Dha İstanbul Bülteni - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 5

Dha İstanbul Bülteni - 5

1 - BAYRAMPAŞA'DAKİ YANGIN, VALİ VASİP ŞAHİN: 1'İ AĞIR 12 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ (2)Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHABayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki yangın kontrol altına alındı.

22.11.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - BAYRAMPAŞA'DAKİ YANGIN, VALİ VASİP ŞAHİN: 1'İ AĞIR 12 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ (2)

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Bayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki yangın kontrol altına alındı. Yangın ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söyledi. Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şahin, yangının 10.25'te başladığını ve itfaiye ekiplerinin 10.29'da yangına müdahale ettiklerini belirterek; "İşyerleri plastik aksam ürettiği için yangını söndürmesi kolay değil. Şu anda kontrol altında. Etrafa dağılmaması için gerekli tüm tedbirleri arkadaşlar almışlar. Ama söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek."

71 ARAÇ 148 PERSONELLE MÜDAHALE

Yaralılar hakkında da bilgi veren Şahin, "Hastaneye intikal eden yangından etkilenen 12 tane vatandaşımız var. 1 tanesi müdahale edilmesi gereken bir durumda. Diğerleri hafif durumda. Burada yangına 71 araç ve 148 personelle müdahale ediliyor. Gerekirse itfaiye helikopteri de kullanılacak. Şu anda gerek yangının biçimi gerekse duman yoğunluğu nedeniyle onu değerlendirme aşamasında arkadaşlar. Bir okulda tedbir amaçlı eğitime ara verildi. Çocuklarımız yangın tehdidinden etkilenmesin diye. Yarın çocuklarımız eğitimlerine devam edecek."

Görüntü Dökümü:

-------------

-Valinin gelişi

-Yetkililerden bilgi alması

-Açıklamaları

-Valinin aracına binip olay yerinden ayrılması

22.11.2016 - 16.29 Haber Kodu : 161122150

======================================

2 - MALTEPE'DE İŞYERİNDE PATLAYAN BOMBA ŞÜPHELİSİNİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI(2)

Haber-Kamera: Çağatay Kenarlı/İSTANBUL DHA

Maltepe'de babasının işyerine bombalı saldırı düzenleyen Ali Can Kurdaş'ın oley gününe ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kurdaş'ın sabah saat 09.17 sıralarında evinden bombalı paketle çıkması görüntülendi. Kurdaş'ın otoparkta ilerlediği sırada elindeki bomba paketini başka bir poşete koyduğu ve başına motosiklet kaskı takarak yaya olarak ilerlemesi kameralar tarafından kaydedildi. Kurdaş'ın saat 13.00'te paketle babasının işyerine doğru gittiği an görüntülenirken, yaklaşık 2 dakika sonra paketi bırakıp geri döndüğü görüldü. Kuraş'ın 13.07'de ise tekrar otoparktan girerek evine çıkıyor. Yaklaşık 14 dakika sonra 13.22'de kıyafetini değiştirerek tekrar evinden çıkması görüntülendi. Ali Can Kurdaş, motosikletiyle 13.32'de tekrar bombayı bıraktığı babasının holdingine geldiği görüntülere yansıdı. Kurdaş'ın 18.17'de de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınması görüntülendi.

Görüntü Dökümü

--------------

(Güvenlik Kameraları)

-Kurdaş'ın bombalı paketle evden çıkması

-Kurdaş'ın kask ile yaya olarak otoparktan çıkması

-Kurdaş'ın bombalı paketle şirkete girmesi

-Kurdaş'ın bombayı bırakıp yaya olarak evinin otoparkına gelmesi

-Kurdaş'ın elbiselerini değiştirip tekrar şirkete girmesi

-Hastanede polis ekipleri tarafından gözaltına alınması

-Genel ve detaylar

22.11.2016 - 16.18 Haber Kodu : 161122144

=======================================

3 - MALTEPE'DE BABASINA BOMBALI SALDIRI DÜZENLEYEN GENÇ TUTUKLANDI

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Maltepe'de geçtiğimiz hafta babasına ait iş yerinde bombalı saldırı düzenleyen mühendis Ali Can Kurdaş "Tasarlayarak bombalama suretiyle yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

İFADESİNİ TEKRAR ETTİ, TUTUKLANDI

Ali Can Kurdaş, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Kurdaş'ın hakimlikteki ifadesinde emniyet ve savcılık beyanlarını tekrar ettiği öğrenildi. Hakimlik, ifadesinin ardından Kurdaş'ın "Tasarlayarak bombalama suretiyle yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

Olay günü çekğilen görüntüler

22.11.2016 - 17.33 Haber Kodu : 161122191

=======================================

4 - İBB: 75 KİŞİ İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILARAK TAHLİYE EDİLDİ.

İstanbul DHA

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yaptığı açıklamada, yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildiğini bildirdi.

İstanbul Bayrampaşa'da plastik fabrikasında çıkan yangın ile ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde nedeni henüz belirlenemeyen yangın patlamalarla birlikte yayılan yangın kontrol altına alınmaya çalışıldığı, Sabah saatlerinde başlayan yangının, öğle saatlerinde kontrol altına alınırken meydana gelen patlamalarla birlikte tekrar alevlendiği belirtildi.

Açıklamada şöyl denildi: "Yangına ilk müdahaleden itibaren kimyevi maddelerin cinsine göre köpük kullanılmıştır. Şu ana kadar 15 ton köpük yangın söndürme çalışmalarında kullanıldı. Yangın 70 bin m² olan iş yerinin. 25 bin m² alanında etkili oldu. Yangının diğer alanlara sıçraması önlendi. Yangına Kocayusuf, köpük kuleleri, Merdiven araçları, Başlangıç, araçlarının da aralarında bulunduğu 82 araç 162 personel ile müdahale edildi. Yangın bölgesine, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından vinç, dozer ve kepçeler de sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında Poliol, İzosiyanat, plastik ve benzeri yanıcı parlayıcı kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığı tahmin ediliyor."

Öte yandan, İBB'den son yapılan açıklada, "Bayrampaşa'daki iş yeri yangını kontrol altına alındı. söndürme çalışmaları devam ediyor." denildi.

=============================================

5 - HACIOSMANOĞLU'NDAN SPOR DÜNYASINDAN 20 İSİM İÇİN "FETÖ" CÜ SUÇLAMASI

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Trabzon spor eski başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, aralarında üst düzey kurumlarda görev yapanların da bulunduğu spor dünyasından 20 ismi "FETÖ üyeliği", "tehdit" ve "şantaj" suçlarını işledikleri gerekçesiyle savcılığa şikayet etti. 20 ismin bulunduğu suç suç duyurusu savcılığa verildi.

"FETÖ'NÜN GERÇEK YÜZÜNÜN ORTAYA ÇIKMASINA VESİLE OLDU"

Hacıosmanoğlu'nun, avukatı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu 7 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Hacıosmanoğlu'nun 26 Mayıs 2013 tarihinde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'na seçildiği, seçilmesinden sonraki süreçte FETÖ'nün gerçek yüzünün ortaya çıkmasına vesile olduğu ve bu nedenle terör örgütünün Hacıosmanoğlu'nu hedef aldığı belirtildi.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN DUBAİ TATİLİNİ O DEŞİFRE ETMİŞ

Firari savcı Zekeriya Öz'ün görünmeyen yüzünü Hacıosmanoğlu'nun ortaya koyduğu kaydedilen dilekçede, Öz'ün bulunduğu konumu ve görevine dair yetkilerini hukuka aykırı olarak kullandığı, Hacısomanoğlu'nun da bu bağlamda Dubai tatili belgelerini Ali Ağaoğlu'ndan alarak yetkili kişilere verdiği ve kamuoyunun öğrenmesini sağladığı kaydedildi. Dilekçede bu nedenle Hacıosmanoğlu'nun hedef haline geldiği anlatıldı.

"TRABZONSPOR ÜZERİNE OYUNLAR..."

FETÖ'nün Trabzonspor üzerine oyunlar oynamaya başladığı kaydedilen dilekçede, bir maçta Trabzonspor'un hakemin kasıtlı ve yanlı kararıyla mağlup ettirildiği ileri sürüldü. Hacıosmanoğlu'nun söz konusu maçla ilgili bir kurumun başkanı ile görüşme yaparak FETÖ tarafından tehdit edildiğini ve takım üzerinden kendisine operasyon yapıldığının anlatıldığı dilekçede, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu kişinin görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi

"TFF İÇİNDEKİ FETÖ'CÜLER HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNMAK GEREĞİ..."

Dilekçede, FETÖ'nün Hacıosmanoğlu'nu spor camiasından uzaklaştırmak için kumpas kurduğu belirtilerek, yandaş televizyon kanallarında sürekli olarak alt yazı geçerek başkan Hacıosmanoğlu'nun da tutuklandığı yönünde haberler yapıldığı anlatıldı. Suçlamaya konu maçlarda, orta hakem olarak görev yapanların 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Federasyon içinde yapılan FETÖ operasyonu akabinde klansmanlarının düşürüldüğü ifade edilen dilekçede, "Bu durumda müvekkili tehdit eden, şantaj ve tehditle sindiremeyince TFF içindeki FETÖ'cülerle kurdukları kumpasla müvekkilin şahsı üzerinden Trabzonspor'u provake eden şahıslar hakkında şikayette bulunmak gereği ortaya çıkmıştır" denildi.

20 İSME SUÇ DUYURUSU

Dilekçede, 20 isim art arda sıralanarak bu isimlerin yanısıra TFF içerisinde bulunan FETÖ'ye üye örgüt üyelerinin cezalandırılması talep edildi. İsimlerine yer verilen şüphelilerin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs etme amacıyla kurulmuş FETÖ terör örgütüne üye olmak", "tehdit", "şantaj" ve "toplumda infial yaratacak eylem ve hareketlerde bulunmak" suçlarından haklarında soruşturma yapılması talep edildi. Suç duyurusu kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, suçların 'terör suçu kapmasına' girmesi nedeniyle yetkisiz kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

==================================

6 - GENÇ ÇİZERLER "KARİKATÜR VE MİZAH FESTİVALİ"NDE BULUŞTU

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA-İdris TİFTİKÇİ - Akın ÇELİKTAŞ/İSTANBUL,

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasıö ödül töreni öncesinde, her yaş grubundan genç çizerler "Yeni Çizgiler, Yeni Çizerler' Karikatür ve Mizah Festivaliönde bir araya geldi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen festivalde, genç çizerler atölye çalışmalarında keyifli anlar yaşadı. Festivalde, Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğinde ilköğretim ve lise öğrencileriyle gerçekleştirilen atölye çalışmaları, Ziya Kürküt'le animasyon çalışmaları gibi etkinlikler yer aldı. Festival alanında ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Işık, Doğuş, Okan, Kemerburgaz ve Dumlupınar üniversitelerinin güzel sanatlar ve tasarım bölümü öğrencilerinin çizimleri ve Yaratıcı Çocuklar Derneği'nden çocukların, ödül alan çizimleri de ziyaretçilerle buluştu.

"DÜNYANIN 138 ÜLKESİNDEN BİNLERCE KARİKATÜR GELİYORö

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na her yıl binlerce karikatürün gönderildiğini belirterek, "Bu ödüller bütün dünya çizerlerinin her sene heyecanla beklediği bir ödül. Çizerler, dünyanın 138 ülkesinden çizimlerini yolluyor. Çizerler dünyadaki sıkıntılara, güncel olaylara ayna tutuyor. Dünyanın sorunlarını bize gülümseterek, düşündürerek bazen de üzerek anlatıyorlarö dedi.

Yarışmanın iki özelliği olduğunu belirten Fetvacı, "Yarışmada kelime yok, konu sınırı yok. Bir makale okursunuz, iki gün sonra unutursunuz. Ama çizim beyninize yerleşiyor. Karikatür bu kadar güçlüö diye konuştu. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalle, karikatürü toplumla paylaşmayı amaçladıklarını vurgulayan Fetvacı, "Toplumla paylaşmanın en güzel yolu gençlerden çocuklardan başlıyor. Çizim atölyelerimiz 7'den 70'e herkese açık. Çizim herkesin kendisini ifade edeceği önemli bir ortam. Bizim de kendimizi barış içerisinde ifade etmeye ihtiyacımız varö diye konuştu.

GENÇ ÇİZERLERDEN KARİKATÜRE BÜYÜK İLGİ

Karikatür atölyelerine her yaş grubundan genç çizerler katıldı. Sonbahar temalı bir karikatür çizen Elif ve Efe Tatlıağaç etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. 4'üncü sınıf öğrencisi İpek Pınarbaşı ise çizdiği karikatürle sonbaharın güzelliklerini anlattığını aktardı. İlkokul öğrencilerinden sonra lise öğrencileri için atölyeler düzenlendi. Geçen yıl, hayvan hakları konusunda yaptığı çizimlerle mansiyon ödülünü kazanan lise öğrencileri Semih Emre Güler ve Nisa Dilmen ise çizim konusu olarak huzur, sevgi ve barış gibi konuları tercih ettiklerini dile getirdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Genç çizerlerden görüntüler

-Genç çizerlerin yaptığı çizimler

-Candan Fetvacı ile röp.

-Genel detaylar

22.11.2016 - 16.56 Haber Kodu : 161122170

=====================================

7 - "AK SİLAHLANMA" ETİKETİNİ AÇAN JEANSBİRİ TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Twitter'da, "AkSilahlanma" başlığıyla etiket açan ve daha sonra kapatılan FETÖ okullarından birinde öğretmen olduğu ortaya çıkan Ahmet Kemal A., emniyette 25 gün sorgulandıktan sonra tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Savcılık sevk yazısında, şüphelinin "Aksilahlanma" etiketiyle başlattığı kampanyanın 22 Ekim'de Cumhuriyet Gazetesi'nde manşet yapıldığını belirterek şüphelinin Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasıyla birleştirilmesini talep etti.

Sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü iddia edilen "JeansBiri" adlı Twitter kullanıcısı, Ahmet Kemal A., emniyetteki 25 günlük sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcısına ifade veren şüpheli öğretmen Ahmet Kemal A., "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

SAVCILIK CUMHURİYET GAZETESİ SORUŞTURMASIYLA BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Savcılık ayrıca şüphelinin "Aksilahlanma" etiketiyle başlattığı kampanyanın 22 Ekim'de Cumhuriyet Gazetesi'nde manşet yapıldığını belirterek, şüphelinin Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasıyla birleştirilmesini de talep etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 milyon 600 bin takipçisi bulunan 'Jeansbiri' nickiyle Twitter'da 'Aksilahlanma' etiketi açan kişinin provakasyon yaptığı ihbarları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, yapılan araştırmalar sonrası da söz konusu kişinin Elazığ'daki Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji'nde öğretmenlik yapan Ahmet Kemal A., olduğu ortaya çıkmıştı. 28 Ekim tarihinde Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında aranan Fatih A., ile birlikte yakalanan şüpheli öğretmen Ahmet Kemal A.'nın evinde yapılan aramada, 236 bin 755 ABD doları, 48 bin 910 Türk Lirası, 2 radar tespit cihazı ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirilmişti.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement