Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

11.00Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "En Özel Öğrenciler, Etkinliklerve Eserler Sergisi" açılışına katılacak14.30MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

02.12.2016 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11.00

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "En Özel Öğrenciler, Etkinliklerve Eserler Sergisi" açılışına katılacak

14.30

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

19.30

Bahçelievler Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğiyle yayımlanan "Darbeye Direnen Kalemler" kitabının okurla buluşmasına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da katılacak.

/////////////////////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- BAHÇELİEVLER'DE TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

İçinde 5 kişinin bulunduğu araç bariyerlere girdi. Feci kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği aracın bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Kazada bir kişi de şans eseri yara almadan kurtuldu.

Kaza, Basın Ekspres Yolu D 100 Karayolu bağlantısı Bakırköy istikametinde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içinde 5 kişi bulunan 34 PE 3504 plakalı aracın sürücüsü Muhammed A., D-100 Karayolu Bakırköy ayrımına geldiği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bariyerlere çarpan araçta sürücü Muhammed A. ve yan koltukta oturan Eylem I. hayatını kaybederken, Volkan S. ve Saadet S. de yaralandı. Sinem K. ise kazadan şans eseri yara almadan kurtuldu.

Yoldan geçen sürücüler yardıma koşarken kazayı polis, itfiaye ve sağlık görevlilerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık görevlileri araç içersinde bulunan yaralılara müdahale ettti. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, itfaiye ekipleri de sağlık görevlilerine yardım etti. Sağlık görevlileri kaza sonrası Muhammed A. ve Eylem I.'nın hayatını kaybettiğini belirlerken, yaralılar Volkan S. ve Saadet S.'yi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri araç içinde sıkışarak hayatını kaybeden iki kişiyi çıkarmak için uzun süre uğraştı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrası araçtan çıkartılan cenazeler olay yerinde bekleyen cenaze aracı ile Yenibosna Adli Tıp Morguna kaldırdı.

POLİS KAZAYI İZLEMEK İÇİN DURAN SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Kaza sonrası Basın Ekspres yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Yoldan geçen bazı meraklı sürücüler araçlarından inerek cep telefonlarıyla kazayı görüntülediği görüldü. Bu sırada polis ekipleri de vatandaşları başka bir kaza olmaması için uyarıda bulundu. Ayrıca polis ekipleri D-100 Karayolu ayrımını bir süreliğine araç geçişine kapatarak çalışma yaptı. Kaza yapan araç çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Karayolu ekiplerinin yolda temizleme çalışması yapmasının ardından kapanan yol tekrar araç geçişine açıldı. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Kazanın meydana geldiği yer

Kazaya karışan araç

İtfaiye ve sağlık görevlilerinin çalışması

Polis ekiplerinin çalışması

Polisin vatandaşları uyarması

Polisin yolu araç geçişine kapatması

Cenazelerin çıkarılışı

Aracın çekilmesi

Trafikten görüntü

Genel ve detaylar

02.12.2016 - 00.17 Haber Kodu : 161202004

02.12.2016 - 02.10 Haber Kodu : 161202005

==============================

2- DURAN KAMYONETE ARKADAN ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Cadde üzerinde duran kamyonete otomobille arkadan çarptı. Arkadaşı öldü, kendi yaralı kurtuldu.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de gece saatlerinde alkollü olduğu belirtilen bir sürücünün kullandığı araç park halindeki kamyonete arkadan çarptı. Kazadan sürücü hafif yaralı kurutulurken, yanında bulunan bir kişi de feci şekilde can verdi.

Kaza Bahçelievler, Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; gece saat 03.00 sıralarında, 34 RNJ 93 plakalı aracın sürücüsü Ertuğrul Özen beraberindeki arkadaşı Behçet Gürel ile Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde ilerlerken henüz bilinmeyen bir sebeple yolun kenarında park halinde bulunan kamyonete arkadan çarptı. Kaza sonrası gürültüye uyanan mahalle sakinleri kamyonetin altına girmiş aracı görünce durumu hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kazanın bulunduğu caddeyi şerit çekerek kapattı. Sağlık ekipleri de araç içinde sıkışan Behçet Gürel'e yaptığı ilk müdahalede olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. İtfaiye ekipleri Gürel'in cansız bedenini yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu sıkıştığı yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Gürel'in cansız bedeni olay yerinde bekleyen cenaze aracı ile Yenibosna Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

"BİZ BOMBA PATLADI SANDIK"

Olayın meydana geldiği yere yakın bir lokantada çalışan Erhan Fidan isimli bir vatandaş, "Büyük bir ses geldi. Biz bomba patladı sandık. Bir geldim, baktım araba kamyonetin altına girmiş. Süren arkadaşa kapıyı açtım yarı sahoş gibi hareket halinde. Yanındakine baktım oda cansız gibiydi. Vefat etmişti herhalde. Polisi ve ambulansı aradım. Böyle şeyler uzun zamandır görmemiştik. Allah rahmet eylesin, gitti arkadaşı. Sürücü yarı sarhoştu, diyor ki 'Beni bu koltuğa kim getirdi. Ben arkada oturuyordum' ne güzel diyor uyanık kendince. Yaralı olan sürücüydü, yanındaki de vefat etmişti" dedi.

SÜRÜCÜ 158 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Kaza sonrası araçtan hafif yaralı olarak kurtulan sürücü Özen'in ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Trafik polislerince sürücüye yapılan alkol testinde 158 promil alkollü olduğu tespit edildi. Polis ekipleri sürücü Özen'i gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Bu sırada alkollü sürücü kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Kazaya karışan araç çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılırken, polis ekipleri de araç geçişine kapattığı yolu tekrardan açtı. Polis ekiplerinin kazayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Kazaya karışan araç

Yaralı kurtulan sürücü (Ertuğrul Özen)

İtfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışması

Polis ekiplerinin önlem alması

Ölen kişinin çıkarılması

Vatandaş ile röp (Erhan Fidan)

Genel ve detaylar

02.12.2016 - 06.07 Haber Kodu : 161202007

================================

3- AVCILAR'DA TRAFİK KAZASI: 1'İ POLİS, 2 YARALI

Polis aracına çarptı, 1 polis ve aracın sürücüsü kadın yaralandı.

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Avcılar'da gece saatlerinde devriye gezen polis aracına karşı yönden gelen başka bir araç çarptı. Kaza sonrası bir polis memuru başından yaralanırken, diğer aracın kadın sürücüsü de kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kaza Avcılar, Denizköşkler Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 04.00 sıralarında ismi öğrenilemeyen kadın sürücü 34 JS 5356 plakalı aracı ile Dr. Sanık Ahmet Caddesi üzerinde seyir halinde giderken, henüz bilinmeyen bir nedenle karşı yönden gelen Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekip aracına çarptı. Kaza sonrası ekip aracını kullanan polis memuru İ.Ş. başından hafif şekilde yaralanırken, kadın sürücü de kazayı sıyrıklarla atlattı.

Meslektaşlarının kaza haberini alan çok sayıda polis ekipleri olay yerine geldi. Polis ekipleri, kaza sonrası olay yerine ambulans çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı polis memuruna vekadın sürücüye ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekipleri polis memurunu ve bayan sürücüyü Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesine kaldırdı. Polis memurunun ve bayan sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kazaya karışan polis aracı ve otomobil çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Kaza sonrası polis soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

--------------

-Kaza yerinden görüntü

-Kaza yapan otomobilin çekiciye çekilmesi

-Polis aracından görüntü

-Genel ve Detaylar

02.12.2016 - 07.08 Haber Kodu : 161202010

===================================

4- PENDİK'DE SOKAK ORTASINDA CİNAYET

Pendik'te bir kişi sokak ortasında tartıştığı kişilerce bıçaklanarak öldürüldü. 3 şüpheli gözaltına alındı.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA

Pendik Kaynarca'da, sokak ortasında cep telefonu yüzünden çıktığı iddia edilen kavga sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

Olay saat 03.00 sıralarında Pendik, Kaynarca Mahallesi Deniz Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre Enes Turan ve 3 arkadaşı arasında cep telefonu yüzünden tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Enes Turan kavga ettiği kişiler tarafından boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandı. Turan olay yerinde hayatını kaybederken 3 kişi taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri görgü tanıkların dan aldıkları bilgiler doğrultusunda şüphelilerin bindiği taksiye ulaştı. Polis çevrede yapılan aramada şüphelilerin eşkaline uyan 3 şüpheliyi kaldırımda otururken yakaladı. Aşırı derecede alkollü oldukları tespit edilen 3 şüpheli Pendik Merkez Polis Merkezi'ne götürüldü. Şüpheliler Taner İ. Mehmet Ç. ve Cihan Ç. alınan ifadelerinin ardından sağlık kontrolüne çıkarıldı. Olayda hayatını kaybeden Enes Turan'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Enes Turanın yerde yatan cesedi

-Polisin olay yeri şeridi çekmesi

-Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesi

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne çıkartılması

-Şüphelilerin tepki göstermesi

-Genel ve detaylar

02.12.2016 - 06.40 Haber Kodu : 161202009

====================================

5- İSTANBUL'DA ADANA'DAKİ YURT FACİASI İÇİN EYLEMLER

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN - Mehmet İLKAY ÖZER/ İstanbul DHA

İstanbul Kadıköy ve Beyoğlu'nda, Adana'da 11'i çocuk 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yurt faciasındaki ihmaller protesto edildi.

Gençliğin Devrimci Güçleri, Devrimci Yolda Devrimci Gençlik ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi yaklaşık 50 kişi, Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda saat 17.00'de Adana'da meydana gelen yangın faciasındaki ihmalleri protesto etmek için toplandı.

Ellerinde, 'Geleceğimizin yanmasına izin vermeyeceğiz' yazılı pankart taşıyan grup, sloganlar attı.

Grup adına yapılan açıklamada, "Söz konusu yurt ve evlerde cinsel istismara uğrayan, yanarak yaşamını yitiren, fiziksel şiddete uğrayan ve geleceği karartılan çocukların sorumlusu hükümettir." denildi.

1 KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan, eylem öncesinde polis, şüpheli gördüğü kişileri kimlik kontrolünden geçirdi. Kimliğinde fotoğraf olmadığı tespit edilen bir kişi, detaylı araştırma için emniyete götürüldü.

BEYOĞLU'NDAKİ KADIN EYLEMİNE 8 KİŞİ KATILDI

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nin çağrısı üzerine Galatasaray Meydanı'nda saat 18.00'de toplanan 8 kadın da, Adana'daki yangın faciasındaki ihmalleri protesto eden eylem yaptı. Ellerinde pankart taşıyan kadınlar, sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Mine Nazari, "11'i çocuk 12 kişinin yanarak ölmesine neden olan olay bir kaza olarak geçiştirilemez. Bu bir cinayettir. Olay sonrası düzenlenen bilirkişi raporuna göre, yangın merdivenine açılan kapıların, kapı kolu dahi yoktur. Çocuklar açıkça ölüme terk edilmişlerdir. " dedi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı her iki eylem basın açıklamalarının ardından olaysız sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Eylemciler

-Polisin kimlik kontrolü

-Emniyete götürülen bir eylemci

-Atılan sloganlar

-Açılan pankart ve dövizler

-Basın açıklaması

-Genel ve detay

01.12.2016 - 19.02 Haber Kodu : 161201207

=================================

6- ESKİ FUTBOLCULAR HAKKINDA İDDİANAME TAMAMLANDI

*Tütüneker, Demiriz ve Erdem hakkında iddianame tamam, Şükür'ün dosyası Sakarya'ya gönderildi.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Eski futbolcular Uğur Tütüneker, İsmail Demiriz ve Arif Erdem hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan İddianamede Eski futbolcular için "Terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Aynı soruşturmada şüpheli olarak yer alan Hakan Şükür'ün dosyası ise yetkisizlik verilerek Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Mehmet Şenay tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, eski milli futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheli Arif Erdem'in yakalanmadığı ve firari olarak arandığı, diğer şüpheli Demiriz'in ise tutuklandığı, Tütüneker hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Şüpheliler hakkında ayrı ayrı "silahalı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İDDİANAME BAŞSAVCILIK TARAFINDAN ONAYLANDI

İddianameyi onaylayan Başsavcılık, dosyayı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler önümüzdeki günler de hakim karşısına çıkacak.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN DOSYASI AYRILDI

Bu arada, şüpheli Hakan Şükür hakkında daha önceden aynı soruşturma konusuyla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma yapıldığı, bu nedenle Şükür hakkındaki dosyanın ayrıldığı ve dosyanın yetkisizlik kararı verilerek, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement