TÜRKİYE ASYA ÜLKESİ OLMUŞTUR ARTIK'

Türkiye'nin enerji güvenliğinin de Asya ülkelerinde olduğunu söyleyen Perinçek, " Enerji güvenliğimiz nerede. İran, Irak, Azerbaycan ve Rusya. Enerji güvenliğimiz de Asya'da. O nedenle Türkiye, Asya ülkesi olmuştur artık. Atatürk, 'biz Asyai bir milletiz' demiştir. Şangay İşbirliği Örgütü daha Türkiye üye olmadan gel dedi, enerji kulübümüzün başkanı ol" diye konuştu.

Adana'daki yurt yangınıyla ilgili de konuşan Perinçek, "Gencecik kızlarımızı o tarikat okullarında yangınlara veren kara cehaletten ve orta çağdan kurtulmanın şimdi eşiğine gelmiş bulunuyoruz" dedi. Perinçek, "Bunlardan kurtulacağız. Hem iç koşullar hem dış koşullar Türkiye'ye dayatılan bu karşı devrimin artık bittiğini gösteriyor" dedi.

'TÜRKİYE BU EKONOMİK KRİZDEN DİRENİŞLE ÇIKACAK'

Parti olarak programlarını yaptıklarını, milletin önüne koyduklarını söyleyen Doğu Perinçek, "Şimdi bu gelen ekonomik krize de meydan okuyoruz. Bu ekonomik krizden Türkiye çökerek, yıkılarak çıkmayacak. Bu ekonomik krizden Türkiye büyük bir güvenle çıkacak, büyük direnişle çıkacak" dedi. Perinçek, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Doğu Perinçek'in salona gelişi

-Doğu Perinçek'in konuşma yapması

-Konuşmadan genel ve detay görüntü

-Perinçek'in konuşmadan sonra kitaplarını imzalaması

03.12.2016 - 17.19 Haber Kodu : 161203179

===================================

5 - İSTİKLAL'DE ENGELSİZ YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL DHA

Türkiye Sakatlar Derneği, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle İstiklal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi. Tünel'den Galatasaray'a kadar yürüyen grup üyeleri yapılan basın açıklamasında, "Yasa değişikliği ile getirilen engellilerin aylık alabilmesi için kendi değil, aile ve akrabalarının toplam gelirlerine bakılması uygulamasına" tepki gösterildi.

3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği'nin öncülüğünde bir araya gelen engelliler ve engelli yakınları, Tünel'den Galatasaray'a yürüdü.Yürüyüş'te, "Sakatlık kader değil, yarattığınız cehennemdir" yazılı pankart taşındı. Saat 15.00'da Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen engelliler, sık sık "Engellenmek istemiyoruz", "Engelsiz yaşam, engelsiz Türkiye" diye slogan attı. Bazı engelliler yürüyüşe tekerlekli sandalye ile katıldı

Türkiye'de 9 Milyon engellinin olduğunu söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Başkan Yardımcısı, Av. Turan Hançerli "Türkiye'de engellilerin 2022 sayılı yasa, engelli ve yaşlıya aylık bağlanmasında, engelli bireyden başka hiç kimsenin gelirine bakılmaması şeklinde değiştirilmelidir. 2828 sayılı yasada sadece bakım ihtiyacı olan kişinin geliri dikkate alınmak suretiyle, bakım aylığı bağlanması şeklinde değiştirilmelidir. Engelli maaşı ve evde bakım parasının faiziyle iadesi için açılan icra ve davalardan feragat edilmelidir. Ailemizi değil, bizi muhatap alın" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Engellilerin tünelde toplanması

-Açılan pankart ve dövizler

-Yürüyüşe geçilmesi

-Polisin güvenlik önlemi

-Slogan atılması

-Basın açıklamasının yapılması

-Genel ve detaylar

03.12.2016 - 16.45 Haber Kodu : 161203157

=======================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement